Liksom ligger bara där. Men kommer upp till slut.

Det går ganska bra att gå upp nuförtiden. Trots att sängen är fruktansvärt skönt när klockan ringer. Jag säger till mig själv att veckan kommer att vara underbar - för då blir den det. Sånt är viktigt. Mental inställning. En gång hade jag en arbetsgivare som hade mottot RMI - rätt mental inställning. Jag blev sjukskriven efter en månad. Så nuförtiden praktiserar jag SMI - sund mental inställning. Förkortningar är ju alltid speciella. Och ibland stressande.

Igår kära vänner var det ett program som hette "Sluten avdelning" (SVT) - en titt för de oinvigda för vad som sker på psykiatrisk avdelning. Det var avdelning 6 på S:t Göran som skildrades - och jag tyckte om programmet. Det var avstigmatiserande. Det var också ett lugn. De personer som intervjuades var inte bara en sjukdom - de var människor. Och en eloge för deras klokheter - verkligen. Det är klart att det tär när en av kvinnorna berättar om hur svårt det är att acceptera att det alltid ska vara så här. Men, jag kan inte så mycket om hennes diagnos. Vet bara hur jag själv fungerar - och det är att jag måste kämpa. Samtidigt kanske jag ska byta ut ordet kämpa mot vilja. Jag måste vilja. Däri ligger mycket. För om jag inte vill/kämpar, då tar annat överhanden.

Just nu vill jag mycket samtidigt. Har fått en förkärlek till städning (jag undrar vad det är för diagnos bakom det...) och påskpyssel. Sen har jag en del arbete att ta tag i (som jag ser fram emot!). Jag hjälper en person med polska språket - det ska jag göra alldeles strax (spela in polska meningar på diktafonen och översätta dem till svenska). Ni vet att jag gillar listor - så här kommer en!



JAG VILL
Påskpynta
Handla mat
Göra klart mina påskkort
Gå ut och ta en timmes promenad
Rensa min mailinbox
Sätta upp en tavla
Skruva fast en skruv till ett handtag
Lyssna på bra musik
Älska min kropp
Surfa och blogga
Skära upp brödet (men jag har en dålig kniv...)
Titta ut genom fönstret
Läsa min bok The psychoanalyst and Alexandra (Jennifer Bullington)
Fotografera
Dammsuga och våttorka hallen
Planera en dag med Sven då vi kan bygga min hylla (berättar mer vid tillfälle)
Gå in på internetbanken och föra över pengar till mitt sparkonto
Yoga




Vad vill du göra? Alltså inte bara idag utan överlag? Har du en blogg kan du länka din lista, eller skriv den i kommentarerna!



Kommentarer
Postat av: Matilda

vilka kakor! ÅH!



lät som ett intressant program, kanske man skulle kolla på på svt-play..



tack ska du ha!

så du kommer till uppsala? då tipsar jag om jättemysiga och finfina fiket kardemumma i stadsbiblioteket! :-)

2010-03-22 @ 18:20:08
URL: http://www.matildasalmen.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback