Mitt närområde en söndagskväll i maj

Sista maj idag. Lite synd, eftersom det är en så vacker månad. Allt väcks till liv. Det gröna framträder extra tydligt och lukterna gör att vi verkligen kan känna att våren är här. Men är det då sommar från och med imorgon? Det känns lite så. Nu har i alla fall solen gått ner, jag håller på med tvätten och ska snart börja varva ner. En kopp te har intagits och jag har varit extra aktiv på nätet i och med MåBra-kryssningen. Det är kul med nya vänner!

Gick och tog en långsam promenad här i närområdet, ville passa på medan det fortfarande var ljust. Syrener överallt som luktar så gott. Träffade på en humla också, men den ville inte alls vara med på bild. Men däremot bekantade jag mig med ett par blommor, så lite fint att titta på ska ni få innan läggdags!





Åh, vilken helg - lite gladare, lite brunare!

Nu mina vänner har jag kommit upp från gården. Där la jag mig på filten och skruvade på mig fram och tillbaka - vad ovant att faktiskt ta det lugnt. Det är ju så att kroppen kan inte vara aktiv hela tiden. Utan att bara ligga och andas, det är godis det. Godis ja, har köpt en massa till mina bekanta, som jag ska besöka från och med nästa vecka - det ska bli roligt och jag hoppas att bloggen kommer att kunna uppdateras. Ja, hur ska det annars gå?

Jag såg filmen Illusionisten igår och blev alldeles kär i färgerna. Hur tänker jag då? undrar ni kanske. Ja det var något med färgerna, mycket brunt och beigt och det var så enkelt men ändå gjorde denna illusionist (Norton) så fantastiska saker. Jessica Biel var ju inte heller helt fel. En saga med oanade händelser. Och så färgerna. En film helt i min stil.

Ute på gården ja, det var ju mysigt när jag väl lugnade ner lilla kroppen. Hade med mig en kudde också, så där låg huvudet bra. Hunden Ida och hennes två hussar kom förbi och satte sig lite längre bort på gräsmattan. Givetvis så kom hon och hälsade på mig. Jag och hundar alltså. Det kan inte bli bättre...

The Secret
har legat lite på is men tog mig an den idag. Det jag kan konstatera är A. Mycket handlar om dina tankar och genom tanken kan du få det du önskar (enligt The Secret). Då är jag själv mer förtjust i det som Kay Pollak säger: all förändring börjar på tankens nivå. Det känns mer greppbart. Att mina tankar på något sätt gör att jag får det jag önskar - känns lite skumt. Även om det givetvis är bra om det är så. Dessvärre så är det viktigt, enligt Hemligheten, att tro på detta. Stenhårt. Och det gör inte jag. Naturvetare som jag är! B. Jag läste idag om tacksamhet och det är något som många självhjälpsböcker tar upp. Bra tycker jag, för tacksamhet ger otroligt mycket tillbaka. Jag har för vana att ofta tacka för det jag har och det gör mig också medveten om vad jag har.

Middag blev förstås i vanlig ordning. Hade först tänkt att göra sojapannkakor men blev sugen på lax. Lax it was. Med ugnsbakade potatisstavar och morotsstavar. Lite färskost fick tjäna som sås till detta. Gott och nyttigt. Men jag är lite sugen på något...Vad sägs om te och lite mörk choklad? Ja tack. Men jag vet även att du har lite chokladkaka hemma...




Solen är här och värmer mig från topp till tå!

Ropen skalla - sol åt alla. Jag har satt på mig bikinin och tagit fram det som ska tas ner, för jag ska ut i solen och lägga mig där några timmar - det ska bli så skönt. Idag har det inte hänt så mycket, lagade lätt lunch, med mozzarella, tomat, basilika och ekologisk olivolja. Har en drös med disk, men den får så snällt vänta till senare. Har redan fått lite färg efter båtresan. Hoppas att ni har det bra och att vi syns senare på bloggen igen. Kanske att det kommer något tips på någon blogg eller liknande!
 
Oj, datorn har legat i solen och är jättevarm - dags att stänga av!


Klart att ni är nyfikna!

Hemkommen från Birka Cruises, destination: Mariehamn. Inte för att jag gick av båten...Men resan var tip top. Jag var inte riktigt på humör till en början, fick onda aningar när jag såg att många redan var inne på sin tionde öl och då hade vi inte lämnat hamnen än...Men det är så med kryssningar - det finns något för alla. Och sällskapet var ju fantastiskt. Det var kul att träffa så många trevliga tjejer som precis som jag har kost och motion i fokus. Vi träffades alla på Måbras hemsida och har haft en viktklubb under våren! Vi började på buffén och sedan var det fest - jag och en tjej körde alkoholfria drinkar, men spetsade även med en Irish Coffee. Det var så vackert utomhus och framför allt var det skönt att se havet! Jag publicerar lite bilder, dock ska jag fråga om lov hos de andra tjejerna innan jag publicerar annat! Snart ska jag ta mig en kaffe och läsa lite. Livet är bra. Jo, just det: jag har solat hela dagen på däck - slår allt: vi var några tjejer som satt i solen och pratade, drack cola och bara njöt. En liten minisemester helt enkelt!






Sudda, sudda, bort din sura min!

Bra start på dagen? Nej, inte för min del. Varit stressad och magen har haft ont. Men nu, nu är läget under kontroll! Har städat och fixat här, vill ju att det ska vara fint när brorsan kommer! Och min fina syster har plattat håret mitt och ska sedan hjälpa till när min mamma kommer ikväll. Jo, för jag har en del att fixa i lägenheten, men själv är  jag borta, för jag ska på kryssning, med 20 andra tjejer - det ska bli så roligt. Båten går klockan sex, men vi ska ses lite tidigare allihopa!

Nu har jag gjort mig en smoothie på banan, bär, juice, och yoghurt - mums! Och så är jag glad att det är städat (någorlunda i alla fall!) Bloggen kommer att uppdateras imorgon eftermiddag och då kan jag berätta hur det var på kryssningen!


En bild säger mer än tusen ord - då säger dessa många tusen!

Ibland kan det vara bra att inte säga så mycket. För dagen har varit underbar och jobbig på samma gång. Jag är trött och har gjort för mycket på sistone - bromsa mig! Därför börjar jag med att bromsa själv. Tvärbromsar med att lämna dessa foton att beundra. Underbara Anna-Carina fyllde år idag - det blev glass, kaffe, kungliga konsthögskolans vernissage, mässa i kyrkan och besök på Grekisk restaurang på Fleminggatan! Agnieszka var gullig och skickade lite bilder till mig och jag tar mig friheten att publicera dem - men det är alltså Agnieszka som tagit dessa fina! Natti!












Thaimat och en skrivare rikare!

Det är så bra att ha brorsan här i stan, för då brukar vi alltid äta gott. Idag blev det thaimat, på samma ställe som jag och Christian var på för ett tag sedan - mumsigt var det. Jag hade ju kameran med mig, men inte minneskortet, så bilder har jag. I kameran. Men jag ska komma på hur jag ska föra över dem till datorn. Så det kommer bilder förhoppningsvis!

Jag har umgåtts lite med Agnieszka och sen var det som sagt dags för fotograferingen - och det var jätteroligt! Fotografen var duktig och schysst. Sen åkte jag och Svenne till gallerian och åt yoghurtglass - mysigt! Klockan sex var det mässa, så den gick jag på. Efteråt träffade jag på Christian och jag fick en skrivare av honom, det var snällt. Men tungt! För jag och brorsan bestämde oss för att gå till Gamla stan - och då kändes det som om vi bar betong (okej, så farligt var det inte...!) Vi gick på ett fik och kollade på människor - det var bra men sen kände vi oss så trötta - en hemgång var given. Nu ska jag snart sova...I dagarna planerar jag att besöka Ben & Jerrys glassbar...! Och så är det kryssningsdags på fredag-lördag!

Hoppas att ni får en trevlig kväll...!



En dag med roliga inslag!

Så här är det: om några timmar ska jag och Sven bli fotade för min artikel som jag har skrivit om Gröna Linjen. Det ska bli roligt. Just nu är Agnieszka här och hon hade med sig lite god fika/lunch! Det var ett bröd fyllt med tapenade, så det satt fint. Kom upp i tid idag och har hunnit med träningen redan - idag blev det ca 20 minuter kondition och sedan tränade jag rygg, triceps och bröst. Lite mage som vanligt!


Dagens frukost!


Agnieszkas fika! Bageri i Gamla Stan


Mycket ekologiskt hemma hos miss Arvidsson!

Mysdag med Maria! Och allt däremellan!

Gäsp, klockan är bara nio men jag skulle lugnt kunna gå och lägga mig för att sussa sött. Men i min värld går det inte riktigt eftersom jag har en del att ta tag i: läsa klart en broschyr från skatteverket. Suck och stön. Och läsa en kompis´ uppsats, bara lite kvar...Jag tror det räcker så...Men disken och tvätten då? Hallå? måste ju sätta lite gränser för hur mycket jag ska göra på en dag!

Idag har jag:

1. Varit på massage - mycket trevligt och har nu fått förklarat för mig att tröttheten efteråt tyder på en bra massage och att man dessutom kan bli törstig efter denna typ av behandling. Jag kan härmed säga att jag blivit lite klokare idag.

2. Ah, det bästa på hela dagen: sitta på gateau vid Sockenplan med Maria och njuta av solen och gott kaffe med sötsaker till. Och hela tiden påpeka hur härligt det är. Mycket uppskattad aktivitet!

3. Jag har dessutom hunnit hämta mitt pass och jag har handlat mat. Men idag blev det favorit i repris: kikärtsbiffar - och denna gång med curry. Det blev en succé i min smak!

4. Luktat på sirener

5. Promenerat till Linde och lite därtill: nu vet jag hur man går hem till Maria och Mike från mig, det är närmare än vad man kan tro!

Nu har det i princip gått en vecka sedan detoxen startade och jag summerar: det här har varit givande för kropp och mitt matintresse. Jag har ätit överlag bra och druckit mindre kaffe och mer vatten. Resultatet är att jag är dels piggare, dels några idéer rikare gällande matalternativ. Jag har därför som mål att fortsätta en vecka till - håll tummarna för mig. Jag kan också meddela att jag märker en klar skillnad i mitt köpbeteende vad det gäller mat. Mycket i korgen är nu ekologiskt och jag gjorde idag en intressant iakttagelse. För några dagar sen var jag ju alldeles lyrisk över den koriander som jag köpte - den var ju som en enkel resa till Thailand! Men nu är jag ännu gladare då jag köpte ekologisk koriander, det är verkligen skillnad, den luktar mycket mer och smakar också därefter. Så tänk på det, att det handlar inte bara om att ekologisk odling är "bättre" för naturens skulle eller djurens skull, utan du får helt enkelt mer för pengarna (oftast hoppas jag)

Tjingeling!

Träningslust!

Några bra dagar har det varit när det gäller fysisk aktivitet - jag vill träna och jag tycker att det är skönt. Idag blev det löpbandet i ca 20 minuter och sedan var det biceps och axlar som gällde. En hårdkörare försökte jag med och jag är ganska nöjd. Lite mage på slutet. Sen träffade jag min bror! Det var så mysigt att ses, men det var alldeles för kort - han skulle iväg till Karlstad sen. Men han kommer ju tillbaka, jag har bestämt att han ska komma hem till mig på fredag. Så jag hinner nog städa tills dess...Vi åt på ett trevligt sushiställe på Vasagatan och så hann vi käka lite blåbärsglass också. Måste säga att jag var full av endorfiner efter träningen så brorsan undrade nog hur det var med mig! Nej då, han är van att jag är lite smått galen, plus att jag har ju bara en bror! (och två systrar!).

Efteråt så träffade jag en kompis från kyrkan och vi hade jätteroligt ihop. Vi har bara träffats några gånger, men idag fick vi känna av vårt sällskap med varandra - suveränt! Vi gick dessutom på mässan tillsammans och idag var det något särskilt som hände. Kan inte säga exakt vad det var. Tror att "tacksamhet" är en bra beskrivning! Senare tog vi oss en tripp till Åhlens där vi kollade runt lite grann. Vi träffade även på Christian, han skrämde mig lite, men sen såg jag att det var han. Håller nu tummarna för att det ska gå bra för dem båda, hon ska skriva en vetenskaplig mini-uppsats och Christian lämnade in sin C-uppsats här i veckan (ska försöka hinna läsa den också!).

När jag är klar med surfandet och lite annat ska jag sova. Imorgon ska jag på massage - ska bli så skönt!

Om jag fick välja...

så skulle klockan bara vara sex. Men nu är hon ju snart nio. Och då är det dags för yoga...för att tona in mig själv har jag därför satt på lite musik som ska inspirera till lugn och ro. En mycket trevlig dag idag, var bland annat med min kompis Henrik och som ni såg i det tidigare inlägget så gjorde vi god mat. Henrik sa t o m att det smakade gott - det bugar och tackar vi för! Middagen för mig blev förstås en favorit i repris, det som passade bra till dessa biffar var sötsur sås. Idag unnade jag mig en liten kopp kaffe, bra det, för då hade jag en anledning att ta slut på den "vanliga" mjölken. Sitter nu och läser Dorotas C-uppsats om anorexia nervosa - mycket intressant! Annars är läget ganska bra, ska upp med tuppen imorgon, så det blir tidig kväll ikväll. Och min bror kommer imorgon! Det ska bli kul att ses, verkligen! Ska ta med honom till en thailändsk restaurang som ligger ganska nära Kungsträdgården - jag är mycket förtjust i thailändsk mat. Och koriander - min nya favorit - har jag ägnat särskilt mycket tid till: ska laga grönsakscurry, med detta recept (som jag hittade här):

Grönsakscurry


Ger 4 portioner.

4 st potatisar

2-3 st morötter

2 st gula lökar
1 st blomkålshuvud

2-3 st vitlöksklyftor

3 st piri piri

1-2 msk curry

1 tsk kardemumma

1 burk tomater

2 dl grönsaksbuljong

salt

svartpeppar

2 dl kokosmjölk

1 burk kikärtor, 400 g

1/2 dl cashewnötter 
koriander, färsk


Skala och tärna potatis och morötter. Skala och hacka lökarna. Skölj och dela blomkålen i små buketter.

Fräs potatis, morötter och lök i olja i en stekpanna tillsammans med pressad vitlök och kryddor. Tillsätt blomkålsbuketter, tomater, buljong och kokosmjölk. Låt koka ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner kikärter, cashewnötter och hackad färsk koriander.


Så förhoppningsvis på tisdag kommer jag att tillaga denna rätt!




Denna bild har min bror tagit - det är mitt öga!

Kikärtsbiffar i tre steg!

Ja, det har kommit fram att jag måste defragmentera min dator - så jag kommer vara datalös ett tag. Men som plåster på såren får ni titta på de små underverk som jag och Henrik har åstadkommit i köket! Ja, och jag har sniffat också. Koriander - jag vill till Thailand igen - någon som vill med?


Steg 1: röra ihop röran!


Steg 2: Forma till biffar


Steg 3: Äta!

Mat, mat och åter mat!

Ja, detoxat har jag gjort sedan i onsdags och jag är nöjd med min insats. Det blev tyvärr inga kikärtsbiffar idag...Jo, det visade sig att jag behöver en konservöppnare - och jag vågade/orkade inte fråga grannen. Men jag stekte rå potatis, riven och gjorde spenatsallad och lite bönor till det. Ni ska få se på bilderna vad jag har varit kreativ idag. Och bönor mina vänner, är min nya favoritmat, som dessutom är billig! En god dressing till gör susen, t ex denna: 1 del vinäger och 3 delar olivolja, 1 msk dijonsenap, 1 tsk honung, salt och peppar. Någon örtkrydda till går bra också till den dressingen. Morötter har det också blivit mycket med.


Morötter, bönor (ekologiska) och brieost samt koriander


Potatis a la råraka, koriander, mozzarella och spenat och bönor (ek)


Mellis: solrosfrön, katrinplommon och mandel


Kvällsmål: havregryn, mandel, plommon, solroskärnor, honung


Och nu är det bekräftat: den häftigaste och godaste kryddan, färska, just nu är enligt mig koriander. En otroligt smakrik krydda som passar i asiatisk mat. Men även till det som jag lagade idag. Imorgon ska jag införskaffa mig en konservöppnare och då ska kikärtbiffarna bli av! Med koriander dessutom!

Lite lat kan jag väl få vara?

Ja, det är klart att jag får. Låg och drog mig länge idag, blev lite smått chockad när jag såg på klockan. Men, jag begav mig till Skanstull för att träna och var där i ganska precis en timme. Nu har jag börjat springa på löpbandet (förut gick jag mest) och så tränade jag rygg, triceps och bröst. Det blev lite stretching mot slutet, så jag är nöjd!

Sitter och funderar. Solen lyser in genom fönstret och det är tyst och skönt. Om en halvtimme är det tvättdags, vilket innebär att jag kan ta det lugnt i några minuter till. För några dagar sen var jag och Agnieszka inne i en bokbutik, jag tror det var begagnade böcker också och jag hittade "KBT i utveckling" av Anna Kåver. Hon har skrivit en del böcker och jag har bland annat läst "Att leva ett liv, inte vinna ett krig - om acceptans", så därför var det en ganska självklart köp. 80 pix fick jag betala och det är det ju värt. Ska börja läsa den i veckan, eller när jag är klar med "The Secret". Jag har ännu inte gjort listan på saker som jag vill göra, men det kan hinnas med idag. Samtidigt så ska jag sätta mig in i det egna företagandet - hur det går till och vad jag bör veta. Kanske att det kommer lite på bloggen om detta aktuella ämne! Och så kan jag länka det till www.driftig.nu.

Dags att sortera tvätten....


Som man bäddar får man ligga...

...och just nu ligger jag väldigt skönt i sängen i vardagsrummet - dags att gå till kojs snart. Det finns saker som jag har börjat fundera över. Det handlar om vad jag verkligen vill. Läste om det i the Secret igår kväll och hade idag tänkt att skriva ner det. Men jag har helt enkelt inte hunnit. Men det finns ett litet men - jag tror att jag måste dela upp det i olika vilje-kolumner: privat, yrkesmässigt, hälsomässigt. Förstår ni hur jag tänker? Jag tror det. Innebär det att jag i nuläget är missnöjd? Det handlar snarare om att få det på pränt, så att det blir tydligt. För idag, till exempel, är jag jättenöjd med dagen. Yogan går som på räls. Men det är inte lätt, vissa övningar kan jag bli bättre på.

Yogan är verkligen någonting som jag fått upp ögonen för. Poweryogan är ju riktigt jobbig och i vissa avseenden svår. Men jag gillar kundaliniyogan bättre. Hittade en bok på Drottninggatan igår, men jag köpte den inte. Vi får se hur det blir när räkningarna blir betalda nästa vecka, kanske att det blir några kronor över! Just det här att andningen är i fokus, det är ju så bra. Jag har redan sedan länge upptäckt att andningen verkligen är viktig, den kan göra så att spänningar släpper, att hjärnan känns lugnare.

Ni undrar kanske hur det var på Värmdö? Jag kommer att skriva ett inlägg här. Lite kort kan jag säga att det var svårt idag, men sammantaget fick dagen ändå fem vandrarkängor av Sven. Vill ni veta mer...då vet ni var ni ska klicka!

Måste ju berätta om en rolig sak. Om jag bara kunde minnas. Jag frågade Sven idag om han ville ha kex med ost. Han hörde inte riktigt vad jag sa, men resultatet var desto roligare. Kanske att Svenne kan hjälpa mig där? Hörde han techno-ost? Ja, vi får se om detta inlägg ger något resultat - jag skrattade lite i alla fall!

Detoxveckan fortsätter och jag kom på en sak: jag har inte druckit kaffe på tre dagar nu. Det är imponerande eftersom det är en dryck som jag verkligen gillar. Men det funkar alldeles utmärkt utan. Här kommer en reflektion över de senaste två dagarna:

1. Större medvetenhet över vad jag stoppar i mig
2. Avsteg från detoxen: kex med ost och glass. Ett glas vitt vin.
3. Åt en rejäl portion med bönor (cannellini, stekta i smör samt oregano, mums!) riven morot och kokt broccoli - höll mig ganska länge mätt
4. Yogan känns som ett bra komplement till detoxen
5 Har druckit ordentligt - mycket gröna teer och vanligt vatten

Ett litet restaurang-besök blev det på kvällen - mycket gott! Thailändskt vid S.t Eriksplan - rekommenderas!


Grått ute men soligt i mig!

Jag har en tupp som galer utanför fönstret. Ibland blir jag irriterad på tuppen, men idag är det lugnt. Det är som Agnieszka säger, är man i stressat läge så blir man extra känslig för ljud. Så var det igår, alla nerverna var på helspänn och jag kunde höra allt. Men nu är det bättre. Har sovit ut och ätt min frukost: grapefrukt och havregrynsgröt med blåbärssylt och sojamjölk. Mjölken är verkligen god och jag har alltså hittat en ny favorit!

Idag har jag en del att göra: klockan ett ska jag träffa Sven vid Slussen - dags att promenera igen. Är lite fundersam över huruvida vädret kommer att vara på vår sida - men vi får chansa lite! Innan dess vill jag hinna yoga lite. Har lånat en DVD av Sven med Annika Akal och jag yogade igår kväll i ca 40 minuter - underbart! Nu har jag testat eldandning också, mer om detta kan du bland annat läsa här. Det är jobbigare än vad man kan tro.

Alltså yoga om en timme - under den tiden ska jag komma på vad jag ska äta för lunch, göra en "spaning" (tack Emily!) på vilka tidningar som skulle kunna vara intresserade av att jag skriver artiklar åt dem och registrera mig på en site som Emily tipsade mig om. Jag registrerade mig igår på www.driftig.nu ett nätverk för entrepenörer och jag har redan hittat en intressant sak där, det är en webbaserad tidning som har kost och hälsa m.m. som specialområde och jag ska höra av mig till dem, att skriva för webben är en idé det med!

Jag har ett träd utanför mitt fönster. Det vaktar mig. Grundat och starkt. Emily berättade en gång att hon blev väldigt ledsen när de högg ner ett träd som var utanför hennes hem. Nu förstår jag den ledsnaden bättre. Rör inte våra träd! Emsan har ju nu blivit husägare - det är så bra! Fatta vad mysigt! Jag kommer definitivt komma och hälsa på!



Helgdag med lugna inslag (minst sagt)

Hej därute i cyberspace! Ja, rubriken talar sitt tydliga språk, jag var på elvamässan, kom upp ganska sent. Men det innebär att sängen fick klart godkänt. Så pass att jag tog mig till drömmarnas land även när jag kom hem. Jag och Agnieszka gick och fikade efter mässan, det var längst uppe i Kulturhuset. Jag åt en fenomenalt god soppa, verkligen: räksoppa med saffran! 80 pix fick jag betala, men då ingick en god salladsbuffé och fräscht bröd. Så jag är nöjd och det som överraskade var deras ekologiska utbud, plus i kanten där.

Nu har jag fått hem två hyllor, jag köpte dem från Ida och jag är tacksam att Ulliz och hennes pappa körde hit dem. Och det var ganska tungt att bära, det måste jag säga. Nu funderar jag på att börja och fixa det lilla rummet och själv flytta in till vardagsrummet, men det kräver lite ork också. Men det som är bra är att jag nu har nånstans att ställa mina böcker.

Resten av kvällen är oplanerad - ganska skönt!



Onsdagskväll - en lugn sådan

Yogan var lika bra denna veckan, så det kändes skönt att vara där, låta mig ta hand om mig själv. Andninen är verkligen viktig, men det har jag insett för länge sedan. Nu är det i alla fall skönt att vara hemma, det är tyst och skönt och jag ska ta mig en sista kopp te och läsa lite grann. Imorgon är det Kristi Himmelfärsdag vilket betyder att det är kyrkan för mig.

Sven kom med en överraskning till mig idag - eller till oss kan jag ju säga: han har fixat t-shirts med foto av oss och med vandrarnas blogg! Det är ju så häftigt! Tack Sven, det var en glad överraskning och jag ska definitivt ha på mig den på fredag! Visitkort hade han ordnat också - bra det med.

Nu börjar faktiskt mysfaktorn att gå upp här med några procent, jag har städat och donat. Emily var ju så flitig igår med sopborsten, jag blev ju inspirerad bara där! Och inatt mina vänner, så sover jag i vardagsrummet. Jag har hittat en ny plats som jag verkligen gillar. Sängen står nämligen vid fönstret och där kikar solen in på eftermiddagen - hur mysigt som helst!

Ja, då kanske jag ska sammanfatta dagens detox:

1. Det har gått mestadels bra: fått i mig grapefrukt, broccoli, nötter, mycket dricka, katrinplommon, solroskärnor
2. Fuskade med äppelkaka, men det får gå ändå!
3. Har lite ont i huvudet - läste någonstans att de första dagarna kan vara lite jobbiga.
4. Jag har handlat mat på PrisXtra idag, bland annat sojamjölk som räknas som okej, istället för vanlig mjölk. Däremot tycker jag inte att priset var särskilt okej...Bönor har jag också införskaffat och funderar på att göra kikärtsbiffar på lördag. Men då måste jag inhandla koriander och lite annat.
5. Jag har insett att jag är intresserad av mat och hälsa. På riktigt. Det innebär att jag vill läsa mig in på det här med detox mer, så att jag lär mig lite!

Nu kommer dagens matintag på bilder, varsågoda. Och så syns vi imorgon!




Frukost...


Lunch...


och middag!


Här ska jag sova!

Basilikate slog jag upp på google...

...jo, för att se vad det är bra för. Jag gör så ibland. Vill ju veta mer nu i och med detoxveckan. Och jagblev lite förvånad, för tydligen ska det vara bra för att starta förlossningen. Så om jag dyker upp med en bebbe så vet ni varför! Lite längre ner läste jag dock att det är bra mot illamående och bra för matsmältningen. Fick ju en fin basilika av miss B förra veckan och den ska jag ha nytta av.

Är helt slut. Och nej, jag ska inte börja gnälla om att jag inte har hunnit med någonting. För jag har hunnit massor, så det så.


En liten avstickare...

...för vad skulle jag annars göra med resterna av äppelpaj i kylen? Man ska inte kasta mat. Och en annan anledning: jag kände för det. Mums vad gott det var! Nu har jag bytt plats också, sitter i sängen i vardagsrummet, jättebra för jag har en bra utsikt ut genom fönstret. Jag har varit produktiv och fixat lite med mitt egna företag - det gäller att vara motiverad och det gäller att ha riktning! Jag har även fortsatt lite med The secret och jag ska fortsätta att läsa den. Den ger mig en pusch framåt på något vis. Även om den är på polska. Men jag får inte glömma att ta det lugnt också. Det är så lätt att bara dras med i en produktivitetsvirvel och glömma bort sig själv. Varav detoxveckan. Och när det gäller drickandet går det bra - pressade lite lime och tog varmt (kokat) vatten över - finemang! Ah, jag har tränat rygg och triceps också, med ett gummiband, det var skönt.



Detoxveckan är här...!

Ja, eftersom jag känner att magen har mått lite sisådär så tänkte jag att en detoxvvecka kommer göra susen - och det handlar absolut inte om att svälta sig, utan att inta mycket frukt och grönt, och dricka förstås! Jag stod framför kylskåpet och kom på att jag fortfarande är mätt sedan igår - det är inte klokt! Men vi åt ju mycket. Och det slank ner en del godis också. Ja, för om jag ska detoxa så måste jag ju ladda med lite onyttigheter först, eller hur? Jag har ju dragit med Svenne på denna idé också, jag ska höra mig för vad han äter idag, han kommer till mig runt fyra. Då ska vi ta ner lite saker till källaren. Och ta upp mina sommarkläder! Summan av kardemumman - fortfarande massa saker i lägenheten! Igår köpte jag persienner av Ulliz, de ska hänga på väggen framför fönstret i vardagsrummet -.fotar givetvis när jag är klar. Sedan har jag köpt två bokhyllor av Ida, och om jag har tur så kommer de hem till mig nästa vecka!

Lägenheten är viktig men jag har noll koll vad gäller inredning, kanske att jag köper hem en inredningstidning för att få lite inspiration. Ulliz hade med sig en igår, så sugen blev man...! Nämen, nu blev jag ju hungrig! Kan det vara så att jag åt alldeles för lite frukost? Det blev ingefärate, fem katrinplommon, lite solroskärnor och en halv grapefrukt...

Jag har planerat hela dagen - jag kan redan kryssa av två saker: jag har skrivit klart min artikel och jag har bloggat. Dags att fortsätta dagen, längtar just nu efter lunchen. En halvtimme kvar....


Mina tjejer är ju bäst helt enkelt!

Och jag har skrattat så att jag nästan fick ont i magen - vi har haft en underbar eftermiddag och kväll, verkligen. Jag träffade först Emsan en kortis inne i stan där vi diskuterade vad vi skulle ge Ulliz i present - det blev en spikmatta! En sådan som man kan ligga på och ha ont och sedan mår man prima ballerina! Ska tydligen vara bra för sömnen också, så jag har själv varit i tankarna på att inskaffa detta underverk. Vi får se, Ulliz får recensera den först!

På menyn ikväll var det kyckling med currysås och ris. Sallad till det förstås och Ulliz gjorde en jättegod dressing! Till efterrätt....en äppelkaka, nu börjar jag kunna det här! Men Emily tyckte inte att den såg klar ut, men det var den. Och så sås. Mycket sås ska det vara! Vi hann prata om allt och inget, Anna Odell var på agendan (igen) och vi pratade om hur vi har kämpat alla tre. Och att de har förhållanden nu och att jag är den som är singel - förut var det tvärtom! Men jag trivs än så länge...Och sedan var det dags att titta på bilderna från förra årets Sardinienresa - oj oj oj! Det var superroligt och vi skrattade ibland så att vi grät! Vi ska samla alla bilder som vi har och sedan bränna dem!

Jag är tröttare än vanligt - men jag är glad! Gissa varför? Jag ska yoga imorgon! Och det är bra för då har jag en anledning att pallra mig upp imorgon!


The secret - påbörjad...

Jajemän, nu har det börjats läsa hos casa Arvidsson: the secret. Fast på polska då. Det går ganska bra, även om språket ibland är lite svårt att förstå. Boken är ju väldigt amerikansk men den gör också att jag börjar tänka i banorna: drömmar, livet, hälsa...och det har gett resultat på städfronten. Dessutom har jag idag köpt två bokhyllor - yes! Från Ida. Nu ska jag bara hitta ett sätt att transportera dem hit! Sven har dragkrok på bilen på jobbet och han sa att nästa vecka skulle funka. Det löser sig, ja det gör det. Som ni märker så kör jag lite the secret redan nu.

Sammantaget - vad säger boken? Jag ger er en liten hint om vad som gäller enligt Rhonda Byrne:

 - genom hemligheten kan du få allt vad du önskar
- hemligheten är dragningskraft (min egen översättning från polska, så det kan diskuteras om det är rätt...)
- med hjälp av dina tankar drar du till dig det du önskar - tankar tolkas som krafter
- tankar förkroppsligas och skapandet sker ständigt

Det var lite av det goda. Och som sagt, någon tanke var det som funderade på städningen och jag förkroppsligade tanken till handling! Imorgon ska jag fortsätta och även göra badrummet fint! Det ska bli så roligt att ha tjejerna över. Och min syster ska sova över här, härliga tider. Själv ska jag hoppa in i duschen nu, lite peeling ska det bli också.




Mina fina tjejer!!

En till dag i Östertälje! Och städning här hemma...

Ja, igår fick jag en snabbinbjudan till ett vernissage idag på morgonen - i Östertälje. Ni som är lite uppdaterade gällande vandrarna vet ju att jag var där för inte så länge sedan och vandrade till Brunnsängs kyrka. Men dagens utflykt var till Hagdalens folkhögskola som ligger ganska nära Östertälje station - det tar ungefär en kvart att gå. Inbjudan fick jag av min vän Henrik som är en grym konstnär! Sammantaget var det 24 elever som ställde ut, det första jag såg var en fotofilm som en tjej hade gjort, med musiken Hero av Mariah Carey. Det var ett självporträtt samt bilder på människor som betyder mycket för denna tjej. Fint var det, verkligen. Och Henriks saker var roliga att se, in real life så att säga. Vissa av föremålen hade jag sett på bilder tidigare. Eleverna hade bredvid sina installationer små kuvert där man kunde lägga ner kommentarer på deras verk. Jag skrev en del och lämnade givetvis en hemlig lapp till Henrik! Jag fick också lov av honom att publicera mina fotografier på en del av hans konst, det tackar jag för! De två sista bilderna är verk av två andra kvinnor!

Nu är jag hemma, syster Monika är här och pluggar till sin fysik breddning. Usch, jag kommer ihåg hur det var i sluttampen när jag skulle ta studenten - massor att göra och massor annat som man ville hinna med. Men det var ju värt det helt klart. Håller på att städar, tjejerna (Ulliz och Em) kommer imorgon så då vill jag att det ska vara fint!



Solen är här för att stanna!

Om jag får bestämma i alla fall! Så skönt att vara ute och idag på vandringen kunde jag ta av mig både jacka och tjocktröja. Det luktar sommar överallt - riktigt mycket på vissa ställen! Nu är jag hemma och avnjuter en smoothie innehållandes banan, frysta hallon och blåbär, apelsinjuice, yoghurt och linfrön. Radion är på, med en alldeles lagom volym.

Igår var det ju Eurovisionfinalen - och kan vi komma överens om att Norges bidrag var värdig vinnare? Norrman eller inte - bra var det! Fairytale...Själv spenderade jag kvällen tillsammans med min syster hemma hos Sven. Där var också Carlos och Agnieszka. Senare kom också Kostas och Agneta. Fullt hus med andra ord. Det var mysigt och vi åt äpplepaj, som jag bakade, och så var det goda grönsaker med dip! Vi fick glass också...!

Nu håller jag på att tina lax som jag tänkte göra i ugn. Men vid närmare eftertanke kanske stekning kan vara ett bra alternativ? Jag har dessutom kvar lite bönor, jag undrar bara om de fortfarande är okej...hoppas det. Jag tänkte just tanken att jag har så där lagom lust att laga mat - jag hade hellre bara tagit det lugnt...Men när hungern kallar har jag inte så mycket till val. Tänk om jag kunde välja när jag ska vara hungrig?

Inte ska jag börja tänka på veckan som kommer men jag måste säga att jag är supersugen på yoga igen. Sådär att jag vill att det ska vara onsdag nu. Men jag längtar också till klockan 21.00 ikväll - då är det nämligen deja vu på TV 4, en mycket bra film! Tills dess mina vänner ska middagen vara uppäten och tvätten sorterad!

Ah, en sak till, en gammal vän till mig ska ha utställning imorgon, så jag ska till Södertälje på vernissage! Kul och givetvis tar jag med mig kameran! Apropå det, jag har inte alls målat denna vecka. Men jag har tänkt på det i alla fall, och så snart jag är klar så kommer det på bloggen!



Från gårdagens äppelkakebak...

Staden kvällstid - observation från igår...

Det var ganska spännande igår, för efter att jag hade varit hos miss B så gick jag från Karlaplan till Hötorget. Och då går man förbi Stureplan. Det var ganska dött, lite folk. Men däremot var det väldigt många poliser och polisbilar, kul att se. På Kungsgatan var det mer liv, bland annat utanför Golden Hits. Människor verkade vara på bra humör, även fast kön in var lång. Väl på tunnelbanan så var det skitigt som vanligt. En ung kille satt och åt solrosfrön, och kastade nonchalant skalen på golvet - hallå? Kidsen idag är helt knäppa.

Bara några tankar från igår...

Träning, matpanik, linssoppeintag och nu...

.... ska jag hinna med en massa saker. Nej, jag är inte stressad, måste bara komma på var jag ska börja. Ni vet, har man för mycket i hjärnan kan det vara bra att strukturera upp det. Ja. Så här kommer de aktiviteteter som ska genomföras:

- baka äpplepaj
- sortera tvätten
- måla ett visitkort
- duscha
- platta håret - det gör min syster
- skriva klart en artikel
- diska

Och nu omvandlar jag detta till i vilken ordning allt detta ska ske...

- duscha
- diska
- baka äppelpaj
- måla ett visitkort
- syrran fixar håret!

Nånstans däremellan ska jag då sortera tvätten (som ligger på ett sådant strategiskt sätt på golvet att jag ser den varje gång jag går in i lägenheten). Resten gör jag imorgon! By the way - 17 vad jag tränade - det var verkligen skönt, men sen fick jag panikhunger, men jag löste det med lite nötter.





A lovely evening with miss B!

Hej! Vad skönt med helg. Alltså på riktigt. Hua, det var mycket i veckan och nu vill jag bara softa. Också på riktigt! Har på Lugna favoriter men är sugen på att lyssna på min mp3-spelare - har en massa ny musik som jag har fått av Emily - så mysigt att ha nytt att lyssna på! Utanför lyser solen besinningslöst - men den kämpar även mot vinden som blåser. Det är bra att det inte är för bra väder - för då skulle jag vara tvungen att gå ut - nyttja vädret... 

Min käre bror kommer om en vecka, och då ska vi ses och luncha - mysigt! Sen kommer jag också att träffa honom i sommar. Det är alltid kul att ses, vi är ju lika gamla så vi talar samma "språk".

Nu i torsdags och fredags jobbade jag med kaffe, Arvid Nordquists Classic, olika sorter. Det var en trevlig atmosfär i butiken men nu, nu är det skönt att vara ledig. Men igår kväll efter jobbet gick jag hem till miss B, en av mina bonusmammor och hon hade lagat kalasgod middag: förrätt bestående av lite grönt, rödlök och mozzarella toppat med olivolja och peppar. Sedan var det huvudrätten: thailändsk soppa - och den var läskigt god, med massa kryddor (saffran, vitlök, koriander....) och fisk och tigerräkor! Oj, alltså en ny favorit. Vi delade på en flaska vin och till efterrätt hade vi Lindts choklad med chili och jordgubbar. Och jasminete. En helkväll med andra ord! Och hon gav mig en del tips på vart jag ska gå när jag är i Gdansk. Jag kom hem strax efter elva och då vet ni som läste bloggen att det var definitivt sängdags för mig!

Jag åt ju också lunch på jobbet - de gör jättegoda hemlagade ciabattor med prosciutto och mozzarella - så det blev den melodin i två dagar - den första som jag åt var bättre än den andra - men så är det ibland! Och för någon dag sedan så nämnde jag mitt magont - och det blev potatissoppa med morötter den kvällen - vilket gjorde susen! Det är bara att riva potatis och en morot  (3 potatisar) och koka med lite vatten och salt. Milt och bra! Bild kommer nedan!

Idag är det ju melodifestival, senare ikväll ska jag till Sven med några andra. Men vi ska inte bara titta på festival utan det blir lite av en spelkväll - hoppas ju på att Agnieszka tar med sig Alfapet! Det var lite om vad som har hänt och vad som kommer att hända! Önskar er en trevlig dag och så syns vi!



 

Ett sunt beslut

Ja, det är bara att retirera och lyssna. Släckte lampan i hallen och det blev mörkt i hela lägenheten - och jag tänkte: vad skönt det skulle vara att sova. Jag har så mycket att skriva - men sunda förnuftet säger att en god natts sömn kommer resultera i ett fantastiskt blogginlägg imorgon - med bilder från idag!

Jag önskar er alla därför en bra natt och syns imorgon. Sover nästan vid tangenterna!


En av Nisse Norrs favoritbilder...

Ömsom pigg, ömsom trött...

Är nu det sistnämnda, alltså megatrött. Jag har haft en bra dag på jobbet, sålt kaffe och bjudit på det. Orkar nu inte tänka på kaffe över huvud taget. Men framför allt hade jag en trevlig kväll med en kompis, vi satt och diskuterade uppsatsen som han håller på att skriva. Vi hann äta lite också - det blev thailändskt - mums. Kände att jag hjälpte till lite grann - en bra känsla! Och så får jag tacka Sven för att han skrev ut uppsatsen på jobbet! Tack!

Nu när jag kom hem hade jag en överraskning på mailen. Eller ja, jag fick ett mail från Matilda Salmén där hon svarade på två frågor som jag ställde till henne för några dagar sen. Vad gulligt att hon tog sig tid - verkligen!

Ja just det, Yogan - fantastiskt - jag blev mycket lugnare och bättre i magen. Satsar på att gå nästa onsdag också! Verkligen att rekommendera. Det var kundaliniyoga. Här är lite info

Det är saker som händer i mitt inre. Och jag har fortsatt med veckans mål: vätska, rörelse. tacksamhet och rätt inställning! Det är bra.


Jag behöver en extra halvtimme!

Ja, för då skulle det vara en timme kvar tills jag skulle gå. Men nu är det som det är: 17:26 går tunnelbanan och då är jag på väg till yogan! Yes, det ska bli skönt!

Sov ut idag, snoozade i en timme och sedan var det frukost: grahamsgröt med katrinplommon och ekologiska fikon - mums! Lunchen, som ni ser på bilden, var äggröra med ost, bönor och grönsallad. Nyttigt? Absolut! Jag följer de uppställda målen. Men jag tror jag dricker för mycket - går på muggen hela tiden känns det som.

Klockan tolv begav jag mig till stan, för att träffa supertjejen Emily! Vi gick till Waynes uppe på Drottninggatan. Där tittade vi på bilderna på det hus som hon och hennes kille Anders har köpt! Det är så roligt och jag är förste påtare i trädgården. Jajemän! Vi pratade lite företag och hon tipsade mig om sidor som man kan registrera sig på. Jag bad henne skicka länkarna till mig, så att jag också kan kolla om det är något för mig. Jag är ju inne på lite detox just nu (men tyvärr mår magen kass....) så jag höll mig till jasminete. Trodde jag, för mot slutet tog vi var sin kaffe i alla fall...Jag måste ju nu nämna att Emily håller på att starta företag inom området hälsokommunikation. För er som vill veta mer och samtidigt se en snygg hemsida ber jag er vandra in här!

Ulliz kom också, hon hade med sig mina bilder från bildterapin, så nu är de hemma hos mig. Äntligen! Hon ska börja på sitt nya jobb snart - det är kul att hon också hittat något att göra!

Dags att ta det lite lugnt. Yogakläder var det ja....



Dagen har sprungit iväg!

Men det är väl ett kvitto på att jag har haft roligt! Friskisträningen gick okej, var där en timme och stånkade, sprang en kvart på bandet, gjorde lite rygg, biceps och triceps samt bröst. Men efter ett tag tappar jag lusten - men jag vet mycket väl vad det är jag behöver: bra träningsmusik! Så jag ska höra med min vän Carlos om han kan hjälpa mig!

Efter träningspasset träffade jag Carlos och han följde med mig till Akademibokhandeln där jag fyndade lite bland pappersvarorna - det blev två nya pennor samt ett kollegieblock i rutor och en finare block som jag ska använda som inspirationsbok! Har haft en sån bok tidigare och den gav verkligen resultat. Varje förändring och resultat börjar på tankens nivå. Det är med tanken som processer startar! Jag har en del saker som jag vill förverkliga i maj månad, det handlar bland annat om mitt egna företag. Mer om det senare! Framför allt så blev jag glad över ett mail som jag fick för ett tag sedan - som jag tolkar det så ska man inte vara ensam i sitt företagande, utan det handlar om att ha ett team bakom sig. Hur ofta ber vi varandra om hjälp? Här är en text som jag tyckte var väldigt bra. Det är coachen Stefan Petersson som har skrivit den:

"Låt mig då frågan dig vid vilken ålder du tycker att man ska sluta be om hjälp? 15, 17 eller kanske 21? Du har säkert hört eller sagt själv "Men snälla, du är 15 år nu, borde du inte klara det själv?" eller "Du är 17 år, då är det dags att du fixar det utan min hjälp." Så vid vilken ålder ska man sluta fråga efter hjälp? När är det dags att stå ensam mot världen?
Vårt samhälle bygger på att man ska klara sig själv. Ensam är stark och gör man det inte själv så räknas det inte. När en journalist frågade Oprah Winfrey hur blir en person framgångsrik svarade hon "En person kan inte bli framgångsrik. Du klarar det inte själv. Alla som lyckas har ett helt team bakom sig."


Innan träningen har jag suttit lite med uppsatsen som jag har lovat gå igenom, väntar nu med spänning på fortsättningen! Min syster var här för ett tag sedan och vi gjorde (läs: jag gjorde) linssoppa med danskt rågbröd och goda pålägg!

Uppföljning av veckans mål: jag har fått i mig vätska, jag har rört på mig, fortsatt god inställning till livet och jag läser uppsatsen! Full pott med andra ord!



Vänner - ett måste!

God morgon! Eller god förmiddag! Har intagit dagens frulle, det blev grahamsgröt i vanlig ordning med rivet äpple och lite blåbärssylt. En kopp te på det och det kändes kanon. Har satt på första tvätten och ska snart bita i min kompis Christians uppsats. Det ska bli spännande att se vad han har skrivit. Sedan skrev jag något om Friskis igår och det står jag fast vid. Det är fint väder så jag hoppas att min förnuft övertalar mig att gå ut lite grann. Jag har i alla fall öppnat fönstret för att släppa in lite luft. Jag sov gott i natt, verkligen och ser fram emot den här dagen. Min rubrik säger att vänner är ett måste. Jag känner så. Mina vänner är fina och jag kan verkligen känna mig trygg med dem. Jag, Ulliz och Em planerar att ha en liten tjejträff hemma hos mig snart för att titta lite på gamla foton från Sardinien och kanske kolla på någon film - hoppas att det blir snart! Carlos är ju min träningsbuddy, ja, inte bara, vi har även planer på lördag att ha ett "the mentalist" maraton - vi ska alltså se en massa avsnitt i den serien hemma hos honom! Det ska bli jättekul! Svenne och jag promenerar ju en hel del och det är verkligen superkul och nyttigt för kroppen! Kostas har jag ju inte hunnit träffa så mycket på sistone...Men han känns som en bror! Och Dorot! Henne ser jag ibland och vi trivs ihop vill jag lova. Plus att hon har världens bästa soffa!

Dags att börja läsa, synes senare!



Första målningsprojektet - ett porträtt

Ja, jag vet, det kanske borde vara klart nu, tycker ni. Men så här är det att jag har hittat ett foto som jag vill måla av. Det är jag som sitter på däck när jag och min far seglade runt Västindien för några år sedan. Jag sitter och skriver dagbok och solen håller på att gå ner. Detta kommer att vara ganska krävande - så jag tänkte att jag har denna vecka på mig. Jag har fått fina kommentarer från Nisse Norr och Svenne angående min målning med flickan vid vattnet - så det tackar jag för! Det är alltid kul med värmande kommentarer. Porträtt kanske det inte är, men nästintill.

Igår listade jag upp några saker som kommer att vara annorlunda denna vecka, varav vätskeintaget skulle ökas på. Där har jag faktiskt varit duktig och druckit extra bra idag, och minskat på kaffet. Nu ska jag snart inta lite ingefärate. Sen har jag tagit Echinagarddroppar i förebyggande syfte, det känns hela tiden som om jag är vippen på att bli förkyld igen. Tyvärr så har jag fortfarande lite problem i magtrakten - det suger och värker. Men jag hoppas att allt drickande kommer att ge resultat. Rörelse i fokus - jag har gått ganska mycket idag. Och imorgon tänker jag mig Friskis, efter att jag har tvättat!

Innan jag gick till kyrkan idag fick jag pröva mitt tålamod. Sådär på riktigt. Och det var jobbigt och tidskrävande. Uppgift: beställa pass på passmyndigheten på Bergsgatan 48 i Stockholm. Med resten av Sverige. Hade nummer 337. När jag kom dit var de på 289. Jackpot med andra ord. Jag satte mig ner och började resonera med mig själv: kanske att jag skulle gå ut en stund och komma tillbaka sen...det skulle ju vara gott med en glass...undra hur länge jag ska sitta här...Jag spenderade över en timme på detta alldeles utomordentligt tråkiga ställe. Skulle haft datorn med mig och trådlöst Internet. Men jag har inte kommit så långt än...Hur som helst, om några dagar har jag pass igen! Som är giltigt dessutom!

Det var lite tankar från mig. Ta hand om er, ni är ju några som tittar in då och då!







Den här gången var stämningen lite mer avslappnad, det var hon tacksam för. Kanske var det så att det var hennes egen stress som gjorde att mötena med den här människan blev svåra? Hon hade svårt att sätta fingret på vad det var - men bestämde sig för att fortsätta att helt förutsättningslöst träffas...


En kvinnas tankar om kärlek på 2000-talet i Europa


Oj, vilken härlig dag!

Det är så skönt att sitta här i soffan, med TV:n avstängd, det enda jag hör är datorns surrande. Vi pratade om det idag, jag och Sven. Om inställningar. Till liven som vi besitter. För den senaste tiden tänker jag på saker som jag vill förändra. För att bli lyckligare - trodde jag...Men det är kanske min inställning som är fel och därför brusar det på ett irriterande sätt. Måste tona in rätt. Aha, tänker ni, så hon är missnöjd! Både ja och nej. Ja för att kroppen protesterar och jag bokstavligen känner att den lider. Därför är det skönt att göra saker långsamt. Agnieszka frågade mig idag om jag har blivit klokare med åren, vad det gäller hur mycket jag jobbar. Men så här tänker jag: det är inte bara antalet timmar som räknas och som förklarar hur trött eller hur pigg du är. Det handlar också om hur du arbetar. Inställning igen alltså...Att stanna upp då och då och växla ner. Eller varför inte ta en rast? Ja, så är det där med att jag inte är missnöjd, alltså alternativet nej. Det är för att jag kan vara tacksam för mycket, hälsan är ju ändå förhållandevis bra och jag har tak över huvudet. Mat på tallriken likaså. Jag kan tänka. Allt detta är jag tacksam för och nöjd med. Men nu ska jag fortsätta att jobba med min inställning, skruva lite på knapparna. Och sanningen är den, att efter vårt samtal idag, med Sven, så kändes det lite lättare. Vi var ute och vandrade till en ny kyrka idag - allt om vårt äventyr kan ni läsa på Vandrarnas blogg

Det är söndag idag - vilket innebär vilodag. Men eftersom jag anser att en del saker är mer eller mindre roliga att göra så har jag bestämt mig för att välja två saker som jag får göra. Hade jag inte bestämt mig för det har jag en hel lista med saker som jag skulle ha föresatt mig att göra. Konsten att begränsa sig är viktig. Titel på en bok månne?

Så är det en ny vecka som kommer. Den kommer att skilja sig lite från förra veckan för att....

1. Jag ska minska på mjölkprodukter samt spannmål. Mer protein och frukt och grönt. Dessutom ska intaget av vätska öka. Mindre av det röda köttet.
2. Träning, rörelse i fokus. Kan säga att det ser ut som att jag ska gå på kundalini-yoga med Sven på onsdag kväll!
3. Jag har en uppsats att läsa som en god vän till mig har skrivit - det ska bli spännande!
4. Jag har ändrat inställning!

Middagen idag var lite av en försmak på den kommande veckans matintag: jag gjorde en bönsallad på ekologiska bönor (svarta, vita och röda bönor) och lite rödlök, kryddade med salt och vitpeppar och la på lite vitvinsvinäger samt olja. Till det bakade jag en lax i ugnen med broccoli och röd lök. Måste säga att jag lyckades mycket bra!




Kvällens middag!


På väg mot Brunnsängskyrkan!


Svenne har införskaffat karta!


Fina saker på vägen!


Avslutade vistelsen i solen på en parkbänk i Södertälje!

En sovlördag - men jag är glad för det!

Ja, det var inte bara sömn som var på agendan idag (mellan 14.30 och 20.00) utan på förmiddagen var det konfirmation av katolska ungdomar i S.a Eugenia kyrka. Anledningen till att jag var med var att Christian, som är deras "lärare" hörde av sig till mig och undrade om jag kunde ställa upp som fadder till en av dem. Och det ville jag! Biskopen var där och hela ceremonin var väldigt vacker och tänkvärd. Men jag hade sådan huvudvärk att jag efteråt kände mig helt slut. Köpte en kulglass med choklad och jordgubb. Och så sushi på det - mums! Ja, det kändes lite bättre. Så kom jag hem, satte på kaffe och skulle "bara" lägga mig ner en stund och vila - ja det slutade med fem timmars sömn. Men efter den här veckan så behövde jag det och nu känns det bättre. Åt lite korvstroganoff till middag och så lite kanelbulle. Nu sitter jag och tittar på Robinson och är lite sugen på "se upp för dårarna". Såg den svenska filmen förra hösten - jag tyckte verkligen att den var bra,

Apropå film -. igår var jag på bio. Igen. Med Sven, Carlos och Kostas. Vi såg Star trek, det var premiär! Det var kul!

Jag har fått några förslag på vad jag ska måla: porträtt, blommor och hus (Nisse Norr) samt Muffimu (hund), maträtt och centralstation. Vi får se vad det blir. Än så länge får ni titta på mitt senaste alster!





Pannkakor, te med mjölk och ligga i sängen....

...är den aktivitet som jag just nu håller på med. Har dragit över räcket också för att öka mysfaktorn. För det är skönt att ligga här och jag har gjort i princip alla måsten för dagen. Ska klippa i några måbratidningar sedan för att se vilken struktur som min artikel ska följa. Men det är ungefär det. Tanken var tidigare idag att jag skulle bege mig till Friskis, men p.g.a magont så kände jag mig inte tillräckligt bra. Som tur är så mår jag bättre nu och det är så skönt att vara hemma.

Någon form av fysisk aktivitet var det ja, för hälsan. På sätt och vis är ju städning i alla fall lite kroppsbetungande. Jag skulle kunna göra styrkeövningar medan jag städar. Jag vill poängtera att jag inte ser städningen som ett måste. Det kan ju vara lite trevligt också. Tre mystiska kartonger kvar att packa upp....det är nu snart 4 och en halv månad som jag har bott här i Enskede Gård, men dessa tre kartonger är envisa.

Böcker är ett hett ämne i min hjärna just nu. Men jag kan inte påbörja någon. Det tar emot av någon anledning, förmodligen för att jag inte vet vilken slags bok jag vill läsa. Är det skönlitterärt eller är det något mer psykologiskt? Jag har en som jag trodde jag ville läsa, men kom bara igenom kapitel ett, och där på slutet fanns det uppgifter att lösa. Men då behöver man ju penna och papper. Plus att lägga ner tid på det. Näe, det orkar vi inte...Men det är väl bara att läsa vidare? säger ni. Ja, men jag är en sån som vill göra allt ordentligt. Liksom med penna och papper. Fastän jag inte orkar. Ja, ni ser vilka lyxproblem jag har.

En annan sak som vandrar runt är målandet. Jag har ju en tanke på att fortsätta, även fast terapin är över. Och tanken sa mig också att tiden skulle vara på onsdagar, en timme på förmiddagen. Men det är svårt att bara sätta sig. Därför blev jag lite glad när barnboksillustratören Matilda Salmén gav i uppgift till sina läsare att ge förslag på vad hon skulle teckna. Hon gjorde en teckning varje dag, men jag siktar på en målning varje vecka. Så, om det ska bli av så måste ni vara med nu, ge mig förslag på vad jag kan måla och se publicerar jag sedan resultatet!










Hon tittade ut genom fönstret, därute var luften full av vår och liv. Han var någonstans i Stockholm ovetandes om sin närvaro i hennes hjärta. Det var en tidsfråga innan känslorna blev för mycket för hennes sinne, men just nu, just nu var allt bara bra...


Kärlek i tiden, någonstans i Stockholm, våren 2009

Att orka med allting samtidigt som man vill göra så mycket!

Ja, det är ju ibland så att när jag har jobbat så utgår jag ifrån att den dagen är avverkad - att jag inte orkar med så mycket mer. Jag har tänkt på detta i två dagar nu - är det verkligen så att jobb är så tröttsamt? Nummer ett: det beror på vilket sorts jobb du har - använder du hjärnan eller kroppen eller båda? På något sätt så är det skönt att arbeta fysiskt, för att vara "hjäntrött" efter jobbet kan verkligen göra så att dagen är avverkad. Men som igår t ex: jag gick och tränade efter jobbet och det kändes jättebra - kanske för att dagsformen i allmänt var bra. Kan det vara så att alla dagar är olika och man måste känna efter? För är det inte lite trist att man efter jobbet bara orkar hänga framför datorn? Eller knappt det? Kanske är det så att vi intalar oss själva att vi är trötta efter jobbet? Men i själva verket så behöver vi bara ställa om fokus, att nu är jag ledig och kan göra det jag vill. Ja, det var mina tankar angående balans mellan privatliv och jobbliv.

Nu härpå kvällskvisten har jag varit med Carlos på Avanzadagen 2009. Jag kom en aning sen in på en av de många föredrag/intervjuer som skedde på en scen på Annexet vid Globen. Det var en del "kändisar" inom ekonomisektorn som var där, bland andra riksbankschefen: Stefan Ingves. Han pratade ränta, han pratade kriser och penningpolitikens roll. Gudrun Schyman var där också, hon tyckte att det här med kvotering skulle passa finemang när det gäller styrelser. Nja, tyckte publiken. Wallenberg kom och gick också. Det var givetvis prat om Investor men också en allmän beskrivning av dem kris vi genomlider och vad vi bör satsa på. På det stora hela tycker jag att Avanza verkligen ska ha cred för detta evangemang. Och så vill jag tacka Carlos för att han bjöd med mig! Det var kul och intressant! Och så lite bilder förstås!






Vindruvor och citronvatten!

Färdigduschad, färdigdiskad och snart färdigbloggad. Lyssnar på kommersiell radio, de spelar Viva la vida med Cold Play. Deras senaste skiva med titeln som låten jag nämnde är ruskigt bra. Sådär att jag kan rekommendera att ni går in på youtube och slår upp dem. Mysfaktor och bra musik helt enkelt. Jag var på klassisk konsert förra veckan, så är ju lite sugen på att köpa någon skiva. Men sparar ju till sommaren samtidigt, så vi får se.

Såg på nyhetena idag och bland annat handlade det om afghanska barn som har olika funktionshinder, bland annat hörselnedsättning/dövhet, och svenska afghanistankommittéen hjälpte dessa barn. En flicka, som var döv, berättade med stor inlevelse hur mycket detta betydde för henne. Särskilt att träffa andra flickor som hade samma funktionshinder som henne själv. Det var roligt att se positiva nyheter, verkligen.

Ja just, vindruvorna ja. De är slut nu. Goda som efterrätt till dagens middag: korv stroganoff med ris. Har inte gjort den själv dock. Också mycket mumsig och perfekt efter-träningen-mat! Ja, idag var jag laddad på Friskis. Jag till och med sprang på bandet - brukar i vanliga fall gå i snabb takt. Jag hoppas att Carlos är stolt över frugan (mig) nu! Nästa träning blir antingen på torsdag kväll eller på lördag.

Dagens mål var att avverka disken - de små målen räknas också! Och jag fixade det! Hälsa har varit i fokus idag och tacksamheten följer med på köpet - ja, det har varit en mycket bra dag!









Han hade funnits där ett tag, men hon kunde inte vänja sig vid honom. Hon försökte lyssna till vad han sa, men hennes ögon vandrade mjukt över hans panna, ögonbryn och slutligen: ögonen. Där ville hon stanna, men fruktan att bli upptäckt styrde över henne att le och komma tillbaka till sin lyssnande position...

En bit av kärlekens mysterium i en ung kvinnas liv

Skulle du kunna dö imorgon?

Rak fråga. Inga förutsättningar ges, förutom det. Många kanske tänker: "nä, men jag har så mycket som jag skulle vilja göra......" eller "men vad är det för fråga?" Är det inte en ganska viktig fråga? Alltså en sak är då säker, vi ska alla lämna detta jordeliv, sen kan det vara mer eller mindre sannolikt att det sker IMORGON. Men om man har en sådan hållning att vi inte ska ta livet för givet - ja, då kan en sådan fråga vara värd att besvaras.

Jag skulle kunna dö imorgon. Varför?

1. Jag har träffat människor i detta liv som har gjort livet till en fröjd.
2. Jag har upplevt saker, både mer jordiska och existentiella, som gör att jag skulle kunna vara "redo".
3 Jag har skrattat, jag har gråtit, jag har upplevt kärlek...Det enda som fattas är en egen familj. Men där är jag just nu i ett stadie där jag undrar hur min roll skulle vara i denna "familj". Jag tycker det verkar svårt. Eller så har jag inte träffat "rätt". Än.

Nu har jag gett er mitt svar på frågan. Det har ingenting med vilja att göra utan den baseras på hur inställningen är till själva döden. Tungt ämne för en så annars lättsam blogg.

Jag har fått en fråga av Nisse Norr om drycken som fanns med i förra inlägget, så jag tänkte gå in lite närmare på det: Drycken är en smoothie, kommer från engelskans "smooth", som betyder len. Det är len dryck baserad på yoghurt och frysta bär samt banan och lite vanlig apelsinjuice. Allt detta mixas till just en smoothie. Mycket gott och det passar alldeles utmärkt med frysta bär i och med att drycken då blir kall!



Soliga Söndag!

Hej därute. Det kurrar i magen och det får snart bli dags för middag. Åt matsäck idag, var nämligen ute på eskapad i Upplands Väsby tillsammans med min medvandrare Sven - mer om det samt bilder kan ni läsa om här: http://vandrarna.wordpress.com/

Sitter och funderar, har en massa småsaker som ska göras, en del mail som ska iväg, rapporter som ska skrivas (tack Nisse!) och disk som ska diskas...Kan det vara dags att skriva en liten härlig lista som jag med tiden kan kryssa av? För annars går jag omkring och tänker på samma saker hela tiden.

För några inlägg sedan skrev jag om att hälsa ska vara prioritet nummer 1 och att tacksamhet ska vara en del av det. Utvärdering så här några dagar är att det går ganska bra. Framför allt har det varit bra på fruktsidan, mycket frukt (en god melon bland annat) och försöker äta bra. Har haft lite ont i magen, men det är nog relaterat till att jag gör för många saker och för snabbt, hinner inte reflektera - det måste jag tänka på. Däremot mina vänner så gör Yogaandningen underverk för mig och den är perfekt för resan Enskede Gård - T-centralen!




Han satte sig bredvid henne. Typiskt, tänkte hon, just när han hade lämnat den inre scenen, så gick han igen. Idag kändes det som han satte sig extra nära, men hon visste också att hon hade förmågan att överanalysera saker och ting. Pratade de inte lite längre än vanligt? Samtidigt visste hon att gårdagens nyhet hade slagit ner likt en blixt i hennes inre och detta påverkade givetvis hennes sinnesstämning...


Inre observation av en ung kvinnas tankar någonstans i Stockholm


Ledig lördag blev söndag...

...och jag har varit på state of play - är så glad att jag har sett den, verkligen. Suverän i och med att den hade:

1. Spänning
2. Humor
3. Fick några små tårar att bildas ibland

Nej, ska ni gå på bio så kan jag rekommendera den. Kostas sa till mig att den var dålig, men där tycker jag att han har fel. Så, lördagskvällen var mycket lyckad, jag får tacka Sven för sällskapet och fikan. Aha, betyget blir fem morgonsolar av fem möjliga! Nu ska jag snart sova - ja klockan närmar sig ett på natten. Men jag har en del saker som måste förberedas inför imorgon.

Innan jag åkte in till staden så ordnade jag med biljetter. Ska vara på en plats på denna jord som betyder mycket för mig, och under en månad ska jag försöka återhämta mig. Och ha roligt med min syster! Jag ringde till en nära vän och det kändes som om jag var där igår. Tar nog med mig datorn för att kunna skriva på. Och blogga. För en månad utan Morgonsolens sanning - det klarar ni inte, eller hur? Det vore kul att rapportera från en annan miljö...

Jag har också hunnit fota lite idag, resultatet får ni här!

Lediga Lördag!

Åh en skön sovmorgon fick jag. Nu har jag tittat på Nyhetsmorgon och tänker på vad jag vill göra idag. Framför allt - ut i solen och bara ta in värmen! Men ordningssam som jag är så ligger andra saker också på schemat - sortera tvätten...disken. Men! Det ska inte vara för att jag måste utan för att jag vill. Dessutom vill jag fotografera idag. Och göra en smoothie på mina hallon, banan och vaniljyoghurt. Funderar på att köpa en juice för att krydda till det lite. Dessutom har jag sedan bullbaket kardemumma hemma. Imorgon mina vänner är det dags för promenadomgång 2, vi ska ut till Upplands Väsby - inte så många kilometer att gå men eftersom vi hade tidsbrist sist så är det nog bra att ta en kortare sträcka. Matsäck är nog ett måste, med tanke på att jag kan bli hungrig lite här och var. Jag har en bit baguette som jag skulle kunna göra i ordning. Åt en bit av den tillsammans med brieost här på morgonen och en äggröra med fetaost.

Jag vill måla lite också. Och ta hand om mina blommor. En har totaldött, gett upp. Det är trist, för jag har haft den i över ett år. Det är det längsta för mig när det gäller att ha blommor hemma.

Bio blir det ikväll med min vän Sven - state of play. Den har jag varit nyfiken på och sett lite om den på TV. Det blir en bra dag idag!


Fredag - äntligen!

Och det bästa av allt - en ganska lugn helg framför mig. Imorgon, till exempel, har jag ingenting planerat - skönt. Göra vad jag vill. Försökte få syrran att komma över - vi får se om jag lyckats att övertala henne...Ligger för närvarande i soffan och tittar på Humorgalan - men jag skrattar inte särskilt mycket. Är för trött helt enkelt. Därför lockar sängen mycket...Bara lägga huvudet på de kalla kuddarna och låta täcket omfamna mig. Jag drömde helknasigt i natt, om en vän som jag har. Det var mest konstigt och inte obehagligt. För oftast så drömmer jag obehagliga drömmar och det är synd. För mig är nattens drömmar väldigt sällan något jag kan prata positivt om. Tyvärr...

Ja idag är det första maj, men medan en del demonstrerade så jobbade jag på Ica Vanadis. Tog en lunch utomhus, det blev en kycklingsallad och en brämhults med jordgubbs- och limesmak. På det hela tyckte jag att det uppdrag var kul och jag återkommer gärna till denna butik.

Middagen ikväll liknade i mångt och mycket gårdagens, här får ni en bild!