Bubbles. Hello Kitty. Vänner. Glädje

Sitter hemma, och funderar på hur dagen ska se ut. Liksom bara sådär. Och tycker att livet är ganska angenämt. Framför allt utsövd. Och glad över att Lena tog hem segern igår - bra jobbat Tyskland! Klicka gärna på länken för att lyssna! Igår var det första dagen på helgen. Tog mig till Stockholm med tåg och åkte hem till kompisen Ulliz. Emily-vännen kom senare också, men innan dess köpte Ulliz en jättefin träsoffa på Loppisen som var på Norrtullsgatan - nu ska den bara målas vit!

På kvällkvisten hade jag gäster, Maria och Åke. Sven kom en aning tidigare och hjälpte mig att göra en rabarberpaj som kan kallas duga - med kokos- och mandeltäcke. Mycket mumsigt och vaniljsåsen räckte trots mitt och Marias stora behov! Vi kollade på Eurovision och drack vin (jag och Maria fick ett gott vitt vin, som var tyskt....mums!) Sedan var det verkligen skönt att sova i sin egen säng! Bilderna skvallrar om en annan aktivitet som utfördes vid badrumsfönstret....Jord. Petriskålar. Uppsala.

Dagens youtubare

Sommarjobbar lite, hos pappa. Står i källaren och silar jord och diggar musiken i mina öron. Nu har syrran dessutom lagt in ny musik - så det är härligt värre! Dagarna går snabbt och de går ut på jobb, mat, sova, lite motion. Precis min melodi! Har dessutom blivit tilldelad förstekockstjänst hemma hos pappa och det innebär att jag har full kontroll över matintaget. Igår blev det en favorit i repris - spenatpasta. Idag blir det linssoppa och baguette. Är lite lycklig eftersom jag  hittade grönsaksbuljong i skafferiet. Tänk vad en sådan sak kan göra!

Nu väntar jag på att min syster ska komma hem, hon har ett megafysikprov och jag har varit assisterande fysikvetare de här dagarna. Det har gått ganska bra - jag gillar att lösa problem! Från och med ikväll är det hälsoveckor som gäller - men vi måste formulera dem. Jag vill få in mer rörelse i vardagen - även fast jag arbetar alltså. Sen är det ett jobb som jag har kvar att göra - som liksom har släpat efter. Målet är att bli klar med det denna vecka. Annars är det fy skäms på mig!

Sen i söndags har det inte varit mycket på tapeten - men jag har kommit fram till lite saker - som gäller framtiden. Men även nutiden. För när jag står där och silar jorden, då inser jag det vackra i det lilla. Och livet blir enklare med det lilla. För det lilla kan vara stort för mig - hängde ni med där? Jag vet till exempel att jag inte vill jobba alltför mycket. Att jag vill ha ett fast halvtidsjobb och sedan arbeta med företaget på andra halvan. Men helst lite mindre - så att jag får njuta av nu. Jag nuade lite igår - det är mitt nya verb - att nua.

Om elva minuter ska maten börja tillagas - Tack Dorota för matinspirationen som jag fann i kommentarerna - när jag kommer hem till Gården ska jag testa dem!


Det jag ser är du. Men var är du?

Träningens dag. Och min dag.

Dagens youtubelåt

Idag är det fullspäckat schema i Rålambshovsparken i Stockholm. Anledningen är Träningens dag - programmet hittar du här. Själv tänkte jag gå hemifrån om ca en timme för att ta mig (både till fots och med tunnelbana) till parken för att lyssna på Frida Boisen, som talar om träning och motivation klockan 14.10. Och bara titta på folket! Bra initiativ av alla de som anordnar dagen.

Själv har jag tvättat (äntligen) och planerat lite för de kommande veckorna. Ska arbeta på Sveriges Lantbruksuniversitet med pappa och ser fram emot miljöombytet! Syster är där också så det blir kanon! Sven har också planerat och kommer skjutsa mig dit - blir väl en mysig middag med kortspel. Jag är så sugen på att göra rabarberpaj - och varför inte slå in den önskningen? Vaniljsås är ju hela grejen förstås. Och jag har dessutom hittat ett bra recept! Rabarberpaj, here I come!

Linssoppa har blivit en tradition här hemma hos mig, och den värms just nu på spisen. Till det två brödbitar med avokado och örtsalt - bra lunch med protein, kolhydrater och fett.


Hela hans kroppspråk sa: jag nås inte. Jag vågade knappt titta dig i ögonen. Vad är du rädd för?
Come what may... I will love you until my dying dayKvinnas funderingar om den rätte, någonstans i världen

Alltid roligt att upptäcka...

Veckan har varit speciell. Två sömnlösa nätter har gett perspektiv. Och illamående. Och insikt. Jag konstaterar:

1. Att kvällsluften har en angenäm doft från förr
2. Att det är helt okej att nästan vilja somna på tvärbanan
3. Det är ännu mer okej att längta efter sin säng
4. Att det är härligt att vara en stund i det förflutna för att sedan tända ett ljus i nuet

Jag hörde ett program på radion. Om förnöjsamhet. Eller snarare bristen på den. För visst är det så att vi jagar hela tiden något annat. Eller är du nöjd? VVJ - vågra vägra jaga. Men om det var något som var tydligt idag så var det min jobbmotivation. Jag vet ju precis vad jag ska göra för att få den tillbaka. Men orkade liksom inte. Det slutade med att timmarna gick oerhört trögt. Men visst, jag gjorde det jag orkade och sålde lite grann (jobbade med demo idag).

Imorgon är det träningens dag. Efter tvätten tänkte jag bege mig till Rålambshovsparken för att närvara. Så får vi om jag kommer att vara med och träna...


Förkyld eller allergi? Det är frågan...

Nu sitter jag här med en kliande näsa som har antagit färgen röd. Men vad gör man? Jag har tagit det ganska lugnt under dagen och ikväll blir det yoga trots allt. Yogan har kommit att betyda mycket för mig. Därför kommer en yoga-utmaning att presenteras inom kort. För någonstans tror jag att yogan får ännu bättre "effekt" om den görs regelbundet. Och så har det inte varit under våren - snarare en gång varannan vecka och lite småduttande hemma på vardagsrumsgolvet. Men en liten plan har utformats i mitt huvud.

Nästa vecka ska jag arbeta i Uppsala, med min pappa - skönt med lite variation. Och miljöombyte. Funderar på om jag ska ta med mig datorn eller inte. Syster och jag planerar två veckors Hälsoveckor. Det kommer bli kanon! Dessutom har vi redan planerat in tre simbesök! Det har varit så att vissa omständigheter har gjort att min vikt rusat uppåt. Men de första tio kilona verkar nu ha försvunnit. Men det är klart, främst vill jag må bra. Och det handlar alltså INTE om att späka sig själv. Jag tycker mig ha en sund relation till mat. Fast ibland nästan för sund! Jag tycker nämligen inte om att inte veta vad jag ska äta under dagen - så min första tanke på morgonen är - vad blir det för lunch idag då? (frukost är förhållandevis lätt att komma på - just nu alternerar jag mellan gröt och verum fil)

Apropå mat - känner att jag har torka på idéfronten på vad jag ska äta. Vill du hjälpa mig? Jag tänkte göra en meny för resten av veckan. Och då inte bara linssoppa - trots att det är väldigt gott! Om det finns recept på någon blogg som du nyttjat - länka! Eller varför inte skriva ner ett recept i kommentarerna? Eller hänvisa till Tasteline... Jag behöver två lunchförslag och kanske tre
middagsförslag....


Bröllop på en alldeles förträfflig dag :)

Det här var lördagens blogg - men det gick inte att publicera eftersom datorn hade strejk:

Ja. Dagen till ära gifter sig två av mina vänner - det känns fantastiskt att få dela denna dag med dem. Om en timme tänkte jag börja göra mig i ordning, men först lite vila. Gårdagen fick jag spendera med att tillaga bröllopsmaten tillsammans med några andra - det var roligt! Sedan begav jag mig en sväng till Kista för att slappa med vin och pizza med Herr Höckert. Idag sov jag ut ordentligt eftersom dagen och natten blir lång, med dans och skratt!

Jag har skrivit en artikel om probiotika - välkomna att läsa här

Dagarna går fort, har jag en känsla av. Men det kan ju lika gärna vara så, att det är jag som springer igenom dem, och därför känns de som snabba. Därför är det nog bra att leva lite långsammare. Till och med få tankarna att gå långsammare. Det kan nog gå. För då går den upplevda tiden också så.

Nu ska jag tappa ett bad. Och låta solen skina in i mitt badrum. Kan nämna att jag hade en dröm om en man som har kommit att betyda en del för mig - så jag blev glad att just han var i drömmen. Han sa att jag hade vackra ögon - tänk vad något sådant kan göra för att dagen ska bli alldeles underbar!Söndag:

Jo, det var makalöst fint bröllop igår. Ja, till och med så att tårarna rann. Typ vid tre tillfällen. Men det var nära till skratt under hela kvällen, jag var bordsdam där jag satt och fick sedan agera fluortant - måste be min fina Emily skicka en bild. Fluortant som jag var gick jag och delade ut avec till gästerna tillsammans med en Herr Tobbe. Vi fick bra respons och kvällen var magisk. De hade verkligen ordnat det fint, med bra musik och god mat. Talen var fina och brudparet var kalasdundervackra. Så där att man inte kunde sluta att titta. Hem kom jag ganska sent och uppstigning blev det klockan 14.00. Sedan dess har det varit CV-stuga här hemma, hjälpte en vän lite grann. Nu ska här slappas och planeras inför nästa vecka!Här rynkas det lite i pannan - men bästa bilden på min outfit!En onsdag i all enkelhet

Askmoln. Vårväder blandat med vinter. Kliande ögon. Gott te. Det finns alltid något att reflektera över. Igår blev jag påmind om mina fötter, så det blev ett härligt fotbad - och lite läsning. Klockan 22.15 sa kroppen och huvudet att de ville sova (hm, huvudet tillhör ju i och för sig kroppen, men ändå skiljs de åt?) och de fick som de ville. Sov ut idag - och det var uberskönt!

Idag ska jag och två tjejkompisar åka till Stockholms bästa bad (enligt mig) - Farstabadet - och de har varmt vatten idag. Och bastu! Och bubbelpool. Så det blir lite av en SPA-dag!

Annars då?
Jo mycket kretsar kring vad jag vill. Och där kan det göras många förtydliganden. Här kommer några av dem:

1. Jobbmässigt - jag har min egen firma, målet är att kunna försörja mig på halvtid. Men hur står det till med motivationen? De senaste veckorna har det varit tomt i huvudet, och jag har inte varit så aktiv. Behöver nog utvärdera och komma fram till något.

2. Kropp & Knopp - måbrautmaningen var bra, eftersom den fick mig att fundera varje vecka vad jag kunde göra för att faktiskt fungera och må bra. Tanken just nu är att jag vill få in mer yoga. Och läsa böcker. Vara ute och promenera. Träna. Men kanske behöver jag ha en plan, struktur? Yogan är ju inte särskilt komplicerad - men samtidigt behöver jag ta mig tid. Börja med två gånger i veckan. Punkt. Idag onsdag eftermiddag kommer funka bra. Kanske skriva in i almanackan. Därför det är så lätt att strunta i det (ett visst motstånd finns där, tyvärr)

3. Hemma - ja, det kan tyckas löjligt, men jag har en diskregel - jag vill inte gå upp och vakna till morgonstök - så numer diskas det direkt. Men jag har svårt att hålla ordning - så där vill jag utvecklas. Förra veckans tvätt ligger osorterad i en IKEA-kasse. Retar mig. Så en timme ska tillägnas till städning idag.

Vet du vad du vill och inom vilka områden?And so You Are. Andning.

Lite memories...

Det är skönt att vakna efter klockan 11.00. Och inte förebrå sig själv för någonting. Bara klappa sig på axeln och önska sig själv en god morgon. Om en knapp timme ska jag möta en person. En person som räddade mitt liv för några år sedan, genom att bara vara sig själv och genom att visa kärlek. Det tackar jag för, varje dag.

Ett bad tappades, en kropp sjönk ner, för att dra en djup suck. Vid några tillfällen slöts ögonen och kroppen andades. Bara. Testa det, att bara andas. Det är inte lätt. Men ack så viktigt.

TEMA 1. Andning
För några år sedan fick jag rådet att andas med magen. Och jag tog det som en provokation. Inte skulle väl andningen hjälpa mig ur helvetet på jorden? Jag "led" av depression. Men kanske var det fel person som sa det till mig, för idag är andningen något som jag vet funkar. Jag andas på olika sätt, lite beroende på humör. Ibland djupandas jag bara. Ibland gör jag den tredelade yogaandningen som min yoga-lärare har lärt mig. På yogan gör vi även "breath of fire" alltså eldandning. Då är det som att trycket i hjärnan släpps och energierna blir helt nya och annorlunda.

Fråga 1. Har du någon relation till andning? Tror du att det funkar? Varför/varför inte?

För ett tag sedan höll jag på med min 20 veckorsutmaning. Då handlade det mycket om föresatser (vill ni läsa om det kan ni klicka på kategorin Måbra på höger sida i bloggen). Jag kan tänka mig att jag nån gång nämnde andningen. Men nu, utan någon utmaning, vill jag ändå förespråka andningspauser, för både kropp & knopp mår ju bättre av det...Perfekt för tunnelbaneåk, i kyrkan eller på en parkbänk. Gärna i sällskap med någon...

I love it when you read to me

Kvällens youtube-låt

Ni som vill vara lite interaktiva med bloggen, kan svara på frågorna nedan! Eller låta dem stanna i ditt hjärta, kanske sätter de igång tankar som behövs...

TEMA 1. Gränssättning
Det var med lite vemod som jag lämnade bloggen inför helgen. Och lättnad. Det blev en bra helg trots allt, även fast jag kanske tänjde på gränserna lite. Och sanningen är den att jag har inte formulerat för mig själv vilka gränser jag har. Jag vet alltså inte hur långt jag kan gå, med jobb och sånt. Innan det är "för sent". Det är alltså lite farligt, för jag har en tendens att vara ganska ambitiös.

Fråga 1. Känner du till dina gränser? Är det säkert? Hur resonerar du?

Men jag resonerar gärna vidare här gott folk - jo, för lite cred måste jag ändå ge mig själv. Jag äter. Jag sover. Jag planerar. Jag tar bort. Jag tar timeout. Jag vet kanske inte om det, men jag sätter faktiskt gränser. Och de baseras ju på en känsla av att "wait a minute, this is too much"

TEMA 2. Integritet
Jag har vänner. Tänk, att det är inte alltid så fallet är. Ja, jag har "lyckats". Men det är ju någon egenskap jag besitter. Jag är ganska snäll = folk umgås gärna med mig. Jag är öppen. Öppen. Kruxet är hur öppen ska jag vara? Var går gränsen? Det är klart att vi kan resonera som att det "det beror på". Och vi själva har makten. Men jag tror jag behöver öva. På avvägningar. Jag tror att det känns i magen.

Fråga 2. Hur avväger du i nya vänskaper? Öppnar du dig först?

Tanke kring detta med blogg och integritet - jag tror ni förstår vad jag menar - hur öppen är jag på bloggen? Svar: både och. Jag skriver aldrig om kärlek. Förutom kanske på ett icke-uppenbart sätt. Men kärlek är ju samtidigt så viktigt. Men då tar jag det på ett allmänt plan! Sedan är jag öppen om vad jag gör på dagarna.