Skräckis på en söndagskväll!

Är nu hemkommen från Adventskonserten i Kungsholmskyrkan, det var jättemysigt och jag och Carlos hjälpte till att sälja biljetter - det gick bra och konserten var vacker, verkligen! Jag tackar Lisbeth för initiativet och förslaget! Jag tog en promenad sedan till Odenplan och nu sitter jag och tjejerna på skräckisen One missed call - läskig som sjutton - hoppas att jag kommer kunna sova senare....


Muahaha

Skräckliga Emilia

Första advent och hopp inför framtiden!

Hej kära bloggläsare! Hoppas att ni har haft en trevlig första advent. Jag och Agnieszka var i kyrkan där en fin mässa firades. Sedan var det traditionsenligt kyrkfika där vi träffade några vänner. Vi begav oss sedan på en liten utflykt på stan och jag kan nu stolt meddela att jag har inhandlat min första julklapp! Till vem tänker jag inte avslöja men det känns som ett kap! Tack Agnieszka för hjälpen!

Nu är jag hemma hos Ulliz och har ätit lite goda rester från i fredags. Ska iväg på adventskonsert om några timmar, men tar det lite lugnt just nu. Sven är dessvärre sjuk, så jag går solo, men om jag inte har fel så kommer Carlos dit. Det ska bli mysigt!

Jag längtar lite till nästa vecka eftersom jag då får reda på hur det ska gå med lägenheten. Ni som bor i Stockholm vet ju hur svårt det är att få en lägenhet. Men jag försöker hålla mig optimistisk, även om jag ibland oroar mig. Men att ha ett eget hem är nu mitt mål och jag ska kämpa in i det sista! Jag har aldrig haft en egen lägenhet, om man inte räknar med den på Lappis, men det var ju en studentlägenhet och där kände jag inte så mycket för lägenheten eftersom jag skulle flytta därifrån.

Så, nu ska jag ta mig en kopp te och surfa vidare!

Kram
Lussebullen

We wish you a...

...lovely weekend!

Ja, som många andra bloggare har tagit upp så är julen snart här! Vad har ni för planer? Jag och Sven ska som sagt fira denna högtid tillsammans, men givetvis ska jag hinna med att träffa familjen också! Kyrkan kommer att ha många trevliga mässor som jag ska gå på, det är ju en stor högtid! Det är mysigt under den tiden, men jag kommer medvetet välja att inte stressa en massa. Men så är det maten. Vad ska vi ha på julbordet i år? Jag har redan bestämt mig för bland annat barszcz (rödbetssoppa) med piroger (surkål och svamp i, jag och mamma ska tillsammans laga detta, så att det är klart till julen!

Julklappar är ju ingenting jag kan avslöja på bloggen eftersom mottagarna läser den. Men jag har några idéer på vad som ska inköpas. Vet inte själv vad jag önskar mig, tycker det viktigaste är att ha det mysigt tillsammans!

Idag är jag hundvakt åt Elvis medan Ulliz och Ida är och hälsar på Ulliz´ syster och hennes barn. Jag ska ta med mig honom till mamma, där vi ska äta sen lunch med morfar och mina systrar! Jag hade ju först planerat att vi skulle vara här på Odenplan, men planerna ändrades i förmiddags. Hoppas Elvis kommer att sköta sig, men jag tror inte att det kommer att bli några problem!

Har ni något bra julrecept så är det bara att skriva i kommentarsfältet nedan! Förslag är mer än välkomna!

Så, nu ska jag snart göra mig i ordning och ta mig iväg!

Kram
Emilia, den juliga

Spenatpasta och härlig gången dag!

Hej mina kära läsare och vänner! Hoppas att allt är bra med er! Jag vaknade och var trött i förmiddags och fortsatte att vara det i alla fall några timmar. Fick dock lite positiv energi sedan jag var på mässan klockan 12.15. Där kunde jag samla mina tankar och få perspektiv på livet. Sedan åkte jag till SSSB och fick ett intyg på att jag har betalat hyran i tid och att jag har skött mig bra medan jag bodde på Lappis under mina studier! Det var skönt att få det gjort, men jag fick nästan vänta en timme där. Men det var värt besväret - helt klart!

Pratade med Carlos mamma idag. Hon sjunger i kör och jag och Sven ska gå på Adventskonsert på söndag. Hon frågade om jag och Sven skulle kunna tänka oss att hjälpa till att sälja biljetter på söndag, innan konserten, och det tackade vi ja till. Som tack för hjälpen får vi gå gratis, det är alltid trevligt. Jag och Sven har planerat en adventsfika på söndag innan försäljningen och då ska vi även planera inköp inför julhelgen!

Jag och Agnieszka gick till mitt favoritsushiställe, jag åt sushi och hon yakiniku - det var trevligt och vi hann prata en del. Sedan gick vi omkring på stan och kollade in potentiella julklappar. Jag hade ju egentligen tänkt att träna nu på kvällen, men jag var så trött efter allt vårt trampande på stan att jag åkte hem och lagade mig en god spenatpasta. Betalat räkningar har jagf också hunnit med!

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan höra av mig till mor. Vi ska ju försöka få till ett kontrakt på lägenheten imorgon, jag är lite nervös, men det ska gå. Det måste gå. Jag har redan planerat i huvudet mitt hur det ska se ut när jag flyttar in! Att tänka positivt är bra!

Kram på er! Snart är det helg!

Kram
Jobbsökerskan

Je suis un baguette!

Nej, där lurade jag er litegrann, det har inte gått så långt att jag har omvandlats. Däremot så kan jag säga att jag är en baddare på att städa - no shit! Jag har varit hos min kära mor och säkert slängt över hundra kilo sopor. Däribland kläder och sådant som inte behövs längre. Vi gick sedan tillsammans till containern och slängde allt - väldigt befriande.

Igår skrev jag att jag hade en bra nyhet eventuellt. Och det är inte på något sätt klart än, men jag står först på tur på en lägenhet som jag har varit och tittat på så jag är förslagen hos hyresvärden som ny hyresgäst. Jag trodde inte det var sant när jag ringde bostadsförmedlingen. Men det återstår godkännande och skrivande av kontrakt och eftersom det inte är klart än så vill jag inte hurra helt och hållet. Jag är ervös att något ska gå snett, att de inte ska godkänna mig som hyresgäst - så snälla håll tummarna nu!

Ska kolla på Insider nu, hoppas att ni har en trevlig kväll!

Kram
Lägenhetssökerskan

En bra nyhet?

Detta skrev jag tidigare idag, men hade svårt att publicera...

Åh, jag vågar inte säga någonting förrän det är klart - men eventuellt har jag en bra nyhet. Det känns som en bra dag idag, så därför har jag nu satt på mig träningskläderna och tänkte gå och träna senare i eftermiddag. Det är lika bra att utnyttja sitt goda humör och faktiskt göra bra saker idag. Har tre möten nu på eftermiddagen, men sen är jag ledig!


Jag har ju inte rapporterat särskilt väl när det gäller sömnrestriktionen och det finns en anledning till det: det har inte gått så bra. Alls. Men vi får se om jag ska testa en vecka till. Det vore bra om jag lyckades, eller hur?


Nu ska jag packa klart ryggsäcken min och sedan gå och köpa ett busskort (aj säger min plånbok). Vi hörs väl senare? Jag vill tacka Dorota för hennes inlägg på bloggen - Tack!


Tjolahopp

Emilia

Mitt i natten...

....sitter jag framför datorn. Är lite smånervös, anledningen är en lägenhet som jag är väldigt sugen på. Nämligen den i Enskede Gård. En jättefin tvåa, högst upp, som kändes väldigt stor. Skicket var över förväntan, de nuvarande hyresgästerna har lagt mycket jobb på att måla i lägenheten. Det var tur att mamma var med, jag kan inte ta ett så stort beslut själv. Så imorgon klockan tolv ringer jag till bostadsförmedlingen och frågar - jag har tackat ja, men det kan vara någon före.

Det blir ingen julshopping imorgon för Agnieszka kunde inte. Men det kan bli på torsdag. Så då har jag lite tid att fundera över julklappbestyren!

Nu ska jag sova, klockan är vääääldigt mycket!

Natti natt
Emilia

Vinterkaos och härlig energi!

Javisst, det blev en sen uppstigning, men jag känner mig pigg efter att ha varit ute med lillkillen! Det är verkligen mycket snö och han sprang omkring och buffade i snön och var så lycklig som man kan bli, det var roligt att se. Nu sitter vi i soffan och vilar, själv är jag sugen på lite kaffe, men det finns ingen mjölk. Lite senare idag ska jag på lägenhetsvisning, ute i Enskede gård, en 2:a. Det är andra visningsomgången, så vi får se hur det är där ute!


Vill ju sätta mig någon dag och göra lite egna julkort och skicka iväg - jag var ju ganska duktig förra vintern vad jag minns, då det gällde pyssel och sådant. Nu sitter jag mest och surfar framför datorn. Inte för att det är fel, men jag bara konstaterar att det finns andra saker att göra också!


Träffade min kompis Hanna idag, vi gick och åt lunch på Pong, där de hade god buffé för 85 kronor - helt klart prisvärt. Vi hann prata en hel del, men vi har en del att ta igen. Det var trevligt att se henne, hon tyckte att jag hade fått långt hår. Men som jag nu har tjatat om så ska jag gå och klippa topparna, det behövs, vill jag lova. Men jag har bestämt mig för att inte klippa kort, för jag vill testa att ha ännu längre hår.


Imorgon tisdag, ska jag och Agnieszka ut och julshoppa litegrann - ska se över julklappsbehovet så att jag vet till vem och vad. Jag har lite småidéer om vad som ska inhandlas.


Ha det gott i snöstormen!

Emilia

Är på städhumör och därför...

...har det blivit väldigt få inlägg de senaste två dagarna! Men jag har inte slutat blogga, det ska ni veta. Det är bara det att jag är hos mamma och städar för fulla muggar - ser inte slutet på tunneln än, men jag har slängt sex stora plastsäckar med alltifrån papper till enstaka strumpor! Nu har jag fått lite varm choklad och mamma och morfar äter kolacja, dvs kvällsfika. Ska väl åka hem om en timme eller två, har tappar energin litegrann.

Var idag på vinterpromenad med Agnieszka, Sven och Carlos, Det var mysigt och vi gick och fika på ett café ute på Djurgården. Sedan tog vi bussen till Sergels torg, för det var så kallt. Det är riktig vinter! Snart ska jag och Sven börja planera för julen, vi ska fira hos honom i Kista! Mysigt!

Kort inlägg blir det, men förhoppningsvis blir det mer imorgon!

Är det något tips ni har inför julen, skriv i kommentarfältet!

Kram
Emilia

Till och med kallt i tunnelbanan!

Ja, så sant som det är skrivet så frös vi på tunnelbanan jag och Sven. Vi åt lunch idag efter att ha varit i Hökarängen. Lunchen blev hälsotallrik för hela slanten - råris med sallad, räkor, avokado, majs och en god sås till (undrar hur pass nyttig den var?). Sedan var det raka spåret till Solna där en viss herr Marius var och väntade. Jag var så trött att jag la mig en stund på sängen, men fick inte mycket ro eftersom herrn absolut ville gå ut nu, nu, nu! Och vi tog en runda, men inte alltför långt eftersom det är minusgrader ute. Snart är Sammy här, vi får se om han håller vad han lovar, det var snack om någon sushi som tack för hjälpen med hundpassningen.


Ja, det går inte alls bra med sömnrestriktionen, det känns som att det blir svårare för varje dag som går - fråga mig inte varför. Men jag testar igen imorgon. Till och med när Ulliz kom in och pratade med mig i morse så var jag helt borta. Kunde knappt öppna ögonen. Men jag är glad på sätt och vis. Det är ju bra att jag faktiskt kan sova, det finns inget värre att lida av sömnlöshet. Samtidigt vill jag ju genomföra sömnrestriktionen. Kanske beställa riktig väckning, sån som kommer och liksom sliter upp en ur sängen (affärsidé? Eller inte...).


Jag har hunnit med lite spelande också, både pacman och ett annat spel som jag har på datorn - pin ball. Men nu har jag lagt båda åt sidan, så att jag inte sitter hela dagen. Men det har jag i princip gjort, knasig som jag är. Drömde skumma drömmar i natt, bland annat att jag var på en lägenhetsvisning, kan det vara ett tecken? Hoppas det! För jag ska på visning på måndag, ute i Enskede gård. Jag tar nog mor min med mig, det är alltid bra att vara två!


Så, nu hoppas vi på den där sushin!


Tjolahopp!

Emilia


En park i Warszawa för några år sedan....

Köttfärssås och spaghetti....

...det blev min tidiga middag idag. Om en timme lite drygt ska jag in till stan och gå på kvällsmässan vid Kungsträdgården. Sedan är det träff med gamla konfirmandgruppen - funderar var vi kommer att gå någonstans...trevligt ska det bli i alla fall!


Nu är det helt mörkt ute - även fast det är så här varje år vid denna tidpunkt, så känns det ändå skumt. Det är inte konstigt att jag blir trött. Jag har ju dessvärre inte lyckats följa planen att gå upp klockan sju på morgonen - idag var jag så trött, trots att jag la mig klockan tolv, att jag sov till halv tio. Men jag ger ett nytt försök imorgon!


Nu ska jag spela ett parti...pacman!


Tjingeling!

Emilia

På tv just nu...

Borg pratar om hur vi ska klara av den ekonomi som råder i landet just nu. Ord som krisberedskap verkar vara på hans läppar. Han talar i lagom takt och verkar påläst. Men jag lyssnar bara med ena örat. Jag konstaterar att antalet jobbannonser har minskat rejält. Han talar även om arbetslösheten och hur vi ska hantera den. Och pratar lite illa om socialdemokratin, vad annars? Jag zappar vidare...idag i metro läste jag om en kattmördare i Årsta som har dödat katter på ett grymt sätt - vad är det, så kan man ju inte hålla på...Läskigt!


Idag är jag lite ansvarig för maten här i Solna och jag köpte billig köttfärs och till det lök (som kostade 14.90 kronor kilot, vadå galet?). Så det blir köttfärssås och spaghetti, mums! Har mailat Sven och frågat om han vill följa med på en julkonsert med mig i slutet av månaden...vi får se...


Tog en långpromenad ut till Haga med Marius och nu ligger han och vilar så sött - kände att det gjorde mig gott också. Det är så det ska vara, att man känner sig genomluftad av syre och luft! Synd att jag inte tog med mig kameran, det var så fint ljust ute! Men det får bli en annan dag!


En kluring som ni kan få tänka på:


Vad är det för skillnad på en hemlös och en bostadslös?


So long

Emilia


Somewhere in Stockholm - nån som vet var?

Det som man brukar säga....

...den som väntar på något gott väntar aldrig för länge! Fast jag har gjort om den till alltid för länge. Ni kanske undrar vad jag menar? Jo, det går lite trögt i bostadssökandet och det skrivs även i tidningarna att bostadsförmedlingen förväntas förmedla färre lägenheter än förra året. Men jag har som tur är ganska lång kötid, så det ska gå. Jag är inställd på det i alla fall. Är hemma med Marius, den lille sötnosen och vi väntar på att Sammy ska komma. Det är tänkt att jag ska äta middag här, och det kommer väl till pass då jag just nu sysselsätter mig med att odla lite hunger...och spela pacman. Jag har blivit lite beroende av det spelet känner jag. Vill ni testa? Gå in som jag sa, på google!


Ulliz är hemma och är lite krasslig, jag hoppas att det går över med tanke på hennes kommande resa! Inte kul att flyga med krasslighet i kroppen! Vet ni, jag blev biten av Elviz igår, det var inte hans mening, men ont gjorde det. Som tur var så höll fingret! Jag höll nämligen i en pinne som han ville ha och resten är historia. Jag får skylla mig själv.


Sömnrestriktionen - hur går det med den? Ja, jag var så trött att jag inte kunde hålla mig vaken till klockan ett igår, så tio över tolv släckte jag lampan. Mitt lilla huvud hade då kommit på att jag skulle kliva upp klockan tio över sex. Men när klockan ringde så trodde jag inte att det var sant! Jag sa bara: no way! Och somnade om. Klockan sju ringde Ulliz för att väcka mig, jag låtsades låta pigg....och somnade om igen. Men hon gav inte upp så vi halv åtta var jag ändå uppe - och det ska jag vara stolt över! Men idag ska jag försöka hålla ut till klockan ett.


Ha det gott i mörkret!

Emilia


Mammas balkong och där är lilla jag, ser lite trött ut!

En kall, frisk dag ute i Solna!

Javisst, det är så det är nu, har varit ute med min favoritkille och han drog i kopplet som jag vet inte vad! Men det är väl bara att vänja sig. Ska vara hundvakt åt honom hela den här veckan, det känns helt okej. Det som däremot är mindre roligt är arbetsannonserna - helt enkelt noll. Finns absolut inget jag kan söka och jag som var så på gång och motiverad. Är det någon som har tips - var vänlig skriv en kommentar till detta inlägg! Men jag fick iväg en spontanansökan till wellness center här i Solna, de bad mig nämligen höra av mig i slutet av denna månad, så man kan säga att jag var ute i god tid!


Denna vecka ska jag börja med något som kallas för sömnrestriktion. Det låter lite farligt kanske? Jag som älskar att sova. Men nu är det hårda bud som gäller så att jag ska få ordning på sömnen (var fjärde svensk har problem med sömnen, se http://www.apoteket.se/). Först och främst, jag får endast sova sex timmar per dag, så läggdags kommer att bli klockan ett och uppstigning klockan sju (!). Från och med idag alltså, lite nervös är jag. Det blir väldigt mycket annorlunda än vad det har sett ut tidigare. Så det är bara att bita ihop!


Nu ska jag spela lite pacman (man kan hitta en version på google, slå in pacman så kommer spelet upp).


Ta hand om er

Emilia




Stockholm by day, a couple of years ago

Mandariner påminner om julens lukter...

Blev ju lite inspirerad av olika bloggar igår, dels designen men dels innehållet. En del är verkligen duktiga på det de gör. Det finns intelligenta människor som verkligen vet vad de skriver om! Själv skriver jag ibland i eufori ibland känns tangenterna tunga att trycka på...Det viktiga kan ibland vara så lätt att skriva om medan andra ämnen känns tunga och meningslösa. Sitter för närvarande och tittar på tv 400, det är en film med en väldigt ung Angelina Jolie. Hon ser ut som en lite pojkflicka, filmen heter Foxfire (har aldrig sett den förut).


Tjejerna (det vill säga systrarna) har varit här med morfar och vi har ätit pannkakor och croissanter - mums. Nu är jag ensam och har inga direkta planer för kvällen, det blir en del surfande. Och så handlar det om innehållet på min blogg. Temat har ju oftast varit vad jag gör på dagarna, så inga konstigheter där. Och politik är jag inte så intresserad av (var dock engagerad när jag röstade 2006). Det kommer recept med jämna mellanrum och lite bilder. Så får det nog vara ett tag till, tills jag kommer på något speciellt tema som jag skulle vilja skriva om...


Det som händer uppe i mitt huvud just nu är tanken på vad jag skulle vilja arbeta med. Jag vet att sammanhanget i sig för mig är viktigt. Arbetsuppgifterna får gärna innehålla skrivande och kreativa lösningar. Men det är inte lätt att veta exakt vad för jobb det skulle vara. Jag ringde upp Vårdguiden (eller den person som var ansvarig för rekryteringen till siten) men jag fick inte riktigt fram det jag ville säga...Det kändes så snopet med tanke på att jag verkligen kände att det kunde varit något för mig. Men som han sa så hade de redan börjat kalla på intervju. För er som er i samma sits har jag några jobbsiter att rekommendera:


http://www.workey.se/

http://www.karriarguiden.se/

http://www.monster.se/ (en av mina favoriter)

http://www.ams.se/ (har blivit bättre)

http://www.stepstone.se/

  

Ha det så bra!

Emilia


Ute på Lappkärrsberget, för två tre år sedan...

Robins eller resten av Idol?

Javisst, kanske inte så givet vad jag väljer? Just nu intervjuas Timbuktu och pratar om hur musikkulturen har utvecklats - han släppte ju en låt via Pirate Bay (eller var det kanske ett helt album?). Nu kom en Mia in på scen och sjutton vad jag känner igen henne, med gluggen och allt...Hon håller på med humor...Så blir det ibland. Häromdagen såg jag en kvinna som jag kände igen så väl, men jag kan inte placera henne.


Åhå, en duett mellan Kevin och Anna (min favorit!), med en låt från Dirty Dancing (mycket mysig film). Det var nog värt att zappa ändå...Har ju varit på café med Sven och Carlos, drack en väldigt god chai latte (med mycket skum på toppen, klart toppbetyg!) medan Sven åt en nyttig quinoasallad med fetaost och kyckling. Till en början såg det ut som om de hade hällt chokladsås över den, men det var någon dressing av balsamvinäger (tur det!).


Planen imorgon är att vara med Elvis, kanske ta en långprommis till Hagaparken...? Måste öva upp promenadförmågan med tanke på nästa veckas utmaning med....Marius! Jag saknar honom jättemycket, det har gått två veckor sedan vi sågs sist...Hur som helst, imorgon kommer min syster och morfar in till stan för att hälsa på mig. Så det ska bli kul, tycker så mycket om min morfar!


Vad gör ni ikväll?


Emilia


Som ni förstår leker livet då man har sådana här sötisar omkring sig!

Åh denna blogg, denna ljuvliga blogg!

Kanske ni undrar var inläggen tar vägen? Jag skriver ibland mer, ibland mindre. Just nu har jag en period som lutar åt det sista. Men det betyder inte att bloggen inte lever! Kom gärna med funderingar och frågor under "kommentarer" (längst ner i inlägget). Det är alltid roligt att se vad ni skriver och vad ni tycker. Jag är också mycket medveten om att veckans länk har blivit ignorerad från min sida, och det ber jag om ursäkt om! Jag är en ganska modest surfare, har som sagt var vissa länkar som jag går in på dagligen...Ni får hemskt gärna komma med tips ni med! Vill tacka Sven för hans hänvisningar till Youtube.com, där fanns det en del matnyttigt! Apropå Sven, ska träffa honom och Carlos nu, så det är dags att stänga ner datorn och klä på sig. Och vädret...? Tja, det skulle kunna gaska upp sig lite!


Vi synes!

Emilia




Gissa vem jag ska träffa nästa vecka? :)

Utan motivation kan det vara svårt...

...att nå saker i livet. Jag har ju haft det lite si och så med träning på sistone, men idag gick jag med stor lust på ett core/flexpass och gick även på promenad med Ulliz och Elvis. Nästa vecka är det en annan hund som ska få lite extra uppmärksamhet - Marius! Jag har inte sett honom på två veckor, så jag ser verkligen fram emot att träffa honom!!!

Det har inte hänt så mycket idag, funderade på att citera lite toalettlektyr som jag hittade i Ulliz´ badrum, men det får bli någon annan gång (jag tror den heter dassboken...). Däremot har jag nu läst ut boken Ur balans och kontentan, konkusionerna som jag har fått ut är:

  • Ett symptom som är vanligt vid stress är sömnrubbningar
  • Det är under djupsömnen som vi regenerar oss
  • Man kan faktiskt dö av stress
  • Egentid är lika viktig som exempelvis arbetstid
  • Goda sociala förhållanden samt exempelvis bra ekonomi gör att vi hanterar stress bättre
  • Det tar tid att komma tillbaka!

Så. mitt tips är att hitta saker man tycker om och inte glömma bort att göra dem. Var snäll mot dig själv!

Emilia

Skribent, det vill jag vara!

Burr burr, här ligger jag och surfar på nätet, är ju lite sugen på att hitta jobbet med det. Vad är då det? Jag vill ju få igång de små grå däruppe och känner att ett arbete som skribent skulle passa alldeles utmärkt. Det är inte konstigt att jag har startat en blogg, med tanke på min förkärlek till skrivandet…Därför var jag duktig nog att skicka några frågor till den person som är ansvarig för rekryteringen till Vårdguiden. Morgonen började med att jag åkte till Brommaplan för att måla litegrann. Det är en bra start på dagen, sitta och ta fram färg och form. Idag blev det en hjälm med tillhörande flagga och två blommor. Det är kanske svårt att se framför sig, men som jag har nämnt tidigare så kommer en del bilder att publiceras efter att terapin är slut!

Efter denna start på dagen så åkte jag tillbaka till Odenplan och hungrig som jag var så köpte jag och en ost och skinkmacka på Sandys. Funderade på att ta en latte till, men det fick bli en gammal hederlig kaffe här hemma. Ulliz kom förbi men har stuckit iväg på lite ärenden. Så det är jag och Elviz kvar, han ligger vid fotändan på sängen och andas djupt!

Om ca två timmar ska jag träffa Agnieszka, det känns som att det var länge sedan! Vi ska sitta och diskutera marknadsföring, det ska bli så roligt. Mindre roligt är väl att hon ska ha tenta i ämnet på fredag – men det är bara att bita ihop! Vi funderar att gå till café Blåbär där de serverar väldigt goda sallader till ett helt okej pris (man får välja fyra olika sallader, plus bröd och drick för ca 70 kronor, det viktiga är att det är väldigt fräscht där!)

Lite senare ikväll har jag en träff, men efter den tänkte jag mig en träning. Jag har ju planerat in flera gånger att jag ska träna, men det har inte blivit av – vilket är lite synd. Men jag kommer igen, promise!

Jag läste in insändare igår på DN (eller var det Svenskan…hm…) om en kvinna som tycker att bloggar verkar vara det värsta som finns, att det absolut inte finns något värde i att blogga och har man inte mer än hundra läsare, ja då ska man lägga av. Jag blev lite fundersam…för mig är bloggen en ventil, en kalender, en dagbok, en tankefabrik och mycket annat. Även om jag har långt kvar till hundra läsare så trivs jag väldigt bra med min blogg. Och att jag skulle skämmas över den om några år (insänderskan skrev något i den stilen) det tror jag inte, snarare tvärtom!

Nu ska jag fortsätta och läsa min bok, Ur balans, som torde bli utläst ganska snart. Den är bra, utan tvekan, och jag har lärt mig en hel del!

So long
Emilia

Det händer, kanske inte så ofta...

att jag hittar ett jobb som jag verkligen vill ha. Så kändes det idag när jag såg att Vårdguiden behöver en skribent. Det liksom stod "Emilia sökes...". Och visst, jag fick ihop en bra ansökan där jag både kunde marknadsföra mig själv utifrån personliga egenskaper och mina meriter. Det flöt på väldigt bra rent textmässigt och det var roligt att få iväg en ordentlig ansökan - för det var ett tag sedan jag sökte ett riktigt jobb.

Nu ska strax ta mig ett bad med en badbomb som jag fick av Ulliz för några veckor sedan. Jag har ju varit hemma hos mamma några timmar och tvättat, allt blev dock inte torrt, så jag ska hänga upp några fuktiga kläder innan jag går och lägger mig!

Nu håller ni tummarna för mig, det är mycket som ska klaffa nu, både med jobb och lägenhet. Men jag känner mig ganska trygg ändå. Åt förresten en jättesmarrig lunch idag på Govindas, en vegetarisk restaurang på Kungsholmen där maten känns supergod och nyttig!

Kram till er alla, en varm sådan!
Emilia

Höstrusket!

Hej i höstrusket!

Hua bua, gick ut genom porten för några timmar sedan och möttes av regn och rusk. Jag riktigt längtade efter ett paraply, men var kan det vara någonstans? Förmodligen någonstans i Solna, men dit orkar jag inte åka trots noteringen i min kalender att jag ska dit och hämta mina havregryn (hehe, vad konstiga saker jag noterar ibland). Jag kom iväg i alla fall och fixade några ärenden. Träffade aldrig mamma, hon hade för många andra saker på G. Sedan var jag och åt i Fältöversten, längst in har de ett fik som gör goda inbakade ciabattor, men den jag fick var så där, hade gärna velat att mozzarellan varit varmare och mjukare. Men det var gott ändå!

Har haft lite irritation över att mina favoritbyxor helt oanat skaffat sig ett stort hål, tänkte därför kanske köpa nya imorgon, jag har bara ett par som egentligen funkar, och det är lite lite. Ligger för närvarande i soffan hemma hos Ulliz och tar det lugnt. Kommer att ta an mig köket om en halvtimme, det behövs diskas och städas litegrann. Vi ska äta middag ihop senare och klockan 19.00 ska Ulliz på teater. Jag har ju planerat in träning (blev verkligen ursinnig på at jeansen inte passade, arrgh) och har precis kollat upp att det är en core/flex kl 19.00, perfekt!

Min gode vän Sven skrev upp en lista på saker som han vill uppnå till 2010, ett slags måldokument. Blev lite förtjust i idén och jag undrar faktiskt hur mitt eget 2010 kommer att se ut…Kanske ett måldokument från min egen sida? Inte omöjligt! Vi höres Emilia


Killen till höger ligger och myser med mig i soffan...sötisar!

Ny vecka, som börjar lite slött...

God morgon (ja, jag vet att klockan är tolv, men jag har ätit frukost i alla fall!)! Idag kommer bli lite av en slödag. Är hemma med Elviz just nu, Ulliz har sin praktik. Om ett tag ska jag in till stan och träffa mamma, vi har några ärenden som vi ska ordna upp. Jag har inte planerat så mycket mer faktiskt, är lite seg och sitter mest och gäspar.

Igår var det full rulle ute i Farsta där vi var några stycken som hjälpte Sven att packa i hans mammas lägenhet. Jag satt och paketerade in glas och tallrikar i tidningspapper och sedan ner i en kartong. Det gick ganska bra och vi fick mycket gjort. Vi fokuserade på köket och det tog sitt lilla tag! Sedan skjutsade Sven hem mig till Odenplan, han har hyrt en jättefin bil denna vecka. Det var länge sedan jag åkte bil, Ulliz har ju inte kvar sin…

Igår kväll efter flyttstädningen var jag så trött så jag somnade i två timmar, mellan sju och nio. Sedan kom Ulliz och Ida hem från Gospelcaféet (Ulliz sjunger gospel). Sedan blev jag förstås pigg, så jag satt och tittade på två filmer.

Vad händer hos er denna vecka?
Kram Emilia

Hemma hos Ulliz, vin, mat, fika....

...och magen har ännu inte exploderat.

Kram
Emilia

Hälsomässan och planer för dagen!

Hej kära bloggläsare!
Det blev inget bloggande igår för jag var ute och rörde på mig hela dagen. Först ut var hälsomässan, så jag tog pendeln mot Västerhaninge och klev av i Älvsjö. Jag hade då fantiserat fram att jag skulle vara helt själv på mässan eftersom alla jobbar. Min tanke var fel, det var väldigt mycket folk, helt smockfullt. Men jag fick ut mycket av mässan i alla fall: dels fick jag tips på hur jag skulle gå för att hinna se allting (jag menar: var börjar man, men som sagt jag fick hjälp). Det var fler kategorier under denna mässa: träning, kropp och själ, kost och behandling och relax. Det fanns även föreläsningar, men jag gick bara på en (och då såg jag inte ens hela) som handlade om detox. I en del montrar fick man prova på lite olika aktiviteter, bland annat massage, stretchmaskiner och styrka. Det fanns även något som hette Panna fotboll, som går ut på att man spelar en mot en eller två mot två i ca tre minuter. Den som gör flest mål under tiden vinner. Men! Lyckas man göra en tunnel på sin motståndare så vinner man automatiskt (man gör en ”panna”, som jag läste i Metro.

Givetvis är det mycket försäljning på sådana här mässor och jag föll för en monter med wellness musik, ett företag som heter Theta. I deras monter fick jag möjlighet att lyssna på deras skivor, vilket jag också gjorde. Jag köpte fyra skivor, lyssnar på en av dem nu: drum medicine. Musik med mycket inslag av trummor. Ganska mysigt har jag det. En av skivorna handlar lite om mental träning, den är jag faktiskt nyfiken på! Ska gå vid tre då jag har träff i kyrkan klockan halv fyra med gamla konfirmander. Vi ska prata med några norska representanter hur vår grupp arbetade under konfirmationstiden. Det ska bli spännande och trevligt!

Efter mässan åkte jag hem till Odenplan för att äta. Sedan var jag ju så inspirerad av mässan att jag gick och tränade (mitt gym hade också en monter!), det blev kondition och styrka (biceps, triceps, bröst, axlar och mage). Sen bar det av till Fridhemsplan där jag träffade Carlos och vi åkte till Kista för att träffa Sven. Vi åt på ett ställe som hette Saffran, det var persisk mat. Jag åt kyckling med saffransris, grillad tomat och lök. Sven åt lax med liknande tillbehör. Det var helt klart godkänt! Sedan var vi hemma hos Sven hela kvällen och tittade på TV, drack te, åt nötter och lekte med katten Frasse! Nu ska jag sänka musiken lite, dra upp persiennen och läsa lite i boken Ur balans. Jag är ensam hemma då Ulliz är på kurs. Och som sagt, vid tre så åker jag till Kungsan!

Mysiga trumkramar
Emilia

Lite kunskapssurf på min blogg...

Kära bloggläsare! Klockan är mycket, men har en del intressanta saker att skriva om, så det får bli ett kvällsinlägg! Ska ju gå på Hälsomässan imorgon, så det får inte bli allt för sent. Har en gnyende Elvis här i bakgrunden – jag tror det är Ulliz han saknar. Det gör jag med!

Vid fem träffade jag Carlos och vi gav oss iväg vid halv sex för att delta på ett BRIC-seminariumStorgatan  (Östermalm, inte Gamla stan som jag skrev tidigare!). Lokalen var en klar förbättring sedan den senaste gången vi var på Avanzas evangemang, och den efterlängtade baguetten får höga betyg – i alla fall från mig, Carlos var inte så förtjust i camemberten…

Men, vad betyder då det här BRIC? Det står för marknader i Brasilien, Ryssland, Indien och Kina (engelska: China). Och sanningen är den att jag lärde mig mycket, så jag passar på att tacka Carlos för denna idé att gå dit! Det var fyra olika talare som var experter på de olika områdena och de gjorde att människor kunde ställa väldigt konkreta frågor till dem.

Mannen som inledde den första delen om Kina hette Gunnar Påhlsson (vet ej om jag stavat rätt, det gäller samtliga talare, missade den sistes efternamn, men det är ju inte det viktigaste!) Gunnar arbetar på HQ (Hagströmer Qviberg) och var faktiskt väldigt pedagogisk när det gällde att förklara hur det ser ut på den kinesiska marknaden, vilka fördelarna är, vilka problem som har varit och dessutom gav han en prognos för framtiden. Han pratade bland annat om att Kina ses som ”världens verkstad”, men att den inhemska konsumtionen egentligen borde vara i fokus, därför den är en stor del av Kinas tillväxt. Jag har faktiskt oftast tänkt på Kina som ett exportland, men icke sa Nicke! Det som talar för att tillväxten ska fortlöpa i en bra takt är att urbaniseringen fortsätter, konsumtionen ökar och att globala varumärken ökar lönsamheten. Det som har skett under senare år är bland annat en arbetslagstiftning där bland annat minimilönerna höjs vilket i sin tur leder till ökad konsumtion. Vad det gäller investeringar i fonder med Kina som grund vill han dock ännu inte rekommendera med tanke på den globala osäkra finansiella marknaden. Men givetvis kommer det vara så att ”botten” nås, det är bara det att ingen kan säga när detta kommer att ske. Det han dock påpekade är att i den kinesiska regeringen finns det ”mycket krut”, det vill säga att möjligheterna för landet att investera är stort.

Näste talare på tur var den unge och långe Andreas Jonson som arbetar på Carlson (tidigare Carlson Fonder). Han berättade om den nedgång som den indiska börsen också har upplevt, den har gått ner 55 % (men sedan när undrar jag nu…det fick jag inte med i mina anteckningar…). Det stora bidraget som påverkar Indiens tillväxt är tjänstesektorn, då Indien saknar egna naturresurser. Dessutom är arbetskraften billig. Utbildningsnivån är hög och mycket av andra länders verksamheter outsourcas till dem, bland annat har Microsoft gjort så. Visste ni att en miljon ingenjörer är färdigutbildade på ett år? (!) Det var ett företag som skulle rekrytera 10 000 ingenjörer och fick en miljon ansökningar…Bara att börja sålla! Dock är infrastrukturen ett stort problem i Indien, men detta kan ses som en möjlighet till förbättring. Många privata aktörer finansierar sådana projekt. Ett annat intressant faktum är att i Indien, där antalet invånare är 1,1 miljarder, är en stor andel, ca 0,5 miljarder, är under 25 år. Det är anmärkningsvärt tycker jag. När det gällde vad som faktiskt påverkar tillväxten och det som gör Indien intressant ur ett finansieringsperspektiv är den inhemska konsumtionen och tillverkningsindustrin, enligt Andreas Jonson. De har en fondförvaltare (tror jag benämningen på tjänsten är) på plats i Indien, vilket ger ett bra intryck, tycker jag.

Brasilien var nästkommande talares specialité, det var Denis Sandell (här är jag osäker på efternamnet) som gav oss en lite mer nyanserad bild av Brasilien och vad som sker där. Som han själv sa, så finns det en del fördomar kvar gällande kombinationen Brasilien vs ekonomi, med tanke på de tidigare inflationsproblemen som härjat i landet. Dessa problem orsaker såsom att det är omöjligt att låna pengar till bostad. Inflationen var 4 % - per dag (!) och det gjorde det svårt med lönesättningar m.m. Brasilien exporterar bland annat råvaror såsom kaffe, järnmalm, soja och kött. Men även här är det den inhemska marknaden som är av intresse, det vill säga konsumtion. De lever alltså inte på exporten i den bemärkelse som många tror. De är också i väldigt hög grad en tjänstesektor. Denis talade väldigt väl om den nu sittande presidenten. Det som kanske också är av intresse är att det fortfarande är väldigt stora inkomstskillnader men att 50 % är medelklassmänniskor. Det som gör Brasilien intressant är etanolhanteringen och Denis menade att om man skulle ta 10 % av betesmarkerna, utan att ge avkall på boskapen/köttproduktionen, så skulle etanol kunna produceras med hjälp av sockerrör, istället för att USA ska göra det på majsmarken. Skogsindustrin har också bra förutsättningar. Om man tittar på den fond som FIM (företaget som Denis arbetar på) har så satsar på oljebolag, gruvbolag, den finansiella sektorn, och den inhemska konsumtionen. Han avslutade med att säga följande om Brasilien: det är låg inflation, det är en diversifierad ekonomi, stor inhemsk konsumtion och att landet har en stor valutareserv.

Sist men inte minst handlade det om Ryssland och det var en herre vid namn Nikodemus som höll i den informationen (ingen aning om efternamnet!). Ryssland är ju speciell med tanke på hur bra det har gått, men hur det sen bara har gått ner, 78 % på fem månader. Han pekade på flera faktorer som påverkar detta: den globala finansiella oron gjorde att det blev en kollaps av förtroendet för det finansiella systemet och dessutom gav oron lokala konsekvenser. Den ryska inrikespolitiken hade sina vändor med konflikten i Georgien och även när det gäller Rysslands roll i Europa med tanke på oljan och gasen. Det har även varit interna stridigheter i ryska bolag och mellan ryska och utländska ägare. Bland det som kan ses som möjligheter nu gällande Rysslands behov av infrastrukturförbättringar/investeringar. Det som också kom upp en eventuell devalvering…

Oj, det blev en del text, men det kändes lite roligt att fördjupa bloggen ibland. Det här med aktier är ju inte min starka sida, men känner nu att jag har lite mer kött på benen. BRIC är nog ingen dum idé alls, om man känner för långsiktiga investeringar! Nu är det dags att slappna av, ta en sista kopp te och sedan lägga mig!

Kram Emilia


Mässan jag ska gå på imorgon!


Boken som jag läser!

Miss Pimpleshine!

Hehe, kom på detta namn till mig själv efter en kavalkad av finnar som kom på högra sidan av ansiktet för några dagar sedan, men de håller på att försvinna nu! Jag ska inte gå in på några skönhetstips utan konstaterar bara att det är skönt att kunna ha roligt åt sina blemmor! Idag väckte Ulliz mig igen, det är andra dagen som jag går upp tidigare än vanligt – det är svårt men Ulliz gör ett kanonjobb! Har druckit mitt morgonkaffe och ätit fil med flingor. Ska iväg på möte senare idag, men än så länge tänker jag bara ta det lugnt. Läste en del i boken Ur balans och den är intressant med tanke på alla stressade människor. Jag ska fortsätta att läsa efter detta blogginlägg.

Funderade lite över bloggens existens – är det någon som vet vem som är världens första bloggare/blogg? Vem kom på fenomenet? Det skulle vara kul att veta. Såg på blogg.se att den äldsta bloggerskan är 93 bast – kan ni tänka er? Häftigt!

Ikväll efter mötet ska jag och Carlos gå på aktieföreläsning med Avanza, tror att det var i Gamla stan. Det är alltid lite trevligt med gratis information, även om de säkert försöker ragga kunder. Vi har varit på en sådan liknande föreläsning för ett par veckor sedan och det var faktiskt givande – då handlade det om kortsiktigt och långsiktigt sparande.

Blev idag lite ledsen eftersom jag tidigare fått ett mail från ett jobb där de skrev att jag har gått vidare i nästa omgång. Men nu när jag hörde av mig till dem, så skrev de bara att de har börjat kalla kandidater till intervju, men att jag inte var en av dem…det tycker jag är lite skumt! Men det är bara att fortsätta! Med tanke på att jag har andra saker att prioritera, så kanske det var lika bra…Ni ser att jag är en optimist, eller försöker vara i alla fall!

Take care!
Emilia

Utan promenad – ingen choklad!

Nej, riktigt så kanske det inte fungerar en la casa de Emilia, men faktiskt har jag slutat att svulla i allt för många godigheter. Jag, Ulliz, Elviz, Karin och Tora gick på en lååång promenad. Vi tre började på Odenplan och mötte upp Karin och Tora (som sov i vagnen) på Fridhemsplan. Sedan gick vi över till Långholmen där Karin skulle hämta något som jag faktiskt inte riktigt är säker på vad det var – någonting med en filmplast som ska läggas över en grönmålad vägg i köket (blir klok på hur dålig jag är på att förklara!) Vi fikade litegrann också, men sedan blev det rysligt kallt och vi frös hela vägen hem, men nu är vi äntligen hemma och ska vila innan vi påbörjar middagsbestyret – kyckling med svampsås och ris. Kanske någon grönsak också? Vi har fuskat lite och förfestat med lite godis, men det är okej efter en sådan utflykt med rökande munnar och frusna ben!

Jag läser så sakta en bok som heter Ur balans, skriven av Aleksander Perski (och ja, det finns en tvillingbok till den som heter I balans). Det handlar om stress, utbrändhet och depression. Mer kan jag inte säga förutom att jag inte visste att man kan dö av stress. Men det kan man tydligen – det är kanske inte det vanligaste, men att vara i stress är nog smärtsamt som det är, att döden lurar bakom fasaden är skrämmande! Bland annat tar författaren upp amygdala och hippocampus – som är avgörande för hur vi reagerar i stressade och hotfulla lägen. Amygdala är, som författaren skriver: ”ett centrum för emotionsstyrda reaktioner” och hjälp får den av hippocampus där ”orientering i tid och rum och en sammanfattning av information i former av ett helt mönster av intryck, känslor och fakta kring viktiga händelser". Låter inte detta helt fantastiskt? Och hur har man kommit fram till det, kan man undra….Jag berättar mer vid tillfälle, men så här långt är intresset stort från min sida att läsa vidare!

Läser ni någon bra bok? Det kanske också är en höstaktivitet egentligen!

Kram Emilia

PS. Ni kanske undrar varför jag är så snål med bilder? Jag lånar nämligen Ulliz´ dator just nu. Men det blir bättre!

Somliga vinner, andra försvinner...

Idag är det givetvis en historisk dag med tanke på det amerikanska valresultatet – dock skriver jag inte mer med tanke på att det finns information om detta i de stora nättidningarna. Men visst är det spännande, mycket av det som händer där ger efterverkningar i andra delar av världen.

Dagen började med bildterapi ute i Bromma, gjorde en häftig bild idag. När terapin är slut kommer jag ta tillfället att publicera några av mina alster. Mina egna akvareller har jag packat ner och det känns lite trist på ett sätt och skönt på ett annat – det är ingen press att jag måste göra kreativa saker. Dessutom tycker jag mer om att skriva för tillfället. Däremot är jag lite sugen på julpyssel, vet att jag fick en bok av Ulliz förra året som hade detta som tema, ska försöka hitta den.

Jag vill också passa på att tacka Sven som kom med många roliga höstaktivtetrar, kolla under inlägg på det förra inlägget. Mungiporna drogs uppåt, det vill jag lova. Igår hade jag också en del nytillkomna läsare – välkomna! Sen vet jag ju inte om ni kommer tillbaka, men kanske? Och jag har några nya bloggar som jag tittar på och läser, och eftersom jag satsar på mitt nya viktmål så blir Hälsobloggen en bra informations- och inspirationskälla! Go Emilia!

Nu fortsätter denna onsdag med promenad ute på Långholmen! Åt en härlig lunch bestående av lax, quinoa, broccoli, fetaost och tomater!

Då syns vi senare!

Emilia, a shining star

Vad ska vi tycka om hösten – och vad gör vi när det är som mörkast?

1. Bio på hösten är en definitiv listetta
2. På andra plats är höstpromenader – om vädret tillåter!
3. Cafébesök, gärna på lite udda sådana! Varm choklad drack jag med mamma på George´s coffee på Odenplan. Dock var ljudvolymen ganska hög
4. Restaurangbesök
5. Tända ljus
6. Flaska rödvin med kompisar
7. Spel – en otippad favorit från gästbloggaren

Om man har bra ekonomi kan en höstgarderob göra susen! Är själv väldigt nöjd med ett par gröna Helly Hansen byxor som jag har fått av mamma – sköna och praktiska (man kan nämligen fästa nederdelen lite tightare, då slipper de bli smutsiga av lervälling etc). Funderar på att köpa en ny vinterjacka i år, har haft min gamla i säkert fem, sex år…Men var inte rädda, det ska inte bli någon modeblogg av detta!

Träffade som sagt var mamma och vi var och fikade, det var mysigt och då har jag prickat in en av höstaktiviteterna som jag nämnde ovan. Och bio var det i lördags – jag är en effektiv ”höstare”! Det är faktiskt mysigt att gå på bio ensam också, funderar på att gå på en av de gamla biograferna, t ex Zita. Ingen dum idé alls!

Har ni några tips inför hösten?

Emilia

PS. Att blogga är också en högoddsare!

Hej från en lite…

….trött Emilia. Har haft en del att göra idag, men nu är jag äntligen hemma hos Ulliz. Vi har ätit en god spenatpasta-rätt (ni som följt mig vet ju vilken, receptet har publicerats här på bloggen!) och nu masserar Ulliz sin kompis Helena och jag surfar runt lite på nätet.

Var inne på bostadsförmedlingen och har bokat mig på en lägenhet (Sundbyberg) som jag ligger etta på. Men det är en dag kvar av annonsering, så det kan lätt ändras….Men tänk om!

Istället för att gå och träna på gymmet har jag, Ulliz och Linda varit ute med hundarna Elviz och Stella på en lite längre promenad – det var mysigt och jag kände mig betydligt piggare efteråt. Det var lagom av allt: lagom kyla, lagom löv, lagom hundtjafs….Det kunde ha varit ljusare kanske, men vad kan man kräva av en novemberdag klockan fyra på eftermiddagen?

Jag har hittat en blogg som jag känner lite extra för: www.kostradgivaren.blogg.se, författaren kallar den även för Hälsobloggen. Hon (eller han?) beskriver på ett enkelt sätt olika företeelser inom kostrådgivning. Jag har inte hunnit läsa allt och det verkar vara en ganska ”ung” blogg som startade i september. En annan blogg som har startat upp igen är Blondinbella, men nu vill hon kallas för Isabella Löwengrip, lite mognare, lite mer persikofärgat…(hm, lät jag ironisk nu? Det var jag nog…). Efter en tids överansträngning valde hon dock att fortsätta med bloggen, vilket är bra – det blir ju som en sorts ventil!

Detta var allt för idag, ska träffa mamma om en halvtimme – vi får se vad vi ska hitta på. Hörrni, håll tummarna för mig nu när det gäller lägenheter!

Er Emilia

När som, var som...

Rubriken är lite mystisk denna gång, den speglar mitt inre och min förhoppning på att livet ska ordna upp sig. Det har varit ömsom skön dag men ömsom också stressig. Precis när jag skriver detta så lyssnar jag på en av Ulliz´ skivor, den är snabb, det är någon filmmusik, vet dock ej vilken film det är.

Är hemkommen från Kungsträdgården, var på kurs i kyrkan där. Temat var familjen och tron. Intressant men vi stannade lite väl länge på en del av punkterna. Det mysiga är på slutet då vi går till kapellet och sjunger, det är en bra avslutning. Kursen är varannan vecka och jag har inte missat en enda gång de här veckorna som har varit.

Jag är lite sugen att gå på en mässa som är nu i helgen – allt för hälsan (http://www.alltforhalsan.se/). Den verkar spännande och helt i min smak. På fredag blir det, funderar på att åka ganska tidigt just för att känna pulsen när den öppnar! Och så är det nog inte lika mycket folk som på lördag och söndag. Och så rapporterar jag givetvis via bloggen! Jag vet att den har varit lite seg och kanske inte så inspirerande som jag skulle vilja, men det är nog bara en fas. Jag vill tacka alla er som skriver och läser. Ni är en liten skara, men det räcker! (liten men naggande god!).

Sitter och sippar på en varm kopp pepparmyntste. Det ska bli skönt att sova snart - är ganska trött och hoppas på lite tidigare uppgång imorgon. Jag har två möten imorgon och sedan är jag ledig efter klockan tre. Det finns en möjlighet att gå till gymmet alltså! Det känns som om det var länge sedan jag var där. Nu har jag hämtat min baddräkt från Solna, så en simtur ska jag nog hinna ta under november månad!

Sov så gott denna måndagsnatt och så syns vi imorgon!

Kram Emilia

Hur mycket äter jag för per månad?

Ja, ekonom som jag är, samt att jag vill spara till en Thailandresa, så kom fundering upp idag: hur mycket äter jag för per månad, inklusive utemat? Det vet jag faktiskt inte. Det jag däremot vet, det är att om jag medvetandegör mig själv om mina kostnader: då kommer jag ha bättre ekonomi. Därför handlade jag inte tomater för 30 kronor kilot och inte heller äpplen för 19.90 kronor kilot. Det går emot mina principer helt enkelt. Men däremot fanns det satsumas för 10 kronor kilot, så jag köpte några stycken. Handlade även lax, broccoli, fetaost (har oerhörda sug efter fetaost ibland, fast nu måste jag hitta matchande tomater till den…), ekologisk a-fil. Letade även efter något fint ljus, men det fanns inga (PrisXtra har byggt om sig lite så de har en avdelning som inte är matvaror med schampoo, tandkräm, ljus m.m).

Nu håller jag precis på att laga mig lite nyttig mat: det blir lax, quinoa, broccoli och fetaost. Sedan ska jag till kyrkan klockan 18.00. Var ju inställd på elva-mässan, men ni vet själva hur det blev säkert! Pratade lite med Ulliz idag också, det känns som om det var länge sedan jag såg henne, men det är nog för att vi ses så ofta! The conclusion: jag ska bokföra mina matinköp och dessutom lägger jag en klausul att köpa saker som är för ett bra pris! Men givetvis får det inte vara något avkall på näringskvalitén!

Ta hand om er, tänker ofta på dem som betyder mycket för mig. Hoppas att ni får en underbar söndag, det som är kvar av den!

Kram Emilia

Klar och frisk Allhelgonakväll...

...och från och med nu är jag en storstadstjej! Ja, nej, eller jo, för mitt boende är nu mitt i smeten på Odenplan! Och nej, inga inflyttningsfester då detta är mycket temporärt, ska bo här i max en och en halv månad. Sedan får vi se vad som sker. Jag har några saker på gång så det känns inte helt hemskt. Jag är så tacksam att Ulliz låter mig vara här! Vet också att många känner till att jag letar lägenhet och att jag har deras stöd - ni är alla suveräna! Vill också passa på att tacka mamma som hjälper mig med förvaringen av mina saker - tack!

Är nu hemkommen från James Bond-filmen Quantum Solace. Den får tre Emilior av fem möjliga. Det var jag, Sven, Kostas och Carlos som var ute på detta äventyr med plusstolar (dvs att man får lite större stolar som dessutom är reglerbara - men jag vet inte om jag kände så stor skillnad...?) Snart har mitt gröna te dragit alldeles för länge och det ska bli gott att få i sig lite varmt att dricka. Sen mina vänner är det läggdags, jag behöver sova. Och komma upp. Med fokus på det senaste!

Ikväll vänder jag mina tankar till de som inte längre finns med oss. Däribland är det farmor och farfar som jag ibland kan sakna. De gav mig mycket glädje och fina jular uppe i norr. Må ni vila i frid!

Kramar
Emilia