Våren tittar inJag har hunnit i fatt mig själv. En artikel som ska vara klar på måndag är i princip färdig. Nu. Det är skönt!

Om 45 minuter ska jag transportlöpa ca 5 kilometer till mitt gym och sen gå på ett pass klockan 12.00. Frilansliv ger möjligheter. Men det innebär också ett stort ansvar. Jag har fått lite frågor om hur jag har gjort för att bli frilansjournalist - det kommer ett inlägg om det inom kort!Ni har väl inte missat mitt müslirecept på Livskick?


In blue I believePromenaden igårGrönt är sköntShopping i miniformat. Tvål är min passionKöpte orkidéjord och planterade om. ÄntligenÖverleva eller inte. Det är fråganLite mera påskVänta lite till

First Aid Kits nyaDet här med att lyssna inåt. Varför kör jag över mig själv? Är det något annat behov som jag fyller då?
Du och jag i ett tidlöst rum. Där vill jag vara.Plick plock och det blev Påskpyntat!Onsdagsförmiddag. Har arbetat någon timme med transkribering. Och ska snart äta lunch. Det blev en god kyckling till middag igår, med egengjord tomatsås med kokosmjölk. Således några luncher fixade också! Gårdagskvällen var vacker, med långa ljusa timmar. Vi passade på att gå ut en stund och njuta av att, ja, våren är här!

Sen har jag hunnit med att påskpynta här hemma. Köpte fina ägg att hänga i ris när jag var i Löddeköpinge. Och ett grönt ägg att ha nötter i. Gillar att det är prickigt! Även om jag i grunden är en randig tjej.

Drömmer om att resa. Vara ledig. Det är bra med drömmar!
Prickiga jag


....Rosa blommor på äggDu & Jag

Ra ma da sa. Sa se su hang


Mitt hjärta måste ibland bändas upp. Men när din kärlek är där, öppnas hjärtat av sig självtAtt lyssna på sin inre röst

Jag har svårt för att vara flummig. Jag är nog ganska konkret av mig. Tycker om att vara tydlig. Jag kan snickra på ett mail i evigheter för att få det så rätt som möjligt. Och så skriver jag nu om att lyssna till sin inre röst. Men jag kan vara pedagogisk även här. För just nu samlar jag på egna erfarenheter av att lyssna på den inre rösten. Ibland kallar jag den för "den egna terapeutiska rösten" - den har syfte att lindra, ge råd och kanske råda bot på en del problem.

Det händer mer ofta än sällan att jag är stressad. Mer i kropp än någon annanstans, och ofta med smärta som följd. Det trycker lite här och var och det känns som jag ska sprängas - rätt och slätt en stressad person, det är jag ibland. Vill inte knäppa mig själv på näsan och säga "som man bäddar får man ligga", men sanningen ligger nära där och frotterar sig i det faktum att jag gör förbaskat mycket. Eller vill väldigt mycket. Och tycker att tiden inte räcker till.

Någon klok man eller kvinna sa en gång att det enda vi har är tid. Jag tycks inte ha den ibland. Men kanske är det så att jag skulle kunna ha den där tiden i alla fall. Jag tjatar här på bloggen om hur viktigt det är med nej och vilken konst det är att välja bort. På detta kan jag säga att jag är dålig på att välja bort just nu. Fast det är precis vad jag borde göra.

Så jag har två påfund som jag sysselsätter mitt vackra huvud med.

Dels är det att leva som jag lär. Jag tror jag har några riktigt kloka tankar om hur jag ska leva mitt liv - det vill säga jag har en lära som jag tror på. Den försöker jag nu använda klokt.

Dels är det att lyssna inåt - hur kan vi göra livet drägligt? För ibland är det bedrägligt att vara. Faktiskt. Lyssna inåt - det är spännande - det är som att be sig själv om råd, och sen ta beslut utifrån det. Att sakta in och se på verkligheten med ett par nya ögon, din inre terapeuts ögon - använd honom eller henne!

Var det flummigt? Deflumisering nödvändig eller hängde ni med?

sa ta na maLängtar nu tills kärleken kommer hem. Vill pussas hela eftermiddagen.


Om jag inte lever som jag lär - vem lär mig då?

Jag satte igång min egen tankeverksamhet med förra inlägget om att leva som man lär.

För om jag inte lever som jag lär - vem lär mig då?

Någonstans handlar det om ens egna tankar om vad man borde, eller inte borde. Så det finns en dubbel tolkning hos mig. Det vill säga - skulle någon utomstående fråga mig om råd - då säger jag helt andra saker, än vad jag säger till mig själv när det gäller samma råd.

Dubbelmoral? Ja kanske. Ovanligt? Skulle inte tro det.

Så vad vill jag säga? Jag säger att jag granskar mig själv. Jag är mig själv under lupp.

Varför: för jag vill faktiskt behandla mig själv som jag behandlar andra.


Nu ska jag jobba liteEn bit av mig lämnade jag hos digDagar med Vår, Jympa & Härliga Vibbar


Det är måndag! Och solen lyser in här hemma hos Dorota & Martin! Det är sista dagen och vi kan göra precis vad vi vill. Det är en skön känsla, och kanske är det så att jag lever som jag lär?

Tänkte jobba på tåget hem med en spännande artikel som jag verkligen ser fram emot att skriva. Jag ska skriva den i jagform och det är första gången jag får ett uppdrag där jag ska vara mer personlig - känns spännande och utmanande! Imorgon kväll ska jag dels träffa Herr H och sedan min käreste!

Dorota & jag planerar också att komma ut i solen idag, men det blåser en hel del. Kameran kommer med förstås!

Ni ser att jag var på Friskispass igår - det var verkligen toppenkul och Mija som ledde passet smittade av sig med sin positiva energi! Dorota var med och jympade och hon fick många blickar på den fina magen! Martin var med också!


Jag har fått många fina kommentarer på bloggen - och det känns kul att kunna inspirera med mina erfarenheter av livet! Tack till er, och jag ska svara på era kommentarer!

Nu dags att fortsätta denna fina måndag!
Fylls med kärlek
Jag försöker bli klokare

Mina fingrar fryser. Jag har lätt för att frysa. Det behöver inte ens vara kallt i rummet.

Det händer mycket i mitt huvud just nu. Ändå är mottot någonstans: minsta möjliga ansträngning. Eller så här: det är min ambition. Men jag reflekterar också över mina tankar om ledig tid. Det verkar vara ansträngt för mig att ha ledig tid. Som om jag inte förtjänar den, som om jag borde arbeta istället. Det gör mig förbannad – vad är det som säger att jag inte kan få vara ledig? Det är förstås jag själv som är boven i dramat. Min nästa tanke blir då genast – varför lever jag inte som jag lär?


Det är kanske det som är min utmaning och ambition: att leva som jag lär


Tänk dig själv att en vän kommer till dig och frågar om råd. Hon har svårt att vara ledig, för hon tycker att hon borde jobba eller göra ”nyttiga” saker. Det gör att när hon väl försöker vara ledig, så har hon dåligt samvete över det. För det finns ju saker att göra.


Och vad svarar du? Jag skulle svara så här: den lediga tiden är minst lika viktig som den görande tiden. Faktum är att ledig tid bäddar för mer kraft när du väl sedan ska göra saker. Det är under vila som saker händer. Titta bara på när jag yogar, då är det vila mellan övningarna, och min lärare säger att vilan är minst lika viktig. Sen kanske jag skulle avsluta med att du är värdefull.

 

Tänk. Att det är så lätt att ge råd åt andra. Men inte åt sig själv. Varför är det så?

 

 

 

Längst uppe är det en bild på matmuffins som vi gjorde för ett tag sedan. Jag brukar ha i fetaost, oliver, parmesan och broccoli! Jättebra att bjuda på när man har fika för vänner. Det behöver inte vara söta saker man bjuder på! Här är ett recept på matmuffins Du väljer själv vad du ska ha i matmuffinsen!

 

 

 

En tid för mig

 

 

Är med och tävlar litegrann...
Pierre Robert satsar på en SportkollektionVill du tävla?

Gå in på Ett dussin pannor
Saturday Night LiveEn liten stund om dagen
kan man fundera på
Vad meningen ärDagarna i södra Sverige
Saker jag vill just nu
Vara nära min käreste
Hitta motivation & ork
Träna & planera träningen
Ta hand om mig själv
Vara lite mera ledig
Städa hemma
Vara här & nu - på riktigt!


En Emilia - vad gör hon?


Ni kanske undrar var jag är? Jag har en kombinerad jobb och semesterresa i Löddeköpinge och Lund. Finaste Dorota och Martin tar hand om mig, och sen har jag fått en massa jobb gjort! Det kommer en reflektion snart, det är så många tankar i huvudet!

Imorgon är det dags att träffa Suzan!

Som man kan sakna

Den där fria tidenSuper in brödlukten. Jag bakar. Med en hejdundrande närvaro. Lukter lugnar.

Onsdagar är lite av en oas för mig. Försöker ha den för mig själv. Yoga på kvällen. Kanske göra precis vad jag vill under dagen som går. Ganska fantastiskt viktigt.

Hemma avlöser projekten varandra. Nu är lilla rummet ett sovrum, och vardagsrummet blev.... ett vardagsrum! Dessutom har jag världens bästa hjälp i mina projekt. Ni vet säkert vem!
Jag pillar än hit, än dit. Fipplar, funderar, städar vidare.

Igår jobbade jag med en av mina artiklar. Då intervjuade jag denna tjej - berättar mer när det är klart!

Nästa vecka bär det av till Lund, ska vara där ett par dagar - ska göra två intervjuer, och träffa Dorota och Martin. Och troligtvis blir det en träningsdejt med fantastiska Suzan!

Ni som känner mig vet att jag är matglad. Och det är jag så nöjd med. För mat är hälsa, och hälsa är underbart! Jag bjuder på lite bilder!

Måndagsmaten: pasta med egengjord sås, räkor, musslor och creme fraiche. Såsen var gjord på purjolök, zucchini, kikärtor, chili och svamp. Till det skalade hela tomater på burk. Använder dem till typ allt!Förra veckan var det lax på menyn. Här med sås gjord på cremefraiche och fetaost, timjan, salt och peppar. Sen har jag ett oerhört sug efter sallad - så den varan är det mycket av nu!Förra veckans skymning bjöd på härligt ljus!Just nu jäser denna i mitt kök!När min kärlek fotar ser jag ut så här
Saker jag verkligen gillar

Dig
Djupandning, om jag vågar
Löpning, när vädret är vackert
Läsa, om jag finner läslugnet (ska försöka hitta det idag!)
Att bara göra det mest nödvändiga!
Att gå långt! Igår blev det Thorildsplan-Medborgarplatsen (ca 5,3 km)


Bara det Nödvändigaste

Alltså så här. Jag kommer närmare min egen kärna, dag för dag. Ja, du blir klokare med tiden. Min kärna är enkel - därinne viskas orden lugn och ro med en jämn takt. Det är kärnans mantra. Och min insikt är: jag behöver inte så mycket för att fixa det där. Inte alls. Mat på bordet är ju en förutsättning. Och jag trivs där jag bor. No question marks. Karriär i själen är väl det enda förnuftiga här i livet som vi kan sträva efter? Jag skiter i resten. Alla konstiga normer och falska drömmar - släng er i väggen. I´ve had it!

Ni som missade Vinterlandskapet i plusgrader i söndags - here you go!

Ljus i ansikte och ljus i själenLåt dina ögon smakaSe men inte röraSunny dayKonferensNy frisyr på trädetJung och ro...Foton tagna av Christofer Lind
Strawberry flavor. Ja. Smaken på mitt läppcerat.Min senaste recension på Livskick