Från Livsbalans till Livskraft

Jag återkommer ofta till temat balans. Livsbalans. Att hålla balansen på en trottoarkant kan vara vingligt och du får använda ditt balanssinne till max. En ansträngning med andra ord. Och är det inte lite så med livet: vi står där och balanserar, nästan håller andan, bara för att få uppleva det där magiska. Den där eftertraktade, populära, ouppnåeliga balansen.
 
Men jag tror det snarare handlar om att släppa jakten. Låta andetaget sippra ut. Och istället tänka efter. Att gå från livsbalans till livskraft. Vi behöver kraft för att fungera. Att det vissa dagar är stressigt kommer vi nog inte ifrån. Om vi absolut inte satsar stenhårt på ett liv utan stress. Men det tror jag är svårt. Då är det istället viktigt att hämta kraft.
 
Var hämtar du din kraft ifrån?
 
Jag hämtar min på en yogamatta. I ett löpspår. I en bok. Eller genom att prioritera om - ta bort saker som faktiskt inte är livsnödvändiga. Jag är grym på att boka om det mesta - för att kunna tanka livskraft. En sådan enkel sak som att skita i tvätten, dammsugningen eller vad det nu kan vara. Det kan också vara att ta paus från träningen. Eller från sociala aktiviteter. Downshifta lite helt enkelt.
 
 
 
 
 
 
 
Just nu
Bloggar som inspirerar, ja ger lite livskraft!
 
Annika Strongday
Träningsglädje
Uppochhoppa
Johanna på Livskick
 
Och den här sköna tjejen - Lotta på Livskick
Kommentarer
Postat av: Jenny

Vilka himla härliga bilder!

2013-02-08 @ 14:17:29
URL: http://www.mindfulnessmamma.blogg.se
Postat av: Becka [fotoblogg]

Åh så vackert. ♥

2013-02-09 @ 19:28:08
URL: http://photos-by-becka.fotoblogg.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback