Antal intagna koppar te: 10. Omvärdering.

Men jag tror det har vänt! Och jag tror även att temat förkylning är avklarat. Inte en snorkråka till ska få finnas - tills nästa gång. Försöker, samtidigt som jag skriver detta inlägg, att förklara för min kompis Agnes att man inte håller på med CV efter klockan 21.00 - strängt förbjudet! Jag hörde en gång en mycket klok kvinna säga: minsta möjliga ansträngning

Men jag själv då? Varför är jag den som ligger i sängen och är helt slut? Det är inte för inte som jag hamnade i den situationen. Minsta möjliga ansträngning - lever jag som jag lär. Panikhunger, ständigt på gång, även om jag ofta känner att jag gör för lite. Nej, jag har fel uppfattning om saker och ting på sistone. Dags att förändra detta beteende. Från och med nu. Så det som gäller är: värdering ett: jag har bara en hälsa, den ska tas hand om. Värdering 2: jag har allt jag behöver och det ska jag vara tacksam över (vilket jag är, men bör denna tacksamhet ska komma i uttryck). Värdering 3: hitta aktiviteter som påverkar värdering 1 och 2 positivt! Det var någon som sa att hälsa bör definieras som förmågan att ta sig tillbaka från sjukdom. Mycket bra definition tycker jag!

Jag har kommit på en sak. Vet inte om det är samband med de senaste dagarnas tillstånd eller det faktum att jag värderar lugn och ro mer än något annat. Jag går sällan ut och festar (det finns en del som kanske tycker detta är att vara en torris, men jag står för det!) och älskar att lyssna på tystnaden. Det är mäktigt. Och ibland när jag läser om mindre samhällen i Sverige, alltså inte jättesmå, men betydligt mindre än Stockholm, så känner jag: där skulle jag kunna vara! På så sätt är Enskede Gård bra, för just när den svänger av efter Gullmarsplan så riktigt känner jag att jag hamnar på ett lugnare ställe - det är så skönt. Kontentan av det jag har kommit på är: om jag någon dag får möjlighet och det passar i mitt liv: jag flyttar. Men jag tar med mig alla vänner i en flyttkartong!

Blev lite förvånad idag när jag gick till Konsum: det fanns bara ekologisk sylt. Jag kände för vanlig sylt. Men vad gör man inte för de krav-legitimerade butikerna. Vill inte konsumenterna ha? Då ger vi dem inget alternativ! Alltså blev det ekologisk blåbärssylt. 55 % bär. 45 % bullshit. Flera kronor dyrare. Länge leve valfriheten. Vet ju att ekologiskt är bättre - men det kändes inte som att jag tog detta beslut!

Systrarna var här idag - vi åt pannkakor och sen drog de vidare. I vanlig ordning! Men det var mysigt så länge det varade.

Värdering 1 och 2 och 3 är nu inopererade!



Kommentarer
Postat av: Nisse Norr

Om bara 55% är bär i ekologisk sylt hur mycket bär är då i den konventionella giftsylten? 10% giftiga bär och 90% procent färgämne? Låter bekymmersamt att Konsum blivit ekotalibaner. Vart tog valfriheten vägen? Vad gör man när man absolut vill välja Eldorados billiga giftsylt?



Ps. Jättefin påsklilja. Så intensivt gul och fräsch! I naturen finns ingen valfrihet. Vad gör man om man vill välja fula blommor? Tala om biologisk mångfald. Bah! Jag ska klaga hos Gud. Det är hans fel.

2009-04-25 @ 08:12:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback