Åh denna dag, denna ljuvliga dag!

Nej, nej, var inte oroliga, jag har inte fått glädjefnatt eller att jag har överdrivet mycket glädje i mitt liv. Jag låtsas kanske, undrar ni? Nej, jag känner mig bara tillfreds och det ord som jag finner passar bra med tillfreds är i mitt fall ljuvligt. Därav dagens rubrik!

Mindre ljuvligt var det att gå upp på morgonen, hade ställt klockan på 09.20, men den aktuella uppstigningen var 11.20. Ingen förbättring på den fronten alltså! Sitter nu hemma hos gästbloggaren och äter godis och choklad, mumselimums! Har läst de inlägg som jag har fått på bloggen och ser att det är fler med mig om läser bloggar. Det som är skönt med bloggeriet är att den konstnärliga friheten är stor. Man kan göra som Blondinbella, dvs beskriva sin dag och ta med lite bilder över folk som man träffat, saker man köpt. Eller som Jonna Sima, fokusera på Stockholm. Det gav mig en tankeställare, har min blogg någon röd tråd? Förutom att den är kopplad till mig? Jo, jag har i princip alltid med en bild eller ett foto. Jag skriver i dagboksform. Men jag tycker också att jag får med något nytt varje gång, en lite annorlunda vinkel, ett dagens tips på mat eller varför inte en allskön beskrivning av dagliga promenader.

Tillbaka till den bok som jag nu läser, Ett blått brus, den tog jag mig an igår, dels för att jag kände för att läsa, dels för att mitt bokliga samvete sa att den legat ensam på hyllan alldeles för länge. Och det var spännande. Lewis letar efter sin mamma, jag vet inte riktigt varför och Anna, hon tar hand om sin mor, samtidigt som hon spyr lite galla över moderns val av livskamrat. Vi får se, jag fortsätter förmodligen att läsa ikväll, om tiden tillåter!

Ja just det, förutom att jag nu smaskar godis, så har jag ätit fyra olika sallader från Café Blåbär, ett café här vid Odenplan. Jag måste säga att deras salladskoncept fungerar väldigt bra, har ätit där två gånger denna vecka. 69 kronor, och beställer man innan klockan 15.00 får man även en dricka på burk - helt okej pris tycker jag! Jag har dessutom ganska bra koll på vad jag äter nu i och med att jag för en kostdagbok. Det är ingen dum idé alls att föra en sådan. Jag försöker så gott det går att ha bättre kontroll över mitt blodsocker och jag märker att regelbundenhet är bra.

Imorgon mina damer och herrar är det Singstar-kväll hemma hos världens bästa Ulliz. Vi kommer att vara en 15 personer som ska skråla till härliga toner. Jag ser mycket fram emot det, det ska bli roligt att träffa Emily, bland många andra! Så ikväll när det ska duschas så får jag träna upp min pipa lite grann!

Ha en underbar dag denna fredag!

Kram
Emilia


Runt Långsjön ute i Älvsjö, sommar 2008
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback