Sova mer, äta god lunch och sen ut och promenera!

Sov ut idag med, Dorota hade möte på skolan, så jag passade på, det var skönt. Nu har vi precis haft lite tjejeftermiddag med Dorotas vänner från skolan. Menyn var som följer: ugnsbakade grönsaker med potatis, kyckling och tsatziki och till efterrätt en mannapannkaka med blåbärssås till - mums. Vågar inte avslöja hur många portioner jag tog men vi kan säga som så här: jag är mätt! Snart ska vi gå ut på en prommis men först ska vi vila på maten. Soffan är redo för oss! Håller på att lete efter min borste till håret, men det måste vara så att jag glömt den i Stockholm.

RECEPT MANNAPANNKAKA - FRÅN ARLAS HEMSIDA
Ingredienser
8 dl mjölk
1 1/2 dl mannagryn
1/2 tsk salt
2 uppvispade ägg
2 msk strösocker
rivet skal av 1 citron
2 tsk florsocker

Vaniljblåbär:
2 1/2 dl Kelda vaniljsås
3 dl blåbär


Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Smörj en ugnssäker form, ca 22 cm i diameter och bröa med mannagryn. Koka upp mjölken i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Vispa ner mannagryn och salt. Koka under omrörning på svag värme ca 4 min. Ta kastrullen från värmen igen. Rör ner ägg, socker och citronskal. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt svalna och pudra över florsocker. Vispa vaniljsåsen och blanda med blåbär, spar några till garnering. Servera mannapannkakan ljummen med vaniljblåbär.



BILDER FRÅN KARLSKRONA - FINA FASADER OCH HUS....

Karlskrona första dagen: sovmorgon och promenad!

Hej hopp där ute i cybern! Kom fram efter en lång busstur till Karlskrona - Dorota kom och hämtade mig och så gick vi direkt hem till henne. Hon har det så fint hemma, renoverat och mysigt. Köket är en klar favorit, men även vardagsrummet är skönt att vara i - och vilken soffa sedan: jag har redan hunnit somna i den två gånger! Igår tittade vi på film (the girl in the park) och drack lite rött ekologiskt vin (som visst går att dricka, Kent Malte). Somnade väl vid tre för att sedan vakna av en telefonförsäljare runt elva tolvtiden på förmiddagen. Nej tack, jag vill inte ha något mobilt bredband. Ja, jag är säker...!

Vi har varit ute och gått idag i två och en halvtimme, vädret var lite blåsigt så vi var ganska glada när vi till slut kom hem. På vägen träffade vi två muffimuar (hundar) och så gick vi dels förbi Dorotas olika praktikplatser och dels förbi hennes skola. Tänk att till sommaren blir hon färdig sjuksköterska!! Och hon har redan ordnat jobb till sommaren, hon är så driftig min Dorot!

Väl hemma åt vi lite grann, för min del blev det risgrynsgröt, kaffe och naturgodis (fick ett fullt ägg av Dorota i present - tack!). Så satte vi på en till film: Underbara älskade och det ena ledde till det andra: vi somnade båda på den sjuukt sköna soffan. Planen idag var att vi skulle gå på Afrikansk dans, men det blev inte mer afrikanskt än att vi sov.

Ja kära vänner, Karlskrona får idag tre morgonsolar av fem möjliga - blir det fint väder så blir det en klar femma imorgon!'

Kram, nedan kommer lite foton!

Emilia



Porrbutiken hade stängt idag...;)

Frulle hemma hos Dorota...!

Kolla in vrålåken som Posten använder här!

Ja! Vårtecken för fulla muggar!

Titta hit Dorot! :)

Deja Vu

Han satt snett mittemot mig och jag la märke till hans klarblå ögon och snedbena i det mörka håret. Svartklädd. Säkert yngre än jag. Hörde han vad jag lyssnade på i min mp3-spelare? Han skulle kunna vara en såndär Söderkis. Som bara dricker en viss sorts öl. Eller är det vin han föredrar? Andra gången jag tittade upp såg jag att han tittade rakt på mig, så min blick tittade ner igen. Fick nästan känslan av att han visste. På Slussen gick han av. Min resa fortsatte med Coldplay i hörlurarna.




                                                                                                                         Observation på sträckan Odenplan - Slussen




Fick konstiga deja vu upplevelser idag, de kom i omgångar i form av lukter från det förflutna. Kanske har det varit för mycket de senaste dagarna, min hjärna felkopplar och känner igen situationer trots att de händer för första gången. Jag blir inte rädd eller så, ibland är det ganska intressant. Jag kände en parfymdoft, en apelsinlukt och minnen far igenom huvudet på mig. Men ändå - lugnet har infunnit sig trots en molande trötthet. Är glad att jag inte arbetar varje dag, det hade jag inte pallat just nu. Sitter hemma i soffan och funderar över teatern. Total bedömning: tre morgonsolar av fem möjliga - det var en Kent Malte som spelade mot några yngre skådespelare i föreställningen Rock N Roll Suicide på teater Pero på Sveavägen 114. Det som uppskattades mest av mig var musiken och sångerna, framför allt Leo Spauls mörka stämma (spelade David Bowie). Malte sjöng dock inte - men det han gjorde var med fantastiska känslouttryck och med en övertygande berättarröst. Pjäsen handlade om en resa, både yttre och inre. Den handlade om mötet mellan "den resande" och karaktären DU. Den handlar om passionen för musik som kan tolkas och misstolkas. Mycket annat fanns också med, bland annat en tripp till Påskön. Tvära kast med olika tekniker att ta historien framåt. Det funkar för mig.

Nu kära läsare är det dags att packa det sista, klockan är redan framflyttad, och sedan ska jag lägga mig. Hoppas att min sömn kommer vara fri från deja vu. Men om det skulle vara deja vu på gång så har jag några gamla favoriter i minnen som gärna får komma i repris! Ska hitta någon schysst skiva att lyssna till.

Earth Hour completed. Javisst, datorn har gått på batterier istället!

Emilia




Wobedo, jag vill vara som duuu!

Varannan dag

Hon hade lite Mona Lisa över sig. Det var inget synligt leende på läpparna med ögonen avslöjade att hennes tankar var på en plats där hon kände sig säker. Nästa station var Slussen. Runt halsen hade hon en silverkedja som blänkte. Den svarta kjolen med lite vitt mönster tycktes vara lite opassande. Med tanke på vädret. Men hon var ju inte härifrån, kanske en student från varmare länder?



                                                                                                                 Observation på sträckan T.- centralen - Enskede Gård




En sak som verkligen är intressant är att jag lever ett varannan dag - liv. Det är nog så, för igår så var energin som bortblåst, trots ett flitigt yogapass hemma. Lite synd eftersom det också påverkade mitt jobb - det gick inte alls lika bra som i torsdags med Anthon Berg. Tiden gick långsamt, benen kändes tunga och motivationen gömde sig någonstans. Jag försökte tänka positivt och mana till den säljande Emilia, men nej, det gick inte. Det var skönt att komma hem i alla fall, och trött var jag minst sagt. Men höll mig uppe för att titta på finalen på Let´s Dance - grattis Magnus och Annika - jag vet inte om ni hann se hennes reaktion, men hon blev genuint glad och chockad.

Dagen fortsatte lite i samma stuk som igår - men jag har hunnit med att städa lite grann. Sven kommer vid halv tre och vi ska sedan käka och klockan sex är det dags för teater inne i stan, på Pero. Kommer inte exakt ihåg namnet på föreställningen, men skriver mer om det senare!

Jag längtar efter våren. Och Polen. Det har hänt lite saker på sistone som gör att jag vill gå tillbaka till det som jag tycker om mest, däribland vet jag att miljöombyte är min melodi. Men nu är det så att jag ska till Karlskrona imorgon (får inte glömma kameran och laddaren!!) och det känns ju bara för underbart! Har lyssnat på lite olika skivor idag, däribland Oasis och Lene Marlin - det känns som om jag är sexton igen! Det var tider det. Fast det var ju en massa ångest och skola som skulle skötas också.

Kvar att göra innan Svenne kommer är: lite städ, dusch, packa till Karlskrona, förbereda maten (blir laxen igen - favorit i repris!)

Ta hand om er!

Emilia - the varannan woman





Vår och sommar väntar jag på....

Kan det vara yogan? Mår fantastiskt!

Han hade en beige rock och en blomma inslagen i papper. Han tittade på blomman genom en springa i pappret och luktade på den. I den andra handen hade han ett systembolagspåse. Skorna var putsade.


                                                                                                                                      
                                                                                                                                          Observation på T-centralen i mars 2009



Kände mig full av energi på jobbet och det märktes att kunderna tyckte jag var underhållande - jag testade olika varianter, utgav mig för att vara världens bästa påskkärring, jag sa att jag gärna ville ha lite sällskap vid bordet då jag har ett ensamt yrke, jag bjöd på Anton Berghs fantastiska marsipanbröd (ja, de heter så!) och tiden gick snabbt, verkligen. Det kändes som jag hade en massa energi i kroppen och jag tror mig veta vad det berodde på: yogan som jag utförde tidigare idag - den gjorde underverk med min andning och hållning. Jag ska göra ett pass imorgon också. Helst skulle jag vilja göra det innan jobbet, men jag har ett läkarbesök på morgonen, så det kan bli lite tufft med tiden.


Middagen ja, den nämnde jag tidigare. Det blev en härlig sallad med tomater, champinjoner, plocksallat, oliver, pinjenötter, linser (ekologiska som jag köpte idag på Vi) och halloumiost. Det är nog bra att jag äter lite lättare på kvällen eftersom jag ofta äter sen middag. Har inte känt någon panikhunger alls idag och det beror på regelbundenheten och att jag lagar mat innan jag blir hungrig! Bra grejer det där!


Lite bilder på dagens mat och en bild på mina två fina fönsterlampor som jag köpte tillsammans med Emily för några veckor sedan!


LUNCH




En väldigt god fraiche som passar bra med lax!


MIDDAG



LAMPOR - FINT ELLER HUR?





Ha det gott! Nu är det vår. Ja!

Emilia

Städning, yoga och yobb!

Ja, det hände igen! Har varit igång sedan åtta, kom på att städningen måste bli gjord innan jag åker till Karlskrona. Skrev lite på inlägg - råkade trycka på någon tangent - och sedan vips så försvann allt! Jaja, ändring har skett i vardagsrummets möblemang och jag känner mig ganska nöjd. Disken är gjord också - jag är ju bara så bra! Ni märker att humöret är snäppet bättre än igår - hoppas att det håller i sig! Till frukost blev det omelett på tre ekologiska ägg, rödlök, tomat och en kopp kaffe med mjölk. Lunchen blir ugnsbakad lax med broccoli och lök! Träningen gjorde mig gott igår, för sov i ett sträck - la mig ganska tidigt igår eftersom jag mådde som jag mådde. Bra det!

Idag ska jag jobba i Fältöversten - kunden är Anthon Berg, marsipanbröd...öh, jag fattar inte riktigt, men det kommer väl! Ska packa ner kockrocken med knappar och allt och ta med mig ett äpple till mellanmål. Aha, middagen har jag inte planerat än...Laxen som blir över har jag tänkt ha med mig att ta med som lunch imorgon, då jag arbetar med FinnCrisp och Kalles Randiga på Ica Supermarket i Arninge. Middagen får jag fundera lite över...

Yoga ja, har fått en dvd med övningar när jag köpte tidningen Topp Hälsa och tänkte testa den alldeles strax. Vad bra det är att gå upp i tid - hinner ju med så mycket!

Bippidibippidibop (en lek som vi lekte på Improteatern i helgen...)

Emilia

Denna syn vill jag se snart...

Men näe, vad är det här?

Tillfälligt avbrott i fabriken. Troligt fel: övertolkning av livet och en allmän trist hjärnfysiologi. Åtgärd: förslag tas gärna emot!

Dagen som sådan har ju varit full av aktivitet: bildterapi, målade så det sprakade om pappret, sedan var det träning på två timmar, och jajemän, jag och Carlos var seglivade på spinningen som vi hamnade på till slut. Heja oss! Sedan var det hem och äta, duscha och kolla mailen. Klockan fyra fick jag träffa min fina Em, vi har båda det lite, ja, vad ska man säga? Se ovan! Restskatt, jobbfunderingar...Men! Vi kom fram till att de miljöbyten som väntar oss i slutet av veckan kommer att göra oss gott. Efter fikan på gallerian gick jag på mässan. Det var fint idag, med mycket folk och sång.

Jag vill ha en plan - och den kommer att formuleras! Jajemän, på bussen till Karlskrona på söndag! Teet som jag dricker nu ska värma mitt sargade inre och sedan har jag två val: läsa bok eller...lie to me (TV4). Tryck på mentometerknapparna och....resultatet är....Lie to me med 59%!

Ciao mis amigos. Säg att detta är slutet på det dåliga!

Emilia

Ja, jag har fattat nu, och alla andra också!

Det är Earth Hour jag tänker på - vilket jippo det har blivit. Den energi som vi spar in under perioden 20.30-21.30 på lördagen den 28 mars kommer nog att ha gått åt till all reklam, svarta mjölkpaket och annat trams. Använd istället lite sunt förnuft och ha inte alla lampor tända i lägenheten utan bara i det rum som du vistas i. Om du använder ugnen, släng in fler än en kycklingfilé så att energin används effektivt. Det jag hoppas på är att Earth Hour gör att folk får lite perspektiv på saker och ting, ni hänger säkert med på mitt resonemang...

Nu ska jag ta och sortera tvätten, ska handtvätta primärt idag. Kan ju säga att dagen varit bra, gårdagen var ingen höjdare, men det fick ni slippa, jag tyckte inte att mina tråkhumör ska hamna här! Idag har jag träffat min vän Anna-Carina, det var trevligt och jag hoppas att hon också tyckte det. vi gick till mässan tillsammans efter att ha fikat hos mig. Vädret var ju helknasigt idag, ömsom snö ömsom sol, schizofrent eller vad? Men på vägen till Gullmarsplan hade vi lite sol i alla fall - men kallt var det. Måste kolla upp var jag har lagt mina svarta vantar...

So long, farewell!

Emilia



Utnyttja solljuset.....

Åhej och åhå, det var den helgen det!

Ja, natten mellan söndag och måndag blev det 14 (!) timmars sömn. Man kan säga att det var en klar indikation på hur trött jag var på söndagen. Det var ju så att jag jobbade i fredags och det gick över förväntan, sålde Finncrisp utav bara farten, jajemän. Stod där i morgonrock, en röd sådan, och hade massa positiv energi som jag delade med mig till kunderna. Det var verkligen en mysig butik, Vi Favoriten i Åkersberga. Synd att det tar så lång tid att åka dit bara...Fast jag såg det som en liten utflykt, åkte Roslagsbanan och tittade ut genom fönstret. På vägen hem så träffade jag på en ung man som också hade demat (som det heter) och vi pratade jobb och arbetsvillkor, försäljning och studier - det var ganska trevligt!

Men på lördagen mina vänner så var det äntligen dags! Jag och min vän Sven träffades på tunnelbanan och åkte till S:t Eriksplan. Det visade sig sen att vi hade suttit bredvid vår Improlärare Micke, så det var lite roligt! Kursen var fullspäckad av olika övningar, lekar som krävde koncentration vissa mer än andra. Vi gjorde olika framställningar, vi skickade klappar till varandra, vi minglade på ett party i Ryssland, vi pratade med "en mun", vi lekte spegeln där den ena personen skulle vara spegel, den andra skulle göra rörelser som den första skulle "härma". Vi satt i en imaginär bil där en liftare fick bestämma "stämningen" i bilen...Oj oj, det var så mycket som hände att det är svårt att komma ihåg allt. Men det jag definitivt tar med mig är att det var så roligt och trevligt att träffa de andra improdeltagarna! Micke, läraren var duktig och han hade nog också roligt med oss!



Här kommer det lite bilder:






På lördagen efter kursen var jag ute på Malmskillnadsgatan. Först var det väldigt lite aktivitet, vilket givetvis är bra på sätt och vis, men mot slutet så hände det en massa saker och vi delade ut alla mackor och bullar och bjöd tjejerna på både kaffe och varm choklad. Det är ju svårt att se den misär som finns där, men de skänker oss också mycket glädje och värme. Jag hoppas att det kommer fler och fler verksamheter som kan underlätta för grupper som har det svårt. Lite kallt om fötterna blev det till slut, men det var inget som jag störde mig på. Fick också tips på en bra bok av Christian som stod med. Dessutom fick jag lära känna två medlemmar till i kyrkan, vilket gjorde mig glad!

Tjingeling!
Emilia

Improvisationsteater i helgen!

Ja, äntligen är det dags!

http://www.impro.a.se/index.php

Jag är helt slut - träffade en trevlig filur på tunnelbanan hem och det var kul att träffa ännu en demare (matinspiratör). Önskade att jag hade mer ork för ett inspirerande inlägg men orkar knappt lyfta på fingrarna...

So long! Vem kommer i final i Let´s Dance då?

Det blir....: Laila och Tobias......och........Magnus och Annika!!!  Grattis!

So long!
Emilia

Let there be light! And light it is! :)

Som sagt, bra med händiga vänner, resultatet ser ni nedan. Vi fixade även ihop hans CV - så dagen har varit produktiv. But I´m hunted by my dream - tänk om jag får något mer meddelande i natt? Nej tack! Fly on the wings of love med Olsen brothers kan jag rekommendera ifall ni har brist på idéer vad ni ska slå upp på youtube. Jag hör den förvisso på radio men jag har en känsla att den finns där också, alltså på youtuben. Testa det här: att slå upp er själva. Resultatet för mig blev inte annat än lilla Emilia som var med på Melodifestivalen.

Hungerdag idag, jag tror helt enkelt att jag tänker för mycket och på så sätt förbrukas all den energi jag har i kroppen. Lite jobbigt faktiskt - sug hela tiden. Eller är det annat som spökar? Seriöst, jag börjar undra om det inte är dags att gå till Vårdcentralen och ta lite blodprover. Och nej, jag är inte hypokondriker, bara orolig...

Vi sitter och klurar på bloggnamn till den nya bloggen som ska ta upp min och Svennes vandringar - det kommer att vara en seriös blogg med intressanta frågor som vi hoppas på att få svar på under våra vandringar.

Dags att laga lunch till imorgon, pasta med sås! Ja, jag är ambitiös!

Kram till dig!
Emilia






Would you rise again?

Tre favoriter klockan tre med Lugna Favoriter, det är det jag hör i mina öron just nu. Jag är lagom pigg, drömde en ledsam dröm i natt om en person som betyder mycket för mig. Vår relation tog slut på ett konstigt sätt och jag tog det hårt i drömmen. Separationer är ju aldrig roligt, i alla fall upplever jag det så. Klart att det finns relationer som behöver avslutas och båda mår bättre av det. 

Men nog om ledsamheter - vi har ju sol och vår ute! Och snart har jag lampor i kök och hall, får hjälp av en kompis...Det är bra att ha händiga sådana! Jag ska i gengäld hjälpa honom att skriva ett CV. Är ju ganska bra på det. Sedan ska jag till kyrkan, det är sankt Josefs dag idag. Få se om jag träffar människor som jag känner eller om det bara är jag som går på mässan. Sitter för närvarande och knaprar på en digestive och dricker ekologiskt kaffe - i bakgrunden är det nu Sarah Dawn Finer som sjunger "moving on", det bästa partiet är när hon tar i för kung och fosterland. 

Hörrni, läs om förra inlägget, jag behöver ju hjälp med företagsnamn! Vet ju att ni alla är kreativa!

Take care in the sunshine and I hope that my dream was just a dream....
Emilia 

Manglad och sovklar...

Ja, nu är jag trött - vilken dag. Det är onsdag och den påbörjades i vanlig ordning med lite målande på Brommaplan - blev klar med en tjej som jag haft i huvudet ett tag....Sedan åkte jag till Solna för att packa mig, äntligen dags att se hur den "nya" lägenheten ser ut. Men innan dess var det fikadags med Emily på Waynes på Sveavägen. Emily är mitt uppe i att starta eget och hon visade sitt marknadsföringsmaterial - proffsigt och snyggt. Vi funderar på att träffas då och då för att ge varandra support och feedback. Jag har ju eget företag men bör nog fundera över namn på företaget och en logotype skulle inte vara helt fel! Frågan som jag kan ställa här på bloggen är: om jag vill skriva kortare artiklar samt ge föreläsningar inom hälsoområdet - vilket företagsnamn skulle passa mig? Ge gärna förslag i kommentarsfältet! Nisse Norr tyckte att det inte alls var en dum idé att eventuellt plugga vidare...Men samtidigt vill jag ju jobba också....Vi får se vart det bär hän! Emily har kommit på ett superbra namn på sitt företag, men det avslöjar jag inte här på bloggen förrän det är officiellt!

Efter fikat åkte jag hem och jag säger som så här: jag bor i världens finaste lägenhet! Det blev så fint och jag är mest nöjd med de vita köksluckorna. Nedan finns en bild på hur det ser ut i mitt kök (fler bilder kommer att komma!) Sen ska ni veta att jag har varit produktiv, jajemän! Satte på en tvätt, sopade i alla rum. Sedan gjorde  i ordning i mitt sovrum eftersom det är där jag ska sova i natt. Jag tar en liten bit i taget. Skurade golvet gjorde jag och såg till att det är sovbart.

Till middag blev det köttfärssås med spaghetti, saknar lite grönsaker, dock hade jag morötter i såsen. Men grönsaker bör inhandlas - fick tips på festen om en Vi i Högdalen som ska ha bra grönsaker!

Efter middag och färdig tvätt begav jag mig inåt stan för att träffa Christian, jag skulle testas för hans frågor som ska ligga till underlag för hans uppsats på universitetet. Det var intressant och trevligt. Men nu är jag manglad och klar, det var en del svåra frågor. Men det kommer bli bra, Christian verkar ha koll på läget!

Dags att sova! Men som sagt: tips på företagsnamn!

Emilia




Ska du trycka på knappen nån gång?


Kolla Agnieszka! Den växer så det knakar! :)


Kolla in mitt kök! Så fint!

Här kommer lite bilder från 90-talsfesten i lördags - enjoy!

90-tals festen hos Ulliz och Ida!






Kvällens värdar....Steve Sanders och Andrea Zuckerman!

Jo men visst, vi trodde båda att Malena skulle vinna med la voix!

Emilia odlar mustasch och Emily hänger på!

Ja men visst, the 90:ies are back!


Det är egentligen inte jag på bilden ;)

Min fina vinst från kvällens betting....temat går i ko...

Det är ju så...

...att ljuset kommer för att stanna! Kanske är det så att all denna väntan på längre dagar är värt det? Fast det känns ju inte så i december och januari. Nu är det i alla fall mörkt, men jag har fått min dos av ljus. Ska snart gå ner till Solna Centrum för att träffa mamma och då tar jag med mig lillkillen! Imorgon ska jag äntligen hem till lägenheten. Det som jag kommer sakna är dock sängen här i Solna - den är så skön att sova i!

Jag kan också meddela att ni kan se bilderna från vår sista färd på Gröna Linjen på Svennes blogg: www.musakon.webbland.se/blog

Vet ni, jag var inne på min skolas hemsida, där jag pluggade ekonomi en gång i tiden (gick ut i början av 2006) och fick plötsligt en dust av nyfikenhet: skulle jag kunna doktorera i ekonomi? Alltså gå på forskarutbildningen? Det positiva är att marknaden ser ut som den gör, vilket gör att det är perfekt att studera vidare och dessutom så är utbildningen väldigt bra. Men är jag redo att sätta mig i skolbänken igen? Bara en tanke - ge mig gärna feedback!

Jupp, imorgon ska jag vara testperson för intervjumaterial. Temat är döden...jag undrar vilka frågor jag kommer få. Och vad jag kommer att svara. Det ska bli intressant!

Take care out there
Emilia



Vår, vår. Härliga vår...

Trött efter kryssning och utläst bok...

Det finns nog en anledning till att måndagar är lite jobbiga - varför vet jag inte, men känner mig minst sagt trött och har inte lust att gå upp imorgon. Javisst, jag tänker redan på morgondagen - det bådar inte gott. Jag fick ett mail av min kompis Dorota (som jag ska hälsa på i slutet av månaden! I Karlskrona) om en person som heter Kalle och jämt är positiv, även efter en olycka. En sån där person som man älskar att hata. Eller bara gillar helt enkelt. Vad vet jag, jag känner mig inte som Kalle. Båtturen var helt okej. Aktiviteter som genomfördes var:

1. Sova
2. Läsa boken Flyga Drake
3. Äta frukost
4. Äta dumle så att man mår illa...
5. Läsa ut boken - kan bara säga som så här: ja, den är ju hur bra som helst. Små händelser får olika proportioner, saker som man inte trodde skulle hända händer. Personerna tycks vara personer i ens egna liv till slut - deras personlighet beskrivs av författaren med sådan pricksäkerhet och författarkreativitet att det är kusligt bra. Det var länge sedan jag läste en bok i ett sträck. Jag satt till slut och försökte verkligen slita mig själv ifrån den - men det gick inte! 5 morgonsolar av fem möjliga! Ser fram emot nästa bok av samma författare!

Imorgon händer inte mycket men jag kan meddela att min lägenhet är klar nu! Yes! Ska ta bilder när jag fått i ordning lite. Ska hem på onsdag, efter att jag har lunchat med gulletjejerna Em och Ulliz. Ulliz ska ju iväg till Irland, så det ska bli kul att ses innan hon åker (ska i o f s bara vara borta till på måndag!).

Kameran fungerar - som ni ser!



Bilden sammanfattar min resa...


Isigt värre...


Varför Thailand när man kan åka på denna tur? :)




Kram
Emilia

Snart Åbo-kryssning och jag har en ny kamera!!

Hej hopp där ute! Ja, titta ut genom fönstret och njut, det är fortfarande ljust ute - härligt!! Har varit uppe sedan tio som sagt och sedan träffade en av mina syrror på stan! Vi gick och åt på Sandys och där åt vi bland annat en kaka som bara var för god. Så hann vi ta igen lite förlorad tid. Hon kanske kommer hem till mig snart, då det är tapetserat och klart. Så är det så att mamma har övertalat mig till att åka till Åbo, jag har så där lagom mycket lust med tanke på att jag är lite slut efter denna helg. Men hon sa "jag propsar, jag propsar" så vad gör man?

En nyhet för er som gillar min blogg och mina bilder kan jag nu meddela att jag har en ny kamera! Jajemän, en Nikon Coolpix S210 och självklart är det herrn på min högra sida som har hjälpt till att välja vilken som jag skulle ha. Jag tror mig sjutton gubbar att Ida har en likadan bara att den är blå - kan det vara så? Väldigt lik i alla fall (jag lånade Idas igår och klickade för fullt!

Dags för mig att packa det sista - sedan bär det av till Centralen - tänk om mamma kommer i tid! Ah, just det, jag ska ta med mig ett skrivblock plus penna också!

Kram
Emilia




Kanske inte så skarp bild, men ganska cool...!

Dagen efter...!

Hej kära vänner, läsare och intresserade! Jo, nu har jag kommit upp, inte så sent, klockan är runt halv elva nu och jag steg upp vid tio-snåret! La mig runt två, men hade minst sagt lite svårt att somna. Men jag är inte trött nu utan känner mig ganska pigg!

Vad tyckte ni om festivalen igår? Vi var många samlade hemma hos Ulliz och Ida och stämningen var på topp! Många av oss hade tagit temat på allvar och när jag plingade på dörren på Heimdalsgatan möttes jag av Steve Sanders från Beverly Hills (Ulliz) och Andrea Zuckerman kom också fram och hälsade (Ida). Vi fick alla olika saker att "betta", dvs vi fick spela om vem som skulle vinna festivalen. Jag bettade på Malena, och vi vet ju alla hur det gick. Kom hem med lite vinst med andra ord.

I hallen hade vi vårt lilla disco och där spelades det låtar från 90-talet: Dr Alban, Robyn och en massa som jag inte kommer ihåg. Jo, Shaggy spelades också. Det var skönt och roligt att få dansa lite grann! Inne i vardagsrummet skrålades det sedan för fullt, singstar var det förstås! Och jag var inte sen att vara på, började med "torn" med Natalie Imbruglia, det blev även lite New kids on the block, Cranberries...

Foton undrar ni? Ja, det kommer, både Ulliz´ och Idas kamera är full av dem! Jag väntar på mail från dem....

Kram
Emilia

Fest ikväll hos Ulliz och Ida!

Jaha, vad surprise? Jag och Sammy åkte hem till mig för att kolla in lägenheten och lämna av mig där. Men! De var inte klara...Jag tycker att de åtminstone kunde ha ringt...Men Sammy är så snäll så jag får sova några dar till hos honom!

Ikväll mina vänner ska jag på en rolig fest hemma hos Ulliz och Ida. Det är 90-talsfest med bögiga inslag, jag kommer att inom några dagar att ladda upp lite bilder och berätta hur det var.

Inte att förglömma är att det är schlagerfinal ikväll och det kommer nog att tittas på under festen. Det ska bli extra roligt att träffa Ida eftersom jag inte sett henne sedan förra året när de åkte till Thailand! Och Ulliz är det alltid kul att träffa! Emily kommer också. Och Lotta. Och en massa andra trevliga människor!

Ont i benen har jag inte längre, men det var tröttsamt att gå upp i morse...Men god frukost fick jag hemma hos Sammys mamma: våfflor...! Mums, med rödbetssylt (ni som följt bloggen ett tag vet ju att jag gjort sådan sylt själv också!)

Ha det gott! Sjung på ikväll!

Emilia



Den här filuren får jag umgås med några dagar till!

Kom igen Emilia, kom igen!

Ja, just nu skulle jag behöva en egen hejarklack för att kunna förflytta mig till sovrummet från soffan - så trött är jag. Och jag kan säga som så här: nu vet jag helt säkert att jag har ett par fötter, de värker som aldrig förr. Ska nog inköpa stödstrumpor och inlägg till skorna som jag ska använda när jag är ute på uppdrag!

Let´s Dance är på och nu snart får vi reda på vilka som går vidare! Spännande! Jaha, Elisabet och Tobias lämnar tävlingen. Lite synd, tyckte Elisabet var lite cool. Men jag hejar ju lite på Magnus den store!

Som sagt: benen värker och sängen lockar. Ska kanske spela lite pinball, men sedan är det sova som gäller. Och jag har kommit på att jag verkligen uppskattar att sova. Det ligger högt upp på min lista. Mer sömn åt folket!

Natti natt....
Emilia den sömniga



Hade jag ork så! Men detta kan bli verklighet i helgen!

Ibland ska man hålla mun och inte vara så snäll!

Äntligen hemma, med sushi i magen och nyduschad. Är ju så trött men ett litet inlägg ska ju publiceras, i vanlig ordning!

Dagen påbörjades med ett inställt jobb på ICA vid Fridhemsplan. Jag ringde jobbet och berättade att det inte skulle bli av och istället för att snällt ta emot en betald dag utan motprestation så frågade jag om det fanns något att göra. Och visst fanns det det, jag skickades till ett annat uppdrag...Men jag blev positivt överraskad! Butiken bjöd på lunch och jag fick då dessutom arbeta tillsammans med Berit! Oftast är jag ju ensam på mina uppdrag, så det var trevligt med lite omväxling!

Så, mycket mer har inte hänt idag, jag känner mig såå trött just nu. Sitter och småtittar på Plus, det handlar om telefonförsäljning och hur ICA-banken inte vill ge lån till en man för att han är för gammal...

Jag letar ju kunder så att jag kan fortsätta med min enskilda firma. Mitt karriärmål är att skriva artiklar inom hälsa och kost, även motion och ge föreläsningar och coachande samtal inom samma område. Är det någon tidning som ni känner till som har dessa områden som ni tycker verkar bra? Eller har ni kanske andra idéer som kan vara användbara i yrkesväg? Skriv i kommentarer! Tas tacksamt emot!

Kram
Emilia



Tala är silver tiga är guld....

Ljuset, sömnen och allmänna funderingar...

Hur mycket energi går det åt att tänka? Måste jag äta mer när jag tänker mer? Kanske borde satsa på blogg-mat också, det lär ju ta en del energi. Ska för övrigt iväg och träna medeljympapass på Friskis och Knubbis klockan tre. Om två timmar alltså. Klockan ringde tio i åtta i morse. Bara att jag liksom får totalt knas i hjärnan - den vill inte vakna! Bara tio minuter till....tänker den. Men upp kom jag, tog med mig en macka som jag åt på bussen på väg till bildterapin. Kollade på bilderna som jag har gjort tidigare, två stycken. Det kändes som lite sagotema över det hela: en flicka som stod på en näckros i en flod och sedan en äng med ett träd. Den andra bilden var på en lite äldre flicka som stod och höll i en svan skulle det vara, men det liknade mer en anka...). Det blir nog så att jag publicerar valda bilder här på bloggen när terapin är slut. Tänk, över 50 bilder kommer jag att ha gjort. Det är lättare att måla där än hemma, hemma får jag prestationsångest. Där är jag mer harmonisk. Kanske för att det inte finns en massa annat att göra.

Jag ser verkligen fram emot och komma hem till en ny lägenhet. I den bemärkelsen att jag slipper den megaröda färgen i vardagsrummet samt en massa hål i väggarna överallt! Det som står högst upp på listan är: tre nya bokhyllor (två till vardagsrummet och en till sovrummet) samt en ny säng. Det innebär inte att det kommer införskaffas direkt, men så fort kontot fylls med lite mer pengar ska jag ordna detta. Jag har tänkt att göra mig en myshörna i vardagsrummet med någon skön fåtölj (ahh, ännu en sak på listan) och bakom den i hörnet ska jag ha bokhyllor. Lampans ljus är viktigt så det ska jag också införskaffa (lampa alltså, inte ljus). Sen är det klart att jag ska ha några verk på väggarna - tänkte ta några från terapin som jag är nöjd med. Soffa är ju ett projekt i sig, men eftersom jag har en som funkar nu så väntar jag med det.

Just det, tillbaka till min rubrik: Ljuset. Är det så att jag blir trött av det ljus som befinner sig därute? Kan vara så. Vårtrötthet. Och så blir det ju extra ljust med snön som ligger på marken. Men men, laddad inför träningen är jag i alla fall. Har knappt varit på Friskis. Men det är medvetet val, behövde vila. Ska försöka gå på lördag och träna armar och axlar. Mat ja, åt lunch vid elva så ska nog koka lite gröt innan jag drar. Det värsta som finns är att gå in i jympasalen och känna hunger - det är ingen bra förutsättning inför 55 minuters träning. Ni förstår vad jag menar. Sedan fick jag ett bra tips förra veckan. Jag gick upp nästan ett kilo och var lite sur över detta - hade ju tränat och gått promenader i massor. Men då sa en bekant att jag kanske äter för lite. Kroppen ställer in sig på svält och suger åt sig allt som jag stoppar i mig. Så kan det ha varit. Därför gäller det mer nyttigt fett (t ex avokado och nötter) och bra protein för mig.

Det kommer att startas en ny blogg där Svenne och jag rapporterar från våra eskapader. Det kommer vara en seriös blogg och vi kommer först publicera våra utflykter på Gröna Linjen och sedan är vårt nästa projekt snart igång: den planerade pilgrimsvandringen där vi ska göra en rutt och hälsa på i kyrkorna och träffa präster för en kortare intervju. Vi ska givetvis kontakta dem i god tid innan. Intressant blir det eftersom jag är troende och Svenne är mer av en sökare (rätta mig om jag har fel, Svenne!) Mer info kommer att komma om detta!

Singalong!
Emilia



Ljuset kanske gör en tröttare?

Tröttare kan ingen vara...

Ni märker kanske att det varit lite dålig akivitet från min sida när det gäller bloggen idag, men det har sina förklaringar:

1. Jag la mig sent igår, trots det tidiga uppstigandet på morgonen - detta gjorde att jag i morse var så trött ioch fick en dålig start på dagen...

2. Det händer inte så mycket idag - har varit i Globen och handlat lite mat, lunchen blev kanon med lax, ris, sallad, avokado, och en pepparrotscreme fraiche - så där var jag nöjd med vad jag åstadkom i köket. Men i alla fall, har inte så mycket att skriva om.

3. Vid fyra satt jag här i Sammys soffa och var så trött så jag gick och la mig - sov i några timmar. Nu väntar jag på sällskap till den middag som jag lagat (spenatpasta - vad annars?)

Ni som bor i Stockholm, jag kan tipsa om en utförsäljning i gamla Sverigehuset på Kungsträdgården (hörnet), märket är whyred, ska tydligen vara bra grejer. Själv håller jag i pengarna lite grann, men jag var inne igår och kikade och visst fanns det saker som skulle passa i min garderob!

Ja just det, valde helt fel skor till min vistelse i Solna, men vem hade räknat med massa snö och slask? Jag har ju liksom ställt in siktet på vår nu och blev därför lite förvånad i morse när jag blev bländad av snön. Men vinterjacka har jag ju fortfarande, så det ska nog gå!

Måste ju bara få säga det att min tupplur här på eftermiddagen var välbehövd och det var länge sedan jag tog en sådan lur. Har haft lite svårt att kunna sova på dagarna, men nu kändes det suveränt. Resulterar i att jag är lite piggare och känner mig lite mer utvilad. Ikväll ska jag lägga mig tidigt eftersom jag ska måla imorgon på morgonen.

Det var lite från mig!
Emilia

Avslutning på the Green line!

Jo men visst, sitter hemma i soffan hos Svenne och är utomordentligt slut. Vi tog oss an sista sträckan mellan Islandstorget och Hässelby Strand och jag kan meddela att: we made it! Innan själva promenaden tog vi oss en rejäl lunch på Govindas vid Fridhemsplan. Målarna var lite sena hos mig i morse så jag blev lite sen till frissan, men det löste sig, för hon som klippte mig var också sen! Hur som helst: efter den intagna lunchen som verkligen var suverän satte vi oss på tuben till Islandstorget. Väl framme så tog vi oss en titt på kartan och begav oss. Vädret var kanske inte det roligaste men vi hade kul ändå. Sanningen var att det gick ganska snabbt och vid Vällingby Centrum tog vi oss en latte och satt och pratade om vårt nästa projekt: den improviserade pilgrimsvandringen! (namnet kan komma att ändras!). Mer om detta i filmsnutten här där ni kan se vår målgång!


http://www.youtube.com/watch?v=DNhMOfjL21I

Vi synes ikväll eller imorgon!

Emilia

Barfota utan strumpor och skor...

Jag ser att det finns en nyfikenhet bakom mitt förra inlägg om frivillgarbetet på gatan. Det är genom min församling, S:a Eugenia som verksamheten arbetar. Vi står på Malmskillnadsgatan där många prostituerade kvinnor befinner sig. Med mackor, varm choklad, kaffe och bullar (som vi får av 7 Eleven) står vi där och pratar med tjejerna, eller bara serverar något varmt att dricka. Detta citat är taget från S:a Eugenias hemsida (www.sanktaeugenia.se):

"Den största anledningen till vår närvaro på Malmskillnadsgatan är att där finns en stor nöd. Kvinnorna som går på gatan är ofta mycket illa därhän, beroende av narkotika, hemlösa och utan kontakter med vare sig sjukvården eller socialtjänsten. Vårt uppdrag är att vara medmänniskor, som lyssnar, ger tröst, stöd och uppmuntran genom medmänsklig omsorg och omtanke. Vi ger av vår tid, och eftersom vi står där med vårt bord och det tända ljuset, behöver inte dessa kvinnor vara ensamma. De säger ofta att de uppskattar väldigt mycket att vi är där tillsammans med dem."

Jag vill också poängtera att det finns många människor som är i nöd och det är förstås inte möjligt att själv hjälpa alla. Men att exempelvis vara jourhavande vän eller stöd kan vara fruktsamt. Är du en duktig internetanvändare kan du säkert hitta fler verksamheter där du kan göra skillnad. Läste bland annat om tjejzonen (jag tror de heter så) där kvinnor kan agera som mentorer för unga tjejer som kanske känner sig vilsna.

Ikväll var det förstås matlagning (ja, jag måste ju äta!) Och resultatet blev rårakor à la Emilia med röran från i fredags och lite tomat. Se nedan! Och så har jag och Sammy förberett inför tapetseringen och äntligen valt tapeter och färg till köket. Nu har jag endast kvar att lägga alla möbler i mitten av rummet!


Denna lampa ska jag ha i köket...


Råraka...



Veckan som kommer är ganska lugn:

Måndag: frissan och avslutning av Gröna Linjen!
Tisdag: läkarbesök och vara med Marius!
Onsdag: Träning
Torsdag och fredag: jobba jobba och jobba! Nya spännande matuppdrag. Är ni på Kungsholmen - kom förbi och smaka!
Lördag: Fest hos Ulliz och Ida, 90-talsfest med bögiga inslag. Någon som har förslag på lämplig klädsel?
Söndag: mässa i vanlig ordning. Kanske träna...


Ta hand om er!

Kram
Emilia

En kväll på gatan...

Igår var det min första kväll på gatan. Vi stod tre stycken mellan 21.00 och midnatt. Och det är en annan värld, helt klart. Men det var givande och trevligt att träffa de flickor som går där och kaffet och bullarna togs emot med glädje och leenden. Efter att vi hade stått ett tag var jag tvungen att springa upp för rulltrappan några gånger för att få upp värmen. Vi ska köpa mer vantar så att vi kan dela ut det till tjejerna. Jag vill tacka Birgitta och Jenni för sällskapet denna kväll och också Christian som introducerade mig till verksamheten! Nästa gång är om två veckor och det ser jag fram emot. För mitt ibland eländet inser jag att det finns saker som vi kan göra tillsammans för att förbättra tillvaron för människor. Och mina egna problem känns plötsligt som lyxproblem i jämförelse. Och jag känner tacksamhet för att jag har någonstans att bo och mat för dagen. Verkligen.

Nu sitter jag och väntar på Sammy, jag ska hämta honom på T-banan om tio minuter. Lite stökigt har jag hemma, men det blir nog bra ändå. Nästa vecka ska jag bo i Solna i och med målningen och tapetseringen. Men bloggen är på samma adress som vanligt!

Vi hörs!

Kram
Emilia

Det gick bra idag! Och lite mattips!

Sitter och småglor lite på Let´s dance...Nu är det Magnus och Annika...Duktiga är de!

Ja, idag gick jobbet bara bra, kanske var det Nisse Norrs och Dorotas lyckönskningar som gav mig en kick? Och bestämmer man sig att det ska bli en bra dag, då blir det, eller hur? Butiken var trevliga och kunderna likaså! Tog en ordentlig lunch vid tvåsnåret: lax med bulgur och kokt broccoli samt en sås gjord på följande:

Kaviarröra
1 dl lättcreme fraiche
1/2 röd lök
2 msk dill
2 msk kaviar

Blanda allt!

Jo, anledningen till att jag skriver detta recept, är att det dels passar bra som sås till lax, men! Även till omelett! Det var nämligen det jag bjöd på idag: Omelett med kaviarröra och det var minst sagt en succé! Till detta blev det juice från Kivik, en äppel och passionsfrukt-juice. Den som jag skrev innan om fanns inte i butik, inte heller Activia yoghurt! Men jag satsade istället på att göra omeletten extra god!

Efter jobbet var jag ganska slut och sådär lagom hungrig. Jag hade fortfarande kvar av det som jag åt till lunch, men jag kände att jag ville äta något annat. Då kom jag på att jag gjorde en jättegod rätt för några år sedan när jag var ute på uppdrag. Och då gjorde jag det till middag! Tortillabröd fylld med kyckling och en härlig röra till. Här kommer receptet!

Tortillabröd med kyckling och smaskig röra!
2 personer

2 kycklingfiléer
salt och peppar
2 msk matfett

Stek kycklingen i fettet och krydda med salt och peppar

Röran
1 äpple
1 röd lök
2 tomater
1 burk med lätt creme fraiche
3 msk mango chutney

Blanda allt i en mellanstor bunke!

Använd nu två tortillabröd per person och lägg på kyckling med röra, vik ihop och börja äta!





Jag blev nöjd med resultatet och det blev kvar lite som jag kan äta på söndag, Imorgon mina vänner ska jag och Emsan ut till IKEA. Målet för mig är att inhandla en hallampa och kökslampa. Jag väntar lite med vardagsrummet. Fast kanske två lampor att ställa på fönsterbrädan? Åh, dessa lampor!

Nu ska jag snart gå och lägga mig och läsa Flyga drake. Sedan ska det bli skönt att sova. Igen.

Natti natt!
Emilia

Brödbak var det och dagen i övrigt!

Ja, som jag säkert skrev så bakade jag bröd häromdagen och resultatet ser ni nedan! Jag ska ta med mig ett bröd till Agnieszka idag, hon ska nämligen bjuda på lite pastasallad. Sedan ska hon iväg, men det passar mig bra för jag har bokat in mig på ett medeljympapass på Friskis och Svettis på Kungsholmen! Och jag har en massa energi som jag behöver göra av med, och med pastasallad i magen kommer det att gå finemang! Senare ska jag nog inta en sushi och gå på mässa. Efter mässan kommer det att vara ett intressant föredrag/diskussion som min vän Christian tipsade mig om, så det tänkte jag närvara på.

Imorgon är det jobb på Kungsholmen - frukosttema med omelett, yoghurt (Activia-Danone) samt Kiviks juicer som går under namnet Längtan. Ja, längtar kanske jag inte gör, men det ska bli spännande och se vad folk tycker om min omelett.

Ljuset, jag vet inte om ni har märkt det. Jo, ljusare är det och det vet jag att ni vet. Men! Ljuset har förändrats på något vis. Och igår, strax innan mässan, så var det fantastiskt vackert ljus ute! Och jag drack ingefärate Rooibos och njöt av livet tillsammans med boken av Kay Pollak som jag så smått håller på att avsluta. Samtidigt har jag påbörjat boken Flyga Drake av Khaled Hosseini som jag fick i present av Markus när jag fyllde år. Och den känns bra. Åh, att vara författare måste vara en härlig sak, samtidigt som det säkert finns strider som måste utkämpas. Inre sådana!

Ta hand om er! Nästa vecka kommer jag att bo i Solna eftersom det ska tapetseras här i min vackra lya....Ska ta "före"
och "efter" bilder.

Emilia


Hade med lite extra aprikoser och linfrö i brödet...

Konstfack, pelargoner och ockerhyra ute på Gotland...

...om man vill hyra av Jan Emanuel (se www.expressen.se). Ja, tack Nisse Norr för de fina tipsen angående vad man kan välja för tåliga blommor. Det är inte lätt om man inte är van. Och vädret? Ja, jag säger då det: vad ska man klä på sig egentligen? Det var någorlunda varmt när jag gick hemifrån och sedan blev det minst sagt kallt. Fast jag körde ändå vinterjacka så jag ska inte klaga. Idag var jag och lunchade med Em och Ulliz på Waynes på Sveavägen. Jag och Em tog var sin Deliburgare: tjosan vad den var kryddad! Medan vi åt diskuterade vi den omdebatterade konstfacksstudenten Anna Odell. Vi tycker att det hon gjorde egentligen är helt oförsvarbart. Nummer ett: psykiatrin är ingen lekstuga som man går in i när det passar. Det är en sjukvård som är ansträngd till det yttersta, där människor är i kris och behöver kvalificerad hjälp. Att hon "lyckades" komma in, som det står i media, beror på hennes teatraliska kunskaper som hon skulle kunna få utlopp i ett annat forum. Nummer två: att ha psykiatrin som konstprojekt går, absolut, men inte på detta avskyvärda sätt. I dagens kulturdel, DN, så känner sig Anna Odell påhoppad av David Eberhard och menar på att debatten inte borde ligga på att hon kom in på psyket genom en fejk akt utan på att det är svårt för psykiatrin med fåtal platser m.m. Wake up Anna Odell: psykiatrin har varit ansträngd länge, det är liksom ingen nyhet! Vidare menar hon att det frikostigt används av bältesmetoder på psyk - jaså? Jag undrar var hon har fått sin information.

Jag vet att min ovan skrivna text kanske visar mer på irritation än ett nytt resonemang, för frågan har debatterats i media, vitt och brett. På ett sätt är det att göra narr av de som mår dåligt på riktigt. För de är få vårdplatser idag. Och den plats och de resurser hon tog i anspråk känns på något vis väldigt egoistiska och ogenomtänkta. Nu har ju Konstfack tänkt till och det resulterar i ett etiskt råd. Bra tänker jag. Anna Odell använder ord som feghet. Så att ta ansvar är att vara feg? Jag tycker det snarare är modigt!

Vad tycker ni? Gränsöverskridande eller mer kreativt tänkande? Etisk konst? Det är med stor nyfikenhet jag väntar på Anna Odells arbete. För säkert kommer det finnas aspekter som kan vara intressanta, men medlet är mindre beundransvärt, synd....(http://dn.se/kultur-noje/konst-form/anna-odell-mitt-verk-far-beratta-1.812436)

Take care
Emilia

Doften av rosvatten...

Ja, jag fick lust att lukta på det idag. Lösningen hade ju varit att köpa en ros och dra in lukten - gjorde dock inte detta, men tanken var god. Lukter har jag skrivit om förut att de har en inverkan på oss. Förra veckan köpte jag schampoo och balsam till en vän och jag valde lukten honung. Och mycket riktigt, hon fick associationer till sin barndom. Jag associerar honungsschampoo till en resa till Österrike som jag och en vän samt henned familj gjorde när vi var tretton, fjorton år. Hon hade nämligen sådant schampoo och jag fick låna av henne. Jag kommer till och med ihåg hur badrummet såg ut! Nu sitter jag hemma och ska dricka nyponte. I cd-spelaren spelar jag Keltisk Stillhet. Ja, stillheten behövs. Och idag hade prästen en intressant predikan om våra jordiska "gudar" och det fick mig att tänka till. För jag tror att vi alla tillskriver saker och ting, även personer, att de är gudlika eller att vi inte skulle kunna klara oss utan dem. Det ska jag komma ihåg, att dessa tillskrivningar styr mig och mina uppfattningar.

En liten parantes också. Jo, jag skriver ju ofta om min panikhunger. Alltså en hunger som gör att jag blir allmänt odräglig och dysfunktionell. Jag har ett tips till mig själv: och det är att äta innan jag blir hungrig, alltså i fasen där jag håller på att bli hungrig. På så sätt slipper jag den arga och jobbiga Emilia. Det fungerade nämligen idag: åt lunch vid ett och gick sedan och tränade på Friskis. Sedan träffade jag mamma vid Govindas och jag sa först att jag inte var hungrig, men så när hennes tallrik kom in så kände jag ändå att det var dags, även fast det inte var en så tydlig hunger. Och faktum är att nu, klockan åtta, känns hungernivån ganska låg och blodsockret mår nog helt okej. Har jag kanske löst mitt problem? Kanske. Jag åt även en ordentlig frukost i morse: havregrynsgröt med torkade aprikoser och mjölk, skinksmörgås på fullkornsbröd och ett glas juice. Jag har hört att dagen blir bättre rent hungersmässigt ifall man äter en stadig frukost - känn på den!

Ja just det: Svenne-metoden kan ni nu läsa om på Svennes blogg: www.musakon.webbland.se/blog Jag har börjar tillämpa det och klockan 20:30 ska jag vara nyttig och baka bröd. När den jäser, degen, ska jag sortera tvätten från igår. Allt luktar äpple. Jag funderar på det här med blommor här hemma. Jag fick checkar från mamma i julklapp och vill gärna använda dem. Kan vara så att jag kontaktar en god vän som kan lite om det här med blommor och så slår jag slag i saken. Om ni har tips på några bra och tåliga blomsorter: skriv i kommentarsfältet nedan!

Över och ut! Tittut!

Emilia, den blommiga....

Är det så att en timme räcker? Och lite uppdateringar!

Ja, jag tror att det är den perfekta träningstiden. Och mycket riktigt - i dagens metro finns det en kvinna som ska inspirera oss till träning och hon säger minst en halvtimme och max två timmar ska man träna. Så jag känner att min timme är ju alldeles perfekt! Idag invigde jag mitt Friskis och Svettis kort i Farsta. Så där härligt lite folk, schyssta ljusa lokaler och helt okej maskiner. Jag var på crosstrainern i en halvtimme och rodd i 10 minuter. Sedan gav jag mig ivrigt på styrkedelen - bröst, rygg, biceps och triceps. Men då hade det gått en timme så då var jag trött. Kanske att frukosten var lite lam med tanke på att jag tränade, men nu vet jag att ett fullkornsbröd med pålägg kan vara det som gör att jag orkar träna mage och stretcha också!


Lunchen bestod av en äggröra med feta och pinjenötter, en tomat och en fullkornsmacka med bregott och skinka. Det var precis lagom och så satsade jag på en fika efteråt med kaffe och två mini chokladcookies och en bit choklad - ja, det är så det ska vara - men kanske inte varje dag! Dagen som sådan kommer att bestå i en timmes surf på nätet (jag kör Svenne-metoden, och jag hoppas att han kan beskriva den på sin blogg, för jag tror på den!). Efter det ska jag städa köket. Jag är i stort behov av en mopp med hink, kanske att jag införskaffar det efter att jag varit på mässan senare idag. Klockan 21.00 har jag tvätt, jajemän, då ska mina kläder får en omgång Grumme samt mitt nya sköljmedel som luktar äpple!






Ja, ni undrar kanske hur gröna linjen gick i helgen? Jo, men då ska ni få veta att vi satsar på att avsluta den nästa måndag! Är det inte fantastiskt - vi kommer då att ha gått sträckan Farsta Strand - Hässelby Strand! För igår kom vi ända till Islandstorget, vädret var fantastiskt och det var extra roligt att gå eftersom det var så mycket nytt att se. Men ett gott skratt fick vi på sträckan mellan Abrahamsberg - Brommaplan. Vi satsade helhjärtat att gå längs med linjen och hamnade i ett skogsparti och fick köra lite off-pist om man säger så. Allt finns dokumenterat på film och den borde komma inom kort på Svennes blogg. Det här med gröna linjen tycker jag är en av de bästa sakerna jag gjort! Har fått nya perspektiv på vad en promenad kan betyda, att se nya saker hela tiden. Vi pratade om att hitta någon ny utmaning - om ni har någon idé - skriv i kommentarsfältet!







Efter den långa promenaden på en och en halvtimme så var vi bjudna på middag hemma hos Agnieszka - och vi var alla tre väldigt hungriga! Och Agnieszka ska ha en eloge för sin mat, verkligen!







Kram

Emilia