Frivilligt Oinspirerad

Jag söker lugn. Jag går bort från Inspirationen. Jag har nämligen en massa på lager. Allt är möjligt. Gränserna för vad jag gör suddas ut. Lite äldre sedan igår, då jag fyllde år. Är en mixer rikare. Och Hello Kitty tofflorna som jag fått av syster matchar vintern utanför. Laleh sjunger och hjärtat diggar med. Men jag vill vara oinspirerad. Det är ett problem - då det är mycket som inspirerar mig. Men vet du? Jag behöver bara lugn nu. Och det har jag fått idag. För jag promenerade med finaste hunden Elviz medan kompisen Ulliz var och handlade. En sån där snabb promenad. Så att det sedan kittlar i benen. Min kropp älskar det. Min knopp gråter om den inte får göra precis det.

Totalt endorfindrogad sitter jag och funderar. På stort och smått. Vad kreativitet föder. Vad inspiration kan bidra till. I mitt liv.

Du ska veta att du är något.

Jag & kärleken gjorde laxburgare med sallad och röror från La Gomera - toppengott!
Foto: C. LindKärlek i rosformatLite luktagott & handkrämBlå pyjamasJaVarm fot


Jag vann ett träningskort i helgen. I en roddtävling. Är inte det ganska bra jobbat?Kärlek är en härlig ingrediens i livet

Tiotusen celler av kärlek vibrerar

Mitt sätt att säga: livet är härligt

Vi kikar närmre på de senaste dagarna


Fördel när man har ont i ryggen: käreste och Herr H lagar coq au vin - alltså kyckling med vin i gryta. Ej att förglömma de morötter och svamp som Herr H hade ansvar för. Otroligt gott! Vi handlade bland annat på Hötorgshallen - fantastisk kyckling och fin persilja!    Foto: C. Lind
Ont i ryggen är ingen orsak för att inte röra på sig. Jag gick ut och letade....Jag fann en stegeJag fann minimalt med färgSnön tyngerJag fick en bok igår. Inspiration till att städa kökshyllan infann sigGillar datorn. Men gillar också soffan. Ommöblering är på schemat.

Fyra månader av kärleksvibrationer i hjärtat

Du vet, den där känslan

Tiden går. Och du ska veta. Att den finns i lika stort omfång varje vecka. 168 timmar. No more, no less.

Det gör att du måste disponera den på ett sätt som funkar för dig. För du väljer. Och ibland måste du välja bort - trots att det är en massa kul som ska göras. Det är en konst att välja bort.

Vi ser karriär och ett fullspäckat liv som något eftersträvansvärt. Eller?

Jag tycker inte det är särskilt coolt att jobba så mycket att magen svider eller hjärtat klappar i otakt.

Det som är häftigt är lagom.

Det är klart att vi ska ha ambitioner! Men välj dina ambitioner - vad vill du? Egentligen?

Jag vet vad jag vill. Jag ställde frågan till mig själv. Och svaret blev:

Lugn
Läsa
Träna

Men så är det den där känslan. Av en massa borden som lutar över en. Men då minns jag det jag skrev för någon dag sedan

Det kommer alltid finnas saker att göra. Så även om jag gör saker, så finns det andra kvar.

Slutsats:

Jag sätter på en andra kopp kaffe och tar ledigt i nästan två timmar.


Tack till mig själv


Den här tjejen gör det bra. Laleh på P3:s guldgala

Insikter som förgyller framtiden

Jag. Bara. Älskar. Rätt sorts inspiration.

Det är min reflektion efter dagens möte med denna fantastiska kreatör.

Men låt oss backa bandet. För inte så länge sedan, det var en helg i december, gick jag igenom något som jag skulle vilja kalla "the return of the evil anxiety". Vadå? Jo, en ångest som satte sig i magregionen och orsakade inte bara fysisk smärta, utan ett helvete i själen. Jag valde att ställa in allt den helgen. Det var det bästa jag kunde göra. Även fast det var lite surt, eftersom det var en helg full med roligheter.

Varje gång den kommer, ångesten, så ser jag det som ett resultat av tidigare dagar, veckor och månader. Den smyger sig på, och lagrar sig därinne. Och sen briserar den! Pang! Och så undrar man hur det hela gick till.

Så. Det finns en positiv bieffekt av dessa briseringar. Och det är att jag lär mig alltid lite mer om mig själv.

Insikter som förgyller min framtid (tre)

* Det kommer alltid att finnas saker att göra - så välj! Och välj bort!

* Att löpa är att leva! - så spring med gott samvete!

* Behov av kreativitet är en bra egenskap! - ge tid åt det, så får du mångfalt tillbaka


Lite Lagom & Lite Mera

Förra veckan var jag på en ö. Som heter LagoMera - eller ja, La Gomera. Ett äventyr som jag delade med fina Maria! Första semestern med riktig resa - och riktigt fint resmål. Trots att Maria blev sjuk, så hann vi med en hel del kul! Jag tänkte att jag ska bjuda på lite bilder!Här är första dagen på vår fina ö! Vi flög först till Teneriffa, och sen båten över till La Gomera! Vilken fantastisk liten ö!Uppe på takterassen på vårt hotell finner man detta - ett mysigt och lugnt poolområdeHär är vår lilla udde, där bakom finns vårat hotell!Tidigt på resan bestämde vi oss för en utflykt! Vi åkte buss runt hela ön med en massa tyskar. Och guiden Brigitte. Här är en av de första utkiksplatsernaSvårt att fånga på bild, men det var verkligen vackra vyer!Ja ni ser själva. På bilden uppe till höger ser vi Teneriffa i horisontenHär är ön i miniatyrformat - ni ser hur bergigt det är. Det finns vandringsleder som är populärt för önEtt av mina favoritfoton - ser ni hur tvätten matchar den blåa fasaden?Det bjöds på färger av olika slag....Sista kvällen fick vi se detta... Faktiskt rätt coolt!Trots krossad resväska (!) och febrig Maria var vi ändå rätt nöjda! Till La Gomera kommer vi igen!
Vi hade hotell med matlagningsmöjligheter. Det kommer ett inlägg med lite matinspiration inom kort!

Det är dags att tänka efterDet finns saker som jag verkligen gillar att göra. Dels är det träningen som får ta plats, och sen tycker jag om att skriva. Laga mat ligger också högt på listan. Vänner är en pelare i mitt liv som gör att jag inte rubbas. Kyrkan har också en central plats. Och mitt arbete med gatuprostitution, där jag finns som stöd för tjejerna, tillsammans med de andra som volontärarbetar.

Listan är lång. Och tiden är knapp. Jag har skrivit tidigare om att välja. För att välja måste du veta vad som ligger högst på din lista – just nu. Vet du vad det är? Är det din fritid eller karriär? Är det att träna eller att umgås med vänner?

Vi kan inte göra allt. Trots det är det många som försöker att göra just allt. Problemet, som jag ser det, är att det blir svårt att vara närvarande i det vi gör då. För det finns alltid ett nästa steg som väntar.

Om jag istället väljer, då väljer jag också bort något annat. Inte lätt, men å andra sidan så lösgörs möjligheten att vara närvarande.

Mitt råd blir därför: acceptera att det alltid kommer finnas saker att göra. Bli istället grym på att välja. Då får du tänka efter – vad är viktigast just nu, och varför? Och när du väl har valt – vila i ditt beslut, ångra dig inte.

Mitt val idag: företaget i fokus. Jobbar med en väldigt intressant artikelidé – och jag vill smida medan järnet är varmt!

Ta hand om er!

Emilia
Jag har börjat tänka på vad som är viktigt i mitt liv. Det gjorde också att jag fick ett intresse för denna bok. Jag har inte läst klart den än - men när så blir, så kommer en kommentar till detta!

Ni kanske undrar vad jag gjorde förra veckan? Det kommer! Några ord på vägen: Flyg, sol, bad, löpning, mat, Maria, le, bagage, tysk guide, livet

Alla dessa Val & Viljor

I förra inlägget skrev jag om att välja.

Vet ni att jag idag är väldigt nöjd med samtliga val. Som att träffa Emily medan stormen Emil fortfarande gav sig tillkänna. Emily och jag pratade om allt sådant som är värt att prata om. Som att Så mycket bättre är ett bra program. Eller varför skolvärlden måste rycka upp sig. Hur viktigt det är med bra lärare. Dessutom överraskade Emily med goda matmuffins. Så jag blev inspirerad till morgondagens fika som jag ska ha med syster och mamma. Och med mannen i mitt liv, som ska droppa in efter en halvdag på jobbet. Hur som helst - prat i kvadrat med Emily var helt klart ett kanonval.

Dagens andra val var ViPR tillsammans med Sparkibaken. Längst till vänster på gruppbilden står en tjej i lila t-shirt. Jag misstänker att det är jag. Ni som läser min blogg kanske läste om min erfarenhet av ViPR sedan tidigare? Annars kan ni klicka här. Eller här, för jag skrev om det på Livskick för inte så länge sen.

Det tredje valet är lite av en avstickare. Jag har i princip slutat strösurfa. Idag frångick jag den principen och klickade på allt möjligt. Från det ena till det andra. Från idé till.... kanske verklighet? Fick en artikelidé som jag ska testa imorgon.

Så. Välj med omsorg. Och var stolt & glad över dina val. Det är du som bestämmer.

Vad väljer du?

Storm. Skriva. Mål. Välja

Det blåser och viner som aldrig förr. Emil är här, och Dagmar gjorde sitt för ett tag sedan. Skapelsen blossar upp, kanske i våndor inför det nya året. Busväder. Och kallt i lägenheten. Skriver jag för länge blir fingrarna iskalla och jag värmer dem med varmt vatten. Man gör vad man kan.

Skriva. Jo. Sitter med en artikel som ska skrivas om litegrann. Gör mitt bästa, men kände att jag nu tappade fokus. Då är det alldeles utmärkt med paus. Och en kopp kaffe.

Jag har lärt mig en ny konst. Att avsluta det jag har påbörjat. Just med artiklar är det bra att ta en paus, och då är det tillåtet att avbryta. Men med mycket annat är det just nu så att jag börjar. Och jag avslutar. Det ger mig kraft och energi. Struktur. Känsla av koll på läget.

Ofta sätter jag upp mål för veckan. Och försöker samtidigt inte göra en alltför lång att-göra-lista. Utan snarare minsta möjliga ansträngning. Lite handlar det om att prioritera. Vad är viktigast just nu? Den frågan ställer jag mig då och då, för att inte tappa fokus.

Vad är då viktigast just nu?
1. Skriva klart artikeln
2. Hitta en resväska


Veckans huvudmål var att sälja en artikelidé. Vilket avklarades igår tisdag. Nöjd var ordet.

Vet ni vad? Det är en konst att vara nöjd. För det finns alltid saker att göra. Kom ihåg det, att du blir aldrig klar. Därför är det nog bra ändå. Att ta den där pausen. Med gott samvete. Och bestämma sig för att välja. För har du valt det du gör, då har du också valt bort något annat. Men det är du som är ansvarig. För vad du väljer. Och var nöjd med det.

Välj noga

Välj med hjärta & hjärna

Välj

----


Jämför

Jag måste träna

Jag väljer att träna

Du får mitt hjärta att rusa. Rusa in i kärlek

Nya tankar. 2012 är HärLivet snurrar. Inte.

Tänk att jag faktiskt kan vara fokuserad. Och göra en sak i taget. Och avsluta det jag har påbörjat.

Jag har lagat mat i olika konstellationer.

Jag har köpt klippkort på Sportlife. Och tränat mig lycklig. Här på högerkanten kan ni läsa om vad jag tränar denna vecka.

Jag har firat jul. På lyckligt vis. Tappade bort min trisslott för att sedan hitta den och skrapa. Vann inget. Men var mest lycklig för att vi funnit den igen. Jakten på den försvunna trisslotten fick sig ett slut.

Jag har läst en bok om kvinnor som tvångsvårdas på rättspsyk. Utan att ha begått något brott. Jag upprördes. Och är man rörd ska man agera. Recension inom kort. Boken heter Slutstation Rättspsyk och jag fick den som julklapp av fina Dorot. De duktiga författarna har en blogg som hör till boken. Här.

Och så kom det nya året. Schvish så var 2011 till ända. Ett år då jag

Fyllde år (januari)
Snöade in på lyckobegreppet tack vare programmet "Jakten på lyckan" (februari)
Köpte löpardojorna som har hängt med sedan dess! (mars)
Jag föreläste om lycka på Eggeby Gård - och började med visualiseringar (april)
Hälsade på Johanna för att gå Vårruset och hängde då i Umeå! (maj)
Jag intervjuade Pia Johansson i Taras nummer 9 (juni)
Jag promenerade en hel del på Djurgården (juli)
Gjorde en sedvanlig utflykt till Tyresta med Herr Höckert (augusti)
Jag hängde med Årstatjejerna (september)
Vi var i fokus (oktober)
Fortsatte med Gröna Linjen lite grann (november)
Familjen var i fokus (december)Mest stolt var jag nog över detta: Jag sprang min första mil! Topploppet 2011