Jag är ett pysselvåp

 
 
Det här är en blandningens blogg just nu - recept avlöses av träningsinlägg - och nu lite pyssel.
Jag har planer på att starta en specialiserad blogg så småningom, men håll till godo med denna Gott & blandat-påse!
 
Ni minns kanske att jag var i Löddeköpinge för nästan en månad sen?
 
Det var ju så att jag fick skjuts till Malmö för att hälsa på Stämpelfabriken
 
Där var jag i en  halvtimme och riktigt njöt av allt det pyssliga! Handlade en del förstås!
 
Och när folk fyller år passar jag på. Här senast bästa vännen Ulliz som fyllde år.

Att pyssla är meditativt, kreativt och lugnande!
.
Rekommenderas! Några av er vet att jag brukar skapa personliga kort till mina kunder, och det är uppskattat på flera håll. Bara som ett tips!
 
 
 
 
Tack Johanna för din värme i kommentarsfältet på förra inlägget!
 
 
 
 

Soma Move - med sällskap!

Träningen får ta plats. Det är det jag vill. Motivet är enkelt: jag mår som en prinsessa om jag får svettas lite - och det är det bästa kvittot! Igår fick jag dessutom sällskap av Annika som driver bloggen Strongday på Fitness Lifestyle.
 
Träningen som jag kört på senaste tid heter Soma Move - en klass utvecklad av bland annat Cecilia Gustavsson, en grym instruktör! Klassen är fysisk, med kroppen som enda redskap. Man jobbar i ett antal flöden, och varje flöde har 2-4 övningar, som man sedan kör några varv. Jag tycker om den, men tycker att tempot är något för snabbt - om man halverade det skulle jag vara toppennöjd!
 Instruktörerna säger att man ska följa sitt eget tempo, men man gör inte varje övning tillräckligt länge för att "hinna" jobba i eget tempo.
 
 
 
 

Salmalax, the dream of every chew

Maträtten som jag nu presenterar äter jag i princip en till två gånger i veckan. Bara älskar´t.
 
Salmalax, den absolut finaste laxen som du kan äta, säljs i rätt många butiker. Priset ligger runt 299 kronor per kilo. Jämför du andelen lax du får i jämförelse med en sushi på stan är priset godtagbart.
 
 
 
Så här gör jag
Jag köper 150 gram salmalax
Precis innan servering skär jag upp salmalaxen i tunna bitar
 
Kokar en portion råris, ca 1 dl okokt råris
Skär vitkål i strimlor
Kokar några broccolibuketter (jag ångkokar)
 
Sojadröm
Blanda 0,75 dl japansk soja med 1 msk sesamolja och 1 msk olivolja. Ta sedan 1 tsk honung samt 1 tsk dijonsenap och blanda i sojadrömmen
 
Wasabikräm
0,5 dl kesella
2 msk strimlad ingefära
1 tsk wasabi
 
Blanda!
 
Som sagt: skär upp salmalaxen innan du ska äta, servera med råris, vitkål, broccoli och wasabikrämen. Häll upp sojadrömmen i en liten skål där du lätt kan doppa laxen.
 
 
Receptet är en inspiration från salmalax
 
 
 
 
 

De där bollarna jag smaskar på...

Sen några veckor tillbaka kör jag ett lite annat upplägg - de flesta recept hittar jag på isodieten.se Förr gjorde jag ju alla recept själv, vilket har varit något som jag saknat. Men jag kommer komma igång igen, men kanske med isotänk i bakgrunden.
 
Inspiration kan komma från flera håll - nu senast av Äta, träna, leva som är skriven av Kristina Andersson och Erika Kits Gölevik.
 
Och det är från dem jag fick receptet på proteinbollar. Jag har bytt ut blåbären mot tranbär, annars är det exakt samma recept som i boken:
 
 
1,5 dl cashewnötter
1,5 dl mandel
1,5 dl aprikoser, ekologiska, de är bruna
0,5 dl tranbär
3-4 msk kakao
1-2 msk kokosfett
 (jag använde holistic kokosolja)
1 dl proteinpulver (jag brukar ha det i halva satsen, så några blir utan protein)
några droppar vatten - det får inte bli för torrt!
kokos att rulla i!
 
Jag grovhackade nötterna, skar aprikoserna i nmindre bitar - sen körde jag försiktigt med en stavmixer. Funkar säkert bra med matberedare också!
 
 
En fika i min smak!
 
 
 
 

Hunger eller inte hunger - det är frågan

Hunger - denna ständiga hunger.
 
Är kanske inte hunger.
 
En tanke som slår mig är att oro och ångest botas lätt av mat eller mellanmål. För man kan inte vara hungrig när man precis ätit. Eller? Blodprov är tagna, och allt ser bra ut. Jag sover, jag tränar, jag äter fem gånger om dagen. Så jag har fått rådet att inte fokusera så mycket på mat.
 
Mat är mitt i särklass största intresse. Jag älskar att handla, laga och äta mat. Jag trivs som bäst när jag får hänga på Ica Maxi. Jag blir galet inspirerad när delidisken berättar för mig hur jag ska tillaga kött eller fisk. Att använda termometer blev en aha-upplevelse.
 
Så här sitter jag, medan regnet trummar på fönstret. Och tänker att jag behöver hitta den där grundningen, den där andningen. Som gör att kroppen blir en helhet, en harmonisk varelse. Som kanske inte får signaler om hunger 15 gånger per dag.
 
Mer harmoni och balans i denna oftast glada kropp
 
Odla andra intressen. Som att fotografera. Detta taget av Christofer Lind
 
Lyssnar just nu på Maria Mena. Här är en av hennes låtar som hon sjunger med Mads Langer
 
 

Hälsodag på Eggeby & annan livsenergi!

 
 
De senaste dagarna har varit spännande! Det kanske är bäst att jag berättar!
 
 
Jag höll ett kortare föredrag om träning på Eggebys Hälsodag i söndags
Foto: Christofer Lind
 
 
Passade på att hålla ett yogapass
Foto: Christofer Lind
 
Igår lagades pestokyckling med en "pasta" av morötter och squash. "Pastan" gör du såhär: hyvla en morot och en squash med hjälp av en potatisskalare. Koka i en minut. Över den strör du zest av citron, och citronsaft och olivolja - mums i kvadrat. Kycklingen bryner du, lägger på lite färdig pesto (eller egengjord), in i ugnen på 150 grader i ca 10-15 minuter eller tills kycklingen är färdig. Servera med pastan, strö över lite sesam för en snygg effekt! Recept från isodieten.se
 
 
Min pelargon tycker att det är vår. Det tycker jag med. Det är bara vädret som inte har fattat
Foto: Christofer Lind
 
Glada dagar producerar en glad Emilia. Hoppas att ni har en fin vecka!
Foto: Christofer Lind
 
 
 
 
Dagens tips!
Musik som spelas om och om igen på min Spotify: Passenger
 
Dagens uppmaning
En timmes rörelse per dag - det fixar vi!
 
Dagens frukost
Yoghurt, kesella, bär och nötter
 
 

Okarriär & Oprestige

 
 
 

 

 

Egenskap som jag jobbar på: lyssna in. För det är enklare att köra över, köra på, och köra av. Men jag vill inte leva ett liv där kropp och knopp åsidosätts till förmån för jobb, pengar och värden som egentligen inte är mina egna. Den stora parantesen är att: ja, vi behöver en viss mängd pengar varje månad för att kunna betala hyra, mat och andra räkningar. Men att dra på sig kostnader som i mina ögon är onödiga, det är ett stort nej för mig. Att jobba för position och prestige gör att jag tittar åt ett annat håll. Att göra en själens och kroppens karriär är värt så mycket mer för mig. Jag säger inte att det är det enda rätta. För alla har vi, förhoppningsvis, förmågan att själva bestämma över våra liv (och det ska vi vara tacksamma för!). Viktigt för mig, viktigt för dig, viktigt för honom eller henne. Ja, det är så det ser ut. Men alla har inte samma ”viktigt”. Det enda rätta, är det enda rätta för mig.

 

Berätta gärna vad det enda rätta är för dig. Eller säg bara hej!

 

Prio & viktigt
 
 
Prio & viktigt
 
Glad - prio

 

 

Varför kan man inte göra både och – ha karriär och satsa på matlagning, träning & andra aktiviteter? Det är klart man kan och det är ju många som gör så också! Men jag behöver tid, jag behöver ett extra andrum. Tycker inte om att ha bråttom. Alls. Sen är jag ändå expert på att stressa upp mig. Men jag jobbar på det. Jag tänker att vi alla väljer vad vi gör med vår tid.

 

 

 
 
 

Lödde dagar & ny kärlek (?) spinning (?)

 
 
 
Att vara i Lödde är himlans trevligt, och det är där jag befinner mig just nu. Hälsar på bästa Dorota & Martin och lille G. Vi har firat födelsedagsbarn, vi har promenerat, vi har ätit mat (många gånger) och idag var vi en sväng till Malmö. Vad jag gjorde i Malmö måste jag förstås dela med mig av - men det kommer senare. Nu några promenadbilder!
 
 
Sol. Det man behöver mest av (l)just nu
 
Gårdagen bjöd på promenad - vackert och cirka 6 kilometer
 
 
Det går bra att vila mellan varven
 
 
Fina tak
 
 
"Vill ha" hus (hint)
 
 
...
 
 
 

Så var det här med motion. Jag har fått till ett spinning-pass idag med fina Suzan! Hon var snabb med att lägga upp en bild på oss i sin blogg, så passa på att hälsa på hos henne!

Jag fick lite blodad tand, jag som egentligen inte gillar spinning (trodde jag i alla fall!) Får fundera hur jag ska hantera det. Det började med att jag köpte ett par skor av Suzan.
Fast inte spinningskor. Måste ta mig en rejäl funderare....
 
 
Spinned sisters
 

Tillskott