Mustig gryta på rostbiff med chèvretouch

 

När jag gjorde den här grytan blev jag väldigt glad av smakerna - verkligen en favoriträtt och nog det godaste jag lagade i maj månad!

 

 

Du behöver

500 gr grytbitar rostbiff

1 msk smör

1,5 dl rött eller vitt matlagningsvin

5 dl buljong

1 msk tomatpuré

50 gram getost, och ca 30 gram till garnering

1 vitlök solo

1 msk riven ingefära

2 msk basilika

salt

peppar

100 gr zucchini

100 gr aubergine

1 röd paprika

150 gr champinjoner, färska

2 msk olivolja

 

Så här gör du:

Bryn köttet i smöret och lägg sedan över i en gryta. Häll över buljongen, du kan använda grönsaksbuljong, och häll även i matlagningsvinet. I med tomatpuré, getost, hackad vitlök, ingefära och basilika. Salta och peppra efter smak. Låt detta nu småkoka länge, minst en timme (jag kokar längre än så, upp till tre timmar, för att få riktigt mjukt kött). Skär zucchinin och aubergin i slantar, och sedan på hälften. Lägg dem i ett durkslag och salta, låt stå ca 30 minuter. Detta gör du med fördel medan grytan puttrar på spisen. Skär upp paprikan i mindre bitar, champinjonerna likaså. När det är 45 minuter kvar av grytans puttrande– stek zucchinin, auberginen, paprikan och svampen i olivolja i en stekpanna– lägg sedan över dessa till grytan och låt puttra tillsammans!

 

Servera med kokt potatis och garnera med lite persilja och några skivor getost!

 

 
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback