Glutenfri & vegetarisk lasagne
1 zucchini
1 aubergine
1 lök
½ vitlök solo
½ chili
3 msk olivolja
1 burk hela skalade tomater
1,5 dl vatten
1 msk vegetarisk buljong
½ dl majs
150 gr haricot verts eller annan grönsak
Ost: 10%-ig ost och även parmesan – här är det upp till dig – ta den ost du har hemma!
Kryddning
2 tsk spiskummin
2 tsk timjan
paprika och cayennepeppar efter smak
Så här gör du!
Hyvla zucchinin med osthyvel i tunna skivor. Lägg dem i en skål och salta lätt för att driva ut vätskan. Skär auberginen i slantar, och lägg även dem i samma skål som zucchinin och salta lite till – se till att alla bitar har fått lite salt på sig. Lägg något tungt över för att hjälpa till. Låt vara i ca 30 minuter – det ger dig tid att fortsätta med resten av matlagningen!
Hacka löken, vitlöken och chilin. Skär paprikan i mindre bitar. Har du över zucchini som var svår att hyvla, skär upp den med!. Hetta upp olivoljan och i med det du just hackat och skurit – låt det fräsas på. Sen i med quornen – rör om ordentligt mellan varven, i ca fem minuter till. Krydda nu med spiskummin, timjan , paprika och cayennepeppar. Nu ska du hälla i de hela tomaterna och vattnet. Sedan i med buljongen! Sist i med majs och haricot verts. Rör om och låt nu puttra på i 10-15 minuter. Nu har du röran klar.
Hyvla ostarna, du behöver ca 2 dl riven ost.
Två mellanstora formar används nu för att göra lasagnen. Sätt på ugnen på 180 grader.
I formen lägger du först ett lager av röran. Sen tar du och placerar dina ”lasagneplattor”, dvs auberginen ocg zucchinin – varva sedan med en till röra. Sist lägger du på ost. Du gör om proceduren med nästa form. Sätt sedan in i ugnen i 25-30 minuter, tills osten är fint gratinerad!
Servera med någon god sallad och ärtskott – eller ät som den är!
Perfekt lunchlåda till dagen efter! Går bra att frysa också!