En lång dag på Söder med konst i fokus

Klockan närmar sig halvåtta och jag skulle lätt kunna somna, men ska kolla på film ikväll. Skulle egentligen iväg på en fest i Sumpan, men avbokade just för tröttheten. Sitter nu förnöjt och knaprar på Turkisk Peppar och dricker läsk, lyssnandes på Dreamy, en skiva som jag fått låna av Agnieszka.

Ja just det, Agnieszka och jag träffades vid Slussen vid halv tre och gick sedan på vernissage på Hornsgatan 44, som min bildterapeut hade. Det var intressant, spännande och annorlunda. Vi gick sedan vidare och pimplade vin på nästa galleri (nej, skämt å sido, men det är aldrig fel med vin på gallerier). Vi avverkade några gallerier och gick sedan och åt jättegod strömming med potatismos och lingonsylt vid Hötorget. Jättemysig dag, blev inspirerad till min egna tavlor. Har dock kommit på att det växtpapper som jag har köpt suger åt sig färg väldigt snabbt, så jag måste använda mycket färg för att det ska synas. Annars är jag nog nöjd med det.

Försöker verkligen förstå det där fantastiska med Schulmans blogg, vet inte om jag har hittat "det" än, men jag försöker. Är det hans språk som är tilldragande, eller det faktum att han kör med överdriven ärlighet och har lyckats med det fantastiska att kritisera sig själv? Eller är det något annat? Om det är någon som vet, snälla skriv gärna ner något på min blogg!

Nu har jag äntligen kommit in i boken som jag började läsa för någon vecka sedan, den heter Ett blått brus och är skriven av Trezza Azzopardi, den mest intressante personen är Lewis, som verkar leva med tvångsmässiga regler och som vill ha saker på sitt sätt. Historien går dels i nutid och dels i dåtid och jag får inte riktigt grepp om den här Lewis, men det är spännande att se vad som sker i hans liv. Den andra personen, Anna, tvingas åka hemifrån för att ta hand om sin sjuka mor. Det var igår natt som jag läste litegrann innan jag somnade och fortsatte idag efter att jag kom hem ifrån konstdagen!

Skivan jag lyssnar på är mycket trevlig, sångerskan har en speciell röst. Kan tänka mig att lyssna på den igen!

Många trevliga konsthälsningar,
Emilia


Dagens utflykt var på Söder, konstnären heter Åsa Blomkvist och denna
information är tagen från sidan:http://www.abante.se/aktuellutstallning.html

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback