Marielund - där vilar hjärtat

Det är måndag. En balanserad sådan.
 
I fredags begav det sig. Efter en hektisk bussfärd från Skanstull hann jag med den där pendeln som jag hade planerat att ta. Jag var spänd och lite nervös. Jag på en yogahelg? Egentligen kanske inget konstigt alls - jag yogar ju en gång i veckan under terminerna. Men att ta steget och åka iväg på en hel helg kändes faktiskt en aning läskigt. Det är svårt att byta miljö, det ska erkännas.
 
Som vanligt ligger våra rädslor inom oss,  än den ena fantasin, än den andra. Mycket riktigt, det var inte läskigt alls
 
Det var alldeles, alldeles underbart
 
Efter att ha landat i Gnesta blev jag hämtad och körd till Marielund, till ett hus där redan en del deltagare hade anlänt.
 
Jag hade med mig kameran denna helg, och jag tassade runt från rum till rum i mina sköna mjuka tofflor. Hela helgen var ganska mjuk och skön. Vad vi gjorde? Det ska jag berätta. Men först vill ni förstås se lite bilder!
 
 
Ett grönt, skönt rum
 
 
En grön, skön plats med ett stort rött hus - det var där vi bodde, åt och yogade
 
 
Ett hus att vara i. På riktigt. Ombonat, hemkänsla. Mjukt och varmt
 
 
En helpension med fantastisk mat - mungböngryta, tomatsoppa, lasagne... Allt är vegetariskt. En saftkokare agerade stor tekanna och yogite dracks i stora mängder
 
 
Vi var 12 personer på detta yogaretreat (den yogan vi utövade kallas för medicinsk yoga) och den varade mellan fredag eftermiddag och söndag eftermiddag. På fredagen började vi med ett nacke- och ryggpass och sedan en kvällsmeditation. Lördagen började med en morgonyoga klockan 07:15 för att sedan fortsätta med frukost och lite egentid. Eva som var vår yogalärare höll föredrag på lördagen om stress. Den hade även en fortsättning på söndagen. Efter föreläsningen hade vi ett kort yogapass med gongmeditation. Det är en speciell upplevelse, och det finns de som inte tycker om gongens vibrationer. Jag tyckte varken bu eller bä. Ibland kanske lite obehagligt, men i det stora hela okej! Här får ni gongen på bild!
 
Gongen
 
 
Efter detta serverades det lunch och maten var en riktig höjdare! Tomatsoppa med sallad och fetost, gott bröd med det "renade" smöret ghi. På lördagseftermiddagen var det ett yogapass med meditation, då hade jag landat i att jag befann mig i Marielund och tyckte passet var jättebra! Efter middagen och den egna tiden hade vi en sista kvällsmeditation.
 
 
Söndagen påbörjades även den med en morgonyoga 07:15, och dagen fortsatte ungefär som lördagen, bara det att sista passet var klockan 14:00. Härlig stämning och grupp, och mot slutet såg jag till att ta lite bilder för framtida artiklar!
 
Jag började måndagen i yogans anda, med en sat kryia på 3 minuter. Det är en form av kraftfull meditation. Man kan göra den mellan 3-11 minuter.
 
 
Vad ska du göra i veckan?
 
 
 
 
Kommentarer
Postat av: Dorota

Underbart med yoga!

2012-07-16 @ 15:03:55
Postat av: Karin

Hej
Ja, visst hade vi en härlig helg. Fina bilder du har tagit. Gongen var min favorit.
Sköt om dig
Kram

2012-07-16 @ 22:53:38
Postat av: Svenne

Heter det inte gong-gongen?

2012-07-17 @ 19:09:08
Postat av: Therese Coloma Johansson

Ja, det blev en härlig helg med nya trevliga bekantskaper och mycket yoga! Rekommenderas!

2012-07-17 @ 22:25:19
Postat av: Birgitta

Underbara bilder! Det var i sanning "ett hus att vara i. På riktigt. Ombonat, hemkänsla. Mjukt och varmt" även för en "svårflirtad" skåning!

Underbara människor, flera nya boktips! Mycket, mycket mer....

2012-07-20 @ 18:24:00
Postat av: Szilvia

Åh, så härligt det låter! Helgen måste ha varit helt underbar! :o) Säg till nästa gång du ska på en sådan helg, jag skulle gärna vilja följa med ;o)

Kram

2012-07-23 @ 21:56:10
URL: http://healthbysz.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback