Är jag en av dem...?

Jag har under ett antal år varit ganska frånvarande i mitt själsliv, och det är först nu under de senaste åren som jag har hittat tillbaka. Och jag påminner mig själv hur tacksam jag vill vara för att det gick att komma tillbaka - trodde nämligen att det skulle vara omöjligt. Och då menar jag att den dåvarande övertygelsen var så stor att hela mitt liv präglades av den.

Men så gick det bra till slut, fråga mig inte hur. Därför tänker jag nu på vad jag skulle vilja njuta av, kanske besöka någon fantastisk plats, eller träffa människor som jag inte sett på ett tag. Min tanke går vidare till de människor som faktiskt realiserar sina drömmar, utan att tveka. Är jag en av dem? Jag skulle vilja vara det. Och det behöver inte vara så svårt - det handlar om att planera och bestämma sig. Jag har en dröm att åka till Thailand i några månader. Ni kanske undrar vad jag skulle göra där? Det ligger mig inte i smaken att bestämma allt i förväg, men det skulle innefatta skrivande, fotograferande och en del resande. Jag var ju i Thailand senast i januari i år, men det var mer semester. Men härligt var det, särskilt eftersom Sverige har en tendens att vara väldigt mörkt under den tiden.

Då kanske jag ska lägga upp en plan. Mitt perspektiv sträcker sig till nästa vinter, eventuellt året efter den. Jag har ju min köpfria månad nu och tanken skulle i så fall vara att hålla i pengarna litegrann. Har ni några sådana drömmar?

Idag är planen att träffa killarna hemma hos Sven och vi ska äta äppelpaj med vaniljsås - mums! Det var ett tag sedan som vi umgicks, så jag ser fram emot det! Funderar lite smått på att gå och träna, men jag har även en rödbetssylt som ska göras...Den är suveränt god! Det jag måste inhandla är mandel, citron och ingefära. Rödbetorna väntar på mig i köket. Lite beslutsångest där, men vad ska man göra! Det lutar åt träning ändå, för imorgon ska jag till syster och fira henne tillsammans med pappa. Om jag hade gått upp lite tidigare hade jag hunnit både det ena och det andra, men det är ingen idé att gråta över spilld mjölk!

Nedan är en bild från Jastarnia, en by i norra Polen som ligger vid havet. Brukade åka dit på somrarna, men det blev inget den här sommaren. Har många vänner där, tänker på dem ibland!

Over and out!
Emilia


En fri själ, en önskan, en handling...
Kommentarer
Postat av: Nisse Norr

Du har nog uppnått mindfulness, medveten sinnesnärvaro, i din själ. Det förstår man när man ser på den fridfulla bilden. Där finns EN POOL att bada och simma i. POOLEN är ett jättespa för trötta själar!! Och när man går upp är man som pånyttfödd. Så jag förstår dig Emilia.



Drömmar är bra att ha. Jag ömmar för drömmar. Men Thailand vet jag inte, har aldrig varit där. Däremot Indien. Det är ett land att drömma om. Fota, skriva, bada, resa och äta kan man göra där. Ett ännu större land än Thailand. Men Thailand är säkert bra, bara det att jag inte vet om det, har ju aldrig varit där. Drömmar kan man inte styra, får se vad det blir. Kanske Söderhavet. Vill så gärna bli negerkung där!!



Varma kramar från kung Nisse!!

2008-10-04 @ 18:20:33
Postat av: Emilia

Ja du Nissekungen, drömmar gör väl att vi lever vidare, framåt och gör livet meningsfullt. Funderar på att skapa ett Thailandkonto! Söker också ett halvtidsarbete - för att äntligen komma igång.



Kramar

Emilia

2008-10-05 @ 19:13:31
URL: http://enemilia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback