Paneng gai - kyckling på thai vis

Paneng gai lagade jag för några dagar sedan - och det blev riktigt bra!
 
 
Det här behöver du
 
600 gr kycklingfilé
1 kokosmjölk
1 dl jordnötter
3 msk rapsolja
2 msk paneng curry paste
1 aubergine
1 röd paprika
1 msk fisksås
1 msk socker
1,5 dl vatten
1 msk hackad thaibasilika
 
 
Så här gör du!
Börja med att skära kycklingen i mindre bitar. Lägg åt sidan. Skär även upp aubergine och paprika i mindre bitar, lägg åt sidan. I en bunke mixar du 1 dl kokosmjölk med jordnötterna till en mix, lägg åt sidan. Hetta upp rapsoljan i en tjockbottnad kastrull eller gryta. I med paneng curry paste och låt stekas på, inte för hög värme. Häll i ca 0,5 dl av kokosmjölken. Blanda om. Nu lägger du i kycklingen som ska fräsas på en stund, i den röra som du gjort av paste och kokosmjölken. Efter en stund: i med auberginen och paprikan, resten av kokosmjölken, jordnötsmixen och vatten. Låt nu puttra i ca 20 min. Mot slutet: häll på fisksås, socker och thaibasilika - blanda om.
 
 
Serveras med ris eller nudlar!
 
 
 
Foto: Christofer Lind
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback