Några små stunder av Livet

Dagarna går. Och jag märker förändringarna. Snabbare än snabbt. Natten lägger sig över staden, den fuktiga höstluften penetrerar näsborrarna. En lättnadens suck följs av en längtan. Lättnad för jag vet att jag klarar av den mörka årstiden. En längtan för att jag vet att sinnet kan bli än mer lätt.
 
Några av de senaste händelserna i livet
 
 
Tio röda väntade på mig. Och även ett efterlängtat beslut....
 
 
Förra söndagen hade vi busfröken på besök
 
 
Kärleken fick låna ett fint objektiv, som vi har fotat med!
 
 
Så här bra kan det bli...
 
 
 
Imorgon bjuder jag på inlägget Höstdrömmar - välkomna!!

Den där förbannade bilden av att vågen säger något

 
 
Jag är ju den som säger att det viktigaste är att må bra.
 

Det är olika vad detta må bra är för något. Hur det känns för mig när jag mår bra, är inte samma sak för dig.
 
 
Ändå. Ställer. Jag. Mig. På. Vågen.
 
 
Och drar en suck - hur kan jag ha gått upp tre kilo? Eller två? Eller vad den nu visar. Jag går av och lovar ett nyttigare och hälsosammare liv.
 
 
Något mer ohälsosamt än att förlita sig på några siffror finns nog inte. Varför ohälsosamt?
 
 
Därför min våg visar inte
 
  • hur glad jag är när jag tränar
  • hur mycket jag älskar att löpa, även de dagar när jag hatar det
  • hur stark jag är
  • hur många gånger jag slänger träningskläderna i tvätten = träning är min livsstil
  • hur passionerad jag är inför rörelse och mental avslappning
 
Skulle det finnas en sådan våg skulle jag slå till.
 
 
Så. Näe. Jag skippar vågen ett tag framöver
 
 
 
 
Varför skriver jag detta inlägg? För att jag är en av dem som förlitar mig på att vikten säger något. Men blir inte klok på vad det är den säger
 
 

Alldeles Yr och Knäsvag

Det finns saker som gör mig alldeles yr

Just igår specifikt löpning

Igår träffades jag med Lisa - som jag egentligen bara pratat med två gånger. Men med träningsdejter verkar det vara så att man kan ses i alla fall. För man ska ju "bara" springa. Och som vi sprang! Och pratade. Efter några kilometer bestämmer vi oss för att vara tysta, för andfåddheten gjorde det hela svårt. Backe upp och backe ner, vid Årstaviken. Till saken hör att jag följer Lisas löputveckling på Facebook - och vad mer kan jag skriva? Hon är grym! Vi var så peppade att vi höll ett lite för högt tempo. Vi snittade på 7:12 per kilometer och för mig är det en ökning.
 
6 kilometer blev det, och sedan en två kilometers nedvarvning och så lämnade jag av min nya löpkompis på hennes jobb. Stunden efter de sex kilometrarna var helt underbar. Det var som att jag levde lite mer än vanligt! Tack Lisa!
 
Mina onsdagar har blivit något alldeles särskilt. Jag är L E D I G. Visst, idag har jag ringt ett jobbsamtal, som jag skjöt upp från igår till idag. Men annars är tanken - minsta möjliga (mentala) ansträngning. Jag behöver bli bättre på vila och hela den biten, men jag känner mig stolt över mina senaste onsdagar. Som avslutas med yoga hos Janne på Heart & Hand. Det är det bästa jag vet - att få yoga mig lugn!
 
 
 
 
 
Det finns saker som gör mig alldeles knäsvag. Just nu min fästman
 
 

Äppel, Päppel, Paj

Måste dela med mig av ett lat-tips.
 
Kanske den enklaste äppelpajen i världen
 
Så gör du:
 
Blanda torra ingredienser: 2 dl mjöl, 1 dl havregryn, 2 msk socker, lite valfria hackade nötter, och så några solroskärnor
 
Skiva äpplen och lägg i botten på en ugnsform, strö över lite lagom med socker och kanel
 
Fördela de torra ingredienserna över de skivade äpplena
 
Hyvla nu smör över
 
Sen: 20 minuter på ca 200 grader
 
Servera med grädde, glass eller något annat mumsigt! En kopp te till blir bra också!
 
 
Enkelt är bra
 
 
Ja tack
 
 
 
Trevlig tisdag till dig!
 
 

Nyköping Stories

 
 
 
 
Det var en speciell vecka förra veckan. I klartext: Fullt ös. Jag är inte alls bra på det där med fullt ös, det fungerar i stunden men sedan blir jag trött. Så i söndags när Maria, Å & Klara var hemma hos oss, så låg jag mest i soffan och gäspade. Det var trevligt ändå!
 
En annan mycket trevlig sak var min lilla utflykt till Nyköping för att hälsa på Johanna.
 
Det pratades och jobbades. Men mest pratades. Vi hann skratta lite också - väldigt bra!
 
Mest inspirerande var det att få se Johannas kontor. Och träffa hennes kontorskamrater!
 
Vi började dagen med lite te och knäcke. Senare åt vi lunch på Hellmans. Hösten var vacker med sina löv!
 
Att jobba på kontor ger nya perspektiv. Jag fick en del gjort. Kolla vilket fint block Johanna har!
 
 
Konferensrum deluxe. Kaffe och ladda batterierna!
 
 

Helgen har varit rolig, med många besök. Framför allt har jag fått vara med min kärlek, och vi firade vårt första år tillsammans!
 
 
 
 
Här är ett klipp ur en kortfilm som jag såg för ett tag sedan - love att first sight. Kanske att ni hittar hela filmen någonstans - för den är så fin och rolig!
 
 
 
 
 
 

Född att vakna tidigt?

 
 
Det är något speciellt med att gå upp tidigt. Än så länge är det faktiskt ljust vid sexsnåret. Solens första strålar gjorde att det var helt okej att gå upp. Vaknade med en dusch, drack en kopp rykande kaffe och hann göra en extra smörgås att ta med. Jag är på väg för att träffa fina Johanna, i Nyköping. Vi ses inte så ofta, men när vi väl ses är det så kul! Jag sitter på tåget och lyssnar på Laleh, hennes tolkningar i programmet Så mycket bättre, som jag följde slaviskt för ett år sedan.
 
Det här med att gå upp tidigt och få till träningen. Det är något som jag funderar på. Om en vecka hoppas jag också vara ägare till ett nytt gymkort!
 
Apropå träning. I det senaste numret av Hälsa ser man mig och Svenne gå längs Gröna Linjen - det är oktobernumret och bilderna är superfina och tagna av Nicklas Thegerström
 
 
Nu vågar jag väl skriva att det är höst? Halva september har passerat, men det har varit ganska varmt. Idag tog jag dock en extra tröja.
 

Fast samtidigt, på min promenad igår såg jag både blommor och sol. Det känns som att sommaren vill vara med på höstens intrång!
 
 
 
 
 
 
Det bor en annan i min kropp, hon har det vackraste av själar (Eva Dahlgren Ängeln i rummet, även tolkad av Laleh)
 
 
Ps. Jag har recenserat en bok på Livskick. Av Patricia Tudor-Sandahl. Boken heter Ett givande liv (Brombergs 2012)

Att fetglömma livsbalans - eller?

Jag har den senaste tiden reflekterat, om och om igen, över vikten av att hitta lugnet och ron. Jag har länge tyckt att det varit meckigt att få till det. Det är så lätt att passera sina egna gränser, och plötsligt är man där sinnet inte finner ro, där uppgifter känns svåra att lösa. Resan till lugn och ro har flera avgångar om dagen, ibland missar jag tåget. Trots att det är en prioritering i mitt liv. Så jag ältar vidare, försöker ändra grepp, se på saker ur ett annat perspektiv.
 
Författaren och psykoterapeuten, Per Naroskin, sa igår när han ombads ge oss i publiken ett råd att: "ni kan fetglömma livsbalans. Men det kommer ändå att gå bra för oss i slutändan".
(jag var på ett event igår som anordnades av Books&Dreams)
 
Då tänker jag spontant: skönt - jag är inte ensam om att jaga balans. De små små stunderna av livsbalans är i alla fall ganska sköna.
 

Livsbalans i #3 delar
 
 
Livsbalans #1: baka bröd
 
 

Livsbalans #2: gör ett hemligt kort till någon du älskar
 
 

Livsbalans #3: läs en bok. På riktigt. Ta dig tiden. Välj bort något annat - det är det värt. Dessa två väljer mellan nu. Den till vänster fick jag som present i Books&Dreams eventet. Den högra har jag fått låna
 
 

 
 
Några korta ord om gårdagens event
Eventet igår anordnades av Books&Dreams. Jag fick själva tidningen någon dag innan. Personligen tycker jag om tidningen - den är välgjord med smått och gott. Jag visste vad jag hade att förvänta. Att det sedan är lättuggat tycker jag om. Keep it simple. Jag vet dock att det finns andra som inte alls gillar det - kan läsas om här till exempel.
 

En trevlig kväll, den som verkligen gjorde kvällen minnesvärd var Pär Johansson (Glada Hudik) och han berättade med fantastisk inlevelse om sitt arbete och sin nya bok I huvudet på en normalstörd
 
Jag fick också upp ögonen för Josefine Sundström och blev väldigt glad över att hennes bok Vinteräpplen fanns med i goodiebagen.
 
Andra författare på plats: Jens Lapidus, Per Naroskin, Johan Hedenberg, Malin Berghagen, Karolina Ramqvist
 
 
 
 

Ett Livets Körkort

 
"Vad ska det bli av mig?"
 

Laleh sjunger i min dator. Bjurö klubb. Och jag fryser lite om fötterna. Men livet är precis sådär härligt som man kan läsa om. Eller uppleva. Lätt som en plätt, för en stund. Men jag balanserar hela tiden. För det kan lätt stjälpa över. Där i vägkantens gren är det läskigt att köra. Håll dig i mitten var det någon som sa. Ta ett livets körkort.
 
Ligga och läsa ett sprillans nytt magasin, Books&Dreams
 
 

Påminna mig själv om hur kul det är att göra fina kort, här till fina Emily
 
 

Knapra på några sugarsnaps, min nya favorit. Bästa bästa snacksen
 
 

Le en extra gång
 
 
Vilken är den viktigaste lektionen i livet?
 
 

 
 
Vara nära
 
 

Jag dansar Vilans lov

Livet förändras från dag till dag, ja till och med från stund till stund. Ibland på ett ögonblick, eller på ett djupt andetag. Och jag har möjlighet att styra. Även i de stunder då mycket ska till. Hjärtat har lyssnat på mig, och jag förstår ju vad det är som gör att livet blir vackert och lugnt. Det finns saker som jag måste ta bort, och sedan lägga till den där magiska vilan.
 
Men jag har haft svårt att förstå - vad är det där vila?
 
Jag testade att ligga i sängen i söndags. Och göra absolut ingenting. När jag sedan frågade vad klockan var hade det gått 45 minuter. Rastlös, ja. Men så glad över min vila. För den verkade också ge positiva biverkningar.
 
Ibland kan man ju vila, trots att man samtidigt gör saker. Som att rensa i sin garderob. Eller något annat pyssligt.
 
Något som fick mig att upptäcka det vackra i livet var helgens promenad i Tyresta By. Jag bjuder på lite bilder!
 
Skönt, höstligt, soligt, kärligt
 
Det var precis vad som behövdes!
 
Så stilla och inbjudande till andetag
 
Hittade en sten som var hjärtformad
 
 
 
 En sista sak om vila. Träning gör att min hjärna vilar. Idag blev det således kondition 35 minuter och sedan ett riktig genomkörare för ryggen!
 
 
Dags att starta veckan!
 
 
 
Idag, för ett år sedan, träffade jag dig för första gången. Låt den gången vara för alltid.

Mild sol i ett mildare liv

Det går inte att undgå den friska luften. Den skira solen. Den nya doften av löv som tar adjö.
 
Och det går inte att undgå livet. Så också denna morgon när jag vaknade 05:15. Utan egentlig anledning. Jag hade ett möte igår som rörde om i grytan. Ett bra möte, men många känslor. Kanske påverkar det mig mer än vad jag tror?
 
Jag gick upp, fick till en träning (cardio, bröst & axlar, 2 plankor & lite stretch) och åt sedan frukost nummer två. Sedan kom jag hem och fikade med mig själv - har nyligen gjort världens godaste kanelbullar (hemligheten är att lägga till lite dinkel i degen!)
 
Men så lite bilder. Så att ni förstår stämningen!
 
Förra veckan var det efterrätt hemma hos Ulliz, på fina nya tallrikar. Och en kladdkaka deluxe!
 
 

Så här koncentrerad är jag ibland. Perfekta bullar kräver perfekt bagerska!
 
 

Det enda som hördes senare var ett enda långt mmmmmmmmmmmmm
 
 

Jag & hjärtat har tagit en del promenader på sistone. Och jag försöker att njuta av nuet. Men oftast pladdrar jag på om mina idéer. Men ibland slår hösten mig häpen och då kan jag stå och bara vara. För en stund.
 

Möter man en gigantisk solros måste man ju faktiskt vara närvarande (datum stämmer inte på bilden!)
 
 

Älskar dig rakt av. Rakt på. Rakt igenom.
 
 
 
 
Tanken är att jag ska vara idéfri på onsdagarna. Joråsåatt. Hjälp mig om du vill! Ge mig något ANNAT att tänka på!
 
Hittade en lista på Spotify som jag har kallat för "Specialutvalda" - sådana listor blir man så glad av när man hittar tillbaka till dem!
 
 
Kärlek utöver det vanliga är riktig kärlek. Strör ut lite här på bloggen - självplock!
 

Strong start med Strongday

 
 
05:15 - klockan ringer. Jag sov oroligt inatt - det är svårt när man vet att man ska upp tidigt. Men jag kände mig ovanligt pigg ändå, kanske för att jag visste att jag skulle träffa denna tjej!
 
 
 
 
För ett tag sedan gjorde Annika ett blogginlägg där hon hörde sig för om någon ute i bloggosfären kunde tänka sig en långpromenad på en sisådär 2 timmar. Givetvis nappade jag. Jag har alltid velat gå upp okristligt tidigt för att trampa några kilometrar. Men det blir inte av. Däremot blir det ju genast svårare när man har bokat en dejt. Då är det bara att köra! Och det gjorde vi, i ett lagom tempo och en pulshöjande trappa borta vid Liljeholmsbron.
Jag fick också ett träningsupplägg av Annika gällande mitt Hässelbylopp! Mer om detta inom kort!
Jag gillar detta med träningsdejtande och har en till snart bokad med Lisa!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag strax på något så härligt som babysim med bästa väninnorna! Vad roligt det ska bli! Det är fredag hörrni!
 
 
 
 
 

De där dagarna med ledighet

Jag har försökt få in ledig tid i mitt schema. Alltså sådan tid där jag knappt kikar in i inkorgen, och allt som har med jobbet att göra skjuts upp till senare. Varför: min tanke är att jag behöver den tiden för att samla ork, för att fortfarande tycka att det är roligt att jobba med det jag gör. Svårt: oh yes. Redan imorse när jag vaknade spann det rejält upp på huvudkontoret: artikelidéer varvades med hemsidelayout och sedan funderade jag på vem jag skulle maila härnäst. Inte bra. Men jag lyckades manövrera ut mig själv. Jag tycker ju någonstans att det är kul att använda knoppen, och att formulera nya idéer som jag kan skriva om.
 
Men den lediga tiden är viktig. Lika viktig som att klara av deadlines och annat.
 
Så jag har vaknat, ätit frukost, bloggat på min och Svens gamla vandrarblogg och druckit kaffet sådär semestersakta. Och jag blir lite nervös - vad är det egentligen jag ska göra på min lediga onsdag?
 
För det är rätt lätt att ta på sig en massa saker. Ändå.
 
Min tanke är att göra det där som jag skrev om igår. Se min omgivning och se hur hösten kryper närmre. För jag tycker det är vackert!
 
Sen har jag en Gröna Linjen plan för idag. Återkommer med det!
 
färger att njuta av
 
 

Förra året var mitt första löpår. Nu har jag sprungit i ett och ett halvt år - och nya saker upptäcks hela tiden!
 
 
 

Jag har anmält mig till Hässelbyloppet! Den 14 oktober bär det av!
 

Och målet då? Ska fundera lite....
 
 
 

In autumn I trust

För bara någon dag sedan lovade jag mig själv något.
 
Jag fick en förvissning om att den kommande hösten kommer att vara alldeles underbart vacker.
 
Och mitt löfte blev enkelt: jag vill uppleva all dess prakt. Som att titta ut genom fönstret lite oftare. Som att ta en promenad och liksom njuta av allt det höstliga.
 
Så tänker jag och så får det bli!
 
11 månader av kärlek firades med en orkidé
 
 

Jag fick en vacker ros på 10 månaders dagen - och den verkar vilja leva på nytt
 
 

Den här mattan använder jag till yoga och till plankor
 
 
 

Dagens välkomna-hösten-aktivitet består av en promenad mellan Enskede Gård och Kungsträdgården!
 
Förra veckan blev det dessutom en Gröna-Linjen-promenad - Gullmarsplan-Gubbängen! 6,8 km!