Pannkakor, te med mjölk och ligga i sängen....

...är den aktivitet som jag just nu håller på med. Har dragit över räcket också för att öka mysfaktorn. För det är skönt att ligga här och jag har gjort i princip alla måsten för dagen. Ska klippa i några måbratidningar sedan för att se vilken struktur som min artikel ska följa. Men det är ungefär det. Tanken var tidigare idag att jag skulle bege mig till Friskis, men p.g.a magont så kände jag mig inte tillräckligt bra. Som tur är så mår jag bättre nu och det är så skönt att vara hemma.

Någon form av fysisk aktivitet var det ja, för hälsan. På sätt och vis är ju städning i alla fall lite kroppsbetungande. Jag skulle kunna göra styrkeövningar medan jag städar. Jag vill poängtera att jag inte ser städningen som ett måste. Det kan ju vara lite trevligt också. Tre mystiska kartonger kvar att packa upp....det är nu snart 4 och en halv månad som jag har bott här i Enskede Gård, men dessa tre kartonger är envisa.

Böcker är ett hett ämne i min hjärna just nu. Men jag kan inte påbörja någon. Det tar emot av någon anledning, förmodligen för att jag inte vet vilken slags bok jag vill läsa. Är det skönlitterärt eller är det något mer psykologiskt? Jag har en som jag trodde jag ville läsa, men kom bara igenom kapitel ett, och där på slutet fanns det uppgifter att lösa. Men då behöver man ju penna och papper. Plus att lägga ner tid på det. Näe, det orkar vi inte...Men det är väl bara att läsa vidare? säger ni. Ja, men jag är en sån som vill göra allt ordentligt. Liksom med penna och papper. Fastän jag inte orkar. Ja, ni ser vilka lyxproblem jag har.

En annan sak som vandrar runt är målandet. Jag har ju en tanke på att fortsätta, även fast terapin är över. Och tanken sa mig också att tiden skulle vara på onsdagar, en timme på förmiddagen. Men det är svårt att bara sätta sig. Därför blev jag lite glad när barnboksillustratören Matilda Salmén gav i uppgift till sina läsare att ge förslag på vad hon skulle teckna. Hon gjorde en teckning varje dag, men jag siktar på en målning varje vecka. Så, om det ska bli av så måste ni vara med nu, ge mig förslag på vad jag kan måla och se publicerar jag sedan resultatet!










Hon tittade ut genom fönstret, därute var luften full av vår och liv. Han var någonstans i Stockholm ovetandes om sin närvaro i hennes hjärta. Det var en tidsfråga innan känslorna blev för mycket för hennes sinne, men just nu, just nu var allt bara bra...


Kärlek i tiden, någonstans i Stockholm, våren 2009
Kommentarer
Postat av: Nisse N

Tre motiv att måla som jag själv tycker är intressanta och som kanske passar dig: Porträtt, blommor och hus (byggnader, arkitektur).

2009-05-07 @ 20:30:38
Postat av: Sven

Måla en muffimu!

Måla en spenatpasta eller annan maträtt

Måla av Centralstationens vänthall



Kram my friend

Svenne

2009-05-09 @ 20:15:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback