Leva parallellt med Mayan i två månader

"Yes, I´m on my way" sa hon med sin breda amerikanska. Hon var liten, men på något sätt unik. Jag satte mig mittemot henne på tunnelbanan, men kunde inte titta på henne, jag var rädd att möta hennes blåa blick. Blåa små söta ögon i ett ansikte som liknade en dockas. Förutom det faktum att hon var piercad, inte så docklikt. Hela hennes uppenbarelse var färgsprakande: byxorna var ett mischmasch av tygbitar på något som en gång hade varit ett par jeans. Hennes byst, för hennes storlek, var milt sagt stor. Hon hade en rutig skjorta på sig, men hade tydligen svårt att knäppa de översta knapparna...Armband, halsband och...musik...hon lyssnade på en Ipod och hennes ansikte antog olika känslouttryck - ända fram till T-centralen där hon gick av. Hon fick ett namn av mig - Trixie.

Jag klarade samtliga åtaganden i det förra inlägget - otroligt vad ett blogginlägg kan göra. Så jag tackar mig själv för min insats idag - är riktigt nöjd!

Att leva parallellt med Mayan i två månader. Mayan är den kommersiella världen, med alla ha-begär, konsumtion och att ständigt jaga. Jag har tagit begreppet mayan från Ambres, utan att för den sakens skull vara anhängare av någon form av new-age konstellation. Jag tycker att namnet mayan passar bra. Ni har säkert andra namn på detta, jag använder detta.

Törstig - sugen på cola

Vad menar jag med att leva parallellt då? Ja, mayan kommer ju inte att sluta att existera så länge jorden finns till. Tror jag i alla fall. Säkert är att den kommer att existera de närmsta månaderna. Och jag tänker leva bredvid, parallellt. Ja, kalla det shoppingstopp, köpfria månader....det spelar ingen roll. Jag har bestämt mig. Det finns dock några saker som är tillåtna:

- 80 kronor per dag (detta går till mat etc) = 2400 kr / månad
- Om jag får tillfälle att gå på Yoga, så gör jag det (150 kr per gång)
- Jag får äta ute en gång per vecka
- Det kan finnas extraordinära utgifter som jag inte riktigt kan styra över.

Missionen "Leva parallellt med Mayan i två månader" kommer att vara mellan den 5 september och 5 oktober

Lev väl!




Ja, lunchen känner ni igen, lite modifierad och utan aubergine, men däremot mycket morötter (lax och sås)

Men middagen är jag extra nöjd med. Jag var ju på utejympa ikväll och kände för något gott och proteinrikt. Så jag tog en burk tonfisk, la den i en bunke, en halv burk med majs, en hackad lök, 2 msk majonnäs, 1 tomat, örtsalt, peppar och oregano. Blanda och du får en underbar tonfiskröra! Till detta åt jag lite sallad och 1 1/2 pasta.

Kommentarer
Postat av: Sven

Jag hejjar på dig Emilia. Du är ju riktigt bäst helt enkelt.



Intressant att du fastnade för Ambres begrepp Mayan. Fast du bara hört begreppet ett fåtal gånger så har du uppenbarligen tänkt till på det.



För mig kom det till för länge sen att världen är en chimär. Alltså en illusion eller synvilla. Det finns en mening på jorden bortom den konstruerade världen. Men precis som du skriver måste alla leva med och i mayan, samtidigt kunna känna sig fri och obegränsad.



Ambres säger inte nyandligt (newage) utan nämner det som medmänsklighet.



Alla måste känna mer medmänsklighet med andra.



Ha det bra

kram

Svenne

2009-08-05 @ 22:51:55
Postat av: Dorota

Heja, heja!!

Duktig tjej! Ja, titta vad bloogandet kan göra med våra planer. Jag blir själv sugen på att börja blogga fast jag har inga problem med planering och utförande av min planer. Men lockande är det :)

Aja baja säger jag till kolla! Journalisttjej som skriver så fint om vattet... Skojar bara gumman

Ha det så gott så. VI ses med största sannolikhet nästa vecka. Jag håller på att fixa lite här nere innan jag är redo att möta Stockholm och två underbara väninnor

Kram

2009-08-06 @ 06:42:23
Postat av: Jenna

Ett halvt kilo i veckan låter lagom och stabilt :) Grymt att du snart har kommit halvvägs!



Köpstopp försöker jag oxå hålla mig till, särskilt nu när skolterminen snart börjar. Borde nog bestämma mig istället, som du har gjort :)

För mig går det alldeles onödigt mycket pengar på småshopping á la pressbyrån till mellanmål och dyl. Det är något jag verkligen ska dra in på!

2009-08-06 @ 09:05:02
URL: http://jennas.blogg.se/
Postat av: therese

Härligt att du snart nått ditt mål :D Jo, såklart jag inte äter dessa ersättningar allt för ofta men anser att det är bättre att ta en sån i en kris situation än att inte äta alls eller bara hugga i sig nå skit... =)

Men måste bli bättre på att laga nyttig mat =)

Hur har du gått ner i vikt ? Mycket motion?

2009-08-06 @ 11:06:07
URL: http://slutavarafet.blogg.se/
Postat av: therese

Tack så jätte mycket =) =) Jo, jag fick tips om böcker om LHCF, har aldrig testat på någon speciell diet och som du säger så vet man ju inte vad som passar en utan man får testa sig fram.

Jag känner redan nu en mindre hunger bara genom att äta regelbundet och alltid äta mellanmål. Men det gäller ju att få i sig rätt saker också.



Kanske kan bli mer proteiner i min mat sen när jag börjar träna hårdare till hösten, just nu rör jag inte på mig mycket. (Tidsbrist och lathet)



Men tack så jätte mycket för tipsen, uppskattas verkligen och bara att ösa in kommentarer med tips =)



kram!

2009-08-06 @ 13:11:20
URL: http://slutavarafet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback