Mattankar & Recept



Ibland, eller kanske till och med ofta, gör jag iordning mellis till mig och kärleken innan vi sätter igång och lagar middag. Anledning: inte bra att laga middag om man redan är hungrig.

Och hungrig, det är jag.

Typ mest hela tiden. Jag har funderat på varför. Åtgärder som vidtagits är: äta långsammare, och medvetandegöra att jag faktiskt äter just nu. Bort med datorn och annat. Känn att du tuggar, på något vis. Jag tror att det delvis fungerar.

Just nu gillar jag brödet Dinkelklämmor, Pågens nyaste. Och det blev också gårdagens mellanmålsbröd. Till det en smoothie på blåbär, hallon, mjölk och filmjölk, lite citron.






Så var det detta med middag. Jag har gjort receptet nedan några gånger, det är en kycklingrätt:

Kyckling i krämig och tomatig sås!

 

4 portioner

 

Du behöver

 

4 kycklingfiléer

Smör

Salt & Peppar

 

Sås

1 burk hela skalade tomater

1 kokosmjölk

4 msk tomatpuré

0,5 dl creme fraiche

2 vitlöksklyftor

Salt, peppar, valfria kryddor (t ex limepeppar)

 

Övrigt

16 gröna oliver, urkärnade

1 paket mozzarella

1 paprika

1 broccoli

4-8 soltorkade tomater

 

Serveras med

Pasta – mängden beror på hur många ni är!

 

Garnera med

Basilika

 

  1. Börja med att koka upp vatten i vattenkokaren – lägg sedan broccolin, i buketter, i en skål som tål varmt vatten. Häll över det kokta vattnet, så att broccolin kan mjukna medan du förbereder resten. Koka upp vatten för pasta.

  2. Salta och peppra kycklingfiléerna och bryn dem i stekpanna. Lägg dem sedan i en ugnsfast form. Halvera oliverna och lägg i ugnsformen, över och bredvid kycklingen. Skär upp mozzarellan i fyra delar och lägg över de fyra filéerna. Strimla paprikan, och lägg även den i formen. Samma sak med de soltorkade tomaterna.

  3. Sätt på ugnen på 200 grader. Blanda till såsen: lägg i tomaterna på burk i en skål, i med kokosmjölken, creme fraichen, kryddor. Blanda om ordentligt och pressa i två vitlöksklyftor.

  4. Häll av vattnet från broccolin och placera broccolin i formen. Häll över såsen som du blandat till. Sätt i ugn, därden efter 20-30 minuter är klar! När det är tio minuter kvar kan du sätta på pastan!

  5. Servera och garnera med basilika!








Idag har jag gjort en intressant intervju. Jag berättar mer när det blir aktuellt.

Dessutom blev det shopping på både bodystore och Bodyshop (på Söder, kunddagar idag och imorgon!). Kommer foton inom kort! Jag shoppar väldigt sällan. Men ibland är det trevligt!

Just nu vill jag mest vara ledig. Det kommer bli verklighet inom kort





Du. I ett enda andetag



För 30 kronor fick jag Nangijala

 

 

Jag är väldigt känslig för dofter. Det är inte doften i sig, utan vad den genererar i mitt vackra huvud. Det har gjort att jag är helt galen i tvålar. Köper minst en ny i månaden. Min favorit just nu är denna, som påminner mig om Bröderna Lejonhjärta och Nangijala. Hur då? Vet inte, det bara är så. I mitt huvud och näsa.

 

 

 

Du & dofter?

 

 

 

Beundrar livet för dess existens. Undrar hur det fungerar egentligen och vad vi är kallade till?

 

 

Din stress, är den din?



Jag funderar över de livsval som vi gör. Jag tänker att den stress som många av oss känner av, faktiskt går att välja bort. För att sen välja ett annat alternativ, ett annat livsval. Men vadå, tänker du, jag måste ju ha pengar till hyra och mat. Ja, svarar ja, men kan du inte ordna det på ett snällare vis än att stressa ihjäl din själ och ditt hjärta. Vi känner oss ofta låsta i situationer. Vi vill bort, men vet inte hur. Men ändock, allt det du gör, väljer någonstans du. Valet är ditt. Liksom.


Jag har en åkomma. Min av och på-knapp för stress verkar leva sitt eget liv helt och hållet. Även i de lugnaste stunder kan jag sitta där med ångesten i halsen och pulsen skenar. Det som hjälper är en aktiv andning eller att gå ut för att springa av mig. Ibland struntar jag i det, och då sitter jag där med min stress. Som jag i någon mån väljer själv. Provocerande men sant.


Min stress är verkligen min. Det är ingen annan som bär ansvaret för den. Skulle det vara någon situation eller person som påverkar stressläget har jag möjligheten att välja vidare.


Eller vad tänker du?







Sol, bad, bokläsning, varma fötter i sanden, hav. Hav. Hav. Med dig. Tänka sig


Ge din hjärna vad den behöver

Genast spinner jag iväg. Av en endaste anledning. Jag fick tjuvkika på mitt senaste jobb som jag har gjort för Allt om Resor. Jäklar vilken adrenalinkick av att få se sitt eget jobb! Det var så fint! Och efter att ha skrivit bildtexter till reportaget, så sitter jag nu med en hjärna som exploderar av kreativitet och lust. Men det är en overload. För jag vet inte var jag ska börja. Ska jag jobba lite? Eller gå ut och springa av mig? Städa? Fika? Måla? Fota?


The solution:





Så jag väljer att jobba. För trots allt har jag en deadline som ska passas.

Sen får jag fundera på dagens pulshöjning. Kanske går den att åtgärda här hemma?

Sen måste jag ge ett tips. Jag har en väninna. Som gillar grafiska uttryck. Ni hittar henne här! (klicka på bilden nedan) Och Dorota, om du läser detta, så vet du vem det är!






Då så. Dags att göra verklighet av mitt val! En tulpan till er därute! Foto: C. Lind






Din kärlek är oemotståndlig. Svår att beskriva. Svår att vara utan. Ett enda stort ja!







Ge din kropp vad den behöver.



Den 23 maj, idag alltså, kan jag konstatera att jag under maj månad gått och sprungit sammantaget: 78,1 kilometer. Det är dryga 3 kilometer per dag, om jag skulle vara aktiv varje dag. Ett bra genomsnitt. Men det skulle vara lite kul att ha målsättningen 5 kilometer per dag - men det blir också 150 kilometer per månad - görbart eller inte? Kanske en sommarutmaning under juli månad?

En liten överraskning är att jag har börjat springa Gröna Linjen. Dessvärre var min första utflykt kantad av både hunger och att jag sprang vilse. Men jag tog mig från Farsta Strand till Hökarängen, med lite omvägar. Sträckan blev 5,3 kilometer. Note to self: äta ordentligt innan! Och dricka förstås!

Min kropp behöver rörelse
Min kropp behöver kärlek, inte gliringar
Min kropp behöver veta att den är stark

Vad behöver din kropp?













Dagens hjärta går till Svenne som gjorde en bra insats i måndags med att städa och röja!



Udda tankar i ett Udda huvud



Det går runt. I ring. Där uppe. Bland huvudets moln finns både goda och onda vindar. Ibland är jag ett geni. Ibland är jag bara jag. Utan definition. Utan titel. Jag.






Botaniska i Uppsala, en helg för ett tag sen



So, what is the message?



Färg i sikte





De två sista bilderna är tagna av C. Lind





Ekologisk och Waldorfsk upplevelse i Uppsala



Jag är fortfarande inne på helgen som gick - och insåg att det finns massa bilder att välja mellan! Därav en massa kollage som jag har gjort i Picasa.

Let´s go!





Klick klick - dagen gick i fotografins tecken!



Vi blev hitbjudna....



Det blev en kalasgod buffé i antroposofisk miljö borta i Hågaby Centrum! Vi åt soppa, marinerad broccoli och blomkål, groddar, gott bröd och annat gott!



Tant Gröns skafferi - the place to be... Här skulle jag kunna vara en hel dag!



Det blev quinoa, två fina tvålar, ekologisk lantbuljong och kamomillte



Lite underhållning bjöds det på. Här var menyn för buffén. Glad att jag hade på mig gympadojorna - bekvämt att spatsera runt!



Vi fick möjlighet att hälsa på en lekskola...



Klick klick




Nöjda med första delen av dagen!








En stund senare
Var jag
Där
Med
Dig






En Nysares Bekännelser



Det har gått så långt att det gör ont varje gång som jag nyser och snyter mig. Näsan är röd och narig, allt kliar (ja till och med öronen) och det var längesen som jag var så här allergisk. Jag vet inte riktigt hur jag ska hantera det, men de stunder som känns något sånär gör att jag inte ger upp. Jag har tagit både nässpray och Clarityn (sockerpiller?) men redan har minst en toarulle gått åt. Jag snyter och snyter men det tycks aldrig ta slut. Det hjälper i alla fall lite om jag sköljer ansiktet i kallt vatten.

Gör en längtalista för att peppa mig
Längtar tills:
....pollensäsongen tar slut
....nästa träningspass
....hjärtat
....barnpassning på tisdag
....yogan på onsdag
....sommarsemester
....jag hittat den berömda "balansen i livet"


Jag tror jag ska gå och doppa huvudet i iskallt vatten. Joråsåatt.



Håller god min trots pollenchock

Nature by Uppsala


I lördags åkte jag och hjärtat ut till Kista för att åka vidare med Herr Höckert till Uppsala! Där väntade pappa och syster Sabina. Lördagen karakteriserades av god mat och en utflykt i naturens tecken. Det sammanlagda antalet bilder för helgen landade på 315 stycken. Jag väljer och vrakar.

Här kommer mitt urval! Bilderna är tagna av mig & C. Lind





Lördagens matintag - en hel drös räkor med olika grönsaker och baguette med vitlökssmör!



Sällskapet var nöjt!



Katten Frasse fick sig tre räkor



Sabina Iphonade



Vi tog sedan våra mätta magar och begav oss ut i grönskan



Kameran smattrade på



Livet ler



Fågelkonferens                                      By: C. Lind



Amazing                                                        By: C. Lind




Friend & Flowers



Sabina by water                             By: C. Lind



Hjärtat tog finfina bilder av vattnet




Gullvivor i fokus



Skogskatt i fokus - något vildare utseende än propra Frasse



Hågahögen



Natur, familj & syre för hela slanten



Söndagen bjöd på Botanisk trädgård & promenad


Bildrapport kommer inom kort!


Tack pappa, Sabina, Svenne, Frasse & Hjärtat för en underbar helg!








Bland Promenader & Pajskal

Om det fanns en kategori som hette "förvirrad" i denna blogg så är det under den jag skriver just nu.
Samtidigt är jag så väl medveten om mitt eget tillstånd. Jag tror det handlar om att välja rätt just nu. Och välja bort. Jag märker att jag upprepar mig ofta, men det är för att jag vill förstå mig själv. Liksom påminna mig själv om vad livet är för mig. För just mig. Och ingen annan.

Så det blir en massa mantran i egen regi. Många går under temat: jag vill mindre, inte mer.

Läser om mina egna rader. Är jag otydligare än vanligt?

Låt oss då vara tydliga:

Min kropp är i obalans. Och knoppen likaså. Hjärnan har matats med en massa inspiration idag, då jag var på Frilansdagen som anordnades av bland annat Poppius.

Det var roligt, intressant, och jag hade alla antenner ute. Sög in, kände igen en del, lärde mig också en del nytt.

Så. Det är väl inget fel med inspiration? Nej, absolut inte! Men jag verkar ha svårt att hantera inspirationen ibland. Jag tänker och tänker, tills hjärnan mer eller mindre behöver släckas med en pulverbrandsläckare.

Det finns saker som jag gör då. Och det är att gå ut och gå. Idag med fina Szylvia! Det blev Årstaviken runt - och innan dess hade jag redan gått 3 kilometer. Totalen blev dryga milen. Och sådant får mig att må riktigt prima ballerina!

Igår blev det också promenad - med Herr Höckert - då en sträcka på 7 kilometer - till Hästa gård, som har ett ekologiskt jordbruk på Järvafältet. Vi kramades med kor, grisar och får. Eller ja, vi hälsade på dem i alla fall!

Så - nästan två mil på två dagar. Men framför allt - må bra hormoner i överflöd! Men det gäller att hålla igång!

Apropå gå. Skickar med ett kollage på den senaste utflykten på Gröna Linjen







Och så var det detta med matlagning. Jag inser hur snäll jag är mot mig själv när jag ställer mig och lagar paj, trots att jag är trött och mest vill ligga och läsa. Men då vet jag sen att sex stycken fina luncher/middagar finns att inta i min frys - vuxencurling!

Bjuder på mitt pajrecept!











En bön om lite mindre kaos och mer mening



Majkärlek

Efter en fin Valborg gick jag och käresten ut på en promenad i området den första maj. Tappert från min sida då vårallergi slog till med all kraft. Men det var ändå härligt att få känna solens strålar och se allt det vackra!






Trädkrameri bland nysningarna



Gul version ett



Gömma näsan



Blått är flott



Grönt är skönt



En vit skönhet



Gula. Version två.



Körsbärsblommor, inte bara i Kungsan!








Dags att nysa vidare. In i duschen och påbörja söndagen!



Ett hjärta till alla er därute. Och till tjejerna på gatan








The Valborg at Årsta. Med Klara & gänget!

Wow. Det var inte lite bilder i kameran som jag idag förde över till datorn. Ganska många. Ganska fina. Svårt att välja. Temat för det här blogginlägget är den fina Valborgen som jag, käresten & Herr H firade tillsammans med Maria, Klara och herrarna M & Å. Alla finns inte representerade på bild, men alla var högst närvarande på denna fina kväll. Det började med middag hemma hos Maria, och det bjöds på vegetarisk paj. Jag och hjärtat hade gjort matig sallad till. Till efterrätt serverades fruktsallad. Till allt detta en magnifik utsikt!

Det var ju det här med att välja bilder. Inte min starkaste sida. Här kommer ett försök.


Fotograf: C. Lind



Ljuset: välkommen!



Vad stor hon har blivit. Herr H i bakgrunden



Nöjd är bara förnamnet



Kikar både in & ut




Vi gick till brasan. Lilla Klara fick en haj av sin pappa!



Snack i kvadrat



Herr H nätverkar med Herr Haj



Vi



Majbrasan tändes. Massa intryck. Klara - med rätt att bli lite trött



Fast det är klart, det är himla kul med Valborg också!




Vänners goda lag



Fullt med folk



Kvällen kom. Men ögonen hölls öppna ändå!



...








Jag kan med gott samvete skriva att jag njöt den
1:a maj
2:a maj
3:e maj


Och tänker fortsätta med det!





Nuet. Så värdefullt!




Kärlek



Jag lovade bilder från Kungsträdgården. På vår 7 månaders dag exploderade körsbärsträden, så det blev en dejt där bland folk och fä. Himla trevligt!





Mat: kärlek



Pink colours rules these days!



Några knoppar fanns kvar i det rosa myllret!



En röd dam fångade denne fotografs intresse



Veckan har varit full av aktivitet - och fortsätter i samma anda! Valborg firades med vänner och inom kort kommer bildrapport. Första maj var en av de bästa dagarna på året med mycket ledigt, promenad i solvärmen och tillhörande vårallergi. En god glass åtnjöts i solen och på kvällen kom morfar och vi körde ett parti schack.


Saker att se fram emot i maj:
Helgen
Träffa denna dam
Vara barnvakt åt lilla L den 15 maj
Träna - ikväll en powerwalk till Kungsan (ca 7 km)
Hälsa på pappsen i Uppsala den 12 och 13 maj
Min bror kommer till Stockholm
Yoga

& lite annat smått & gott



Jag har bestämt mig att njuta en stund varje dag i maj månad - för det är den finaste månaden på året! Häng på det, vet jag!






7 månader. Pure happiness!