Lyckofabriken i farten! Lycka - kemiskt tillstånd i hjärnan?

Varför komplicera det hela? För det är kanske det vi gör. Gör oss ofria i en värld där vi skulle kunna leva i frihet. Frihet kan kopplas till lycka, eller vad säger ni? Frihet för mig är att kunna lägga mig en halvtimme, timme och bara vila. Det gjorde jag idag. Och tror mig känna lycka. Lycka - ett kemiskt tillstånd i hjärnan? Om det nu är viktigt att känna lycka - då måste vi ge våra hjärnor förutsättningen att få den rätta kemiska mixen. Är ni med på den? Någonstans tycker jag vila är underskattat och ofta förknippat med annat trist. Som lathet. Jag ser det som en investering i din lycka/välbefinnande. Så dagens tips i Lyckofabriken är: ge dig själv tid att vila!



Kommentarer
Postat av: Tobias J.

Jo, jag hittade hit till slut, tro det eller ej.



Det där med lycka... själv har jag nog mest varit en sån som sökt mening och mål. Inbillade mig att lyckan på något sätt skulle komma när jag fick mitt livs väg klar för mig...

... och så var det nog.

... för jag är lycklig nuförtiden.

... även när jag är olycklig, intressant nog.



Och jag älskar att lata mig, fundera, sitta i soffan timme efter timme, antingen i tystnad eller med lite musik i bakgrunden. Efter det mår man bra!



"Var stilla" Ps. 37:7



Tobias J.

2011-02-27 @ 23:40:47
Postat av: Ewa Arvidsson

Lycka existerar inte det är något vi skapar själva genom diverse manipulationer.Obs ju längre upp man kommer i sitt drömtillstånd,dest längre väg har man att falla tillbaka till punkt noll.Så tipset är att vara glad för en snödroppe,för vanliga små saker och för alla människor som bryr sig om oss, för vilka vår existens och välbefinnande är viktig.Vi speglar oss i andras ögon,familjemedlemmars,kompisars, andra människor.Låt denna spegel bli något som slätar till alla rynkor på utsidan och insidan så klarar vi oss galant i livets stormar.

2011-02-28 @ 09:00:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback