En bra dag, efter all grämelse...

Jag kan säga att dagen började bra. Eller nja, först höll jag på att tuppa av efter ett blodprov, men sedan mådde jag bättre efter att ha fått i mig frukost (två smörgåsar med makrill och ett ägg, vi får se hur länge jag håller mig mätt...). Planlös dag kanske? Inte riktigt, men ganska stressfri. Dessutom väljer jag själv om jag vill bli stressad eller inte, eller hur?

En glad överraskning igår var kommentarer från Dorota och Jenna angående min artikel på fitmama, så det togs emot tacksamt. Och som svar till Dorota kan jag säga att jag tycker mycket om Yoga, särskilt kundalinivarianten! Det kommer bli en kurs i höst med Svenne hoppas jag. Förmodligen på onsdagar, men vi får se. Jag återkommer när jag vet!

Igår var det ju utflyktsdags à la lång bilresa till Östanå färjeläger (vi tappade bort oss i Flaxenvik och höll på att ge upp...) och sedan kom vi fram till en parkering som styrs av Brödraskapet Skärgårdsstiftelsen (det var nästan så att vi inte vågade parkera....) och gick till fots till Brännholmen - där var det fint! Men det var svårt att bada, lite risky business om jag säger så, och efter en halvtimmes försök att hitta en normal botten så gav vi upp.

Men som plåster på såren hade Svenne ordnat med lunch och efterrätt och till det en god kopp kaffe. Efter att ha legat och vilat på bänkarna så tog vi vårt pick och pack och åkte hem igen! Mycket lyckad dag, nu ser jag fram emot Tyresta Nationalpark igen, där badet är beprövat!
Sat nam - yoga för en sargad själ

Har hittat en radiokanal som har bra musik, ingen reklam och inget onödigt snack. Det fungerar alldeles utmärkt för mig med andra ord! Klockan är 20.51 och jag ska snart förbereda mig inför natten. Jag saknar persienner här i stora rummet - men en sak i taget.

Idag har jag gjort något som jag kan vara stolt över - en första artikel på fit mama som handlar om dryck - så var så goda

Yogan var bra, det var bara jag och Sven där, men det var bara trevligt! Kanske att det blir nästa vecka också, hoppas! Yoga är nog bra för lilla mig som har hamnat i en svacka. När jag låg i sängen och tyckte synd om mig själv så ringde gulliga Ulliz och sen mådde jag lite bättre - hon fick mig på andra tankar helt enkelt!

Imorgon ska vi på äventyr - jag hoppas på bad! Och fint väder!

Just det: en oslagbar kombination i matväg: aubergin som jag först saltar och efter en halvtimme sköljer för att sedan steka i bregott och olivolja, kryddar med peppar och salt. Jag pressar vitlök i en cremefraiche och blandar med hackad lök, kryddar lite. Steker upp strimlad kyckling. Skär upp en tomat och sedan är det bara att servera!! Se bilden nedan!


Strange thoughts in my mind

Hon märkte att hon var iakttagen, jag tittade mest på hennes ansikte. Hon hade fina drag och hon smålog medan hon tittade ut genom fönstret. Lugg och brunt hår. En skjorta som gick i blått. Vem är hon? Hon vände sig emot mig och kisade med ögonen emot mig. Var hon sur eller irriterad för min betraktelse? Tunnelbanan stannar och hon går förbi mig, snabbt. Hon kunde lika gärna ha tagit den andra utgången, men hon valde den bredvid mig.

Tunnelbanebetraktelse i slutet av juli, sommaren 2009

Dagen i punktform:

- Uppstigning
- 2 frukostar
- En utebliven fika av någon anledning som jag inte kan sätta fingret på...
- Artikelskrivande om dryck (säger till när den publiceras!)
- Träning: kondition (svettas mycket nu för tiden) biceps, axlar, bröst och mage
- Lunch
- Kyrka
- Middag
- TV

Bloggen går lite under temat: minsta möjliga ansträngning. Imorgon är det yoga!
Wish you were here sometimes..

Träna är vad jag tycker om...

och det vill jag ta vara på. Egentligen är det inte så svårt - man packar träningsväskan och går - det gjorde jag idag, och bastade efteråt - me like! Snart ska jag in till stan och gå på måndagsmässan. Det ska bli skönt att få koppla av lite i kyrkan. Kanske en promenad efteråt? tar på mig bekväma skor...Och kameran!

Att ta det lugnt är svårare än vad man kan tro, men jag ger mig inte. Igår låg jag och vilade från 19.00 och framåt - inga ljud, ingen musik, ingen TV. Och ingen dator. Mycket bra.

I helgen ska jag vara hundvakt åt Elviz - bra, för jag behöver miljöombyte! Bo på Odenplan mellan fre-sön blir alldeles underbart. Ska be Ulliz lämna lite filmer... Och vi ska ha det så bra jag och Elvan!

Ringde ett jobbsamtal - är lite stolt, tycker inte om att ringa egentligen....Vi får se, de ska återkomma på onsdag!

Tjingeling!

Ut och gå? Ligga i sängen? Svårt...

Söndag. En annars trevlig dag har nu kommit till svåra val. Önskar egentligen att jag kunde sova en timme eller två, sömnen har fått sig en törn på sistone. Men att sova på beställning går inte. Mässan i morse, förstås, och sen fika efteråt. Mn bror och Ania kom in till stan sen och vi intog en god bulgursallad på John Chris Coffee och sedan en megastor glass i Gamla stan - man kan säga som så här: nu vet jag att man kan må illa av för mycket glass...!

Här hemma har jag tittat på en romantisk film med Meg Ryan - det var mysigt. Har tagit mig en B-vitamin, får se om den hjälper. Myntate blev det också. Vi får se vad som händer härnäst...Man vet aldrig.

Myskväll med gänget! And tribute to my brother!

De senaste inläggen har väl gett er en hint om hur läget är. Från att vara en vandrande lyckotub så har jag nu hamnat i någon form av strejk. Ont i kroppen och knoppen samt illamående - svettningar och frysattacker om vartannat. Jag väljer lycka. Och jag valde rätt ikväll, för vilken kväll. Trots mina åkommor så hade jag det trevligt och mysigt med killarna Sven, Carlos och Kostas, tjejen Agnieszka och min bror och hans tjej Ania. Verkligen toppen - tack allihopa! Sven var snäll och fixade inköp med sallad och jag bakade som sagt en äppelpaj. Vi grillade korv, kött och grönsaker och det fanns även vin att tillgå. Men jag höll mig till vatten med tanke på tillståndet. Nu ska jag snart lägga mig för att sova. Det ska bli skönt. Och imorgon är det söndag och i vanlig ordning är det mässa, kyrkofika och så ska jag hälsa på min bror igen. Det är deras sista dag imorgon!

Men hörrni, dagens ros går till min bror - han fixade min dörr!!! Jag är så glad, för nu har jag en fungerande dörr till mitt vardagsrum - that is why it is so great to have a brother! I love him very much (not just because he´s good at fixing stuff...!)


These sweeties are leaving tomorrow ... :(


Sven, Agnieszka and Kostas at the grill-party!


Kostas is thinking about moving to Africa!


Eating, eating, planning how to make room for the apple pie!


The brothers...Sven and Kostas!

Andlös. Musiklös. Ljudlös

Kroppen suckar och är trött. Ögonen tittar åt sidan och sen tillbaka. Jag lever fortfarande, och nu går det långsamt, precis som det ska vara. Vädret är fint, varmt och soligt. Och om några timmar är mina vänner här. Ska försöka njuta, även om jag just nu vill vara ensam och ligga i sängen, görandes ingenting. Var i alla fall på morgonmässan och sen lite shopping på massimo (tack Line som visade mig denna alldeles underbara affär!)

Äppelpajen är i princip klar och bara liiite disk att göra. Ska försöka mig på tvätten också, men jag kan alltid gömma den!Varmt, kallt, varmt, kallt...

Min lägenhet har förvandlats till en strippklubb: ena stunden är det kallt och man sätter på sig kläder för att i andra stunden klä av sig igen - nej, tacka vet jag jämt väder. Tvätten har jag i alla fall ordnat. Det är ju i och för sig sorteringen som är det jobbiga. Har satt på ugnen för att laga lite lax. Jag tror jag har laxbrist, eller i alla fall brist på allt det goda som laxen innehåller. Till det blir det potatis och kidneybönor med dressing. Sen ska jag fortsätta att ta det lugnt, det går som sagt bättre, men är fortfarande lite yr i bollen. Har filat på en presentation till fit mama som jag ska skicka in idag. Det var tänkt att det skulle vara klart denna vecka. Och det är fredag. Ja, alltså inte mycket att göra.

Hungrig är jag och är glad över att det inte händer så mycket idag - min victorylista blir jag avcheckad med jämna mellanrum, jag kan nu meddela glatt att båda kartongerna som jag hade här hemma nu är nere i källaren, where they belong. Den sista var extra tung och därför känns det extra bra! Sitter och funderar om jag skulle ta träning idag också, men det blir ett nej där - lite vila kan vara bra! Ska träffa min kompis Line senare och på kvällen ska jag umgås med min bror och tjejen. Hoppas vi hittar något gott att äta! Det märks att jag är hungrig, men snart är laxen klar - mums!

Imorgon är det grilldags i Enskede Gård - om vädret tillåter. Jag har åtagit mig att göra äppelpaj, det kan gå! Det blir tredje gången den här sommaren. Tydligen är jag lite ansvarig för bestick och tallrikar, men resten för de andra ordna. Var och en tar med sig det som behövs! Funderar lite smått på att grilla korv igen. Och tänk om det är andra som vill grilla samtidigt - hur gör vi då? Man ska inte oroa sig i onödan!

Det går lite bättre nu, tror jag...

Datorn surrar. Jag mår lite illa. Och ändå tycker jag att det går bättre. Jag väljer lycka. Jag försöker välja lycka. Jag väljer också att snart stänga av datorn och lägga mig för att sova. Det är konstigt att det kan bli så ibland, men jag tror kroppen är i ett varningstillstånd och det MÅSTE respekteras. Som när jag gungade på gungan (se bild i förra inlägget) då mådde jag illa, som om jag typ åkte Vikingagungan på Grönan. Kroppen behöver vila från allt just nu. Mest på det mentala planet. Det ska gå låångsamt däruppe nu i några dagar och minsta möjliga ansträngning. Däremot är jag mycket förtjust i att ge kroppen fysisk ansträngning - var på Friskis idag och det var precis vad jag behövde. T-shirten var genomblöt efter passet men det var liksom ett kvitto på att jag hade ansträngt mig! Ryggen fick sig en omgång och likaså armar. Bastun var en bra belöning och sedan tog jag det ganska lugnt, umgicks lite med brorsan och hans tjej!

En dag i härlighetens tecken!

Ja, ni läste ju mitt förra inlägg om att jag är i en annorlunda fas. Mycket riktigt, det stämmer och nu måste jag go back to basics - vad man jag bra av? Ja, för att sammanfatta läget kan jag helt enkelt publicera en massa härliga bilder från gårdagens eskapader hemma hos Ulliz. Dessutom får ni två bonusbilder till en början, där jag smidig som jag är gungar i Stora Sköndal. Fotograf: Carlos. Bildkavalkaden fortsätter från dagens utflykt till Tyresta Nationalpark där jag, Svenne, Maciek och Ania hade en helt fabulous dag! Bildtexter kommer givetvis med förklaring! Jag gör det på engelska eftersom jag vet att min bror och hans tjej lär kika in på bloggen ikväll!


Yes, I am good at this, take a picture...

...from the other side as well!


Hi! I am Elviz and this is my little brother Bubba (the white one)


Ida made a delicious salad that we ate yesterday...


And for desert as you can see...


...which I liked very much!


Ranger Sven is assisting ranger Maciek...


...which resulted in a beautiful fire!


The atmosphere was great! My mood went up a couple of degress...!


Maciek is showing his injuries...


But most of the times there were laughter and happiness!


This is how you stretch after eating x pieces of sausages!


And of course: the queen of bathing did arrive...


The queen is having a conference with the Prince of "It´s too cold in the water"!


Great success!!


Maciek getting back. Hope his finger survived! Sven and Emilia still in the water!


Emilia är inne i en annorlunda fas...

För någon dag sen kollade jag och Sven på en DVD med Ambres. Det handlar om ett medium. Inte så mycket min melodi, men Ambres hade en del kloka saker att säga som även tangerade mina värderingar. Han pratade bland annat om mayan och det skulle man kunna kalla den värld som består av ha-begäret och alla prylar samt kommersialisering. Ambres menar att Mayan begränsar oss och för mig är det sant. Alltså, släpper vi mayan är vi fria på riktigt - så kan jag känna i alla fall. Att inte ha ha-begär är ganska skönt. För mig är lycka annat - även fast jag nu är inne i en trötthetsfas där lyckan enbart finns lite smått i bakgrunden. Ni minns kanske förra veckan då jag var mega-lycklig? Nu har jag fått en baksmälla kan man säga...Går omkring och tror att det fattas saker i min kropp - typ näringsbrist. Men det är nog snarare så att jag har för bråttom och gör för mycket saker. Nu gör jag ingenting istället. Tricket är att inte ha dåligt samvete för det, utan snarare vara glad över ingentingandet.


Saker jag mår bra av:


Gå i kyrkan
Yoga (kom igen Svenne, vi måste gå snart...)
Djupandas
Myntate
Bada
Lyssna på Bra Musik
Se på film
Massage (ska ringa min sjukgymnast)
Vänner (borde vara först på listan)
Träning (jympa i parken ikväll)
VattenEtt litet skratt!

http://pladuska.blogspot.com/2009/07/httpwww.html

Ja, klicka på det youtube-klippet och skratta lite grann. Det behövde jag. Ska snart bege mig till Ulliz, har inte sett henne på drygt en månad. Nu under dagen har jag varit på Carlos jobb och slöat, spelat yatzy och badat med Sven - vi hade det bra med andra ord. Mår lite illa just nu, men kanske att myntateet hjälper mig *hope so*

What to say, what to do...

På senaste tiden vaknar jag ganska tidigt, ofta strax efter klockan sju. Och det är nog ok, bara kroppen har fått sitt - vill ju inte vara trött sedan. Plus att det varit mycket träning på sistone och då vill ju kroppen få sitt.

Morgonens frukost har bestått av keso med russin och kärnor som jag inte kommer på namnet på (gröna) samt en smoothie (de säljer mumsiga på Lidl som jag kan rekommendera. 10 spänn! och inga tillsatser!). Till det en kopp myntate. Började städa så smått, men det var inget roligt.

Hur gick det med mina Victory Challenges igår? 33 % klarade jag av: jag skrev klart brevet till Mats. Men resten blev inte av...Men gjorde ju en massa annat: slöade, internetade och tränade i parken mellan sex och sju. Sven var med också och sen var vi ganska trötta...! För mig blev det pizza (ja, det var precis vad min kropp behövde, i och med att jag har varit så trött på sistone...). Lyckodagarna har gått över till ett rastlöst tillstånd där jag inte riktigt vet vad jag ska börja med...Har två kartonger som ska ner till källaren och jag har en soffa som ska vara sittbar och inte vara full av en massa prylar och papper...Kan vara dagens victory challenge.

Måste fixa något med min hårbotten - nu när det är så varmt så kliar det, inte kul. Har fått för mig att ett mentolschampoo skulle kunna lösa detta. Tänk vilka problem man har....
Du fanns i mitt medvetande, du fanns i mitt hjärta. Nu känns du långt borta och hjärnan är som förbytt. Ska det vara så? Ja, det är bra. Men du kan lätt återvända - det är inte mycket som krävs - och det skrämmer mig...

En tanke om Dig, sommaren 2009

Hej och hå - lite trögt uppe på hjärnkontoret!

Ligger hemma i sängen. Nej, jag är inte sjuk, bara seg så seg. Men jag har ändå skaffat mig planer för dagen och bara det känns ju bra!. Dricker så smått en kaffe och hoppas att verkningarna från den ska vara extra uppiggande idag. Jag läste på driftig.nu om det här med att vara effektiv och ge sig själv cred för att man faktiskt gör saker. Det är ViviAnn Labba som säger att tre saker per dag är alldeles utmärkt. För att göra en "hundra-lista" fungerar inte, det vet vi alla. Efter att du gjort en sak som du företagit dig skriver du ett V eller sätter en stjärna. V för victory! Stjärna för att jag är en stjärna. Men det som tilltalar mig mest är ViviAnns matematik: vi gör 15 saker i veckan (yes, du är ledig på helgen!) och det blir drygt 700 saker per år. Sug på den ni! Jag tipsar här om Labbas företag, klicka gärna och kolla vad som finns!

Ja, det blir lite av en företagardag idag - mina 3 Victory Challenges är:

Skriva klart mitt handskrivna brev till Mats
Läsa ett kapitel i Björn Lundéns bok
Formulera en affärsidé!
Lugnat ner sig lite grann och konstiga möten...

Igår var jag klubbad som en säl redan klockan 21.00. Jag kunde inte hålla ögonen öppna och då var det ju lika bra att lämna verkligheten och gå in i drömmens land. Jag drömde konstigt, det var om en person som betyder mycket, men som jag har svårt att komma nära. Det kändes inte alls bra och jag hoppas att den här drömmen inte slår in!

Ja, på grund av gårdagens trötthet blev det inget inlägg men jag kan berätta att jag hade en underbar dag med familjen Engström-Berger. Tillskottet Clara var ju bara för söt och väldigt på gång. Eller ja, när vi var i Rosendal så sov hon mest i mammas (Marias) knä, men senare var hon pigg, pigg och åter pigg! På Rosendal åt vi lunch i trädgården och myste i det fina vädret. Mike och Maria hade med sig en filt och maten var god - dessutom så tog vi en fika på det också! Sen gick vi hem och det var då tröttheten smög sig in och klubbade mig. Men det var skönt att sova, verkligen!

Idag har jag varit behjälplig med kyrkfikat, det var mycket folk = mycket att göra. Hann säga hej till några som jag känner i alla fall...Nu ska jag vila och sen är det träning som gäller. Kanske att min bror kommer ikväll med Ania, vi får se!


Tyresta Nationalpark!

Det är alltid kul att se nya ställen. Efter att ha varit med Svens bil i Solna för att hämta min cykel och lite annat bråte, så ringde jag min bror och vi kom fram till att vi skulle övertala Sven att åka till nåt ställe för att bada och sola. Sven var på! Måste dock nämna den fina lunchen som jag och Sven lagade igår: räkor (jag har blivit en baddare på att skala!!), blomkålsmos (tre potatisar var i också), sallad gjord på avokado, tomat, sallad och dressing och så delade vi på en mörk baguette - mycket gott!

Väl framme i Nationalpaken hade vi lite svårt att bestämma hur vi skulle fortsätta. Men till slut började vi vandra, bland myggor och myror, och det var en ganska bra bit att gå. Men vilken belöning vi fick! Vi kom fram till en insjö och givetvis hoppade vi allihopa: vattnet var perfekt, kallt och skönt!. Det var helt underbart, verkligen!

På kvällen gick jag, brorsan och Ania och åt på Kungshallen. Begreppet mätt har fått en ny betydelse. Eller alternativt kan vi säga att vi blev megamätta. Och trötta efter dagens eskapader!

Idag ska jag träffa Maria och hennes lilla Klara. Kan vara så att Mike ska med också. De har alltså blivit föräldrar och det ska bli kul att träffa det lilla krypet!
Friskisutejympa, bror och Ania, livet!

Jag var på utejympa igår - FANTASTISKT roligt. Ja, det var utan tvekan något som jag ska göra igen!! Det var härligt väder, bra ledare, bra musik och jag var full av energi (överskottsenergi) och efteråt mådde jag prima ballerina!

Sen var det bara att åka hem, duscha, äta....och in till stan för att träffa min bror och hans tjej Ania. Vi hade en riktigt trevlig kväll och jag var hemma efter ett. Det blir ett inlägg med bilder med gårdagens mat (som smakade mycket bra, jag var nog kock i mitt förra liv!) och från kvällen med bror. Är inte Ania söt så säg? Dessutom så är min bror lite avis på min kamera, för Ania blundar alltid när han tar bilder med sin megablixt, men med min söta lilla kamera blir det alldeles lagom med blixt, se nedan!!


Blomkålsmos med lax och avokado!

Kikärtsbiffar, cremefraiche med chili, räkor, sallad

Glass i  stora lass!

Söta Ania!

Vi tycker om varandra tror jag...!

Jag får adoptera dessa två! :)

Mina fina fötter vilade på balkongen!

Företagardag idag!

Oj, jag har verkligen varit effektiv idag, satsat på företagardelen, lärt mig en del och sedan suckat och stönat om vartannat - det är inte lätt att sätta sig in i allt detta. Jag har ju på ett ganska bra sätt formulerat i huvudet vad det är jag vill göra med det egna företaget. Men tips och råd är alltid bra, fast det gäller att sålla bland all information. Just nu håller jag mig till Skatteverket, ALMI, Företagarguiden....Här kommer tips när det gäller Affärsidén och dessa frågor ska jag ikväll sätta på pränt - för även om jag vet i huvudet kan det vara bra att skriva ner det, eller hur?


Affärsidén...

Vad är det du ska sälja?

Vilka är dina kunder?

Hur ska jag sälja tjänsten?

Geografiskt?

Varför ska kunderna handla av dig, hur särskiljer du dig?


Jag kommer att presentera affärsidén här på bloggen och efter det ska jag be er om lite hjälp - håll tillgodo!
Företagartjejen på semester!

Jag vill, men kan inte...

Ska jag städa eller skriva? Ska jag fixa lunchen eller läsa i min bok? Ska jag både träna ikväll i Rålis och gå stavgång i eftermiddag? Hjälp! Jag vill bestämma mig, men kan inte...Och blir då låst och på dåligt humör. Nej det finns både bu och bä med valfrihet...Dessutom gjorde jag en lista för inte så länge sen...Undra om jag har checkat av nånting på den?

Oj, jag har checkat av ca 70% (beräknat på en höft!) - jag har ju hunnit med massor på denna vecka. Tänk att för en vecka sedan var jag hos mormor och morfar och nu är jag här! Jag är extra stolt över att jag har målat och upptäckt proteinfrukosten. Nu har jag ju fått tips från Jenna gällande äggröt: "Jag brukar ex använda 1/2 dl rågflingor och 1/2 dl havregryn (eller bara havre ibland), i 1,5-2 dl vatten. Micra halva ordinarie tiden i micron, och röra i ett rått ägg riktigt ordenligt, och sedan micra lika lång tid ytterligare" (från kommentarerna).

Det har vänt lite, från totalt lyckorus, till lite trötthet och seghet - men inte mig emot, det kan vara skönt att bara göra ingenting och inte hela tiden springa fram och tillbaka och le. Börjar ju få träningsvärk i mungiporna! Ja och efter gårdagens träningspass är jag lite mör i kroppen, mest i armar=nöjd!

Något som jag saknar just nu...

Linser, träna, sola, läsa, stan, mat

Ja, det är bra att vara kortfattad, eller hur? Min dag har varit ett enda leende! Och nu har jag äntligen skaffat mig linser, de kommer inom några dagar. Och träningen gick bra, det var över förväntan vad LCHF-frukosten gav i form av energi och mättnad. Men det blev en banan för säkerhetens skull. Crosstrainern stod jag ut med i nästan en kvart och sedan fick armarna sitt, ryggen tränade jag också. Till sist mage och stretch, det var skönt. Men snart ska jag sova, för ögonen blundar av sig själva och jag var ju uppe tidigt. Om ni tittar på förra inlägget så finns det en bild på mitt kök på morgonen (07.30) - inte konstigt att jag går upp så tidigt, eller hur? Och så kan jag ju alltid tänka tillbaka....Dag 5 - vi hoppas på det bästa!

Oj hörrni. Rekord är slaget - jag är inne på min femte dag av absolut härligt och inspirerande liv! Det känns konstigt och underbart och det får gärna fortsätta så här (ja, jag måste ju få skryta lite grann..!). Igår hade jag dessutom nytt rekord, 27 unika besökare på bloggen - alla är ju välkomna hit och jag måste säga att jag hittade många intressanta bloggar igår. Bland andra veckans blogg på blogg.se, en tjej som heter Jenna som inspireras av träning och hälsa och skriver om detta på ett inspirerande och kreativt sätt - titta här så får ni se!

Uppe med tuppen för att kolla igenom information gällande ideella föreningar. Det är nog bara Dorota som vet varför jag gör detta, men för er andra kan jag säga som så här: behöver läsa på lite grann, kan finnas en jobbmöjlighet! Sedan har jag gjort en planering för dagen och skrivit ner den - det fungerar bättre för mig att verkligen ha det nedskrivet, koncentrationen ökar och jag känner att jag får saker och ting gjorda.

LCHF har jag inte nämnt tidigare. Det står för low carb, high fat. Det är många bloggar som visar på att viktnedgång har fungerat med denna "diet". Jag är inte helt övertygad förutom på en punkt: jag har tidigare haft problem med att hålla mig mätt med en kolhydratfrukost. Så jag testade häromdagen en annan variant - och mycket riktigt, jag höll mig mätt i två timmar, vilket är bra för mig. Dagens frukost blev därför i stil med LCHF, eller ja, jag äter proteinrik frukost: tre ägg med lite mjölk, rökt skinka, salladsblad, tomat och ett halvt glas juice (juice ska man vara försiktig med eftersom den lätt höjer blodsockret, den kan göra dig hungrig!) Eftersom jag ska träna på Friskis om två timmar så ska jag klämma i mig något innan träning - då blir det nog lite kolhydrater. Ja, ni som är intresserade av LCHF, jag kan rekommendera ytterligare en blogg: http://www.njutmaten.blogspot.com/ Där fick jag tips på frukostar! Titta vad fint det var med solen klockan sju i morse!


Frukosten a la LCHF

Kavat med kajak - och sol i fönstret...

Men visst, det finns en fråga som cirkulerar i mitt huvud - när ska jag ha tråkigt? För det har varit roligt nu i fyra dagar - det är nytt rekord skulle jag tro. Dagens exkursion var till Stora Sköndal där vi hälsa på Carlos. Fountain House finns där, det är ett stort hus (350 m2) med en massa mysiga rum. Men det är mycket som kvarstår att göra. Man kan säga att det är ett aktivitetshus för medlemmar. Carlos bjöd på kaffe och gav oss en exklusiv guidning och berättade lite hur de arbetar. Idag var han ensam på jobbet så han kunde ta hand om mig och herr Sven.

Vi begav oss med en kajak ner till vattnet. Vane Carlos visade hur man skulle styra åbäket och för mig gick det riktigt bra. Sven var tapper, men ska öva sig lite gällande balansen till nästa gång! Vi hade badkläder med oss så ett dopp i vattnet var oundvikligt - det var verkligen skönt! Tänk vad naturen ger oss!

Ah, innan vi begav oss till Stora Sköndal bjöd jag Sven på en god lunch: spenatsoppa, kikärtsbiffar med sallad och dressing, apelsinjuice. Mycket gott, om jag får säga det själv! Efter vår lilla eskapad ute vid Fountain House, där vi för övrigt hann med ett parti Yatzy, gjorde vi en blixtvisit på Globen Shopping Center (ingen höjdare, det finns väldigt få affärer egentligen...) och sedan åkte vi till Sockenplan och gick på gateau och drack kaffe med smörgås, jag tog en med brie, salami och paprika. Vi delade på en kanelbulle också - mumsigt!

Nu ska jag ta det lite lugnt, kolla på film...? Ja, jag tror det - Flyga drake blir det. Gissa vem jag såg igår på stan? Alexander Rybak, som vann melodifestivalen - han var ju väldigt söt!Promenad med stort P

Emily och jag sågs igen igår och vi påbörjade vår vandring mot Djurgården från Dramaten klockan elva. Emily hade beställt väder frånn en site som jag tror heter klart.se men av någon anledning började det smådroppa och regna lite grann. Tappra som vi var så fortsatte vi och det var inte alls illa. Vi gick och gick och sedan började det kännas i armar (jag hade stavarna med mig) och ben. Emily var densom höll god min och hon informerade mig med jämna mellanrum och nu minsann, nu är vi inne på slutspurten. Som tur var så bestämde vi oss ganska tidigt var vi skulle gå och äta någonstans, så väl framme vid Dramaten så styrde vi kosan mot Rice. De har en prisvärd buffé med sushi och lite annat för 95 pix. Och så ingår efterrätt. Det var en lyckad dag, och sedan fortsatte jag själv att vandra runt på stan. Jag letar efter byxor och skor, men utan resultat. Jag vet på ett ungefär vad det är jag vill ha. Men varför skynda?

Vädret blev bättre och bättre och jag satte mig i Kungsan för att läsa lite i boken som jag fick låna av Sven och det var skönt att bara ta det lugnt. Ett smygande glassug kom efter ungefär en halvtimme så jag köpte mig en, två kulor: lakritslimesorbet och hallonsorbet. Betyg blir högt, mycket gott. Kanske att bara en limesorbet skulle fungerat bra, men de hade inte den smaken...

Klockan sex gick jag till Eugenia och vem sitter i bänken om inte Agnieszka! Jag har inte sett henne på länge så det var roligt. Efteråt träffade vi på Carlos och gick och fika i Gamla stan. Jag tog mig bara en kaffe, men det var alldeles utmärkt! Sedan lämnade vi Agnieszka på tunnelbanan och jag och Carlos gick till fots till Skanstull. På vägen hyrde jag två filmer:  A Good Year  med bland andra Russell Crowe (gillar honom mycket!) och sedan Flyga Drake. Jag såg den första av dem hemma och den var mycket bra, 4 av 5 morgonsolar. Frankrike ska jag nog besöka, det är något som attraherar mig!

Nu mina vänner ska jag snart förbereda dagens lunch, Sven kommer hit och vi ska ta oss ut till Sköndal och paddla kajak. Jag är inte riktigt nöjd med vädret, men man kan ju inte få allt, eller hur?

PS. Middag blev havregrynsgröt med frukt och sojamjölk och GI-mackor (salladsblad fyllda med rökt skinka och lite majonnäs)

Kreativt tankebubbel med twist

Ja, det är ungefär så jag skulle vilja beskriva det nuvarande tillståndet. Tanken var att jag skulle lägga mig tidigt och visst la jag mig i sängen med boken "hennes mjukaste röst", men jag fick ingen ro. Tankarna vandrade däruppe, otåliga och stressade. Och då är det inte lätt att läsa. Det är inte ens roligt att läsa då. För jag tycker egentligen om boken. I Polen lärde jag mig att äta långsamt...Och det ger mig glädje att vara långsam. Till och med Sven tyckte att jag har ändrat tempo (vet dock ej vad han baserar det påstående på, med tanke på att jag pratar i 180, men det var ju snällt och togs emot tacksamt). Just ikväll så kliar det i fingrar och huvudet skapar idéer av olika slag. Pennan glöder på pappret och morgondagen är planerad (mer om det imorgon). Men jag vet inte alls var jag ska börja. Enklare uttryckt: beter mig som en rastlös person och finner ingen ro av att ligga i sängen och läsa om Karen och hennes minnen (Karen är huvudpersonen i boken jag läser). Och jag anpassar mig. Jag vill ju påbörja boken som jag har lånat av Sven, samtidigt vet jag att det är en bok full av idéer och inspiration och hur bra är det egentligen med tanke på att jag ska sova? Min skalle uttryckligen myser av att surfa runt och leta information och dessutom hittar jag helt plötsligt saker på nätet som inte korsat min väg förut: pärlor, ja sådana som man gör smycken av. Jag hade tänkt att använda pärlor till ett av mina projekt, men anledningen till att jag kom in på dessa pärlsidor var att jag granskade ett företagsnamn som jag kommit på. Dessvärre är det taget och jag funderar vidare. Men pärlor är intressant...

Annat som kanske kan vara av intresse är att en artikel angående ekobruk har publicerats på Brännpunkt/svd. Anledningen att den blir extra intressant är dels att jag själv handlar ekologiskt och dels så tycker jag exempelvis att ekologiska ägg är mycket godare än de konventionella.....Men allt handlar ju om vilket perspektiv man anammar, läs gärna själva, klicka här

Lite sömnbehov har nu kommit över mig, kan bloggandet ha den effekten? Ja, kanske...


Ännu en bra dag, men med…

Ganska mycket mindre energi nu på kvällskvisten. Jag är helt slut och skulle kunna tänka mig att krypa ner under täcket och läsa en bok - och det är mycket möjligt att det blir så. Söndag är vilodag så sortering av tvätt, fixa och trixa, det får jag göra imorgon!

Jag var i Eugenia på förmiddagen och det var skönt att komma tillbaka! Träffade några bekanta och är nu lite uppdaterad över vad som hänt den senaste månaden. Dessutom råkade jag springa på en person som jag inte sett på över två år, sanningen är att det blev lite konstigt - men möten är alltid spännande (bra att jag är så positiv, eller hur?). Desto roligare var det att träffa Sven, han kom förbi och hämtade mig och vi åkte ut till Drottningholm för att äta våfflor och ta en promenad. Vi hann ta igen lite och det var trevligt!


Hemma här i Enskede Gård gjordes det sen en spenatsoppa med ägg och creme fraiche och efterrätten var gårdagens äppelkaka. Och så har vi målat, det var mysigt men sen la jag mig på sängen, för jag fick trötthet som hette duga. Bok och täcke var det ja....Dagens frulle - våga vägra havregrynsgröt

Drottningholm - fin byggnad nummer ett

Och vid en närmare titt så fanns det en fin lykta...

Svenne bjöd på våfflor!

Och det gillade jag!

Fick låna en bok av Sven, mycket intressant....
Jag är trött. Men jag saknar inget. Raderade samtliga sms från mobilen idag, för att markera för mig själv att livet är förgängligt och jag måste gå vidare. Att stampa och titta bakåt är inte min plan på denna jord. Jag mötte mitt förgångna och framtiden idag. Minns dig, men det är allt. Du hade en plats, nu är den tom.


Emilia, sommaren 2009, skrivet till låten "Hometown Glory", med Adele

Tack Amanda Jenssen, Sarah Dawn Finer, Leona Lewis, Duffy och alla…

Som förgyllde min semester den senaste månaden. Med er har jag sprungit i skogen, filosoferat på stranden, solat i trädgården....Musik är viktigt och här är några favoriter:


Numb - Amanda Jenssen

Home - Sarah Dawn Finer

The best You Never Had - Leona Lewis

Stepping Stone - Duffy


Det är något med mitt uppstigande på sistone. Idag vaknade jag av mig själv strax före åtta och låg och drog mig en stund. Sedan vandrade jag upp och har nu gjort mig en kopp kamomillte och sen ska det bli en frukost bestående av fil, frukt och lite havregryn. Vi diskuterade huruvida havregrynsgröt är en bra frukost eller inte. Anledningen till diskussionen är att jag alltid blir hungrig så snabbt, kanske bara någon timme efter att jag har intagit havregrynsgröten. Emily upplever samma sak. Så jag ska byta frukost helt enkelt. Jag vill gärna hålla mig någorlunda mätt, åtminstone 2-3 timmar. Vi får se hur det blir idag.


Jag surfar som vanligt runt på nätet (även fast jag har sagt att på söndagar får det enbart vara nöjes-surfing...) och hittar allt möjligt intressant. Jag håller ju på att fundera och klura över mina artiklar som jag skulle kunna skriva om och en sak som jag verkligen ska komma ihåg är, enligt Tommy K Johansson är:


" Tidningsredaktörer är inte farliga. Ibland får jag en känsla av att en del som drömmer om ett jobb som frilansare har satt tidningar och dess medarbetare på en pedistal. För fan. Kolla på mig - verkar jag vara någon som borde sitta på en pedistal? Knappast. Det är inget magiskt bakom tidningsproduktion. Det är ett jobb precis som allt annat."


Dags att dricka te och sen göra frukost. Känner mig behagligt hungrig!


Emily, vilken tjej!

Jag har haft en suveränt bra dag idag. Och jag vet att det finns en orsak till det. Eller egentligen flera: jag har oftast bra dagar när jag går upp tidigt, och det gjorde jag idag. Men sen var det också så att jag hade min fina Em över. Tyvärr kunde ängeln Ulliz inte komma, för hon var så trött efter fem nattskift, men vi får ses alla tre snart!

Em och jag fikade och pratade. Vi pratade så att om min tunga ramlar av imorgon, så skulle jag inte bli förvånad! Framför allt så trivs jag så bra med Em, hon är en bra lyssnare och vi skrattar åt samma saker. Vi gick igenom alla och då menar jag ocensurerat alla bilder från min Polenresa. Vi kan säga som så här: det var några oh nej från min sida, men det är bra att testa sina vänner med de allra pinsammaste fotona. Påminn mig sen att jag ska ta ett snack med syrran vad gäller hanteringen av min kamera!


Dagen till ära gjorde jag min berömda äppelkaka (havregryn + bregott + socker + äpplen + kanel) med vaniljsås och så städade jag så att energin riktigt yrde i rummet. Och tvätten gick suveränt. Och Emily är så bra. Måste ju få säga det några gånger. Jag ska flytta in med henne och Anders har jag bestämt. Hm, måste dock introducera planen för Anders. Men jag är ju ett trevligt sällskap? Och Emily verkar tycka att jag skulle passa alldeles utmärkt i gästrummet!


Men hörrni, alla kan inte ha toppendagar, eller hur? Och för att få er att dra lite på smilbanden så får ni här en länk som är toppenkul! Bra så här på en lördag, eller hur?


God morgon, god morgon!

Tänk att när klockan ringde var det nästan så att jag blev glad. Jag vaknade pigg och utvilad. Och blev inte alls irriterad på väckarklockan..Vad har hänt? Ja, jag ser fram emot dagarna helt enkelt. Min vistelse vid havet och hos morföräldrarna gjorde helt enkelt susen!

Dagens plan är tvätt och umgås med Emily. Kan vara så att fina Ulliz också kommer! Det innebär också en del städning som jag varvar med tvätten - det gäller att vara finurlig! Frukosten har jag intagit och det blev en traditionell havregrynsgröt med banan och kanel och sojamjölk. Vädret är inbjudande men också lite knasigt eftersom det blåser. Kan hända att det blir en promenad senare. Aha, ska kolla om det är några pass ikväll på Friskis...Kan annars tänka mig löpbandet och lite styrka. Vi får se.

Teer vet ni att jag tycker om och igår blev det kamomill på kvällen (rumianek heter det på polska) och nu på morgonen blev det mynta. Inget sug efter kaffe just nu!

Här får ni lite pics från stället som gör att jag nu mår prima!


Hemma. Underbart. Min säng är så mjuk.

Det brukar vara så att jag säger att jag uppskattar allt jag har. Och det gör jag. Men så finns det tillfällen då jag uppskattar extra mycket. Idag är en sån dag. Min säng är glad att jag är här, jag kan nästan höra hur den myser. Utanför mig blåser det och löven prasslar i trädet. Jag är hemma och jag har kylen full med mat. Kan någon säga mig, hur kommer det sig att detta är livet?

Fick ett mail från min fina Dorot. Vi har pratat lite på Skype också, och hon tycker absolut att jag ska uppdatera bloggen. För jag menar nu har jag ingen ursäkt längre. Jag behöver ju inte springa fram och tillbaka som en skållad råtta med USB-minnet, lirka med olika datorer och så vidare. Nu är jag minsann hemma och då får det vara någon ordning på Herr Blogg. Dorot hade också en förfrågan om jag skulle kunna vara till någon hjälp för en ideell förening som hon är verksam vid. Och efter att ha hittat hemsidan så känner jag mig manad att åtminstone kolla upp lite information. Om ni är nyfikna på denna ideella organisation så kan ni klicka här.

Nu sitter jag och fnissar förnöjt åt en MSN-konversation som jag har med Herr Sven. Aha, apropå skratt så kan jag säga att jag igår träffade en av mina vänner Sylwia på stan. Hon tog mig på en guidad tur i Gamla stan i Warszawa (hon är historiker, what can I say?). Men så började vi prata om saker som fick både henne och mig att skratta så att tårarna rann. Jag hade ont i huvudet resten av dagen, men det var det värt. Tusen gånger om!

Efter min alldeles finfina eftermiddag med Sylwia, så hade vi släktträff hemma hos min mammas bror och där minsann fanns det god mat att intaga: soppa (rosol), fasolka med stekt bröd, fylld zucchini, potatis, kyckling, äppelpaj (szarlotka), grädde och mycket goda jordgubbar (som inte kostade 39.90 kg, ICA!). Ja, ni som vill kan kika på min dag i bilder nedan!


En konstig dag på stan...

Det är alltid spännande att vara i en storstad som Warszawa. Det är varmt men vädret är omväxlande och de vindpustar som kommer med jämna mellanrum var idag mer än välkomna.

Efter att jag och mormor hade varit på mjölkbaren så gick jag vidare åt andra hållet medan mormor gick hem till sitt arbete. Jag tycker om att betrakta staden och tydligen tycker staden om att betrakta mig: plötsligt kommer en man fram och frågar om jag behöver jobb och att jag liknar hans fd assistent. Jag hann knappt reagera förrän han stoppade en lapp i min hand. Krampaktigt höll jag i lappen ett kvarter och sedan slängde jag den. Hur länge hade han iakttagit mig? Varför skulle jag vilja jobba för honom? Förstår ingenting.

Bortåt Nowy Swiat (Nya Världen, sv översättning) satt en ung man och spelade klassisk musik på dragspel. Ja, det var en häftig kombination och han var riktigt duktig, verkligen. Det gav en speciell känsla där jag gick och kollade i skyltfönsterna (apropå skyltfönster, kolla vad jag hittade för rolig kram på stan…) och lyssnade på stadens ljud. Och höll i väskan ömsom hårt ömsom lätt. Man vet aldrig. Hittade ett par snygga svarta byxor, men tyvärr hade de inte min storlek. Det var inte meningen helt enkelt.

Jag tog mig en kopp kaffe, cappuccino, på Starbucks. Det var en bra atmosfär därinne och många snygga människor, enligt mitt tycke. En del satt själva, en del hade sällskap. Killen i kassan frågade efter mitt namn och jag undrade vad han menade egentligen, skulle vi på dejt eller? Nja, inte riktigt, det var för att mitt beställning skulle hamna på rätt person, dvs mig.

Hepp dags att vila lite, är trött efter dagens vandring (2 timmar!)

Ni missade inte mitt mastodontinlägg som jag skrev innan?

Ovan som jag är

Så är det lite jobbigt att kliva upp på morgonen. Men det går hyfsat, har börjat ställa in mig på att gå upp runt åtta. Och det är inte alls lika tungt som i höstas. Jag är en person som tycker om att sova helt enkelt.

Här på förmiddagen har jag intagit frukost och lite smått börjat packa. Det ska faktiskt bli skönt att komma hem. Det är första gången som jag åker hem till min alldeles egna lägenhet, så det är bland annat därför jag längtar. Men mest är det kompisarna hemma, det ska bli roligt att ses igen. Emily och jag ska ses på lördag, förhoppningsvis kan Ulliz också. Kanske att Elviz hänger på också. På söndag ska jag till Eugenia, tänk att det är över en månad sen jag var där sist, knasigt. Men enligt Agnieszka är det många som är borta nu under sommaren, så det är nog först till hösten som det kommer att bli det gamla vanliga gänget som samlas på söndagarna. Från och med september kommer jag vara följeslagare till dem som ska konvertera, vår konfirmationsgrupp blev tillfrågad. Först tänkte jag att jag inte var redo, men så pratade jag med en kompis och efter det insåg jag hur roligt det kommer att bli att följa den nya gruppen!

Det är som sagt inte långt kvar på vistelsen här i Polen, jag tänker på hur resten av sommaren ska se ut. Eftersom jag gillar listor så kommer en här:

1.Träna enligt tema-metoden (jag väljer ett träningstema för varje vecka, till exempel så ska jag ha tema simning snart! Ni får gärna komma med förslag!). Joggning ingår som standard och jag ska köpa nya springskor!
2.Lära mig mer om eget företagande och göra nödvändig research
3. Aha! Städa ur lägenheten och sedan när brorsan kommer så ska jag be honom montera handtag som jag köpte innan jag åkte iväg. Plus sätta upp mina persienner!
4.Hälsa på Mike och Maria och nyfödda Klara
5.Umgås med brorsan och hans tjej när de kommer till Stockholm (16 juli-27 juli)
6.Laga nya maträtter, försöka undvika att äta ute
7.Blogga, även på MåBra:s portal
8.Umgås med vänner
9.Yoga, hoppas jag på, ingår lite i punkt ett kan man säga. Kan annars vara så att jag lånar en bra DVD från Sven igen 10.Öppna ett sparkonto och räkna igenom min skatt (hoppas Carlos läser detta…)
11.Läsa böcker
12.Måla ja, jag har ju haft en tanke på detta, tog medvetet inte med mig några färger. Men jag har så där lagom lust just nu. Men å andra sidan kom jag på ett projekt inom måleri. Kan gå…

Jag kommer inte på något mer. Men det är ganska mycket med tolv punkter hur som helst. Det är nog bra om jag kikar på denna lista med jämna mellanrum, för det är lätt att man glömmer bort viktiga saker!.

Apropå bror min så träffades vi igår. Jag fick träffa hans fina Ania, de har varit tillsammans sedan oktober om jag inte minns fel. Vi åt på en trevlig restaurang och sen åkte vi hem till dem och tog det lugnt och åt megagod glass…Dessutom gjorde min bror fenomenalt gott kaffe, verkligen (se bilden nedan!) Han kan jobba som barista vill jag lova! Det ska bli roligt att de kommer till Stockholm, det är första gången för henne, så lite planer ska vi försöka ha.

Ni undrar kanske vad jag äter för mat? Polsk mat är väldigt god och dessutom näringsriktig. Det är potatis, kött, det är sallader, frukt och grönt. Jag gick igår, och ska även gå idag, till en ”mjölk-bar” som ligger här alldeles bredvid. Det är polsk husmanskost till bra priser – jag vet att jag idag ska ta mig lite kött och sallad. Funderar om jag ska skippa potatisen eller inte…Lite GI-tankar med andra ord!

Innan jag åker ska jag göra lite inköp också. Men det var det här med resväskan. Den är i princip packad och klar, men jag vågar inte väga den…Igår lämnade jag lite snyggt över en plastpåse med saker till min bror, och det gick vägen. De ska ju bara vara i Stockholm i tio dagar…

Dags att lägga upp dagens inlägg! Bilder kommer också!

Kokoskräm och kreativa vibbar med hundar som badar i fontäner

Jag kom tillbaka från Ania igår, åkte tidigt på morgonen. Dagen innan pratade vi om tågstationer och flygplatser, att det är något särskilt med dessa, de skvallrar om ankomster och avgångar och det är en viss känsla som kommer upp. Ania tycker om känslan medan min upplevelse är mer av det negativa slaget. Det är alltid jag som lämnar ställen när jag är här…Att lämna Jastarnia är alltid svårt oavsett hur vuxen jag än har blivit. Jag gråter inte utanpå, men så fort det visslar till och tåget kör igång så känner jag en enorm tomhet…Kanske för att jag inte kan släppa taget hur som helst?

Igår var jag med mormor och morfar på Tesco. Där finns det allt, det är en stormarknad ca 14 kilometer från centrum. Och jag handlade på mig en massa roliga saker, mest inom lotioner, krämer och sånt som jag älskar att handla. Det finns ett märke här som heter Ziaja och jag har blivit lite smått förtjust i det. Egentligen är det inget speciellt med det, men dels är det billigt och dels har de produkter som passar mig alldeles utmärkt. Köpte en handkräm som luktar kokos från dem och det är helt klart en favorit! Sen blev det ansiktskräm, ögonkräm, kroppspeeling, bodylotion….Listan kan göras lång. Tur att min bror ska ta en del av mina grejer hem till mig, annars hade det inte gått rent viktmässigt.

Mormor och morfar är ute på ärenden och själv ska jag om ett tag ut och gå. Jag har hittat en park som är jättefin och stor. Där var jag förra veckan och solade också. Sen är tanken att ta det lugnt, ikväll ska jag ses med bror och hans flickvän och vi ska käka middag ihop.

Klockan elva efter promenaden på Pola Mokotowskie
Vilken härlig promenad – helt fantastiskt! Jag tog mig en lite längre bit än vanligt och kom fram till en stor fontän, och solen sken medan jag tittade på folket som njöt av vädret. Med jämna mellanrum kom det brisar så det var verkligen toppen. Jag fastnade vid en bänk och satt där ett tag och tittade på tre hundar som badade och simmade. Deras ägare kastade boll och de hämtade, det var roligt att se! Nu har vädret blivit lite sämre och jag tror det kommer bli åska senare. Men jag har en del saker att ta itu med, så att vädret laddar ur lite stör mig inte alls. Har tagit mig en kopp kaffe med mjölk och behagligheten är ett faktum.Jag kan inte älska dig något mer. Mitt hjärta vet inte hur man gör. Att sakna dig är att komma bort från det vackra som vi delade. Du finns, men vi finns inte. Och det gör ont. Jag tänker inte längre på vad som skulle kunna föra oss tillsammans igen, för det kommer alltid dagar där vi måste lämna varandra.

En ung kvinnas tankar om avstånd, sommaren 2009

Lodz it is! Och har det bra!

Sitter med en ol och tar det lugnt hemma hos min fina van Ania, som bor med man och barn i Lodz. Taget var haftigt, modernt och svalt - me like very much! Och det ar sa skont med manniskor som ar en nara och som jag har kant sa lange - helt fantastiskt! Vi ska ga till en mexikansk restaurang ikvall och sen bara ta det lugnt hemma.

Ania ar en person som jag skulle kunna skriva mycket om - vi har det bra ihop och forstar varandra utan problem. Vi traffades, gissa var? I Jastarnia! Vi har skrattat, gratit, festat, solat, ja allt som vanner gor tillsammans. I vart sallskap var vi nagra fler, bland annat Kasia och Justyna. De har forgyllt mina ungdoms ar, helt klart. Det kanns bra att jag har kontakt med Ania, de andra har jag lite mailkontakt med eller sms. Kasia har flera ganger bjudit hem mig, men det ligger lite langt bort. Men nan gang kommer jag  komma dit ocksa!

Nu ska jag bara ta det lugnt, klicka en massa bilder och sen sova!

Hot, hot, hot!

Javisst, det ar sommar. Och javisst, det kanns konstigt att jag var sa lite i Polen forra sommaren. Det kanns som ett svek fran min sida, mot mig sjalv. Varfor? For att jag trivs sa bra att vara har. De manniskor som jag har traffat de senaste veckorna betyder massor for mig och kompisarna i Jastarnia kommer jag halla kontakten med pa ett battre satt. Kanns det som jag har sagt det forut? Kanske, men nu kanns det ratt i magen. Jag kanske namnde det tidigare, men jag och syrran traffade ju tva killar ute pa stan en kvall och en av dem var fran Warszawa. Och han ar i Jastarnia 3 manader, alltsa hela sommaren, varje ar. Jag vill ocksa kunna gora sa. Darfor ska jag massera de gra och make it happen. Jag menar manniskorna, maten, luften (exkl Warszawa) och spraket gor mig till en annan manniska. Inte konstigt att jag far identitetskris med jamna mellanrum. Men blodet i mina vener ar ju polskt, det gar ju inte att undkomma.

Jag skrev for lange sen, ja det maste ha varit strax efter nyar att jag hade en del nyarsloften, men att jag inte ville avsloja dem. Men nu, den 30 juni, kan jag bara saga att jag har varit nikotinfri i ett halvar. Jag har alltsa rokt innan, men inte varit sa stolt over det, men sedan bestamde jag mig. Dessutom ar jag extra stolt, for att i Jastarnia ar det (tyvarr) manga som roker och ibland gar man ut och tar en ol eller tva. Men inte gav jag mig for det. Nagra ganger var jag sugen, det ska jag inte hymla med, men jag klarade den utmaningen ocksa! Det jag tillater mig ibland ar att roka vattenpipa, men det ar ganska sallan....

En kropp har man och den ska man ta hand om. Om min kropp kunde tala sa skulle den saga:

- jag tycker om att ata pa regelbundna tider
- jag gillar att trana och bli andfadd
- jag behover karlek
- jag tycker om att sova, men inte for mycket
- stressa inte, for da far jag ont i magen....

Tank pa att kommunicera med din kropp och ta hand om den. Den gillar att bli omhandertagen, det kan jag lova!!

Jag har ju inte namnt vandrarbloggen sa ofta, men dar har det hant grejer vill jag lova
Ett fint hus pa dagens prommis.....

1 year with the blog!

Idag, kara lasare, har det gatt ett helt ar sedan jag startade bloggen - ar det inte haftigt att jag lyckats halla igang sa lange? Pa lasarfronten har det kanske inte hant sa mycket, jag har ca tio trogna lasare och det kanns alldeles utomordentligt bra! Vad har egentligen hant sedan forra juli? Jag startar med att minnas ur huvudet:

1. Jag bodde i Solna
2. I augusti var jag i Polen och halsade pa mina morforaldrar
3. Jag gick kurs i kyrkan
4. Jag umgicks med Agnieszka, Ulliz, Em, Sven, Kostas, Carlos ganska mycket
5. Jag kampade med att komma upp pa morgonen
6. Jag flyttade fran Solna sista oktober
7. Jag firade jul med Svenne
8. Jag fick min fina lagenhet i januari
9. Jag jobbade med demo
10. Gick pa improkurs med Svenne
11. Jag gick Grona Linjen
12. Jag bestamde mig for att aka till Polen
13. Jag akte till Polen och hade/har det bra

Och om jag kollar i bloggen kan jag konstatera att jag glomde bort....

1. Jag laste mycket i olika bocker
2. Jag sokte jobb
3. Det var OS
4. Jobbade med Ryck Upp Dig
5. Jag, Agnieszka och Carlos gick pa stadsvandringar och promenader ett par ganger
6. Jag publicerade dikter pa bloggen
7. Jag hade kopfri manad och ville spara till en resa till Thailand
8. Jag var pa en del forelasningar


Det jag kan saga sa har i efterhand ar att bloggen kanns annorlunda nar jag laser gamla inlagg, framfor allt sa marker jag att jag jobbade mer med mig sjalv och stallde mig sjalv konkreta fragor om livet. Nu kanns jag mer trygg och bloggen ar mer som en dagbok. Jag vet att jag ville nyansera den lite och det har jag gjort tack vare mitt matintresse. Om jag fortsatter att blogga kan det handa att nagot forandras, jag kan tanka mig att ha ett tema for varje manad eller liknande.

Det har med Thailand ligger fortfarande kvar och gror, dessvarre har jag inte sparat sa mycket som jag trodde, men det ska det bli andring pa. Fick ju en harlig restskatt i ar sa inga besparingar kvar dar. Men jag ska fundera lite over vad jag kan gora for att forbattra mina chanser till en resa. Ett annat mal ar att en sommar, 3 manader, helt vara i Polen. Det kanske inte ar nasta sommar, men vem vet? Det kostar att leva i Sverige ocksa....