Tack för alla grattönskningar på min födelsedag!

Hej alla läsare! Som många av er vet så fyllde jag år igår, och jag fick massor av trevliga sms samt telefonsamtal: TACK! Jag hade en bra dag, först var det den traditionella tvätten mellan 9-12 och jag kan nu informera att jag går omkring och luktar äpple! Valde ett mysigt mjukmedel som verkligen är i min smak! Jag var av någon anledning lite stressad igår och jag kunde inte hitta recept på någon normal kaka, däremot så föll jag för ett par auberginerullader med parmaskinka och mozzarellasås samt en tomatsalsa med lök, vitlök och vitvinsvinäger. Till efterrätt gjorde jag en alldeles vanlig äppelpaj (smulpaj) med vaniljsås. Tillsammans med Ulliz och Agnieszka firade vi mig (jag ska ju ha fest nästa vecka med Kostas, men eftersom Ulliz inte kan så kom vi på den briljanta idén att ha liten minifest hemma hos mig, hon hade dessutom inte sett lägenheten än, så...!). Vi hade det jättemysigt, även om jag var lite trött eftersom jag stått i köket och experimenterat med auberginen (recept kommer inom kort!!) och sedan drog ju Carlos med mig på spinning i Farsta. Apropå träning så införskaffade jag mig ett träningskort på Friskis och Svettis idag, tretton månader för 2900 kronor - helt okej, så nu får Carlos köra hårt med mig! Nu ska jag dock till Planet Fitness och träna en timme, det blir kondition en halvtimme och sedan styrka. Som vanligt alltså. Ikväll kommer mamma till mig, jag ska därför försöka kombinera ihop en middag!

Här kommer lite bilder:


Agnieszka i sin nya frisyr och Ulliz, båda håller huvudet på sned!


Auberginrullader med parma och mozzarella!


En trött Elvis på mitt köksgolv!

Kram
Emilia

Men vilka goda dinkelpannkakor! Och lite säljskola för intresserade!

Gårdagen:
Efter en egentligen ganska kort promenad, ca en halvtimme var vi ute, så var det dags att äta igen (åt världens godaste lammfärs grillade på pinnar till lunch, med potatis och sallad, tomatsalsa, på Blåbär) och vårt val hamnade idag på pannkakor med nyttigt innehåll. Dessutom så gjorde vi pannkakorna på dinkelmjöl och vanligt mjöl och resultatet, tyckte jag, var mycket bra. I pannkakorna lade vi i keso, kalkon, paprika, tomat och persilja. Hade en skvätt grädde kvar som vi tog till en pannkaka, med lite rivna äpplen och kanel - me gusto mucho!


Vi har planerat en långtur nu på måndag med start klockan ett vid Gullmarsplan. Två timmar ska vi ut och gå. Kanske någon som vågar på sig en gissning vad det gäller var vi hamnar? Personligen tror jag Thorildsplan, men nu ser jag inte hela sträckan framför mig...Kul ska det bli i alla fall. Efteråt drar vi hem till Sven och då ska jag blogga lite. Har ju beställt Internet, men ej fått höra något mer från dem. Men den som väntar på något gott...

Nu till det som jag lovade i ett tidigare inlägg:


Lilla säljskolan à la Laurelli!


Det finns saker som du alltid kan bli bättre på och när det gäller att sälja din idé eller t o m dig själv som egen företagare - då kan det vara bra att bli inspirerad och få lite tips och råd. Laurelli var inte blyg med att säga att det faktiskt kan vara lite "skämmigt" att arbeta som säljare och att det finns vissa förutfattade meningar om vad det egentligen innebär. Jag själv brukar sällan titta på säljjobb, för jag tycker det verkar påfrestande. Men efter föreläsningen med Laurelli så insåg jag att det är en konst att sälja och det finns saker som gör att man kan skilja sig från mängden. På ett pedagogiskt sätt visade Laurelli olika kritiska moment och hur det berömda säljsamtalet ska gå till. Att köpet/säljet genomförs, att du och din kund har kommit överens är ett resultat av en process. Du kanske måste träffa din kund en, två eller tre gånger innan du kommer iväg med en färdig affär. Det börjar med att du måste visa att du finns - detta kan ske via telefon, annons, mail eller något så enkelt som med fax marketing eller ett hederligt personligt brev (handskrivet på kuvertet) som du skickar med posten. När du väl fått in ett första möte så finns det några nivåer som du arbetar dig igenom.


Inför varje agerande med kunden bör du sätta upp ett mål: ska ditt mål vara att boka in ett möte, skapa intresse, ro affären i hamn? Och efter varje aktivitet - gör en kundrapport. Här har du ett tolkningsföreträde, dvs du tolkar vad som skett under mötet. Vill du vara extra proffsig skickar du en kopia till kunden!


Kontaktetablering: här pratar du med kunden om mer neutrala ämnen: vädret, matchen på TV. Allt för att känna av kunden och för att få en känsla på vilken nivå du ska sätta samtalet på.Behovsanalys:
för att du ska kunna presentera och argumentera för din produkt är det viktigt att du på ett enkelt sätt vet om vad kunden efterfrågar och vilka sorts problemlösningar du kan erbjuda med hänvisning till kunden. Detta gör du enklast med att ställa frågor. Laurelli presenterade SPIN-metoden, dvs frågor som handlar om situation, problem, inverkan och nytta. Som exempel kan vi ta mig som söker arbete som frilans, frågor som jag skulle kunna ställa är: Hur ser det ut på ert företag idag när det gäller frilansskribenter (situation, en något bredare fråga)? Har ni höga arbetstoppar (problem)? Hur inverkar hög arbetsbelastning er verksamhet (inverkan)? Ser ni en möjlighet att ta in en utomstående skribent (nytta)?Presentation/Argumentation:
med hänsyn till vad din kund har sagt kan du nu på ett professionellt sätt presentera din idé eller tjänst. Genom att använda rätt retorik kan du komma långt. Använd alltid tre argument: det starkaste först, sedan det svagaste och sist det näst starkaste argumentet. Att kunna visa på bevis är också viktigt, t ex att använda statistik, hänvisa till vad tidigare kunder har tyckt om varan/tjänsten eller referera till en auktoritet. När du har kommit så här långt är det viktigt att du har kundens "accept", dvs att han eller hon är med på vad ni pratar om och att du under säljsamtalets gång hela tiden bekräftar: "visst var det så att..." (ledande frågor, en av de sju frågetekniker som finns). 


Behandla hinder/motargument: kanske är det något som är oklart för kunden, då kanske du får referera till tidigare argument, till kundrapporten, påvisa kundens behov m.m.

Avslut: Repetera, gärna med ledande frågor som säger "eller hur?", "inte sant?" På så sätt får du bekräftelse av kunden att du förstår hans/hennes behov!

Lycka till!

Dagens planer: ta det lugnt och planera lite inför imorgon. Jag gick upp ganska sent idag, och dessvärre blir jag på så sätt trött hela dagen. Ska gå på kvällsmässan klockan sex och sedan hem för att äta en god pasta med köttfärssås som blev kvar sedan helgen. Måste äta ordentligt inför imorgon eftersom jag ska till Farsta och träna med Carlos. Vi ska gå på spinning, Tvätt imorgon också, mycket att tänka på. Ej att förglömma att köpa mjukmedel och tvättmedel - ska göra det här på Fridhemsplan. Sitter och suktar efter alla goda saker som de har här på mersmak, men jag håller mig. Fick ju i mig en kanongod lunchmacka med leverpastej!

Ha det gott!
Emilia

Fyller år på fredag!

Och når upp till den eminenta åldern 29. Ingen särskild ålder men kanske ska jag fira det lite grann med några vänner. Idag är det kreativitet i luften och jag och Agnieszka ska ta oss en stund och måla. Vi träffades även igår kväll, tillsammans med Ulliz och Em och gick på en föreläsning som tog upp försäljningteknik. Det var en herre vid namn Rolf Laurelli som höll i detta mycket intressanta ämne. Jag tänkte göra en redovisning om det som jag lärde mig på bloggen, jag har en del matnyttiga anteckningar hemma. För det finns sälj och sedan finns det sälj, Rolf var mycket duktig och inspirerande och det var Venture Cup som hade bjudit in honom. Jag har ju undervisat i Personlig försäljning på komvuxnivå så mycket var givetvis repetition. Men det är övning som gäller för att man ska bli en bra säljare. Samtidigt är det bra att vara avspänd, känna av läget och framför allt: kunna lyssna. Säljare kanske associeras med mycket prat, men som Rolf Laurelli sa: du har två öron och en mun - alltså ska du använda öronen dubbelt så mycket, Om ni vill veta mer om Rolf så hänvisar jag till hand privata hemsida där det finns många matnyttigheter: http://www.laurelli.com/rolf/

Ulliz ska ju starta eget nu och den här föreläsningen hoppas jag gav henne lite mer kött på benen. Det första "hindret" som man måste komma över är just att skapa möjlighet till ett personligt besök. Jag vill gärna skriva mer om detta, eftersom jag själv ska börja arbeta som säljare, förhoppningsvis i mitten av februari!

Sitter som vanligt på Café Mersmak där de säljer rättvisemärkt kaffe. Men jag har läst i en gammal City att två Handelsstudenter gjorde en undersökning på huruvida rättvisemärkt verkligen stämmer, hur rättvist det är så att säga. Och deras slutsats var att det är bara ett spel för gallerierna och att konsumenterna luras att köpa detta rättvisa märke. Att vädja till konsumenters samvete är en affärsidé i sig, men när det kommer fram att de bönder som producerar inte alls får bättre villkor, då börjar jag att undra...

Nu ska jag gå in på monster för att se om drömjobbet finns där! Emily blev ju uppringd av en rekryterare efter att hon satt upp sig själv där, so you never know!

Emilia

Efterlyser: lite sol!

Hej! Är på Fridhemsplans bibliotek och gör lite ärenden på nätet: betalar räkningar, rapporterar steg på motiomera, kollar mailen, bloggar...Kom på att det är skönt att sitta här på deras lilla café och koppla upp sig. Här slipper jag dessutom skämmas för att datorn låter, för det hörs inte lika tydligt. Har ätit en mandelmums och druckit en kaffe, ska snart ta en påtår. Men jag efterlyser lite sol!!

Jag och Sven träffades igår eftermiddag och Sven kom på den briljanta idén att vi skulle ta bilen som han hade hyrt och åka till Dalarö, vilket vi också gjorde. Det lite mindre briljanta var det tråkiga vädret: det duggregnade och var gråare än gråast. Vi försökte hitta ett café, men lyckades inte alls. Det som fanns var stängt. Sven tyckte att vi hade hamnat i ett U-land och jag kan faktiskt hålla med litegrann! Däremot hittade vi en flock ankor, så vi spelade in en liten film! Ska försöka ta med den på bloggen - vet ej dock hur man klistrar in en film, men jag ska försöka i alla fall!

Vi har bestämt oss för att ta oss an sträckan Sandsborg - Gullmarsplan imorgon eftermiddag. Det ser jag fram emot. Har just nu skrivit färdigt mina artiklar och ska korrläsa dem och eventuellt ändra lite grann - sedan ska de skickas iväg, håll tummarna för mig!

Kram
Emilia


Det här kallar jag för fint väder!

Ulliz och jag...

...gör allt för att undvika att repa på Ryck Upp Dig, haha: beställer biljetter på nätet, äter mat, pratar strunt och hänger upp gardiner. Men det är trevligt i alla fall. Halv tre ska jag träffa Svenne och vi ska gå vidare på upptäcktsfärd mellan Sandsborg och Gullmarsplan. Har fått inside info från Ulliz att sträckan inte är särskilt lång, vilket kan göra att vi ändrar rutten, kanske att vi kommer till Skanstull! Kul ska det bli i alla fall! En liten filmsnutt blir det kanske också. så håll utkik på Svennes blogg: www.musakon.webbland.se/blog, för där händer det saker!

Igår kom jag iväg till Solna och träffade lille Marius och Sammy, det var trevligt. Efter det blev det ganska hård träning på gymmet - har helt enkelt blivit lite beroende av att röra på mig. Imorgon funderar jag också på att gå och träna. Oftast promenerar jag i rask takt på löpbandet med lite lutning, ca en halvtimme och sedan en halvtimme styrka. Då varierar jag mellan under- och överkropp. Det känns bra, men ibland måste jag även utmana mig själv. Därför har jag hämtat mina gåstavar i Solna, för att intensifiera promenaderna lite!

Nu tror jag Ulliz har somnat, för det är alldeles tyst här. Hon har precis köpt nya täcken, så jag är inte förvånad! Själv känner jag mig pigg och ska fortsätta surfa lite grann!

Ha det gott!
Emilia

Flytt på gång! Och annat smått och gott!

Men det är inte jag den här gången. Nej, det är från Farsta det flyttas saker till Kista. Drygt 20 kartonger och ganska många möbler. Men bilen som Svenne hyrt är så stor att bara en fjärdedel fylldes. Vi har tagit lite paus emellan och druckit en kaffe från Waynes. Vi tyckte det dock var alldeles för lite kaffe och för mycket mjölk, skärpning där!

Jaha, Blondinbella åkte ur igår ur Let´s Dance, så jag och Svenne får väl helt enkelt ställa upp. Ibland får man dra sitt strå till stacken.

Några timmar senare...
Puh, nu har vi gjort klart allt för idag och Svenne bjöd mig och Carlos på en bit mat i Kista Galleria, mycket trevligt och uppskattat! Nu är vi tillbaka på Gallehusgränd och gör absolut ingenting (eller jo, jag bloggar!) Frasse (katten) tittar lite förvånat på alla kartonger som vi har ställt i vardagsrummet: "men hallå, hur ska jag få plats?". Det löser sig, Frasse, med tiden!

Snart ska jag fortsätta med mitt resereportage! Har beskrivit flygplansresan än så länge, men det är inte det som ska vara i fokus. Men jag får korra sedan och göra den fantastiskt bra.

Vi synes!
Emilia

Jag och Sven - Let´s dance (?)

Ja, jag fick för mig att jag och Svenne skulle börja dansa ihop, men idén föll pladask, eftersom vi började skoja om att improvisationsdansa, det kan nog vara bra att lugna ner sig lite när det gäller idéer om aktiviteter. Vi har ju impron att se fram emot! Ni som inte vet: jag fick ju en improvisationskurs i julklapp av Sven, och den går av stapeln i mars!

Som ni säkert har förstått så sitter jag och tittar på Let´s Dance och jag måste säga att de är duktiga! Tidigare idag har jag suttit och sökt jobb på nätet och hållt på med mitt senaste skrivprojekt: ett resereportage! Kanske att jag hinner avsluta det i helgen? Det vore bra!

Ni som bloggar, har ni märkt av fenomenet blogg-alzheimer? Ni kanske vill ha en förklaring: det känns ibland som att jag upprepar mig. Kanske är det så att mitt liv i stort sett ser likadant ut? Tvätt på fredagar, promenader ute på Gröna Linjen, äta sallad, äta sallad, blogga, söka jobb....Tryck 1 om du ska blogga, 2 om du ska räkna steg, 3....Ja, ni förstår vad jag menar och det är inte alls konstigt att när jag väl bloggar så stannar jag upp och funderar: har jag skrivit detta, eller...?

Dansa på!
Impro-Emilia
Let´s dance nästa år?

Morgonsolens sanning fyller ett halvår idag!

Japp, så är det och jag firar med ett traditionellt inlägg! Sitter på ett bibliotek vid Fridhemsplan och ska snart träffa mamma för att fika. Hann med tvätt i morse och äta en god lunch: kyckling med potatis, lök, paprika och saffranscreme fraiche - favorit i repris med andra ord, men utan broccoli denna gång. Senare ska jag träffa Svenne och vi ska åka bil till Farsta och förbereda för flytten imorgon. Sedan är det Let´s Dance ikväll och det ska vi titta på. Man får passa på, eftersom jag inte har någon TV.

Nu ska jag in på motiomera.se och rapportera mina steg, inga nya rekord än, men det kommer! Har ändå hållt mig kring 10000 steg per dag och det är jag nöjd med. Men klart att jag kan lägga ribban lite högre....!

Kram
Emilia

Hemma hos min käre vän Carlos!

Nu har jag funderat lite och skrivit ihop en artikel som jag kallar för Kostskolan del 1: Panikhunger! Jag ska skriva en artikel till och sedan kommer jag skicka in dem tillsammans med det recept som jag en gång vann en tävling på. Givetvis så kommer jag nämna att dessa inte har publicerats (förutom receptet som kom med på en tidning) men att det här är vad jag kan erbjuda artikelmässigt. Bättre än så blir det inte. Men inte helt fel eller hur? Kanske att jag publicerar de artiklar som jag har här på bloggen, om det inte är så att Måbra kommer bli helt frälsta i dem och köper rättigheterna!

Nu är jag hemma hos min vän Carlos och vi har varit och tränat kondition och lite styrka. Och han var inte nådig. Men vad bra det kändes efteråt. Jag hann gå på gåbandet, köra lite rodd och cykla. Sammanlagt var vi där i nästan en och en halv timme.

Innan jag åkte så fixade jag ihop lite pasta med sås. Såsen var baserad på champinjoner, broccoli, lök och en saffranscreme fraiche. Till det skalade jag lite räkor. Enkelt och gott! Och det bästa är förstås att jag har kvar till middag också!

Om ni har några idéer på artiklar eller något annat ni vill kommentera: skriv på!

Emilia

Arbetsprover...behöver svar på frågor!

Jag skickade in en spontanansökan till tidningen måbra häromdagen och fick svar idag att den skulle skickas vidare till en person som eventuellt skulle vara intresserad av hyra in mig som skribent. Men jag fick också tipset om att jag skulle skicka in ett CV (inga problem) och arbetsprover. Jag har ju inte fått något publicerat, men jag har följande tanke: för två år sedan vann jag en tävling med ett recept som jag hade satt ihop. Och till det receptet är det en beskrivning på hur man tillagar rätten - tycker ni att jag kan skicka in det som arbetsprov? Sedan kan jag tänka mig att faktiskt skriva ihop en artikel - t ex om mina och Svennis eskapader ute på Gröna linjen. Men kan jag skicka in ett arbetsprov som så att säga inte har blivit publicerat? Och om det är så att ni tycker att jag kan det - ge mig gärna förslag på artiklar som är kopplade till kropp och själ!

Vidare kan jag berätta att jag ger mig in på en helvetesträning tillsammans med Carlos idag - vi ska spinna tillsammans på Friskis och Knubbis på Skanstull. Klockan fem är det sagt att vi ska träffas - och klockan sex drar det igång. Är jag i form för detta? Har ingen aning...Lite läskigt är det!

Emilia

Ett alldeles nytt rekord för mig!

Hej alla därute i cyberspace! Sitter på kulturhuset med en cappuccino och surfar runt, det är ju så bra att jag kan använda bibblankortet för att kunna nyttja Internet. Vädret är grådaskigt men här i teaterbaren är det mysigt och varmt. Det finns ett minus dock - jag hittar inget eluttag. Jag kan tillkännage att jag igår slog personligt rekord efter att ha räknat till mitt pass på gymmet, resultatet uppkom till nästan 20 000 steg - är jag bra eller?! Ja det är jag.

Dagens schema är fullspäckat. Jag gick upp tidigt idag, runt 06.30 och tog mig en tur till Kungsträdgården för att gå på morgonmässan. Sedan åkte jag hem och gjorde tvätten och förberedde för lunch, det blev helt vegetariskt med ugnsbakade grönsaker. mycket gott. Dock saknade jag färsk timjan...

Igår fick jag iväg min ansökan till ett jobb som jag känner ett stort intresse för. Jag ska ta reda på vem som är ansvarig för rekryteringen och kanske slå en pling. Dessutom tänkte jag söka en del andra jobb också, ifall jag finner något av intresse...Som sagt: full rulle.

Vid halv sju ska jag träffa en kompis och fika, det kommer bli en välförtjänt paus!

Ta hand om er!
Emilia, grönsaksdrottningen som räknar steg för steg!

Söndag med Svenne!

Hej hopp där ute. Blåsigt var det när vi tog oss från Kista Centrum hem till Svenne. Vi käkade sen lunch i Kista Galleria, och jag har kommit fram till att jag lider av panikhunger. Det är inte roligt alls. Det hela går ut på att jag blir hungrig och det går över till panik, jag blir först hungrig och sedan jättehungrig, tappar kontrollen lite grann. Är väl fysiologiskt känslig helt enkelt. Lösning: Alltid ha med mig en frukt och nötter i väskan. Och äta på regelbundna tider.

Jag är tacksam att jag får vara här hos Sven och använda hans Internet. Imorgon ska jag till bibblan igen, men måste då hitta en plats där datorn låter som minst. Det var så pinsamt sist...

Igår kväll var Sven, Carlos och Kostas hemma hos mig och vi pratade en massa och drack lite vin. Vi funderar på att fira våra (min och Kostas) födelsedagar tillsammans. Vi fyller ju ändå jämnt: 60 år!

Nu ska jag och Svenne kolla på ett avsnitt med Scrubs, take care out there!

Kram
Emilia

Ja, det trodde ni inte!

Att jag sitter och tittar på Let´s Dance, just nu är det Laila Bagge som quicksteppar för fulla muggar. Men världens starkaste man fick till och med jurymedlemmen Tony Irving att "fall in love"! Vi har ätit sallad för hela slanten, först till lunch med ägg och sedan till middag med tonfisk.

Jag har shoppat idag, ett par snygga beiga chinos och en snygg top. Det kändes bra. Är ute efter ett par jeans också, men en sak i sänder.

I helgen är det dags att städa i Svens föräldrars lägenhet, så vi laddar med ett glas vin och lite gottigottgott (kan tyvärr inte avslöja vad eftersom vi har en deal att inte säga något...)

Take care, vad gör ni denna kväll?

Emilia

Ciabatta med philadelfia och honung!

Det blev min frukost, och en stor kopp kaffe. Jag var inte glad när väckarklockan ringde i morse, men efter fyra, fem snoozningar så pallrade jag mig upp. Och vad härnäst tänkte min sömndruckna hjärna, vad ska jag hitta på idag? Hm, inget Internet, ingen lust att läsa min nuvarande bok (Ett annat liv av PO Enquist), disken väntar....Så det slutade med lite dataspel och när jag hade vaknat till lite grann tog jag mig an den väntande disken, det gick ovanligt fort, kanske för att jag lyssnade på en av favoritskivorna - Feist. Nu har jag en timme på mig att äta en väldigt tidig lunch för att sedan åka till min hyresvärd för att hämta en pärm med färger (de ska måla om i samtliga utrymmen hos mig) och lämna lite papper. Sedan ska jag till Kista för att umgås med Svenne. Det blir en bra dag. Det är en bra dag. Vi ska ta en titt på min blogg och möblera om den lite! Just när det kommer till den tekniska biten så är jag lite bortkommen. Fast jag kan en del också, i och med att jag arbetade som lärare på distans ett tag. Då fick jag lägga upp texter på ett forum och redigera dem m.m.


Kom just på att jag har en del saker som behöver inhandlas:

Fönsterputs

WC-anka

Vajer till källaren

Glödlampa

Hallampa


Väldigt många vuxenpoäng där, eller vad säger ni?

Gröna linjen och andra funderingar...

Igår var det dags igen och med vilken fart vi rörde oss i de södra regionerna av staden. Jag och Svenne alltså. Vi möttes på angiven tid vid starten, Hökarängen. Därifrån gick det löjligt fort att ta sig till Gubbängen och Tallkrogen, och vi undrade så smått varför vi tyckte att denna sträcka kändes så lång sist vi gick den. Så vi fortsatte, för att promenera en timme, det är så att säga ett minimum för oss. Vi kom till Skogskyrkogården och efter ett kort diskuterande, insåg vi båda att det finns en möjlighet att komma fram levande till Sandsborg. Vi hade ju nödproviant med oss: nötter och vatten. Nötter innehåller mycket energi och rätt sorts fetter. Vatten är vatten. Promenaden nådde sin höjdpunkt när vi kom fram till motorvägen, detta har filmats mycket noggrant och kan nog komma att komma upp på Svennes blogg inom kort. Efter lite klättrande kom vi upp till en bro, som gjorde att destination Skogskyrkogården var inom mänskligt räckhåll! Allt detta resulterade i drygt 4000 steg och två friska individer, detta rekommenderas varmt. Snart kanske det kommer guidade turer på Gröna Linjen, vem  vet?

Jag har ingen aning om avstånden bortåt Vällingbyhållet, men det är lite det som är charmen med denna utmaning. Jag undrar när vi kommer vara klara med det här. Det känns som att vi har gjort en 15-20% av hela sträckan, men det är svårta att estimera.

Idag var jag och träffade Ulliz, nu har hon och Ida kommit hem från Thailand! Vi drack te och åt glass och pratade lite om projektet. Vi vill börja igen med projektet men inte med samma press som tidigare. Vi ska göra en föreställning för att vi tycker det är roligt, inte hålla på att stressa och fixa finansiärer utan mer ser det som en rolig grej. Det tror jag är bra. Nu har vi haft paus i två månader så jag känner mig taggad. Men jag vill hitta ett jobb också! Emily kom förbi också och vi fick jättecoola linnen från Ulliz i julklapp! Nu är jag i Solna med Marius och vi ska snart gå ut på en promenad. Har fått i mig en sushi och ska sedan äta lite barszcz med pierog som Anna har lämnat till mig!

Nu ska jag bara ta det lugnt och surfa litegrann!

Emilia

Hemma hos Agnieszka!

Hej! Idag är det jobbsökardag hemma hos Agnieszka. Vi har ätit god gröt och dricker nu te för att ladda batterierna. Tyvärr har jag inte hittat det perfekta jobbet än, men det kommer...

Ha det gott!
Emilia

På bibblan vid Odenplan!

Hej. Anledningen till att jag viskar är att jag sitter på biblioteket vid Odenplan. Dessvärre låter fläkten från datorn hur mycket som helst så jag väntar bara på att bli utslängd....Idag har jag umgåtts med Carlos, vi ska träna ihop på Friskis och Knubbis nästa vecka, spinning om vi har turen att få plats på passet (tjejen i kassan sa att mitt sk erbjudande gällde i mån av plats, ha!). Jag åt också nånting väldigt smarrigt på stan idag, ett grillat tunnbröd med getost i och någon form av beta, gulbeta tror jag det var. Och honung på det! Fantastiskt gott! Men så var jag också fantastiskt hungrig....Sitter och spanar efter jobb, hittade något som jag trodde var intressant på H&M och kanske att jag söker det....Men är jag verkligen en person som vill arbeta på den internationella marknaden, som de så fint uttrycker det? Eller är jag en tråkmåns som bara vill vara hemma? Kanske har jag kommit till det faktum att jag undrar vem jag vill vara yrkesmässigt. Och även som person...Detta skrev jag nämligen igår:

Vackert kan det vara...

...att bara just vara, men sjutton vad svårt det kan vara! Kommer på mig själv att värdera tillvaron utifrån vad jag gör inte utifrån vad jag är. Har jag haft en mindre produktiv dag blir det genast nedklankningar på mig själv. Inte så där så att jag ältar, men det verkar som att värde skapas utifrån produktivitetens resultat. Inte bra. Tror jag (?). Det är klart, det finns positiva saker som mynnar från att vara verksam och göra saker. Man blir naturligt trött, man känner sig nöjd och livet verkar gå framåt. Och jag är dessutom väldigt rastlös av mig, så det kommer sig ganska naturligt att antingen vara ute och gå, träna, måla, läsa. Men sedan finns det dagar som alla dessa aktiviteter känns trista. Alltså verkligen trista. Boken som jag läser känns svårläst, stegräknaren har sett bättre dagar och vädret gör att promenaderna känns ruggiga. Och träningen? Näe, usch! Och då går följande tankar i mitt huvud: varför tycker jag att allt är så tråkigt? Men sedan vänder det igen. And that is how life goes on! Någon som har något intressant arbete att tipsa om? Skriv gärna i kommentarer-fältet nedan. Jag har ett stort behov av Internet, vet att det finns caféer där man kan använda trådlöst. Jag ser mig själv på ett café surfandes fram över Internetvågorna och hittar...det perfekta jobbet! Det kan vara framtiden. Så, var kan man surfa gratis med sin dator? Ge mig konkreta tips, om ni vet! Var inne på min sida på monster och det finns arbetsgivare som har tittat på min profil, så det är dags att uppdatera den ordentligt. Roligt att jag kan se hur många som är intresserade.


Nu ska jag snart iväg till stan, sen på kurs. Har varit duktig och plockat undan disken. Sedan har jag läst en intressant uppsats som en kompis skrivit. Handlade om varför ett samhälle i södra Sverige röstade på Sverigedemokraterna. Inte dumt alls (alltså uppsatsen!).


Take care

Emilia

PS. Svaret på frågan om gratis Internet är: Stadsbiblioteket (om man har lånekort och lösenord, vilket jag har! D.S

Internet! Fantastiskt!

Hej därute på nätet! Snyltar lite på min kompis Sammys Internet och det känns bra. Jag har blivit lite handikappad pga att jag inte har denna fantastiska möjlighet hemma hos mig (än). Men så fort jag vet hur det blir med fuktskadan i mitt hus, då ska jag satsa på att fixa resterande också! Jag hoppas att ni har det bra, men visst är det  trist ute? Hua. Grått och blött. Hellre kallt med vacker snö, säger jag bara! Såg att ni var en del som kikade in på bloggen igår och det är roligt, ni fick en del att bita tag i hoppas jag! Promenader i fokus och än så länge tycker jag att nyårslöftena håller - jag antar att ni har ett hum om vad de handlar om....Idag glömde jag dessvärre stegräknaren, men jag får plussa på några extra steg när jag skriver ner dem på www.motiomera.se, en tjänst som jag har skrivit om tidigare.

Hade ju tänkt att gå och simma idag, samt bada jaccuzzi. Men det blev inte så, för jag steg upp alldeles för sent och skyndade iväg på ett möte. Men imorgon kanske? Eftersom jag har varit lite dålig tänkte jag ta det lite lugnt rent träningsmässigt och därför känner jag att simning kan vara något. Och då kan jag äntligen utnyttja den fina bassäng med varmt vatten som Planet Fitness har på nedre våningen. Ah, det vore skönt. Idag har jag kurs i kyrkan på kvällen, men innan dess tänkte jag gå på kvällsmässan, det är alltid trevligt!

Hoppas ni tittade på min och Svennis video på hans blogg: www.musakon.webbland.se/blog

Kram
EmiliaEn liten Marre ute på vandring...

Ett härligt långt inlägg med gott recept och tips till en bra blogg!

Hej igen! Jag vet, jag har inte publicerat på länge, men ni vet ju varför, eller hur? Däremot så får ni mycket läsning nu, i och med att en sammanfattning för de senaste dagarna kommer upp. Alltifrån rörelse till mat och utmaningar till tusen! Just nu är jag hemma hos Svenne och vi har kollar på hans blogg och den kan jag rekommendera varmt, kolla in videoinspelningen från vår promenad, vi går ju enligt KBT-metoden: kul, bra tryggt! http://musakon.webbland.se/blog/ 
Jag skrattade gott åt våra eskapader, vi har verkligen roligt ihop! Så nu har vi gått en bit på vår sträcka Farsta Strand – Hässelby Strand. Senare ikväll ska vi spela spel hemma hos Anna-Maria, ett spel som handlar om relationer, det kan nog bli bra! Kostas kommer med också! Jag har tyvärr blivit lite sjuk, känner mig loj och har ont i magen, men förhoppningsvis går det över – igår var det värre. Ta hand om er så syns vi imorgon! 

Emilia

Onsdag - En dag full av rörelse! 
Vilken dag! För fjärde dagen i rad har jag gått upp tidigt och det har varit full rulle som ni vet. Allt har gått bra och jag gjorde en förträfflig sellerisoppa! Den blev jättegod, och det blev kvar till imorgon. Det får bli min lunch. Pratade just med Emily och vi ska ses på lördag och åka till IKEA. Jag har ett stort behov av en hallampa, för det är alltid mörkt och det är skönt att kunna tända direkt när man kommer in. Så det är nästa steg i inredningen. Annars har jag inte så mycket saker, och det är bara skönt. Träningen gick bra, jag var där drygt en timme. Och nu har jag äntligen sagt upp kortet, och jag ska bara träna där februari ut. Sedan ska jag börja träna med Carlos på Friskis och Svettis. Han är ju jätteduktig när det gäller träning, så det ser jag fram emot! Men jag får också ett högre tempo, undra hur det ska gå? Hoppas jag kommer hänga med! Nu ska jag fortsätta att läsa PS. Jag älskar dig, den är faktiskt bra. Handlar om en kvinna som förlorar sin man, han dör pga en hjärntumör. Hon har vänner och familj, men det är svårt eftersom de var väldigt kära. Men han lämnar spår efter sig, som inte kunde ha anat… 

Ciao Emilia 

Torsdag – Se upp för avståndet mellan vagn och plattform… 
…eller som jag nu har myntat: ”se upp för Svenne och Emilia mellan Farsta Strand och Hässelby Strand”. Vi har roligt på våra promenader och vi dokumenterar det vi gör med Svennes kamera och vi skrattar och hittar på en massa tok! Idag tappade jag bort gårdagen, jag minns inte alls vad jag gjorde igår, men det är ju inga problem eftersom jag skriver ner allt vad jag gör (konstigt då att jag glömmer bort dagarna ibland…). Sträckan som vi gjorde idag var: Farsta Strand till Hökarängen via Farsta. Sammanlagt ca 4000 steg. Inte dåligt alls. Nu sitter jag och väntar på mitt te och ska spela lite pinball. Spindelharpan har jag också spelat några gånger. Jag läste ut boken idag (PS. Jag älskar dig) och mitt sammanlagda betyg är 3 morgonsolar av 5 möjliga. Motivering: bra underhållning men kanske lite väl mycket Marian Keyes över det hela. Fast det behöver ju nödvändigtvis inte vara dåligt. För nöjes skull läser jag gärna sådana här böcker och det kändes som om jag blev vän med karaktärerna i boken. Den var bitvis spännande men det sentimentala bitarna föll inte riktigt på plats. Jag är dock glad att jag läste den! 

Vi synes! 
Emilia 

Fredag – lite varmare klimat! 
Jag gav mig lite frihet i morse och lät mig själv somna om, det var skönt. Den enda biverkningen bli ju att jag dels blir tröttare och dels så hinner jag inte lika mycket som vanligt. Men det var det värt. Har varit och handlar på Ica Kvantum i Svedmyra. Jag litar inte alls på min stegräknare och den lever helt och hållet sitt eget liv. Men det får bli på ett ungefär – huvudsaken är ju att jag rör på mig. Jag glömde skriva igår att jag gjorde en hälsotallrik. Här kommer receptet, med egna modifieringar: 

Hälsotallrik a la Emilia 
2 personer 
Skalade räkor, välj själv mängd (beroende på hur hungrig du är!) 
2 dl kokt bulgur (använd gärna någon buljongtärning så får bulguren smak!) 
1/3 gurka 
1 liten burk majs 
Tomatsallad med persilja, rödlök och olivolja (jag brukar ta 4 tomater och tärna, några kvistar persilja och en halv rödlök) Sallad, exempelvis isbergssallad 
1 avokado 
Smaksatt creme fraiche som sås eller välj en egen favoritsås 


Hälsotallrik, mums! 
Så här ser det ut när vi är ute och går, vi dokumenterar allt!

Solna en solig onsdag!

Hej!
Jag är lite irriterad på min stegräknare, för den verkar leva sitt eget liv...Kanske dags att ta ut batteriet igen. Jag var duktig och gick från Solna Centrum och upp till Hagalund och kom inte ens upp till 300 steg, something is wrong!

Jag har dammsugit, surfat på nätet och dricker för närvarande lite nyponsoppa. Är egentligen hungrig, och jag ska äta rester från igår. Ikväll blir det sellerisoppa, men jag ska nog göra en god smörgås till, så att det blir lite mer matigt! Imorgon ska jag anta utmaningen och göra en hälsotallrik till mig och Svenne (recept kommer inom kort!). Vi ska äta innan vi fortsätter med Gröna linjen-utmaningen som ni har säkert har läst om (att gå hela linjen till fots, från Farsta Strand till Hässelby Gård!)

Snart ska jag upp till Sammys mamma och äta och dricka te. Klockan två ska jag på möte och sedan är det träning som gäller - kondition, ben, rygg och mage står på agendan idag! Fåglarna kvittrar utanför balkongen och solen skiner, kunde det bli bättre? Jag tänkte ta med mig mina blommor hem, hur det nu ska gå, har en massa annat som jag ska ta med mig också...Jaja!

Nyårslöften ja, jag har hållt mina än så länge, och det har gått sju dagar på det nya året, så det är en bra start. Igår kväll fick jag en spontan känsla av att det kommer att bli ett bra år. Eller, det är ett bra år! Har ni något att dela med er, så är det bara att skriva i kommentarsfältet. Ser att besökarantalet håller sig på en stadiga tio. Men kanske är det något särskilt ni vill läsa om? Kanske ha diskussion om något ämne? Jag tycker ju om att skriva, så kom gärna med tips!

Ta hand om er! Glöm inte mössa och vantar!

Emilia


Är man så här söt, ja då får man mysa med sin favvo!

Sommar sol och doft av viol...

Ja, ni märker att jag kanske saknar ljuset? Visst har det varit mysigt med julen och tända ljus, men nu känner jag en längtan efter riktigt ljus! Och hungrig är jag också (parantes..!). Hemkommen från en 5000-stegspromenad med Sven, vi var ute och kollade på hans jobb, hur mysig arbetsplats som helst! Sedan gick vi till Kista Centrum och jag köpte en grå tröja på Indiska, mycket nöjd! Nu ska jag snart bege mig hemåt. Orsak: hungrig som en gnu och tryckt i mig alldeles för många pepparkakor. Verkligen. Innan vi gick ut tittade vi på Kay Pollak, han pratade om våra tankars makt, hur vi själva måste ta ansvar för hur vi tolkar, vi har nästan alltid ett val och sluta göra oss själva till offer. Vår tolkning av verkligheten är inte verkligheten! Så, vi har blivit klokare och smalare!

Sellerisoppa, recept (hämtat från Tasteline):
2 personer
350 gr selleri
1,5 potatisar
2 st schalottenlökar
1 msk smör
4 dl vatten
0,5 dl vin
1 st grönsaksbuljong
1 dl mellangrädde
vitpeppar
persilja
0,5 dl olivolja

Tillagning

1. Skala rotsellerin och skär i bitar. Skala och tärna potatis samt lök. Fräs rotselleri, potatis och schalottenlök i smör i en rymlig kastrull.

2. Tillsätt vatten, vin och buljongtärningar. Låt soppan koka upp och sedan koka på svag värme ca 10 minuter beroende på hur stora bitar grönsakerna skurits i. Grönsakerna skall vara mjuka.

3. Mixa soppan slät och tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar. Späd soppan med lite vatten om den är för tjock.

4. Plocka persiljebladen från stjälkarna. Häll olivoljan i en blender och tillsätt persiljebladen. Mixa till en slät, grön olja. Sila genom en finmaskig sil.

_______________________________________

Ja, denna ska jag göra imorgon! Hm...behöver inhandla ingredienser ser jag!

Vi syns igen imorgon, för då kommer jag ha tillgång till nätet!

Kram
Emilia
Utmaningar och lite up to date från Morgonsolens sanning

Hej därute! Visst har det blivit kallt på sistone? Jag och Svenne var ute igår, något som ni kan läsa om lite längre ner i detta megalånga inlägg. Vi har nämligen antagit en utmaning, se nedan! Just nu är jag i Kista hemma hos Svenne och jag försöker telepatera att jag vill ha kaffe! Men jag har just tiggt till mig kolsyrad fläderblomssaft, så jag ligger lite lågt med tjatet!

Planen idag är att vara här ett tag och sedan handla mat i Kista Centrum, funderar på att göra spenatpasta ikväll, ni vet ju att jag tycker om det. Och så ska jag kolla upp recept på någon god sellerisoppa, har nämligen en del hemma. Tasteline har ganska bra receptbank, så där ska jag ta mig en tripp.

Tidigare idag har jag varit på mässa och träffade Agnieszka efteråt. Vi gick och delade på en stor sushi vid S:t Eriksplan, det var gott. Kom fram till att jag verkligen inte tycker om att vara hungrig - för jag blir panikhungrig oftast och tappar humöret. Därför gäller det att planera sin mathållning!

Måndag morgon den 5 januari 2009

God morgon! Det slog mig i morse att mornar inte är så illa Men gårdagens morgon var vackrare än idag, för då såg jag solen komma upp i horisonten och det gav upphov till jättefina färger! Nu är det bara grått ute och jag går omkring och småhuttrar i lägenheten - hua! Igår när jag var hos mamma så skulle jag ta en promenad - trodde jag ja. Jag gick in igen efter tio minuter - det var så kallt att jag knappt kunde andas! Min plan idag är att komma ut och göra några steg, men vi får se! Har kommit igång med målandet, igår målade jag en tjej som hoppade, svårt att förklara med bara ord, men jag ska publicera "henne" efter att jag har fotat bilden. Jag kom hem ganska sent igår, men jag hade tunnelbanan direkt mot Hagsätra, så det kändes bra. Det finns fördelar med att åka tunnelbana en lite längre bit - jag hinner kolla almanackan och fundera på livet i allmänhet!


När jag var ute i förrgår, så tog det inte lång stund förrän jag såg...Globen! Upplyst i lila och gröna färger, det var häftigt att se. Enskede Gård ligger ju en station från Globen, så det var ju inte så konstigt!


Idag, måndag, ska jag träffa Svenne, tror jag i alla fall. Jag undrar vad vi ska hitta på med tanke på hur kallt det är ute. Och så har jag ju hans halsduk, han glömde den under flytten. Kanske att vi åker hem till mig och fikar.


Jaha, ska jag kanske ta mig an att packa upp ännu en kartong? Ja, jag tror det!


See you/Emilia


Måndag förmiddag den 5 januari 2009

Om ni visste vilken promenad jag tog nu under förmiddagen, drygt en timme var jag borta och jag känner mig duktig som bara den. Och stegräknaren visar på drygt sjutusen steg (!). Mot slutet var jag ganska trött, då jag höll ett ganska högt tempo. 7000*67 cm = 469000 cm = 4,69 km. Det känns bra. Men jag vet inte om jag kommer ta samma runda igen, jag var borta ända till Årsta och gick en ganska bra bit på Årstavägen. Ska kolla på en karta sedan för att se hur jag har gått. Syftet med promenaderna är inte enbart att röra mig, utan jag vill lära känna området. Jag har inte varit så mycket här ute, så det är spännande!


Jag har även läst ut boken Pillret och jag ger den ett högt betyg, just i och med att författaren lyckas få en nyanserad bild av hur den antidepressiva marknaden påbörjades och visade också på konflikten mellan "piller och prat". Och sedan hur den gyllene medelvägen uppkom med den kognitiva beteendeterapin.


Jag har påbörjat en ny bok som heter P.S I love you (P.S Jag älskar dig), en lättläst bok i Marian Keyes stil. Men nu tar jag en paus från läsandet. Vi får se om Svenne hör av sig snart. Solen lyser in i mitt sovrum och det känns som en bra dag idag. Kan ju skvallra om att jag gått upp 7.30 två dagar i rad nu. Vill dock inte ropa "hej" än...


Vi synes!

EmiliaMåndag kväll den 5 januari 2009

Utmaningen tagen - hej stegen, här kommer vi!

Ja, idag har jag slagit rekord, nästan 17 000 steg! Jag och Sven kom på den geniala idén att sammanlagt gå sträckan Farsta Strand till Hässelby Gård, längs t-banan så långt det går. Så vi utmanar med ett ekologiskt alternativ mot SL:s gröna linje! Vi har klarat av sträckan Hökarängen - Tallkrogen och på torsdag siktar vi in det vi missade idag, det vill säga Farsta Strand - Hökarängen! Är vi kloka? Ja, säg det! Men det är alltid roligt att traska med lite sällskap. Vi var även på ÖB och jag hittade ett duschdraperi och en diskpropp. Den gick bra med draperiet, värre med proppen, den får jag lämna igen, för den passade inte. Sånt som händer, även den bästa! Vi åt mat på ett av våra favoritställen, Café Kladdkakan, men det blev nyttigheter, jag tog en hälsotallrik (avokado, räkor, råris, majs, sallad, tomatsallad med rödlök, paprikasås och gurka) och jag ska testa att göra en sådan hemma också, det kan inte vara så svårt. Svenne tog en focaccia. Jag har bokat min första tvättid, men det blir sent, mellan nio och tolv. Det ska bli kul att se om jag kommer haja hur det fungerar här! Ja just det, på Hemtex köpte jag ett nytt påslakan med tillhörande kuddöverdrag. De ska jag tvätta ikväll och bädda nytt och fräscht! Ja, ni ser vad huslig jag har blivit...


Kram

EmiliaBlommor i några bekantas trädgård...

Fick lite skäll....

...jag måste ju tacka mamma för flytten! Jag fick ju en massa möbler och hennes enda lampa som hon egentligen själv behövde!

Tack mamma! För den fina tekannan också!

Och ett personligt meddelande till Svenne: vad kul om vi träffas imorgon!

Kram
Emilia

TACK Sven, Carlos, Göran, Gabriella och Agnieszka för hjälpen!

Hej allihopa! Är hemma hos mamma och här har jag tillgång till det fantastiska nätet! Jag har bloggat hemma i nya lägenheten, men inte kunnat publicera, så nu får ni ett extra långt inlägg om hur flytten har gått! Take care!

Fredag

Hej!

Detta skriver jag i hemma i den nya lägenheten. Klockan är efter tio och jag är helt slut! Jag har gjort mig en stor kopp te och är överväldigad över att vara här! Att ha ett hem betyder så mycket och att trivas är minst lika viktigt! Jag har tagit en välbehövlig dusch också!


Flytten gick utan problem och vi var tillbaka på statoilmacken en timme innan hyrtiden var slut. Först åkte vi hem till Minneberg och lastade på bilen där. Jag märkte dock lite sent när Svenne skulle svänga runt på gårdsplanen att han körde över en sten så att bilen lutade, minst sagt - men vad är en flytt utan äventyr? Från Minneberg åkte vi sedan till Hagalund, Solna där resten av gänget kom, dvs Carlos, Göran och hans dotter Gabriella. Vi packade ihop snabbt och fick med allting. Jag fick ingen användning av bomnyckeln då bommen var öppen - men det är bäst att ta det säkra före det osäkra.


Sedan fick Göran köra först i sin bil och jag, Sven och Carlos körde efter. På ganska snabb tid kom vi fram till Enskede Gård. Och då började det riktiga arbetet: tre trappor utan hiss. Jag var helt slut, men det gick till slut. Sedan åkte Göran och Gabriella hem (hon var också flitig minsann!) och vi åkte tillbaka till Alvik för att lämna bilen. Jag bjöd killarna på Vedugnens pizzor. Efter mycket goda pizzor och vila så var det dags att åka hem. Märkte sedan att det inte finns något nät tillgängligt för mig, men jag ska fixa det så fort som möjligt!


Kram till er!

Emilia


Lördag

Hade lite svårt att somna igår, det blir nog så ibland, just med nya miljöer och så...Nu är jag i alla fall på benen igen och har knaprat i mig lite bröd och dricker kaffe med mjölk (se vad jag tänkte till med frukosten och allt!). Nu väntar jag på Agnieszka som ska hjälpa mig lite grann med uppackningen och dessutom ska hon ta med sig mat, visst är hon gullig? Jag har tvätt idag också, men jag funderar på att kanske ta det en annan dag och istället åka till Svedmyra och handla mat. Och kanske en liten promenad i området, men jag ska inte planera in för mycket! Det känns trist att inte kunna publicera nu när så mycket spännande händer, men å andra sidan får ni ett superinlägg om några dagar!


Emilia


Lördag fortsättning

Nu är det mörkt ute och jag har lagt mig tillrätta i sängen och ska snart läsa min bok. Agnieszka har varit en klippa idag som tog med sig tomatsoppa, hon följde med mig till Svedmyra och sedan har hon diskat alla mina tallrikar, glas och bestick! Själv tog jag mig an tre kartonger med diverse saker. Jag har en del böcker som jag tänker lägga ner i källaren. Men det känns bra att på en dag gjort så mycket. I Svedmyra gick vi till en Ica Kvantum och jag hittade även lite saker som jag behöver till köket, typ sophink och handduk. Och så en massa mat förstås. Till lunch blev det gott bröd med bacon och ägg. Sedan slank det ner en kaffe och melon. Nu har Agnieszka åkt hem och jag är ganska trött. I det stora hela är jag nöjd med dagen och stegräknaren har i alla fall passerat 3000 steg. Imorgon är det kyrka som gäller samt att gå och träna!


See you!

Emilia

Dagen D

Solsken ute, perfekt för dagens aktivitet med flyttbil! Ja, vi var lite rädda för snöstorm och dylikt, men som det ser ut nu, ja det blir bra! Och visst känns det i kroppen och knoppen att saker är på G, går omkring och kommer på saker hela tiden. Mamma ringde för en stund sedan och kollade läget. Och med Svenne har jag redan pratat.

Publicerar nedan en bild på lilla mig, det är från sommaren 2002, och så glad borde jag alltid vara!

Kram
Emilia


Happy me in one of the best places on earth...

Andas in, andas ut!

Puh, nu kan jag andas ut lite grann - ingen mer stress när det gäller packandet - för jag är klar (peppar peppar!). Har varit ute en stund men annars visar stegräknaren ynka 5895 steg, inte vad jag har planerat med andra ord. Men det kommer. Synd att jag inte får en krona för varje steg jag tar, då kanske räknaren skulle visa resultat!

Nu sitter jag och dricker en kopp kvällste och tänkte sedan duscha och bädda ner mig och läsa fortsättningen på boken som jag fått av Emsan! Köpte för några dagar sedan en ny kalender, så den har jag börjat pilla med lite grann. Och imorgon står det "flytt" med stora bokstäver!

Men, nu vill jag bara varna för att bloggen kanske inte kommer att vara lika uppdaterad under helgen och början av nästa vecka - och det beror på att jag inte skaffat Internet än till den nya lägenheten. Detta ligger högt uppe på min priolista och jag hoppas kunna blogga ordentligt igen i nästa vecka. Men kika i då och då, kanske att jag lyckas med några inlägg i alla fall!

Kramar
EmiliaKanske inte den mest lyckade bild, men är man söt så är man!

Allt som har med packning att göra...

....makes me tired! Jag har en lista som jag följer: städa mitt sovrum, fixa klart köket och skriva ner en lista över det som ska flyttas! Men det går såå långsamt och jag börjar bli hungrig. Affären är stängd och jag har ingen lust att röra mig alls. Nej, nu skulle det vara skönt med lite wok och nudlar - kanske att det finns? Jag ska gå och kolla snart. För det är dags att äta, jag åt vid två hemma hos Anna. Det var gott: potatis och andra nyttigheter med cevapcici (en sorts kött bullar). Till det lite morotssallad. Jag börjar det nya året nyttigt i alla fall!

En dag kvar av denna packstress, nu vill jag vara flyttad och klar!

Wish me luck!
Emilia

1 januari 2009 - början på...ja säg det!

Första januari - känns det att det är ett nytt år? Jo, det vill jag nog påstå. Inte för att jag känner att jag måste hitta motivationen för jag har så mycket på gång i alla fall. Har just beställt en prenumeration på tidningen Måbra, känner att den använder sunt förnuft när det gäller kropp ochs själ - dessutom har det en bra internettjänst som jag vill ta del av...

Igår var vi fyra vänner som firade nyår hemma hos Sven i Kista- jag, Sven, Agnieszka och Carlos. Kvällen fylldes av: Alfapet, ett spel som jag tycker är roligt! Att sitta och fundera på ordkonstellationer ger en verklig hjärngympa! Mina favoritord blev rygg och...ja, vad var det nu? Kommer inte ihåg. Agnieszka vann och jag kom på en hedervärd andraplats!

Klockan tolv, ja på ett ungefär i alla fall, var det dags att korka upp och skåla för det nya året. Vi såg en del fyrverkerier och det var trevligt. Marius hade jag lämnat hos Anna så att han slapp vara själv. Senare när jag kom hem tog vi en tio-minutare ute.

Nu är det nytt år, mina vänner, och det ska bli spännande att se vad det erbjuder. Något säger mig att det kommer bli annorlunda...Några önskningar för detta år har jag, men vill inte avslöja för mycket. Jag vet bara att det känns ganska bra och än så länge håller jag mina löften (det var mer än ett löfte vill jag avslöja...).

Ta hand om er! Vill bara lobba för Sonja Aldéns skiva....Under mitt tak...

Emilia


Lyckliga två i soffan hemma i Solna...