Att semestrera är en konst

Killen i mitt liv är faktiskt en underbar man. Han vet allt om konsten att ha semester. Så jag står bredvid och kikar litegrann. Sådär för säkerhets skull, kanske snappar jag upp något om hur man semestrerar? Idag gick vi upp, efter påtryckningar från köket (läs: när C äntligen fått upp mig från sängen) och åt en lagom stor frukost. Sen var det bestämt att promenad skulle promeneras, och samtidigt slänga massa saker i återvinningen.
 
Det var på bryggan det hände. Vi hade gått runt ena Rudan-sjön, ca 3-4 km, och jag pladdrade på om den ena idén efter den andra, alltifrån artikelidéer till att jag vill gå en kostkurs i höst. Precis i slutet av vår promenad går vi ner till en av bryggorna. Och där satt vi, och plaskade med fötterna i det svala vattnet. Med en smekande sol på vår hud. Och någonstans där landade jag i: det är ju lugnet jag lever för. Jag kunde känna känslan, på riktigt. Inte på grund av att jag vill känna den (för det vill jag) utan för att jag var där och då.
 
Och så har dagen fortsatt. I lugn och ro. Med en mumsig lunch på en perfekt tempererad balkong. Och min kille är fortfarande en fena på att ha semester. Han ligger och sover, medan jag, min rastlösa själ, vill dela med mig av denna vackra dag.
 
 
 
 
 
 
 
Har äntligen läst ut boken Alkemisten (Coelho). Den var bra, men krävde eftertanke. Något som jag inte alls har tålamod till just nu. Så en Denise Rudberg-bok väntar på mig, och jag tror det är den typen av böcker som passar mig just nu. Läser du något?

Semesterkurs 2.0

Ingen dag att skryta med.
 
Jag är ledig.
 
Men vet inte hur man är ledig.
 
Behöver en kurs i hur man semestrar.
 
Jag som alltid propagerar att ledig tid är den bästa.
 
Istället småkikar jag i inkorgen, funderar på nya jobb. Och frustrationen är sådan att jag inte ens är i närheten av semesterlunket.
 
Så. Jag tänker att det kan vara bra att gå ut. Gå av sig lite. Lyssna på en sommarpratare.
 
För man ska ju göra sådant som man verkligen gillar när man är ledig. En gilla-lista?
 
 
 
Lyssnar på musik gör jag i skrivande stund - det är Melody Gardots ljuva stämma som få försöka få mig på semesterhumör. Jag har fått låna Denise Rudbergs andra bok, den vill jag läsa. Och att komma ut en stund, det kommer att göra mig gott. Och jag orkar inte planera mer än en halvtimme i taget. Jag har gjort en yogaövning varje dag sedan jag kom hem från mitt yogaläger . Sat Kryia heter den. 3 minuter tar den att göra, och det är lagom. Vara med vänner har jag varit en hel del den sista tiden. Fota, ja, det med. Skriva är något som ligger högt upp på listan, får se hur jag förverkligar det önskemålet.
 
 
I veckan var jag och bror på Fjärilshuset i Haga - det var häftigt, och varmt! Här är några av de bilder som min bror tog:
 
 
 
 
Bön om lugn i mitt hjärta
 
 

Drottningholm i våra hjärtan

Igår var en dag där jag landade i sängen. Utmattad på något konstigt vis. Ingen lust, ingen ork. Tur att mitt hjärta känner mig. Det blev en kväll av lugn och ro och ett försök att återgå till mig själv. Svårt, men inte omöjligt.
 
I förra veckan var det många aktiviteter. Några riktigt vackra sådana. Vi börjar med min & Herr Höckert totala trots mot vädergudarna. Och trotset lönade sig, solen visade sig, och eftermiddagen blev finfin.
 
 
 
 
Sven bjöd på våffla med kaffe. Ganska obligatoriskt om man är på Drottningholm
 
Vi tog en promenad på 5 kilometer. Härliga utsikter & en sol som värmde. Kameran klickade mest hela tiden
 
 
 
Sprakande färger på en Trädgårdsutställning
 
 
Grönt är skönt. Och just nu är björkar min passion. De är så vackra!
 
 
Min medvandrare Sven. Fin grön matchande tröja
 
 
Vi avslutade promenaden med att sitta och lyssna på fontänens brus
 
 
 
 
 
10 månader av koncentrerad kärlek. Jag blir ju alldeles yr. Och lycka är bara förnamnet. Att ha träffat Dig gör att mitt hjärta fylls till brädden. Älskar dig.

Små koppar kaffe & böcker som förgyller sinnet

Efter helgen i Marielund har små förändringar kommit in i Emilia-livet.
 
Som att jag går upp tidigare en vanligt. För att det känns bra.
 
Som att jag andas djupare lite mer ofta. För någon sa att min kropp kommer att älska mig för det.
 
Som att min jag-kommunikation är snäppet bättre än tidigare.
 
Fröken Asia var här för någon dag sen. Vi pratade så att munnarna höll på att gå ur led. Vi kom på att vi skulle vilja lära oss att både sy och sticka. Vi får se hur det blir med det! Sen bakade jag bröd, Asia blev inspirerad och jag översatte receptet åt henne. Vi drack kaffe i små små glöggmuggar - vilken bra idé! Det var Asia som tyckte de var fina, så dem fick det bli.
 
Jag bjuder på lite bilder
 
 
 
Mums!
 
 
Ny vana, små muggar
 
 
 
Sammanfattade mina senaste idéer i mitt fina block
 
 
Läser mycket nuförtiden. Till höger ett bokmärke som jag har gjort själv för en herrans massa år sen
 
 
 
 
Gårdagen var jag på ett fint ställe. Sneakpeak:
 
 
 
 
Mer om det i nästa inlägg!
 
 
 
 
I små små mängder är livet underbart
 
 
 

Marielund - där vilar hjärtat

Det är måndag. En balanserad sådan.
 
I fredags begav det sig. Efter en hektisk bussfärd från Skanstull hann jag med den där pendeln som jag hade planerat att ta. Jag var spänd och lite nervös. Jag på en yogahelg? Egentligen kanske inget konstigt alls - jag yogar ju en gång i veckan under terminerna. Men att ta steget och åka iväg på en hel helg kändes faktiskt en aning läskigt. Det är svårt att byta miljö, det ska erkännas.
 
Som vanligt ligger våra rädslor inom oss,  än den ena fantasin, än den andra. Mycket riktigt, det var inte läskigt alls
 
Det var alldeles, alldeles underbart
 
Efter att ha landat i Gnesta blev jag hämtad och körd till Marielund, till ett hus där redan en del deltagare hade anlänt.
 
Jag hade med mig kameran denna helg, och jag tassade runt från rum till rum i mina sköna mjuka tofflor. Hela helgen var ganska mjuk och skön. Vad vi gjorde? Det ska jag berätta. Men först vill ni förstås se lite bilder!
 
 
Ett grönt, skönt rum
 
 
En grön, skön plats med ett stort rött hus - det var där vi bodde, åt och yogade
 
 
Ett hus att vara i. På riktigt. Ombonat, hemkänsla. Mjukt och varmt
 
 
En helpension med fantastisk mat - mungböngryta, tomatsoppa, lasagne... Allt är vegetariskt. En saftkokare agerade stor tekanna och yogite dracks i stora mängder
 
 
Vi var 12 personer på detta yogaretreat (den yogan vi utövade kallas för medicinsk yoga) och den varade mellan fredag eftermiddag och söndag eftermiddag. På fredagen började vi med ett nacke- och ryggpass och sedan en kvällsmeditation. Lördagen började med en morgonyoga klockan 07:15 för att sedan fortsätta med frukost och lite egentid. Eva som var vår yogalärare höll föredrag på lördagen om stress. Den hade även en fortsättning på söndagen. Efter föreläsningen hade vi ett kort yogapass med gongmeditation. Det är en speciell upplevelse, och det finns de som inte tycker om gongens vibrationer. Jag tyckte varken bu eller bä. Ibland kanske lite obehagligt, men i det stora hela okej! Här får ni gongen på bild!
 
Gongen
 
 
Efter detta serverades det lunch och maten var en riktig höjdare! Tomatsoppa med sallad och fetost, gott bröd med det "renade" smöret ghi. På lördagseftermiddagen var det ett yogapass med meditation, då hade jag landat i att jag befann mig i Marielund och tyckte passet var jättebra! Efter middagen och den egna tiden hade vi en sista kvällsmeditation.
 
 
Söndagen påbörjades även den med en morgonyoga 07:15, och dagen fortsatte ungefär som lördagen, bara det att sista passet var klockan 14:00. Härlig stämning och grupp, och mot slutet såg jag till att ta lite bilder för framtida artiklar!
 
Jag började måndagen i yogans anda, med en sat kryia på 3 minuter. Det är en form av kraftfull meditation. Man kan göra den mellan 3-11 minuter.
 
 
Vad ska du göra i veckan?
 
 
 
 

OS, Sally Mann & StrindbergDet här med Fotografiska.

Ganska genialt.

Men kanske framför allt - spännande

Vi var 1, 2, 3, 4 , 5 vänner som samlades.

Kvällen började med räkmackor och jordgubbsfrossa på uteserveringen.

Och sen i ordningen OS, Sally Mann & Strindberg.

Jag & hjärtat somnade sedan direkt när vi kom hem. Pang sa det bara.

Lite bilder, lånade från FotografiskaMånga spännande fotografier. Här från en prisutdelning där Black Power manifesterades
Många fantastiska. En del udda, en del vackra. Sally MannDen Strindbergska handen. Lite mäktigt, tycker jag
Friends & Love
Intressant? Klicka här!PowerNu ska jag iväg på yogahelg. Spännande, vet inte alls vad jag ska förvänta mig.


Men först avsluta en artikel som jag har deadline på måndag


Se till att ha en fin helg nu!En Meditation på KoloninDagarna går. Och jag tänker på de fina stunder som jag faktiskt får vara med om.

Jag och Maria, och lilla Klara förstås, ordnade oss en date ute på Marias koloni. Jag har fått i uppdrag att vattna en helg senare i sommar.

Så det var dags för testvattning

...

Jag visste inte att vattning hade en sådan meditativ dimension. Jag kanske inte nådde den fullt ut, men lukten av fuktig jord och vattnet som sprutar från slangen...Det var något särskilt och lite ovanligt för en asfaltsblomma som mig.


Ni kanske undrade hur det var annars på kolonin?


Let´s go!

En liten dam i gröna sandaler låg och sov i vagnen när jag mötte upp
Vi begav ossMaria drog igång direkt, här med senaste modellen gräsklippare. Hade det varit en IKEA-produkt hade den hetat Gräsklipparen SlöaDrömmarnas Klara
Madame här-ska-minsann-klippas
Sen var det dags att vakna. Och fika på finaste mattan. Och prata prata prata
Det är så kul att Klara pratar nu, helhäftigt!
Massa gott som Maria hade packat ner
Sötaste tjejen!Maria hade dessutom storartade planer för att skydda sin koloni från rådjuren. Man hörde med jämna mellanrum små kommentarer om att nu minsann, nu ska de få se. Inget att oroa sig över - numera skyddas jordgubbarna och salladen från ett finfint nät från Clas Ohlson!Vilken fin eftermiddag! Tack!In food I rest! And a visit at miss Asia´s place!

Umgås man med mig mycket så finns det en insikt som kommer till dig.

Jag är ett matmonster.

Hur då?

Tja, hungrig mest hela tiden. Och jag hymlar inte med det. Ska man umgås med mig är planeringen oftast utifrån maten

Ibland kan det här vara jobbet - jag tycker att jag nyss ätit, och ändå är jag hungrig igen (?)

Men oftast är det faktiskt underbart. För mat är en trevlig grej. Jag lagar det mesta själv, eller tillsammans med mitt hjärta eller mina vänner.

Här kommer några saker som funnits på menyn den senaste tiden.Alltså den där soppan är helt gudomlig - och dessutom mättande. Receptet hittade vi i senaste Fitness Magazine, som har kostspecial i sitt senaste nummer. Tidningen är hemma hos C just nu, men jag kan avslöja att det är ädelost och philadelfia i denna soppa - rekommenderas (ska lägga upp receptet inom kort!) Senast jag åt den gjorde jag två wraps till - en med lax och en med ost. Senare på eftermiddagen gjorde jag iordning en mangosmoothie på pakistansk mango - bara att mixa med vaniljyoghurt! Lägg lite bär, hallon och nötter på!


I förra veckan, om jag inte minns fel, var jag och hälsade på fina Asia! Hennes passion är design och illustration och hon har en egen hemsida också! I dagarna började hon sälja sina verk via etsy - det kan jag rekommendera att klicka in på!

Apropå mat igen.... En finfin fika blev lite våfflor med jordgubbar och grädde när jag var hemma hos Asia!


Nu är det så att jag är

hungrig igenvi ses igen!


Fyra år senare - vem kunde ana?

För fyra år sedan startade jag min blogg - utan att riktigt veta varför.

Jag har aldrig skrivit en bok

Men jag har alltid varit en författare.

Bloggen passar mig - allt jag gör är min egen vilja och kreativitetWarszawa 2012  Foto: C. Lind
Att summera de fyra senaste åren är nog svårt.

Jag började bläddra på måfå - och det känns som att fyra år sedan är - väldigt länge sen


På en höft - några händelser 2008-2012

*jag flyttade till Enskede Gård - mitt hem är min borg

* jag har startat mitt egna företag och skrivit en drös artiklar, bland annat för Livskick!, Hälsa, Tara, Kattis&co, Föräldrar&barn, Vi föräldrar, Allt om resor, LevaPS!

*lärt mig massor genom att frilansa - otroligt utvecklande!

*jag har haft mina vänner i fokus - ni är bland det viktigaste jag har i mitt liv

*Fått se lilla Klara utvecklas och fått umgås med fina Maria!

*engagerat mig i gatuarbetet på Malmskillnadsgatan

*jag har börjat med kundaliniyoga - och fortsatt

*Sven och jag har haft våra bravader

*jag har promenerat i massor

*jag hittade löpningen våren 2011

*jag har varit nere i Skåne hos fina Dorota (som följt bloggen sedan starten)

*Jag har varit på Blogger Boot Camp två gånger

*rest litegrann - Polen och La Gomera...

*Jag har fått hjärtat krossat en eller ett par gånger

*jag träffade mitt livs kärlek

*jag har börjat, med emfas på B Ö R J A T, förstå mig själv - resan kvarstår...
Foto: C. LindEn bön om att få se lite klarare


Träning - ett oerhört smart val

Jag kan inte tänka mig annat än att träningen alltid kommer finnas där.

Det är ett smart val att välja träning.

Jag tycker mig bli en bättre människa.

Och nej.

Det handlar inte om kalorier och bikinihets.

Det handlar om något så enkelt som lugn och ro.

Om en kropp som viskar "tack" efter varje träning

För mig är det alltså helt nödvändigt att röra på mig.

Annars blir jag odräglig, sjuk och ännu mera odräglig

Jag ska säga dig en sak. För visst har många av oss varit där - vi jagar kalorier och försöker mäta våra träningsframgångar med våg och måttband. Snälla, låt oss sluta med det. Låt oss mäta något annat. Hur känns det egentligen efter ett träningspass? Det må vara svårt att mäta men du vet vad jag menar.

Det känns  U N D E R B A R T

Det, om något, borde vara vår drivkraft

Jag tror jag ska ut och springa en sväng lite snare ikvällFoto: C. LindEtt trevande försök att försöka
En till dikt....

Brevvänner med språklig finess!

Jag har en vän som också tycker om att skriva. Vi brevväxlar ibland och ses också tillsammans med några andra gemensamma vänner. Jag frågade om jag fick publicera några av hans dikter - och det gick utmärkt!

Här kommer en som jag tycker om!

 

Walk through Warsaw

Jag kan inte förstå varför jag inte kan lyssna på sommarprat och samtidigt göra något annat. Det är som att jag inte hör vad sommarprataren säger. Den enda behållning jag får är musiken. Så som vanligt är det bäst att göra en sak i taget.

Några som gjorde tusen saker samtidigt när de var i Warszawa var dessa två. Fotade, kollade, fikade, åt mat och fotade lite till. Men det gick alldeles utmärkt!

TeamKlick, kolla, titta, klicka igen!Fasader och gränder kikades på. Vackra blå färger blandades med tegel.Kaffepaus. Absolut nödvändigt för den här tjejen!Veckans kanske mest udda bild
av: C. LindSom sagt. Vi träffade släkten också. Här är jag ute på landet (en 30 min från centrum med bil) och hälsar på morbror och mostrar tillsammans med morfar och C!


Dagarna i Warszawa var speciella. Från att ha varit vid en lugn by vid havet kastades vi in i en storstad som kokade av EM-feber och solens gassande. Men det var spännande att försöka hitta rätt, att se lite nya ställen. Men det jag uppskattade mest var att få träffa familjen. Och det behöver jag inte ha någon storstad till.
Låt oss vila i kärleken. Allt annat kan vänta. Just nu.Min träning har fått sig ett uppsving. Jag har hittat tillbaka till rörelseglädje. Kommer ett inlägg inom kort!


Sen har jag fått äran att publicera några dikter som en vän har skrivit. Men vi tar en sak i taget!
En liten tös blir störreTräffade mamma Maria och lilla Klara häromsistens

Lite skillnad nu när hon är så stor

Och pratar gör hon också

Mest hela tiden

Det hon är absolut bäst på är att busa och leka

Klara i kvadrat helt enkelt!
Vara stilla? Inte Klaras melodi...Det finns ju faktiskt massa saker som man kan göra!Sen blev vi hungriga och åt mat ute i solen. Det blev helvegetariskt med jordnötsbiffar och rödbetsbiffar. Lite spenat från Marias koloni. Och annat gott!...Mamma, vad ska vi göra nu?Sen somnade Klara. Jag & Maria tog en latte på Gamla Enskede Bageri

Glad för den här dagen!

Funderar på vad jag ska göra på min långledighet

Sommardagar med smak

Vilken midsommar vi hade

Dramatik!

Det var så att tidigt på fredagsmorgonen kom jag och C hem från en flygning som tagit musten ur oss. Vi satt på flygplatsen i Warszawa och väntade på vårt flyg. Den totala förseningen blev 6,5 timme. Strax efter halv sex på morgonen landade vi hemma hos mig. Det har aldrig varit så skönt att få komma hem!

Det gjorde att vi sov stora delar av midsommarafton. På eftermiddagen beslöt vi oss för att gå och handla.

A L L T var stängt. Panikslagna ochh hungriga satt vi i Svedmyra och tyckte att Ica BEA kunde ha öppet.

Jag minns då att min syster ofta handlade på MatDax i Högdalen. Tänk om det var öppet?

Och det var det! Vilken lättnad - och vilken fantastisk affär! Allt som vi behövde fanns där och vilka priser! Dessutom hade de pakistansk mango som jag handlade några dagar senare. På den kan man göra en smoothie utan dess like. Rena rama efterrätten! Recept nedan!

Det blev en fin lugn midsommar tillsammans med finaste Svenne! Det blev sill och potäter och en finfin sallad! Till efterrätt blev det jordgubbstårta!
Tack Matdax för att ni fixade vårt midsommar!Jordgubbar. Sommar i kubik!


Sen på söndagen efter bjöd vi hem La Familia. Det var då jag bjöd på en smoothie.

Det enda du behöver är just pakistansk mango. Den skalar du och skär av allt du kan av mangon (den är ju lite dyrare) och lägger i en skål. Höfta med några deciliter vaniljyoghurt. Mixa! Färdigt att dricka. Garnera gärna med hallon!Min nyaste kärlekSystrar & Mor
Jag har börjat löpa en hel del igen. Bland annat transportlöpning. Till Matdax i Högdalen är det 4,7 kilometer ungefär. Perfekt! Sen när jag har sprungit och handlat på nya favoritbutiken, tar jag tunnelbanan hem! Nöjd är förnamnet!

Sen springer jag Gröna Linjen! Mer om det inom kort.

I förra veckan träffade jag Maria och Klara. Håll utkik, för det kommer bilder snart!
Kärlek till sommaren från mig