Varmrökt lax med somrig sallad
150 gr färsk spenat
4 små coctailtomater
6 rädisor
100 gr gurka
1 avokado
några skivor honungsmelon
4 stycken kokta färskpotatisar, svala
200 gr haricot verts
Dressing
0,5 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
1 vitlöksklyfta
färsk timjan
salt & peppar
Så här gör du
Börja med att blanda till dressingen, utan att ha i balsamvinägern. Värm upp en stekpanna med några matskedar av den nästan färdiga dressingen, resten låter du vara, och häller i balsamvinägern. I pannan fräser du på haricot vertsen, i ca fem minuter under omrörning. Låt svalna. Gör i ordning salladen: lägg spenaten i en skål. Halvera coctailtomaterna, och klyfta rädisorna, lägg i skålen. Skär gurka och och potatis i mindre bitar, även dessa ner i skålen. Ta fram två tallrikar. Halvera avokadon, och skär upp och lägg på tallrikarna. Lägg i de frästa haricot vertsen i salladsskålen och blanda om och fördela på tallrikarna, ovanpå lägger du den varmrökta laxen. Skär upp honungsmelonen och lägg fint ovanpå innan du tills sist häller över den goda dressingen!
Smaklig måltid!