Mellanmålsplättar med jordnötskeso!

För ca 3 mellanmål (perfekt att ladda upp med i kylen)

 

Till smeten:

 

3 ägg

2 dl kokosmjölk

1 dl havregryn

1 dl hasselnötsmjöl

2 msk psylliumfröskal

1 tsk salt

 

Mixa allt med en stavmixer. Låt svälla.

 

Till stekning: kokosolja.

 

Hetta upp en panna, ha i ca 1 tsk kokosolja. Lägg sedan i en klick av din smet, platta till med en gaffel, men låt den ha en liten höjd, så att det blir som en plätt. Stek några minuter på varje sida! Upprepa tills smeten är slut.

  

Jordnötskeso

3 dl keso

3 msk jordnötssmör

2 msk lingonsylt (ta hallon ur frysen om du vill vara extra noggrann med socker)

2 tsk chiafrön

 

Blanda allt – det ska räcka till tre mellanmål. Det du inte använder, lägger du i kylen.

 

Serveras tillsammans med plättarna!

 

Chiafrön och psylliumfröskal – måste man ha det? Nej det måste man inte. Psylliumfröskalen gör att smeten blir ganska bra för ändamålet plättar, annars blir det mer som pannkakor. Om du utesluter psyllium, skulle jag istället ta ett extra ägg, så att det håller ihop. Chiafröna är valfria. Jag har med dem eftersom jag tycker det är roligt och nyttigt med lite frön och annat. Men om du t ex har något annat som funkar, ha i det i kesoröran! Var inte rädd för att experimentera! Chiafrön är rika på omega 3, bara som en parantes!

 

Lycka till!

 

 

 
 
 

 

 

 

Kommentarer
Postat av: felicia

låter gott :)

2013-10-12 @ 19:36:20
URL: http://feliciaholmgren.blogg.se/
Postat av: Dorota

Mums! Låter gott!

2013-10-12 @ 20:14:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback