Lukter och musik....

Ibland kommer det briser som för med sig blomdofter, som syrener. Jag och min kompis Carlos luktade på dem när vi gick på Kungsholmen nu under sommaren. Tänk, sådana dofter kan skänka trygghet och minnen. Samma sak kan det vara med parfymer, det finns kopplingar i hjärnan som länkar samman lukten med händelsen eller med en person. Jag hade en tvål en gång som jag tyckte luktade Nangijala. Regn som når marken skapar också en viss lukt. Men det som ger mig en känsla av lugn är lukten i kyrkor, det är något speciellt, en viss stämning. Släckta ljus är också en upplevelse.


Sedan finns det givetvis musik också. Det är känt att klassisk musik kan ha lugnande effekt på hjärnan. För mig skapar musik glädje, men även melankoli. Somrarna i slutet på 90-talet kan få mig att vara där igen. För närvarande lyssnar jag mycket på radio. Ibland hamnar det också skivor i CD-spelaren, senaste favoriten är Dolores O´riordans skiva Are You Listening. Jag och mina vänner Ulliz och Emily var på konsert förra sommaren, och det var fantastiskt!


Ha det bra i sommarvärmen!

Emilia

Kommentarer
Postat av: Sven

Lukter och musik gör livet rikare. Så är det helt enkelt. Om man inte röker och är rädd om sina öron blir livet lite bättre. Jag kan bara hålla med om det. Dagg i gräs på mornarna, tar upp en hand med gräs och luktar nysommar. Så bra du skriver Emilia. Snart för vi noog veta morgonsolens sanning. Själv är jag äntligen nöjd med min blogg. Så nu blir det som jag bestämt. Nu ändrar jag inte på den något mera.



Kramar Svenne

2008-07-31 @ 15:39:20
URL: http://musakon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback