Galet Kul på Tvärbanans linje

Åh, vad jag har knopat med bilder. Lite nöjd sådär. Jag skulle ju berätta vad jag och Sven skulle göra idag. Eller rättare sagt, vad vi faktiskt gjorde. Vi har en ny utmaning: att gå hela Tvärbanan, från Sickla Udde till Alvik. Vi började idag, strax innan klockan tre. Och klockan 16.50 hade vi kommit till Årstadal. Det kändes skönt och vi hade kul på vägen! Vi kommer att gå Årstadal-Alvik nästa gång! Sen funderar vi på att ta någon annan bana. Någon som har tips?

Tack Sven för sällskap!

Hoppas att ni har haft en fin helg!

Kram
Emilia

En ganska vanlig Lördag. Som blev speciell

Min mobil ringde efter tio. Maria föreslog att de skulle komma till lunch istället. Och eftersom jag själv också behöver få mig lite näring, blev det till att laga linssoppa. Vågar knappt skriva linssoppa, det är ett välanvänt ord här i bloggen. God blev den i alla fall. Även om Miss Bus inte alls hade ätlust idag. Däremot var det väldigt roligt att just... busa. Hon hann gå igenom samtliga lådor i mitt nattduksbord och hann även ta ut innehållet. Men det var en härlig eftermiddag, det kan jag skriva under på!Klarare än korvspad

Jag är trött. Med stort T. Jag kom redan på i måndags att jag skulle dra lite extra i bromsen. Jag har lyckats till hälften med det. Så nu stannar jag hela ekipaget. Rätt och slätt. Om du inte kände mig, kanske du skulle undra vad som har hänt. Ni som känner mig, vet att jag har mina sätt att hantera livet, och att detta är ett ytterligare steg för att leva vidare. Utan några men eller kanske:n. Bara stopp.

Det kan påverka lilla bloggen. Eller inte. För här är det ganska kravlöst, och jag delar gärna med mig, 80-talist som jag är. Imorgon har jag förmiddagen alldeles för mig själv och sen får jag besök av Maria och Klara - mina absoluta favoriter från Årsta. Hade tänkt att slänga ihop något i bakväg, med oregano - får kika hos Mollys blogg och se om jag kan hitta något! På lördagkväll är det "gatan" som gäller, ett volontärarbete med gatflickor. På söndag ska jag och Sven göra något kul! Berättar mer nästa gång!


Att Bemästra Sin Galenskap

Att kalla mig galen skulle i en del öron (eller ögon) vara att ta i. Men å andra sidan tar jag nog ofta i. Förutom på yogan då. I alla fall idag, allt gjorde ont och jag kände mig smidig som en flodhäst. Ovanpå en elefant.

Hur som helst, att kunna bemästra sig själv är lite av en konst och vi har ett helt liv att lära oss det. Ganska fantastiskt. Och rätt jobbigt. Men då ska vi inte glömma, att det som var jobbigt förr, är numer enkelt. Jag kan skriva att jag idag INTE lider av panikhunger på samma sätt som förut (blodsockerfall i tid och otid, och hungerkänslor direkt efter maten kunde också komma). Stress var något som jag tidigare levde med, nu tycker jag stress är ganska fult, och jag vill bara omgärda mig med vackra saker. Så är det och så får det förbli.

Haha, säger en del av mig, vem f-n var inte stressad idag när hon var på väg till t-banan och skulle åka till Solna? Jo, ok. Men det var kroppen som var stressad, inte knoppen. Jag vet inte varför jag hade ont i bröstet, och rent psykiskt så visste jag att jag enbart skulle bli sen tio minuter. Ja, jag ringde till och med och sa att jag skulle bli sen. Men lik förbannat så var bröstsmärtorna där, och det tog en timme innan de försvann. Är det inte det ena, så är det det andra.

Världens bästa Ceasarsallad kan man köpa utanför Solna Centrum, vid t-baneutgången mot Råsundastadion. Alltså, den är svår att slå. Jag vet inte namnet på restaurangen, nästa gång ska jag lägga det på minnet. Där träffade jag idag G, en väninna till mig och vi pratade igenom allt sedan sist. Det var ganska mycket, och det är så det brukar vara.

Efter det åkte jag till Kista Centrum, och därifrån gick jag till Eggeby Gård. Där jobbar Sven. Filuren som titt som tätt finns med på bloggen. Han borde få en egen kategori. Höckert-kategorin. Jag kallar hans katt för Höckert Junior nuförtiden. Uppgraderat Frasse litegrann. Frasse/Höckert Junior bet mig idag. Men bara precis så att jag blev rädd, men så att det inte gjorde ont. På Eggeby Gård fick jag te och sedan väntade en laminering - det är så kul att laminera. Jag hade ett intyg på papper som jag ville skulle vara inplastat helt enkelt.

Sedan var det dags att stänga Gården och ta sig till Sven med bilen. Vi kokade ris hemma hos honom, och sen åt vi den med kikärtsgrytan vars recept jag ännu ej publicerat. Det var gott och perfekt yoga-mat! Yogan var som sagt smärtsam, men också underbar. Finfin meditation. Vår lärare Janne har med sig gitarren på sina klasser, det uppskattas! Sven sa att han gick över sin trygghetsgräns idag - det var bra jobbat!

Nu lite bildkavalkad!Jag skulle inte ha satt på datorn....

Men likväl sitter jag här. Med ett oskrivet recept som jag har lovat er. Men jag kommer på mig själv att ingen blir glad om jag sitter och suckar över bloggen. Eller hur? Jag har nog aldrig suckat över den. Men visst, lite bloggstress har jag nog känt av. Lite modern är jag allt.

Åh, jag hittade en sån trevlig blogg idag. Jag faller oftast på designen, men sen måste innehållet vara något att ha. Det finns så mycket på nätet som jag skulle vilja hinna med. Men det är också så att jag övar mig på att bli en mästare på att begränsa mig. Annars brinner jag upp!

Jag fick frågan i kommentarerna av anonym om jag samlar mina kursiverade texter (ni vet de som kommer med jämna mellanrum i slutet av inläggen). Svaret är nej. De är skrivna ögonblickligen och oftast när jag har kreativa rus. Som igår till exempel. För jag undrar också någonstans om hur intressant mitt liv är ur en betraktares ögon: mat, mat, sova, träna, skriva, mat, fundera, kompisar, Sven, mat, mat, bilder och så vidare. Men kanske finns det intresse för mitt liv. Jag vet ju som sagt ungefär 5 till 6 personer som läser min blogg. Sen kommer det några från Facebook och hälsar på. Ja, och jag pingar på nyligen.se. Sen kan ni ju ha hittat hit via andra bloggar. Vågar du berätta hur du hittade hit och vem du är?

23.05
Nej, det här är nog allt för idag. Kan säga att jag är riktigt nöjd med den här dagen. Önskade att det fanns ett verktyg med skala, där man kunde rata (rejta) hur dagen varit. Typ från 1-5. Idag är en femma. Jag har köpt en ram, på en jättefinurlig butik på Hantverkargatan 20, Mix Max tror jag den heter. En affär som passar mig som handen i handsken. Och där fann jag den - min ram, som jag nu har fixat och trixat med. Får visa resultatet när den hänger på väggen! Hur som helst, det är en affär med massa pappersvaror, pennor, kuvert, klistermärken, ramar och leksaker. Hur bra som helst, och jag fick känslan av att den var billig i jämförelse. Förutom ramen köpte jag röd stämpelfärg (till julpyssel) och en karta med frimärken. Mer exotiskt än så blev det inte, men jag ska nog handla lite till kontoret när jag är där nästa gång!Det är ju lite skönt ändå. Att du är där och jag är här. Då finns det inget möjlighet att ses och minnet av dig suddas sakta ut. I drömmarna är du glasklar och skarp i konturerna. Men sättet är annorlunda. Du gråter. Jag får ont. Vi saknar, vi ber, vi hoppas. Men här i verkligheten kan jag fly in i Tryggheten. Det är som att vila kroppen mot en stor mjuk kudde. Här har du inte tillträde och det glädjer mig. Jag flyr hellre från dig än att springa in i dig. Genom dig. Och ut på andra sidan, förkrossad och krossad. Nej, att falla för dig var verkligen att Falla. Fritt.

En bra söndagkväll har några kriterier...

Jag kunde andas ut. Trots att jag har bra koll på vad jag har skrivit tidigare. Men det är alltid lite nervöst, när jag trycker på skicka-knappen, och någon ska läsa vad jag har skrivit. Heter det "hennes" eller heter det "sitt"? Ska jag skriva "före" eller ska jag skriva "innan"? Ibland blir jag nollställd, men det beror oftast inte på att jag inte kan, utan mer att jag är trött och slarvar. Men det gör också att jag numer försöker vara riktigt närvarande när jag jobbar. Det är alltså inte antalet timmar som avgör hur pass bra en artikel blir. Det är hur pass närvarande och fokuserad jag är. Låter kanske klyschigt, men det funkar faktiskt. Oftast sitter jag inte längre än i 50 minuter och arbetar. Sen gör jag något helt annat. Bara för att låta hjärnan slappna av lite. Lösningarna kommer ganska ofta när jag inte arbetar, och därför har jag en liten rosa anteckningsbok, där jag kan anteckna det jag kommer på. Det är på resultatet vi ska sikta, inte på antalet arbetade timmar. Åh, jag låter som en guru i effektivitet. Men låt mig vara det denna söndagkväll!

Jag fick för ett tag sen erbjudande att titta på en gratis film på headweb, och det erbjudandet ska jag utnyttja alldeles nu. Känns skönt. Och gratis är ju alltid fantastiskt!

Receptet på kikärtsgrytan kommer imorgon!


Du är så vacker att det gör ont. Ja, din skönhet skär i mig, som en sylvass kniv. Dina leenden skiner i kapp med blodet som sipprar ur mig. Blodrött är det, liksom mitt hjärtas kärlek till dig. Om du tar i mig lämnar du blåmärken som aldrig läker, och din hud bränner mot min, och jag känner lågan däremellan. När du pratar med mig, går ljudet genom mina öron, och de gråter efter mer, tala med mig! När dina ögon sluts i en blinkning vill mina att de ska öppnas igen, för däri kan jag drunkna och låta smärtan försvinna.

I don´t really know you...

Helgen har varit annorlunda. Men ganska vacker på sitt egna sätt. Det är svårt att förutse sinnesstämning. Och ibland svårt att styra över dem. På spisen kokas det nu ris, och till det ska jag värma min kikärts- och böngryta. Jag ska skriva ner den, jag lovar, för den är jättegod. Och nyttig.

Jag lyssnar på Alison Krauss just nu och låter söndagen ha sitt lunk. Det jag saknar är promenad, men det får bli lite senare. Var har jag inte bestämt än.

Kvinnan log och kramade om honom. Så nära men ändå så långt borta. Men hon hade vant sig vid tanken att han faktiskt älskade något annat. Någon annan. På något vis kunde hon ändå dela hans lycka. Men en viss vemodighet fanns ändå där, och minnena gjorde sig tydliga. Hon saknade honom, trots att han stod framför henne.

Lördag med Lite planer

Dricker lite varmt citronvatten så här på förmiddagen. Har fått för mig att det är bra. Det känns bra i alla fall! Snart ska jag fixa god gröt, ta det lite lugnt en stund. Igår skulle jag egentligen ha jobbat kväll med mina artiklar, men eftersom jag hade lite svårt att hitta ro blev det Idolkväll med Svenne. Vi hann med en liten promenad också. Idag ska vi ses och åka till Barkarby för att hämta min gamla kamera som har blivit lagad. Sen funderar vi på bio. Och en promenad till. Det känns bra. Egentligen skulle vi ha åkt till Uppsala denna helg, men det blev uppskjutet till om två veckor.

Ja, det blir alltså lite jobb nu här framåt några timmar - men det känns OK!
Vardagslyx i Emilias ögon

Jag har tränat. Så att det nästan är svårt att skriva ett inlägg. Armarna liksom hänger över tangentbordet. Japp, redan vid uppvärmningen kom tanken "varför gör jag det här??". Men så är det också så att jag behöver komma ur min trygghetzon när det gäller träning. För jag tycker den ska kännas. Och det ska göra lite ont. Och jobbigt, ja - det hör till. Och jag var med hela passet och kämpade på! Så jag ska gå nästa vecka igen. Torsdagkvällar hade jag tänkt reservera detta. Köper klippkort.

Ja vardagslyx är, förutom att svettas och stånka, lite olika saker för mig. Här kommer några favoriter -

* laga god mat, med ekologiska råvaror!
* dricka te och äta kanelbulle
* läsa en bok och inte ha något annat inplanerat
* spontant hälsa på en vän eller två
* vinna en tävling - jag vann en yogabok som jag tävlade om på Mollys blogg!
* se hösten, på riktigt, och bara undra hur det kan vara möjligt med allt det vackra!

Vad är vardagslyx för dig?


En liten Miss & Dagen Som Sådan

Sitter och äter en macka med hummus. På okokta kikärtor. Det smakar ganska starkt och jag intalar mig själv att detta är supernyttigt. Men riktig hummus är godare. Receptet hämtar jag från en blogg som jag dagligen går in på. Ja, jag kanske ska poängtera att jag hade glömt att koka dem. Men, jag kompenserar mina mycket mastiga mackor med en fisksoppa som jag tog fram ur frysen - den är jättegod. Ni kanske minns den?

Dagen som sådan innebär jobb, skriva klart en sista del i ett uppdrag som jag har fått. Lite knepigt är det ibland och för att fokusera om och fokusera rätt ska jag alldeles strax bege mig på en Powerwalk. Den kommer att sluta vid Ica i Svedmyra där jag ska handla lite grann.

Ikväll ska jag börja med kettlebells, en träningsform som jag har testat en gång tidigare och tyckte det var suveränt bra! Passet kommer att vara på Iform som ligger vid St Eriksplan. Heja mig! Om jag har tur får jag med mig Ulliz också - så håll tummarna!
Yoga and Thoughts About Life

Det kanske är lite kaka på kaka att varje onsdag skriva att jag har varit på yoga. Men det är också sanningen, jag kan inte annat än skriva, att onsdagen förknippas med yoga. Och det är något positivt. Allt annat kommer i andra hand.

Men jag funderar ibland vad det är som händer när jag är där. Har veckan varit bra så brukar övningarna fungera bra. Det har dock funnits gånger då jag känner att de negativa tankarna tagit överhanden. Men det intressanta är vad som händer med kroppen - ofta är det svårare att göra och fullfölja övningarna och det gör ont i mig (inom rimliga gränser) när jag styrs av tankar som är av negativ art. Så jag funderar. Kanske måste jag ha mer tålamod med mitt sinne, och acceptera att kroppen inte kan lika mycket de gångerna. Eller se till att vara på glatt humör när jag är där. Idag var jag noga med medvetenheten och koncentrationen - sinnet måste vara med. Kan också säga att jag har haft en bra dag idag, och det återspeglas i yogan.

Kan avslöja att jag ska börja med en ny träning på torsdagar - återkommer imorgon om det!

Musik just nu: Alison Krauss och Amy MacDonald
Hon sträckte i förskräckelse ut handen till sjuksköterskan som satt bredvid sängen. På andra sidan stod en manlig sjuksköterska och gjorde ordning en provtagning av blod. Han hade olika spännband till förfogande och patienten var i en uppenbar stress. Hon tittade rädd in i kvinnans ögon, vars hand hon höll. Kvinnan, som sett mycket i sina dagar som sjuksköterska kände ett stort medlidande, hon ville hjälpa men visste inte hur. Då kom tårarna, hon kunde inte stå emot. Tillsammans grät de tyst, medan blodprovet togs. Sen var det över.


Små Saker kan vara Avgörande. Tankar om Stora Ting, som Händer Då och Då.

Tips om lekar i Improvisationsform genom Sven Höckert

För ett tag sen fick jag en önskan om att jag skulle skriva om tips på lekar. Jag och Sven håller på litegrann med improvisation, vilket är jätteroligt och socialt. Jag bad Sven att skriva några rader, och de droppade in på min mejl idag! Så här kommer några tips!
Tack Sven för hjälpen!!

Det funkade! Och en härlig promenad på Skeppsholmen (igen)

Jag hade som sagt en lite konstig start på dagen. Som om jag var i obalans. Mycket möjligt att jag var det också. Men då jag är sådär hemskt medveten om mig själv, så tog jag det ganska lugnt. Fick iordning mina kläder efter tvätten (i vanliga fall ligger de där i IKEApåsen och väntar på att jag ska lägga dem på plats) och min intervju med fina Melissa och Dick gick bra.

Efteråt, klockan 17.00 blev det lite kortslutning. Men jag löste det. För klockan 18.00 började mässan i kyrkan, och jag visste inte riktigt vad jag skulle göra under den timmen - jag skulle ju inte hinna åka ut till Djurgården, som var planen från början. Det blev en runda på Skeppsholmen och Kastellholmen. Igen. Fast nu märks det att den mörka tiden är här. Det blåste och ljuset var helt annorlunda. Lite filmkänsla sådär...Det var verkligen skönt att bara gå i snabb takt. Och umgås med mig själv.

Klockan närmar sig tio. Och jag ska lägga mig och läsa. Jag behöver kraft och återhämtning för morgondagens
arbetspass - men jag är glad att jag hann med så mycket idag. Okej. Jag är stolt, då fick jag det sagt också!

Nej. Jag kan inte, det känns konstigt. Det som förvånar mig är all den kärlek som jag kan känna för andra. Men den egna kärleken, som riktas inåt, in i mig själv, den är svår att förstå. Och acceptera. Är det så att jag måste älska mig själv? Tydligen. Men det känns fel, så ofta. Undra vad jag egentligen tycker om den kärlek som jag riktar åt andra. Är den liksom ok? Eller är den värdelös den med? För det vore ganska hemskt. Nu vill jag somna och drömma mig bort. Kanske hamnar jag på en kurs i en blommande trädgård där en vacker gammal man ska lära mig om fenomenet kärlek. Och bjuda på lingonsaft. Jag tar med mig bullar. Det är bara jag där på kursen. Och mannen. Snälla, låt honom vara pedagogisk. Tack

Konstig Måndag

Om det är lättare att falla, med ena foten utanför (Melissa Horn)

Jag vaknade med magont. Ingen aning om varför. Men det var något som inte stämde. Kände mig stressad trots att jag inte är det. Det blev en lugn frukost framför Malou (Efter tio) och sen tog jag en dusch. Då lossnade energierna lite och jag kunde jobba lite mer koncentrerat. Nu tvättar jag samtidigt, och till lunch blev det dinkelpannkakor med min goda tonfiskröra.

Kanske blev det en aningens för mycket igår. Satt uppe till efter tolv och skrev brev. Det var lite tumultartat uppe på hjärnkontoret. Och. Ja. Då blir jag lite rädd. Jag vet att jag besitter en kreativ ådra, men när den får styra för mycket, då är det annat som får lida. Det händer med jämna mellanrum att jag måste bromsa. Och då kan man ju inte gasa samtidigt.

Jag vet att jag döljer en sanning (Melissa Horn)

Igår upplevde jag en bit sanning. Om mig själv. Jag är inte helt säker på vad det betyder, kanske att jag lär känna mig själv. Det var lite häftigt faktiskt.

Nu ska jag avsluta tvätten, och sen göra mig iordning för min sista intervju som jag ska göra för en artikel som jag skriver. Berättar mer när den kommer i tryck!


Wii vilken härlig söndag...

Det här var en riktigt bra söndag - helt sanslöst roligt att träffa Ulliz och Emily! Och Ida-tjejen! Vi snackade Idol (Ida och Ulliz gillar inte Linnea, men det gör Emily), dåliga TV-satsningar som förpestar lördagkvällarna, jobbsnack, allmänt gillande och ogillande och sen....Sen blev det Wii fitness - åh vad vi har skrattat åt fotbollsspel, fiskfångande med pingvin, snöbollskastning. Det är alltså ett tv-spel för att förbättra formen. Mest tror jag man förbränner för att det är så kul och man skrattar mycket. Fast det är klart, en hel del balansträning blev det också! Sen har jag passat på att gå en hel del idag också - dels från Stureplan till Odenplan, ca en halvtimmes promenad. Och sen från Odenplan till Medborgarplatsen, närmare 45 minuters promenad. Så jag är nöjd, för det gör att jag känner mig piggare. Ja ärligt talat så känner jag mig en aning tröttare (alltså de senaste veckorna) och jag vet att det har med ljuset att göra. Vet inte om ni minns det, men jag var ute en hel del förra vintern och hösten. Minst en timme om dagen hade jag som mål, för att få mer ljus helt enkelt. Det är nog lite samma visa detta år!

Nu har jag gjort mig en kopp kamomill, och ska förbereda mitt skrivbord som för närvarande är köksbordet. Det gör jag för att liksom välkomna arbetet imorgon. Jag har en intervju imorgon, klockan 16.00 och innan dess är det förberedelse, någon form av fysisk aktivitet. Det skulle vara trevligt att få till en tvätt också.


Du finns inte på min karta när jag är här hemma. Men i mina drömmar är du högst verklig, och du tar plats. Ofta talar vi om våran kärlek, som om den fanns på riktigt. För det gör den inte. Du antar konstiga ansiktsuttryck. Ibland gråter du. Och när jag vaknar har jag ont i kroppen. Det är inte klokt vad jag kan sakna vad vi hade, trots att det har gått sekunder, timmar, dagar, månader och år. Det jag är mest rädd för är att uppleva din död. Hur hemskt det än låter, så finns det en del av mitt hjärta som är reserverat för bara dig. Det är en liten bit, men när den gör sig påmind så fyller den ett helt universum...


Ung människa tänker på kärlek från Svunnen Tid

En näve nötter & bär

Jag ska inte börja distribuera nötter och bär. Jag försöker koncentrera mig på artikelskrivandet. Men det som däremot lockar litegrann är att hitta på företagsnamn (då kan man undra varför jag ännu inte döpt mitt egna företag till något - återkommer om detta) - och idag är resultatet ganska lyckat: En näve nötter & bär. Som kan konkurrera med Icas Gott Liv nöt & bärmix. Icas är faktiskt riktigt god, men det finns en del missar. Först och främst - alldeles för lite nötter - i alla fall i de påsar som jag och Sven (läs:Sven) har köpt. Det är mestadels russin i, och även om de är goda så är det nötterna som är viktiga. Ja. Och priset ligger kanske en aning för högt - 26.50 kr när vi kollade i affären idag.

Så - vänner, vad gör vi? För själva konceptet - att äta nötter och bär under fredagskvällarna är inte alls dumt. Då försvinner det onyttiga sockret eller alldeles för salta produkter. En kopp gott te till, gärna av de ekologiska sorterna och kvällen är komplett. Men! Dagens tips är att göra sin egen nöt och bärmix (undrar hur många gånger jag har skrivit det nu dårå). Och vi gjorde såhär:

En näve, eller två, nötter & bär
1 påse pistachenötter
1 påse pekannötter
1 påse cashewnötter blandat med några paranötter
1 påse ekologiska tranbär
1 påse gula russin
----------
Kvittot stannade på 140 kronor. Vi räknade att minst fem påsar måste vi få ut för att hamna i samma prisklass som Ica Gott Livs produkt. Det blev nästan dubbla - och mer nötter! Vi la allt i en stor skål och blandade runt. Och sen la vi drygt en näve, ja kanske närmare två nävar i fryspåsar. Klart! Nu har jag några mellanmålspåsar tillgodo! Bra även för er som har barn om ni ska skicka med mellis. Förslagsvis byter ni ut pistachenötterna mot något annat. Förutsatt också att allergier är uteslutna! Nu skrev jag "1 påse" - men det handlar om att använda sin egen kreativitet vad gäller mängderna. Framför allt ville jag prioritera så att det blev mycket nötter - och till det goda gula russin och finfina tranbär.

Nu ska här sovas! Imorgon är det högmässa klockan 11.00 och den ska jag gå på! Funderar på en rejäl äggfrukost! Och kanske äta lunch ute...Har inte riktigt bestämt mig än. Vet bara att jag ska till Ulliz och Ida på eftermiddagen. Dessutom får vi sällskap av fina Emily - det känns jättekul! Innan jag somnar så har jag en god kopp grön chai med kanel och kardemumma som jag dricker. Sa jag att jag är teoman?

Idag, innan jag åkte till Sven, träffade jag redaktörerna på Livskick! Vi hade bra samtal. Johanna har jag haft mest kontakt med, men det var även kul att träffa Camilla!

Precis som tjejerna själva beskriver på sina bloggar, så glömde jag också att ta kort! Men vi får hoppas på ett möte snart igen!

If somebody...

Klockan är sova. Men jag kan inte låta bli. Så då får det bli så. Jag tycker om fredagarna med Sven, vi käkar, kollar på Idol. Och dissar att Skavlan som går samtidigt. Fast idag kikade vi lite ändå. På Leif GW Persson. Kanske klassad som Sveriges tråkigaste man. Om man bortser från idag. För nu var han riktigt rolig. Sa saker på ett sätt som fick både mig och Svenne att undra om han inte led av vanföreställningar (observera att jag säger detta med en skämtsam ton) - nej, han var klockren: "man får kolossal arbetslust när man är nykter". Aha. Eller HAha.

Tankarna som snurrar nu är - ska jag sova eller fortsätta att hänga? Kompromissen blir att lägga sig, och läsa lite grann. Kan berätta att intervjun gick bra - och tänkte skriva ihop mina första tankar imorgon. Exakt när kan jag inte ange, för jag har inte riktigt bestämt mig än hur dagen ska se ut. Förutom en sak - ska träffa Livskicks redaktörer imorgon - och det känns jättekul!!Springer iväg och ska göra en intervju!

Men måste ju bara dela med mig av dagens äventyr hemma hos kompisarna i Årsta! Vi hade det jättemysigt, tog en promenad och åt verkligen en suveränt god lunch. Passade på att ta med mig receptet - delar med mig snart!


Begränsningar i Ditt Egna Jag

En del skulle kanske bli provocerade ifall det sas att människan är begränsad. Men tänk efter nu lite. Vi är dödliga. Vi behöver mat, sömn och annat nödvändigt. Vi blir sjuka, vi fastnar i negativa tankebanor. Sen har vi styrkor. Vi är rätt smarta. Men ändock. Begränsade.

När jag satt och jobbade idag märkte jag något. Jag var trött och lite speedad (ja, alltså på mitt sätt). Samtidigt. Då insåg jag, att för att kunna somna ikväll, så behöver jag sätta punkt för dagens arbete. Annars skulle det bli för mycket. Anledningen till att jag satt uppe så sent, var att jag prioriterade annat under dagen. Det gör mig inget att jobba på kvällen, bara det inte inverkar på sömnen. Det finns gränser där med. Och faktum är att jag kände mig lite stolt. För min notering och handlandet därefter. Det blev ett varmt bad med fotscrub och tvätt av hår.

Det kan vara så att jag påverkas av andra också. Träffade en vän idag som känner sig nere och stressad över sin situation. Och det gör ont att se, eftersom jag själv varit där. Mer än en gång. Och det påminde mig om att vi just är begränsade. Och att vi inte alls ska lära oss att göra mer och mer. Snarare mindre. Och känna att det är helt i sin ordning. På något sätt är det en investering i framtiden. För tar du hand om dig, då presterar du bättre när du väl ska prestera. Att det sen är svårt att släppa saker, det är en annan sak. En övningssak. Gränssättning är viktigt och svårt. Samtidigt.

Brukar du kunna stoppa i tid?
Promenader is the schizzle!

Sitter och fryser om fötterna. Men det går att åtgärda. Annat som är åtgärdat är ett fd stressat huvud. Jag jobbade på bra under fömiddagen, men sen gjorde jag som så ofta förr - lämnade allt för en härlig promenad. I snabbt tempo och jag kan säga att jag numer äger ett nytt huvud. Det känns fantastiskt. Och jag kom på minst en bra idé därute. Så det är verkligen inte bortkastad tid. Till en början kretsade tankarna mycket kring mitt jobb och hur jag ska lösa vissa knutar. Men sen var jag ett med naturen. Och sprang upp för den stora trappan vid Skogskyrkogården - det kändes mer än bra. Sen gick jag till Svedmyra och gjorde mina inköp. Lite nöjd över nya tesorter! Och sen lagade jag en lunch inspirerad av Blossom Magazine - en kikärtsröra med spenat och fetaost! Ska redogöra för receptet inom kort! Nu håller jag på med lite hemligheter i köket medan jag jobbar - mycket bra kombo! Ikväll är det yoga med Janne, men det borde ni veta vid det här laget!


Har ni läst min artikel om mindful matlagning?

Ni som vill få inspiration till nyttiga recept - titta här på mungbönegrytsreceptet!

Sist men inte minst - kumminstekt potatis och blomkål!

Sitter och pillar lite grann...

Pust. Det är inte alltid lätt med texter. Sitter och knåpar med slutresultatet av en artikel, men nu behöver jag en femminuterspaus. Då är det skönt att kunna blogga, där antalet tecken inte spelar någon roll! Jag hade en bra dag igår eftersom jag fick ett nytt frilansuppdrag på en tidning. Det kändes härligt!

Igår var jag inte världens bästa bloggerska precis. Nej, inte ett enda inlägg blev det. Jag skyller inte på något, utan konstaterar att dagen gick snabbt. Jag var bland annat ute med hunden Elviz och sen umgicks jag med Ulliz. Hon och Ida har köpt Wii spel, som är en form av träning - det var jättekul att få testa och jag hoppas att vi på söndag (när vi ses igen) kommer kunna spela och utmana varandra!

Dagens fokus är jobb. På ett trevligt sätt. Jag passade på att städa mitt skrivbord så att det skulle vara mer lockande att arbeta. Och jag tror det funkade! Ordning och reda gör en hel del! Innan lunch (och vad ska jag äta till lunch egentligen??) ska jag ta en snabbpromenad till Skogskyrkogården igen - det var så fint där sist när solen lyste!

Jaha, om jag skulle ta och försöka fixa det sista med min text. Nu tutar vi och kör! Kram på er!Måndag - igen! En härlig promenad!

Hallå där ute! Vilken vacker dag - helt fantastiska färger som kommer fram genom solljuset. Trots att jag hade en hel del på agendan, så valde jag en snabbpromenad till Skogskyrkogården. Var ute en dryg timme. Det var skönt och behövligt. Dagens träning är med andra ord avklarad!

Just ja, en kompis till mig, Christian, är med sitt band MLVNS och låten denight med som webbjoker i nästa års Melodifestival - om ni klickar här kan ni lyssna på låten. Och tycker ni den är bra - skicka in ett sms och rösta! Det är enkelt - sms:a 139 till nummer 72211. Jag röstade kan jag avslöja!

Nu ska det bli lite lunch. Sista gången mungbönegryta, nu med lite grilloumi (ungefär som halloumi) och råris. Klockan två ska jag på kurs om trafficking - det ska bli spännande!
Lät mig sova ut

Söndagarna ser ofta likadana ut. 11-mässan, fika och sen kanske träffa någon kompis. Men idag blir det 18-mässan. Och en massa slapp innan dess. En timme hade jag tänkt ägna till jobb. Mest för att jag vill och då känns det okej. Sen vill jag inte att det ska kännas stressigt i veckan.

Fick ett trevligt mail idag, av en vän. De har kommit med som webbjoker till Melodifestivalen! Från och med imorgon kommer man kunna rösta, så jag kommer se till att lägga upp en länk imorgon så att ni kan rösta med!

Nu är det dags för lunch - idag blir det en krämig linssoppa. Här kommer ett recept på hur jag gör:

LINSSOPPA med lite KRÄMIGHET
4-5 morötter, skalade och skivade
1 lök, skalad och hackad
Smör och rapsolja
5 torkade aprikoser
1 msk curry (jag använder Korma) 
1 buljongtärning (gärna utan glutamat)
2 dl röda linser, sköljda
1,5 liter vatten

Grädde läggs i sist, direkt i tallriken (se nedan). Ett annat tips är att pressa lite citron till!


Fräs löken och morötterna i en blandning av 1 msk smör och 1,5 msk rapsolja (den bästa mixen enligt mig). Lägg i den 5 aprikoserna. Krydda med curryn. Häll sedan i linserna och vattnet (jag brukar koka upp 1,5 liter vatten i vattenkokaren) och en buljongtärning. Låt koka i ca 15 minuter. Jag brukar frysa in soppan i portionsförpackningar UTAN grädden, så den lägger jag direkt i tallriken istället. Så sen när jag tinar den och värmer den, så lägger jag i "färsk" grädde eller creme fraiche. Men ska hela soppan ätas direkt - lägg i grädden. Servera gärna med grovt bröd. I mitt fall blir det med leverpastej, ekologisk. Behöver järnet och proteinet!Jag har fått förfrågan om lekar - gjorde ju impovisation med några vänner igår. Ska höra med Sven om han kan skriva ner några tips som jag kan publicera på bloggen!

Svunnen tid kan ibland göra sig påmind

Hon tittade på den andra sängen. Låg hon kvar där? Eller var det någon annan? Novembermorgonen var lika mörk som en gränd nattetid. Hon kröp upp ur sängen. Ångesten dunkade i takt med hjärtat. Eller kanske var det bara hjärtat. Hon la sig bredvid henne. Den andra omfamnade henne och där låg de tillsammans.

Rädd, ung kvinna på sjukhus, en novembermorgon under 2000-talet

Dagens låt, om jag nu ska rekommendera en är Anthony & the Johnsons Hope there´s someone
Linnea, som jag hejar på i Idol, sjöng den i ett tidigt skede i tävlingen. Den kan ni lyssna på här.


En rörelse har börjat inom mig. Jag är inte säker på vart den för mig. Just nu verkar den mest i mig. Det är ganska fantastiskt att känna detta. Men också lite skrämmande. Jag ber mest att det ska leda till något bra. Det har nog lite att göra med att ta sig själv på allvar. Lite så.

Jag kan säga att jag har haft en av de bättre dagarna idag. Först hjälpte jag Sven att handla på Outlet i Barkarby - han hittade jackan med stort J. Och två tröjor, varav en var superfin (enligt mig!). Sen köttbulletallrik på IKEA. Synd att det inte fanns något erbjudande på köttbullarna. Jag hörde om det på radion, men det gäller tydligen inte på helgen. Man kan inte få allt!

Sen var det improdags - ett helt gäng var vi hemma hos Sven - och vi körde olika lekar i nästan två timmar! Det var kul och skönt att släppa lite på spärrarna. Och fika sen! Det är aldrig fel. Sven och jag avslutade kvällen hos mig med lite fisksoppa, Robins och surf på nätet. Nu ska jag sova tänkte jag. Ah, lite bilder förstås!

En liten hälsning inför helgen...

Det är klart att man ska använda grädde i maten!

Kan det vara reklamen som Skånemejerier gör? Det här med "en skvätt grädde i maten...." ? Hur som helst, la till några matskedar grädde i en tonfiskröra som jag gör till mina pannkakor ikväll (jajemän, det ska bli fyllda pannkakor!) och det blev dundergott. Här kommer ett litet recept på röran jag gjorde. Kan även serveras med pasta! Om man inte är sugen på att göra pannkakor.

Dundergod tonfiskröra!
1 burk tonfisk
1 halv gul lök, hackad
1 halv avokado, i små bitar
1 dl keso (jag är mycket inne på detta med protein just nu)
3-4 msk grädde, gärna ekologisk
Krydda med salt och peppar. Jag använder Santa Marias piripiri, som är bra som peppar

Blanda allt förutom grädden. Ta i den sist. Smaka av - "oj sjutton vad gott" ska reaktionen vara. Annars - krydda till lite!

Dags att gå ner till tvätten. Jo för det hann jag trycka in idag!


Ut & Gå - första promenaden på Evigheter!

Har jobbat på lite men nu vill jag ut!

Tanken är nog att gå en sväng på Söder. Vi får se, kameran är med!

Och jag bjuder på lite bilder!

Ska någon titta på Idol ikväll?


Lite lugnare. Lite bättre

Dagen påbörjades med yoghurt, nötter, lättsockrad lingonsylt och havregryn. Russin var det också. Och en kopp yogite. Ska strax fundera över lunchen. Hittade en hel del intressanta recept i Blossoms senaste tidning (som rekommenderas - den är full av inspiration på ett schysst sätt!). Sen då. Jo då, planer finns. Strax jobb på ca en timme för att sedan varva med lite städning. Sen är det så att jag har en gratisträning på WorldClass som jag vill nyttja. Och det ska jag nog också göra. Funderar på coreexpress klockan 16.30. Första träningen på länge, om man bortser från den fantastiska yogan.

Något annat fantastiskt var dagen med Ulliz igår. Vi träffades vid halv fem och hängde till klockan tio - som på den gamla goda tiden helt enkelt! Kollade på Heath Ledgers sista film, The Imaginarium of Doctor Parnassus - bra men lite otäck. Häftigt hur de löste olika scener efter Ledgers död. Klart sevärd, även om jag stundtals inte riktigt hängde med. Många bra skådisar och mycket fantasifulla scener. Nöjd.

Igår var jag även för första gången på Bromma Blocks, skulle kolla synen och fick samtidigt se det nya centrumet. Det fick godkänt, men däremot så är kommunikationerna dit usla. Kanske att det kommer en lösning på det!

Nämen om man skulle ta och jobba lite!

Det finns dagar som inte är som andra...

Det hände något idag. Och det var länge sedan sist. Jag hade en oerhört påfrestande dag. Ingenting verkade fungera. Att sedan saker och ting blev gjorda, det är ett mirakel. Först och främst - jag kunde inte bestämma mig för vad jag skulle börja med - så det blev mest att jag gick från den ena saken till den andra, utan att finna fokus och utan att känna mig tillfreds. Det kändes inte alls bra. Mitt i detta började grannen spela hög musik och då fick jag direkt dåliga vibbar och negativa tankar. Men sen då, jag bakade ju bullar. Som vägrade att jäsa... Så nu har jag en hög ojästa bullar hemma och vet inte alls vad jag ska göra med dem. Fast saken är, de går ju att äta. Men man blir lite fulll i skratt av det. Bastanta skulle jag vilja kalla dem. Min kompis Sven tittade på mig med den största oron jag någonsin sett och frågade lite snällt: men du, är de här bra för magen eller? Jag skrattade så att jag tror det negativa for ur mig. Ja, till och med Janne på yogan fick säga till mig att slappna av.

Till saken hör, att det här kändes verkligen ovant. Jag är ju fröken Positiv i det flesta hänseenden. Lite pepp ändå denna kväll:

* jag fick iväg ett säljmejl
* jag fick ett svar från en person som jag ska intervjua till en ny artikelidé
* jag städade badrummet skinande rent
* jag jobbade konkret ca 1 timme med affärsplanen
* jag registrerade mig på linkedin, facebook för vuxna
* jag tycker att livet är ganska vackert ändå

Kanelbullebak & Företagande = bra Kombo!

Sa jag att jag missade tvätten i morse? Med gott samvete i alla fall.
Nu sitter jag och läser min gamla affärsplan och den ska revideras. Bums! Jag har ju kommit fram till att bara satsa på skribentdelen, för det blir för mycket annat att koncentrera på sig annars. Sen har jag förändrat arbetssätt till ett som fungerar, och det vill jag få ner på pränt.

Sen ville jag baka lite och det blir ett recept från Molly igen. Kanelbullar!


Sovsugen Företagare har Vaknat

Jag lägger mig ca 22.30 varje dag. Sen i lördags om jag inte minns fel. Fast det var någon dag det blev efter tolv. Men min tanke har då varit att komma upp lite tidigare på morgonen. Men nej, så blir det ju inte. Fast eftersom jag har varit sjuk tycker jag det är helt okej att sova lite längre. I förebyggande syfte. Låta kroppen återhämta sig ordentligt!

Den 15 oktober närmar sig med stormsteg. För en som söker till högskolan är detta datum ett måste att hålla reda på. Men så är det ju också Blog Action Day - ni kanske minns förra året? Jag skrev om klimatet

I år handlar det om VATTEN. Det är klart att det är intressant, och det finns mycket kunskap att inhämta. Jag ska fundera på hur jag ska lägga upp mitt inlägg.

Jag återkommer om ett tag och berättar vad dagen består av.... Har med föreläsningen igår att göra!


Iväg på föreläsning!

Men jag bjuder på lite vackra bilder. Och jag kan avslöja att jobbdagen har gått över förväntan! Glad är jag, ja!


Vi närmar oss målet!

Gårdagen var kanske inte den bästa ur effektivitetsperspektiv. Och det är jag lite stolt över. Jag hade svårt att hitta lugnet - så jag städade ordentligt. Det gjorde att företagsdelen fick sig en utfrysning. Men jag hann jobba någon timme i alla fall. På kvällen hälsade jag på mamma, och vi åt middag och ringde mormor och morfar! Jag fick ett par Hello Kitty strumpor och lite annat. Mamma tyckte jackan som jag köpte var fin. Och jag måste säga att den är precis så varm som jag vill ha den, plus att den har en härlig krage!

Idag kommer jag använda mig av gårdagens lista. Och inte lägga till någonting. Jag har inget behov av att maxa dagen med massa saker. Och det är väl snarare skönt att klara av det som man företagit sig, istället för att ha en lång lista som aldrig tycks ta slut?

Målet ja. Det är ju friskhet - och nu känner jag att imorgon kommer jag vara fit for fight. För yogan.

Jag har börjat handla mer och mer ekologiskt. Kan vara att jag inspireras av boken som jag läser. Men jag lägger hellre pengar på bra mat (och schyssta förhållanden för maten) än till exempel kläder och annat. Sån är jag.

Skulle ha träffat Dorotka igår, men hennes plan var sent ute. Men vi får planera en träff, jag vill ju gärna hälsa på henne!

I söndags var jag på eat, pray, love. Och jag tyckte om den - en feelgood film. Jag tyckte Julia Roberts gjorde en bra rollprestation, men framför allt tyckte jag om den frihet som presenterades i filmen. Det var en scen där Liz (J. Roberts) ber till Gud för första gången - det var starkt. Det var kul att träffa Kinga också - och är stolt över den numer psykologistuderande tjejen!
Måndag - inte som alla andra

Nu känns det på riktigt att vi går mot kallare tider. Men det gör ju att annat kan komma i fokus - mysiga hemmakvällar med tända ljus, bra böcker att läsa, Idoltittande...Ja, du väljer förstås själv. Jag satt och läste i bloggen om förra november. Det verkade hända saker där och då. Det märks också på sättet jag skrev på. Jag verkade genuint vara i någon förändringsfas. Det var kul att läsa.

Då jag fortfarande är bebodd av snörvel & snyt, så kommer denna måndag att vara lugn. Men i närvarandets tecken ska jag försöka skriva klart en artikel, ett första utkast. Ah, bäst att göra en lista, i vanlig ordning. Så att det ändå blir lite produktivitet och effektivitet. Men i lugn takt!

FÖRETAGSBITEN
- arbeta med artikel (ca 2 timmars fokus) - skicka till L som ska hjälpa mig med korr och feedback
- läs i boken om bokföring och årsbokslut - och formulera frågor till min rådgivare (köpte en tjänst där man kan ställa frågor inom området ekonomi, juridik och marknadsföring) - (1 timme)
-Sammanställa mina idéer i ett dokument. För att sedan kunna göra synopsis till varje vid senare tillfälle (1 timme)

STOPP - mer än så ska vi inte göra.

ANNARS DÅ?
- Läsa mer i boken Konsten att äta, träna och må bra (höra av mig till förlaget för att kunna recensera boken...)
- lite städ & disk
- handla mat på ICA Svedmyra (eventuellt idag, men det funkar bra imorgon också)
- träffa Dorota i Sigtuna för en promenad på kvällen!
Saknar mina promenader....

Bättre än igår! Men sakta i backarna!

Nuförtiden händer det att jag blir lite insnöad. På saker som jag läser om, eller annat som inspirerar. Nu är jag inne på detta med min kost, och det går riktigt bra. Jag har ju som sagt fått för mig att jag är en proteintyp, men det betyder ju inte att jag struntar i kolhydraterna och fettet. Det handlar väl mer om någon slags medvetenhet. För matdagbok och lunchen och middagen tar jag in under tystnad - alltså inget läsande eller annat störande moment. Det har gått bra i två dagar. Men just nu känns det skönt att min förkylning håller på att försvinna. Men jag får lära mig av den senaste gången och inte ta i för mycket. Så idag fortsätter jag med megaslappande i sängen. Fast...jag ska på bio ikväll - men det är lite slapp över det också! Eat, pray and love. Med Julia Roberts. Och Tuva Novotny. Åh, det ser jag fram emot!Jag har fått förfrågan angående min jacka - ska be min kompis fota mig idag!

Läsa. Te. Matplaner (?)

Jag känner faktiskt HUR jag blir friskare. Jag har varit noga med att göra ingenting. Inte ens titta på klockan. Inte ens tänka tanken jobb. Jag tillåter mig själv att läka. Den självläkande människan, är inte det en bok? Min granne håller på att banka, nu har han gjort det i en kvart. Jag funderar på hur reglerna fungerar. Om det liksom är ok att göra det på en lördagkväll. Det står att man inte ska spika eller borra kvällar eller nattetid. Jag tycker det är lite kväll just nu. Men väntar tills det har gått en timme. Uppdatering: han slutade!

Som sagt, läsning har varit på schemat och jag funderar på att skriva en recension av boken Konsten att äta, träna och må bra (Paul Chek). Det är inte helt lätt att svara på de formulär som finns i boken (jajemän, jag tänkte testa en icke-diet, äta efter ämnesomsättningstyp) men jag kom fram till att jag är en proteintyp - något som jag misstänkte.

Apropå mat blev det mungbönegryta till lunch. Med ris. Som mellis blev det lite mandlar och russin. Sa jag att jag dricker mycket te? Nu blir det snart mörkt - så jag ska tända lite ljus. Funderar på om det är något sevärt ikväll? Vet att min kompis Kinga rekommenderade något på SVT play som handlade om sömn. Jag tror jag ska titta på det. Middagen ja. Det är snart dags att äta igen. Linssoppa med avokadomackor får det bli.

Måste säga att jag är stolt över mig själv. Att jag har tagit det så lugnt. Det har verkligen behövts. Sen funderar jag på detta med tid. Att vi många gånger upplever det som bristvara. Men kanske att vi tänker fel och hanterar tiden på fel sätt? Kan det inte vara så att vi ska ta allt som vi måste göra och tänka i månadstermer? Istället för att tänka att "jag missade träningen den här veckan" så kan vi tänka, att jag hinner träna denna månad. Jag tror inte att när vi väl ska lämna jordelivet så kommer vi att minnas HUR mycket vi hann med. Utan det är närvaron och lyckan som ska vara i fokus. Tycker jag då alltså.

Ny månad. Oktober. Min syster fyller 20 år. I förra året gjorde jag detta i oktober (klicka på oktober 2009 om ni vill kika):- jag uppmanade mig själv att inte gasa och bromsa samtidigt
- jag var med i Blog Action Day (ska vara med i år också - återkommer!)
- jag umgicks med finaste vännerna!
- gjorde min första egna prinsesstårta till syster
- jag fick min första artikel såld (Gröna Linjen)
- jag var hos mormor och morfar och fick den årliga förkylningen!
- jag rustade mig mot november genom att ha saker att se fram emot - kanske en favorit i repris!
- hahaha - jag var dubbelförkyld - precis som nu! och jag blev också besviken på mig själv! Vadå repris???
- jag inspirerades av dåvarande Bloggvärldsbloggen för att skriva inlägg med speciella teman
- Umgicks med Maria och då, lilla, Klara
- Avslutade månaden med Allhelgona tillsammans med Svenne


Det är bara att fortsätta

Fryser om vartannat. Dricker te i kopiösa mängder. Läser bok. Vandrar mellan rummen. Åt pannkaka till frukost. Min hjärna går lite på lågvarv, och det är skönt. Har inga som helst planer idag, och tänker inte skaffa mig några heller. Vet att ett paket väntar på mig på OKQ8, från goodiebag.nu. Lite varuprover, kan vara trevligt! Du kan själv testa - det är bara att registrera sig och det är gratis!

Igår var Svenne här - det blev Idol och avslutades med Skavlan. Jag är just nu ett fan av Linnea Henriksson - wow vad hon var bra igår!! Du som tittar på Idol - vem tycker du är bra?

Brr, dags att sätta på mera te - kanske en hel kanna? Inte alls en dum idé! Saknar mina vänner, men samtidigt är det bra att vara lite lonely idag. Jag läser just nu Paul Cheks bok. Mycket intressant och jag fortsätter!

Jag fick en gissning på vad jag skulle baka igår - äppelpaj. Men! Det var ett häftigt bröd som jag gjorde i långpanna - här får ni receptet (från Mollys trevliga blogg!) - äppelrutor med kardemumma!Gilla Livet och Lite Allvar

Några tårar föll när jag såg Änglavakt med Izabella Scorupco och Michael Nyqvist. Är lite allmänt bölig när jag är snorig. Och ganska rolig är jag också. Det kan Herr Höckert intyga när jag pratade i 180 om allt vad vi ska äta ikväll. För egentligen är det inga stora saker: lite linssoppa och sen pannkakor med sylt & grädde. Helt okej meny i Sjukstugan. Sven sa att han hade lite ont i halsen imorse. Men. Han kommer ändå. Det tycker jag är bra. Ni som inte vet vem denne Höckert är: han figurerar ganska ofta här på bloggen och är en av mina bästa vänner. En som man kan lita på i vått och torrt. Det bästa är när han kommer i sin Skoda och fixar skjuts. Fy 17 vad jag är bortskämd. Men så är det också så att Höckert är bra på att säga nej också. Så det är lugnt. Hoppas jag!

Jag fick lite extra energi efter filmen, som jag hyrde via en kod på Headweb. Så därför ska jag nu ta ansats och fixa lite i köket. Men! Långsamt förstås. Kan ju avslöja några av ingredienserna...Inspiration fick jag av denna blogg!Morgon. Minus God. Fast ändå...

Klockan halv åtta, eller ja, strax efter sju, så vaknade jag. Snorig och dann. Och lika med ringa till jobbet och säga att det går inte. Så nu är jag hemma och kurerar mig. Lite skönt att kunna ta det lugnt. Konstigt att jag ska behöva vara sjuk för att ta det lugnt. Men så är det ibland. Fast trots feber (som alvedonen slåss med) och trots seghet har jag ändå lust att göra grejer. Fast eftersom jag igår var lite sur över det faktum att jag ofta är i status "full rulle", så tänker jag inte låta impulsernas tyranni styra. Men att blogga lite är faktiskt tillåtet. Är himlans sugen på ostkaka. Varm. Med grädde. Ska jag slå slag i saken? På matfronten har jag i alla fall lagt mungbönor i blöt. För att göra den goda grytan igen. Jag hoppas att koriandern som jag köpte för några dagar sen fortfarande är ok. Ja, det var lite från mig!

Ah. Jag har lite böcker att läsa. Känns hur bra som helst!