Kikärtsgryta med potatis, blomkål och purjolök

Det blev en god lunch idag - lite höstig sådär!





Ingredienser

3 msk rapsolja
2 dl skuren purjolök
2 vitlöksklyftor
Ett halvt blomkålshuvud
Några färskpotatisar
1,5 dl kikärtor (färdigkokta)
2 paket krossade tomater

Currykrydda
Salt

Så gör du!

Koka först blomkålen tillsammans med potatisen, så att de nästan är färdigkokta. Skär vitlöken i skivor. Stek den tillsammans med purjolöken i rapsoljan. Krydda redan nu med lite curry. Häll i de krossade tomaterna, lägg i potatisen och blomkålen, samt kikärtorna. Krydda nu med lite salt och ännu mera curry. Rör om och låt koka upp, så att potatisen och blomkålen blir färdigkokta. Det går bra att servera detta till ris, eller som jag använde: Druvans Ris & Bulgur! Ett annat tips är att använda lite koriander!


Varför jag gjorde detta? Blev inspirerad av Molly, som gör en massa fina vegetariska recept!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback