Det rycker i Kreativitetsnerven!!

Det är konstigt vad bra sömn kan göra för människan - det kan jag konstatera idag, jag somnade strax innan tolv och gick upp vid nio. Har jag kanske hittat min ultimata sovlösning? Hur som helst känner jag mig piggare och det rycker i Kreativitetsnerven. Jag använder energin till att tvätta och packa. Och slängde ihop en artikel i förmiddags om kundaliniyoga. Säger till när den kommer! Men! Min bikramyogaartikel är uppe

Sådär annars då? Jo tack - träffade Emily på stan, vi hade en mysig långfika på lilla caféer på Söder - delade på en kanelbulle och tog var sin kaffe med mjölk. Det var länge sen vi sågs och nu så här efteråt så känner jag spontant: det här är precis vad jag behövde! Sven och jag talade om det igår, att relationer ofta sätts åt sidan för annat - tiden räcker inte till och man umgås mer via facebook än irl. Men det är inte så konstigt, med det uppskruvade tempot. Det skulle vara roligt att veta vad sjutton vi egentligen är skapade för. För jag tror inte på ekorrhjul. Eller andra hjul heller, som skapar ångest, oro och icke-relationer. Sven funderar på att skapa det enkla partiet - vad tror ni om det?

Vidare fick jag svar på en fråga via en helt annan blogg, som jag följer - frågan och svaret kan ni läsa här

Jo, men då så - nu drar det i städnerven. Och laga-linssoppa-nerven. Så då anpassar jag mig efter det!

Tack för att ni tog er tid att läsa!

Kram
Emilia

Det är dags att slappna av. Nu.

Måste erkänna att jag känner mig lite spänd. Lite nervös. Lite allt. Extra allt. Och ändå - en känsla av lugn. Den mångfacetterade människan kan vara svår att förstå, att greppa. Men det är faktiskt så att man kan känna sig lycklig och nedstämd på samma gång. Det är ju fascinerande. Och förklarande. Kluvenhet, förvirring, maktlöshet, maktfullhet (?), stabilitet - alla nyanser i ett spann - det går inte att kontrollera och veta exakt hur det är. Och det ena utesluter inte det andra.

Så jag sitter här. Klockan kvart i två drar jag igång. Har en del saker att fixa, mest på huvudplanet. Tänka, klura, formulera, skriva ned, renskriva...Och skicka. Och jag vill göra det med full närvaro. Och en något bekvämare plats. Sitter nu lutad mot en ruta och ljuset gör att det är svårt att se skärmen. Samtidigt så är tanken att jag ska stänga av datorn, eftersom den stör i mitt tankearbete. Det är först sen som jag ska använda mig av den. Jo. Är mycket stolt över förra veckans jobb, som jag nu väntar svar på.

En liten titt på vad jag ska hinna med nu här idag (fick i mig en ganska god lunch på fiket här bredvid - paella med scampi och fisk!)

- göra om min presentation till Livskick
- kolla igenom min företagsdagbok och göra en "to do-lista"
- försöka fixa bort några av mina to do:s

Det är fullt ös på stan - valstugor och försäljare över hela stan. Jag lyckades byta elbolag - blev ju nästan kär i försäljaren (sa jag att han var närmare 20??) och blev lite generad när han frågade om jag var över 18. Yes, you made my day!

By the way - vilken kväll igår hemma hos Ulliz och Ida - tackar för utomordentligt sällskap - vad kan bli bättre än fem tjejer, två soffor och två hundar? Det blev en kväll blandad med asflabb och politiska diskussioner - sedan var jag minst sagt däckad - men nöjd!
En annan tid, ett annat liv

Hur neutral kan jag vara? I bloggen? Inte särskilt. Men däremot finns det en diskrepans mellan det skrivna och det upplevda inom mig. Kanske är bloggen lite av en flykt. Eller så är det jag skriver också en del av mig. En annan del. Sitter hemma i sängen och lyssnar på en av mina favoritlåtar på youtube. I need you now. Om ganska precis en vecka ska jag på bröllop. Och det känns roligt och konstigt på samma gång. Men jag vet att jag verkligen vill åka.

Idag var det sista dagen på min demo - jag är nöjd med min totala insats. Det är nog en av de bästa försäljningarna jag har haft på länge. Så nu klurar jag på hur jag ska gå vidare med mina kunskaper inom kost och demo. Det är där någonstans jag befinner mig.

Sven har varit oumbärlig idag - skjutsade mig till jobbet. Hjälpte mig att städa undan när jag skulle sluta jobba. Och nu precis - en kanonmiddag med lax, potatis, sallad och god sås. Nu handlar han god glass på Konsum. Ben & Jerry...MUMS! Jo, jag blir lite bortskämd, men Sven resonerar att jag har jobbat hårt så.... Det är bara att slappna av!
God Morgon! Och vilken härlig helg det ska bli :)

Skönt att få sova ut lite - har jobbat på Coop Forum de senaste två dagarna. Idag är det sista dagen - och det känns helt okej och jag är motiverad. Dessutom såg jag till att förbereda ordentligt igår innan jag slutade. Ni som undrar - jag jobbar med försäljning och marknadsföring av varor genom att laga mat i butik. Det som gör mig grymt bra (om jag får skryta lite) är att jag har dunderkoll på kunderna och säljer varor av bara farten. På måndag ska jag höra efter om siffror, alltid lika sporrande.

När jag kom hem igår fick jag ett trevligt mail - men inget är klart - så på onsdag får jag besked. Det är alltid kul när jag blir uppskattad för mina idéer - så nu vill jag att det ska vara onsdag. Egentligen av flera anledningar - jag ska jag på bröllop nästa vecka - åker på onsdag och tillbaka veckan efter!!

När jag var på lunch igår så såg jag ett uppslag med en av mina bloggvänner, Matilda - om ni kikar på hennes blogg så får ni se lite av artikeln. Den handlade om att arbeta hemma och hur fint Matilda har det i sin ateljé!

Just nu på min spotify: Salem al Fakir - gillar hans 4 O´Clock och Astronaut - rekommenderas!

Dagens insikt och målsättning

Vaknade strax efter åtta. Sven och jag (som numer bor ihop - medan hans lägenhet renoveras) gjorde en 15 minuters yoga - this is how life should be. Långsam frukost och läste lite i senaste boken som handlar om kristen i etik i fickformat. Nu ska jag strax sätta på företagsglasögonen - jag ger mig själv lite tid först - lyssnar på k.d lang (?) hallelujah. Vilken bra start.

Målsättningen är ganska klar - göra en presentation av en artikel. Och avsluta en artikel till Livskick. Punkt. Mer känns som om jag skulle overdo it. Ikväll är det första gången på min yoga-kurs med Janne.

Jag var på mitt nya kontor* igår för första gången. Utsikt mot Sergels torg, stora panoramafönster. Tillgång till böcker. Och arbetskamrater - kan ni gissa vad det är för ställe?*kontor: fri tolkning av det nya biblioteket i Kulturhuset


Yoga - ett steg närmare

Jag har ju fastnat för kundaliniyogan. Det är en enkel ekvation - tränar jag kundalini mår huvud och kropp bättre. Än innan. Och jag blir mer fokuserad. Så därför är jag glad att jag gick idag - ett härligt pass och jag närmar mig något som skulle kunna kallas stabilt lugn.

Dagen började ganska bra, men efter lunch kände jag mig stressad och på högvarv. Det dumma var att jag visste egentligen vad jag kunde ha gjort istället för att hålla på att stressa. Men nej, jag fortsatte. Kom till banken och kände mig allmänt irriterad och inte blev jag gladare i kön som tycktes vara längre än lång.

Så jag sket i banken. Jag vet inte hur de tänker med två personer i personalen och folk som väntar... Nej, inte riktigt nöjd där. Gick hem till min kompis Ulliz och vi hade en mysig eftermiddag, kändes kanon när jag kom därifrån.

Så yogan och Ulliz tog mig ett steg närmare. Dag ett på fortsättningen i mitt nya liv är klart. Imorgon tar jag nästa steg - försöka att få in så lite som möjligt och ändå få ut så mycket som möjligt av dagen. Börjar med en härlig tvätt klockan 09.00.

Ja just ja. Jag har fått mina visitkort - ganska nöjd om jag får säga det själv!
Framsida

Baksida

Lite trött men motiverad

Jag sa ju tidigare att den 23 augusti börjar jag ett nytt liv. Men Sven och jag kom fram till att jag fortsätter, istället för börjar. För det kan nog stämma, att det nya livet har hållt på ett tag. Jo, så vad ska fortsättningen innehålla? Min styrka är formuleringarna som ofta kommer i mitt huvud, att jag med ord kan beskriva vad det är jag egentligen ska göra. Men göra är kanske något som jag vill komma ifrån - som formulering i alla fall. Varat är lite annorlunda, dock kan det gömma sig ett göra i det. Idag har jag börjat med att vara lite mer närvarande än vanligt. Och märkt att mitt huvud är lite ansträngt. Jag vill mest vara hemma. Ser dock fram emot att träffa en god vän på eftermiddagen - det är Ulliz och jag som ska hänga. Innan dess är målet:

*gå och handla lite mat på Ica Globen
*äta lunch
*skriva klart en artikel
*gå till banken

Ikväll är det yoga som gäller - kundalini. Det kan rädda min rygg lite grann. Och nacke.


Dublin och Belfast - i bilder!

Jag fick ett trevligt paket på posten....Återkommer med innehållet ikväll!

Sista kvällen - and new life is about to begin

Nu ska vi strax äta lunch, sitter nere i vardagsrummet och har packat klart. Vi tar bussen till Dublin och imorgon går planet till Stockholm. Jag saknar min säng. På måndag börjar allvaret på flera sätt. Ska försöka formulera mig, så att ni kan hänga med på resan. Men då kanske det var dags att äta!

Emilia

Du vet att jag döljer en sanning (Melissa Horn)

Busenkelt. Trodde du ja!

Det här med sömn är ju lite av ett mysterium. Jag sover ganska länge när jag är här, men mår ganska bra av det. Då är det nog så att jag behöver den. Samtidigt vill jag ju hinna med att göra saker. För att trösta mig själv tänker jag kvalitet framför kvantitet. Mest nöjd är jag med Dublin och Bangor. Och mina powerwalks. De är en del av min väg till något som jag tror jag kan kalla "mitt ärligaste jag" - låter förbaskat pretto, men jag tror på det här. Nu ska min syster platta mitt hår, så jag kan bli mitt vackraste jag. Jag gillar ju inte smileys, att skriva dem här på bloggen. Men det är passande nu, så

:)

Kram
Emilia

Nu tar jag mig själv och kroppen på allvar

Jag märker det tydligt. Kommer jag inte ut och rör mig eller går och tränar så slutar jag att fungera. Det är så tydligt att det gör ont. Så då vet jag alltså nu vilka förutsättningarna är - och jag måste ta det på allvar. Min kropp och min knopp säger ifrån direkt. Det existerar inga men eller kanske i deras världar. Jag förstår ju att det är nu jag kan göra något åt det - och känna glädje över det. Det är ungefär som när jag kom på att maten kan göra så att jag mentalt fungerar.

Men jag har lite tankar om det - om den fysiska träningen och hur den påverkar mig, hela mig. Och det kan jag inte filosofera om nu. Näe för nu behagar min kropp inget annat än att varva ner och läsa lite i en bok. Trots inspiration och trots att Melissa som sjunger för fulla muggar i datorn.

Så - det kommer några tankar om detta inom kort. Jag ville bara att ni skulle veta. Att något händer. Jag vill hävda att det inte har med kroppsfixering att göra. Snarare en fixering vid vad jag kan göra för mig själv. Liksom älska mig själv. Det är dags nu.

Over and Out - soon back,

Emilia

Dagens SkrivPuff: Om ordning

Bordsduken låg inte som hon ville. Disken var bortplockad och torkad. Två gånger. Det måste bli rent. Annars kom paniken smygandes och odlade en ångest hon inte kunde stå ut med. Helst hade hon gjort som Pippi Långstrump - slängt allt efter maten, alla tallrikar, allt porslin. Allt. Hon drömde om ett kliniskt rum, ett vitt. Utan innehåll. Efter att hon rättat till duken kom hon in i vardagsrummet. Var det inte lite dammigt ändå? Och sängen, skulle hon inte kunna vädra lakanen en extra gång? Hon satte sig ner på stolen. Försiktigt. Hon ville inte repa golvet som nyligen lagts. Tidigare ringde telefonen, hon tog i den med en ren näsduk. Det var Sofia som ville ses. Hon tackade nej, av samma anledning som alla gånger förut. Snart skulle hon inte ha några vänner kvar. "Jag är en vän av ordning, av sjuklig ordning" brukade hon skämta med sin terapeut. Som svar fick hon att "insikten om din sjukdom var minst lika viktig som tillfrisknandet i sig". Det var tio år sedan, drygt.

Lite skav och kladdkakecraving

Svetten rann. Och rann. Till och med benen svettades. Det är ju bara för härligt. Det är bikramyogan jag snackar om. Inget för softisar. Eller ja, soft blir man. Välstretchad. Och alldeles underbar baksmälla dagen efter. Någon slags kroppslig motivation att röra på mig. Så jag gick på en 90-minutetrs. Powerwalk. Nu ligger jag i min systers säng och begrundar ett konstigt skoskav som jag har fått. Ibland måste man offra sig.

Karin och My som också bor här i huset, håller på att prata kladdkaka. Jag tycker de istället ska göra en. Typ nu, med grädde. Åh jag längtar.

Planen idag! Jag är tillbaka i gamla gängor. Så går det när man sover tolv timmar i sträck.

- planera och lägga upp strategin för en artikel som jag har. Karin ska bolla med mig senare. Kanske syrran också, om hon är snäll.

- skriva en bikramartikel (nu)

- gå till posten

------------------------

Det räcker så, eftersom klockan är tre nu. Jag kan inte har för mycket på agendan heller. Om jag får tid över:

- Läsa i en av mina böcker
Det händer något på måndag...

Ryser till lite i kroppen. Fryser lite. Kaffet är uppdrucket och powewalken är avklarad. Liksom lunchen. Av någon konstig anledning fungerar Internet här hemma, så jag tar tillfället i akt. Något säger mig att jag borde spara texten innan jag publicerar - vem vet, den kanske försvinner annars? Om tre och en halv timme ska vi på Bikramyoga, och då är det extra viktigt att maten är äten några timmar i förväg. Vi skulle egentligen ha gått igår, men vi var inte riktigt redo. Så, håll tummarna nu att det blir av!

Två böcker har jag läst ut. Och nu läser jag Sköna magkänslor, ett häfte som behandlar magen. Mycket om probiotika. Funderar på att skriva ihop något till Livskick. Här är min senaste artikel där.

Tänker lite på framtiden, även om jag föredrar nutiden. Jag har några idéer och tror att det kan gå vägen. Men samtidigt en aning stressad inför nästa vecka. Men där måste jag omvärdera. För så mycket är det inte. Det är bara i mitt huvud. Längtar till på tisdag då jag ska få träffa Maria och Klara. Senare i veckan, nästa söndag, vankas det stor-picknick på Gärdet. Veckan efter ska jag på bröllop, så det är det bara att packa resväskan igen. Men det ska bli kul! Har redan klänning fixad. Tänk, då är vi redan inne i september. Tiden springer. Lika snabbt som vanligt...

Ni vet att jag tycker om personliga utmaningar. Och jag har en på G! Start måndagen den 23 augusti. Återkommer med mer info inom kort....


Bara ett hål i fingret och ärlighet

Det hände för någon dag sedan. Jag skulle ut på lilla innergården hos min syster. För att röka. Någon eller något och dessutom jag själv gillade inte alls det beslutet – och jag skar mig på fingret då jag skulle öppna dörren. Ett hål i fingret. Med blodet rinnandes, i takt med regnet stod jag där. Som något envist. Näe, det kändes inte alls bra.

 

Det som däremot känns bra är att vara här med min syster.  Huset som hon bor i är ubermysigt och dessutom har jag fått en egen säng. Hon vet ju hur viktigt det är att jag får sova ordentligt. Jag uppskattar det jättemycket. Hon bor med några vänner och en av dem är Karin. Karin är en tjej med skinn på näsan och väldigt mycket energi. Det smittar av sig. Och är det något jag behöver så är det energi. Och inte svindyra cigaretter! Jag tror jag har fattat det nu.

 

Vad gör vi då? Ja, en trevlig park finns precis utanför dörren, där hängde vi en eftermiddag. Sen äter vi ute en gång om dagen – idag är det wraps på menyn. Igår var det fish n´chips. Efter en mycket lång bussresa var vi nämligen några timmar i Bangor igår – jättefint ställe! Det var jag och min syster. Framför allt tyckte jag om promenaden längs vattnet. Planen idag var egentligen att vi skulle gå på Bikramyoga – men vi känner oss inte riktigt fit for fight. Tydligen svettas man mer än mycket, och jag har ingen lust att tuppa av idag.

 

Jag kan också berätta att jag läser mycket. Just nu är det Mia Skäringers bok Dyngkåt och hur helig som helst som som är på schemat. Jag har räknat att jag redan har gapskrattat tre gånger. Och känner att hon inspirerar mig till att säga NEJ. Det finns saker som jag ska säga nej till. Och hon visar på i boken att det kan bli hur bra som helst. Och hur dåligt det kan gå om man säger JA istället. Och jag vill ju ta bra beslut. Så är det ju.

 

Om 50 minuter ska vi ses.  Jag ska byta om och fixa till mig. Hur kan jag vara hungrig igen?? Kanske för att jag har powerwalkat…


Dagens TACK

Tack för min syster

Tack för min hälsa

Tack för Mia Skäringers humor

 

 

Vem eller vad vill du tacka?

 

 

Du arma morgonstund

Han körde snabbare och snabbare. Helt plötsligt känner jag hur luften går ur mig. Vi är viktlösa - jag ser träden. Och nu känner jag hur vi faller. Det går snabbt och...

Där vaknade jag. Ur mardrömmen. Det var ingen idé att somna om - och sanningen är, jag har ganska mycket idag. Så då kändes det lite bättre. Tvätten är i. Och jag har städat. Klockan halv tre ska jag till sjukgymnasten så att hon får knåda min rygg. Det ska bli så skönt. Fram till dess är det packning, städning, jobbning och läsning som gäller. Bra upplägg. Jag har lunchen färdig för mig. Ibland är det skönt att vara ordnad och slippa tänka. Vardagspussel kan vara too much.

Näe. Om jag skulle ta och vara lite nyttig?

Ni som vet vem Herr Höckert är, kanske undrar var han befinner sig? Jo, han är på yoga- och skrivläger. Så det är lite tomt, men samtidigt - vad härligt! För honom alltså! Jag tror jag hakar på nästa år - det verkar suveränt att yoga och skriva, i kombo. Tål att tänkas på.

Ps. Herr Höckert - en av mina bästa vänner

Något så vackert som en promenad

Tänk om det var så att jag inte hade tid att göra saker som jag vill göra. Då skulle jag säkert beskriva dagens promenad som "ett undebart break i en annars hektisk vardag". Saken är den - att det var lite hektiskt - men mer i huvudet än någon annanstans. Och det var då jag kom på det - jag drar! Det går inte att göra något produktivt när det är osorterat kreativt kaos i huvudet. Sagt och gjort. Eller sagt och gått.

Första halvtimmen så var jag inte alls medveten om var jag befann mig. Jag vet att jag tog tunnelbanan från mig till Gullmarsplan. Och köpte mig en alldeles lagom het latte på Espresso House. Kaffe var länge sen. Och god sådan var ännu längre sen. Sen gick jag och tittade ömsom på hus och ömsom på gräsmattor. So far so good. Men sen är det så att tanken kan ta överhanden. Och då missar jag en massa spännande saker - som att solen faktiskt lyste. Som att det finns riktigt tacky skyltar på tobaksaffärer och frisörsalonger. Som att livet är vackert utan något som helst innehåll.

Jag gick en lång stund på Gullmarsvägen. Och jag kan säga att innan jag började vandra uppför den (eller nerför...?) så var jag de facto Gullmarsplan - alltså torget utanför tunnelbanan - ganska oofta som jag är där. Det kändes lite skumt. Och väldigt gammalt. Ändå är Gullmars ett ställe som är centralt - det är där alla linjer delar på sig - mot Hagsätra, Skarpnäck och Farsta. Skulle de inte kunna göra något åt torget?

Det vackra med mina promenader är:
 - jag kommer ofta på saker som jag inte skulle komma på annars
 - min kropp blir glad
 - jag kan lyssna på musik om jag vill, men idag valde jag bort den - hur ska annars tankarna komma fram??
 - ibland går jag helt nya vägar och södra delen av stan pusslas sakta men säkert ihop
 - jag stärks, inte bara kroppsligt
 - jag blir inspirerad till att gå igen
 - två timmar känns som max en timme - I l like it I guess!

Jag fick tipset att stänga av datorn - och jag tar det!


Tisdagskvällen


I söndags träffade jag....


Någonstans mellan mig och mig

Dagens Skrivpuff (öppna en dörr) passade in i mitt liv, så här kommer en annorlunda text, självbiografisk!Jag är så mycket i ett. Både vad det gäller intressen och vad gäller kunskaper. Och jag är nöjd med min bredd. Men ibland kan jag stressas av att alla andra är specialiserade, och då kallar jag mig själv för spretig. Samtidigt är jag ju mån om att lära mig nya saker - så är det, och så kommer det fortsätta att vara. Hela mitt språk präglas ju av att jag är jag. Det märks på bloggen att det händer olika saker, och jag väljer att skriva om det som intresserar mig just nu. Kanske är det så att bloggen fått lite väl mycket uppmärksamhet på hur stökigt jag har det i köket, men å andra sidan: det är ju jag i ett nötskal. För att bekräfta regeln om mitt kökstjafs så är det numer ganska städat. Jag kan till och med säga att ett städat kök har med min personliga utveckling att göra. Jo, sörrö, om jag kommer upp till ett fantastiskt skinande och underbart kök, då förändras förutsättningarna även efter de mest horribla mardrömmarna. Och jag måste påverka mina förutsättningar. Nog om det.

Jag vill fortsätta att skriva, men jag är inte säker i vilken form och hur mycket. Det kanske är ett behov som kan tillfredsställas på olika sätt. Och där är det bra med beslut. Skrivpuffarna ger mig en chans till självvald kreativitet, medan mina frilansuppdrag leder mig in på att bli vass på det som efterfrågas - fantastiska möjligheter båda två (blogg kontra frilans), men så olika. Jag kan vara rigorös, men vet att det finns gränser där med. Min ekonomiutbildning har jag stor nytta av (tänk att jag skulle få säga det, ändå) - särskilt ur marknadsföringssynpunkt. Kostrådgivarutbildning var kanon, men behöver damma av en del av kunskaperna, medan andra har anammats i mitt personliga liv. Jag har idéer och jag har ett behov att vila ibland. Naturligtvis. Självklart är jag glad över att få skriva för Livskick, där får både kreativiteten och kunskaperna flöda, och jag har några idéer på hur jag ska fortsätta där. Som sagt - beslut är viktigt.

Nu så här i skrivandets stund inser jag än en gång vad detta skrivande ger mig. Det är pure communication strategy från min sida. Det är hur jag talar med mig själv, och jag blir klarare i huvudet. Tänk, att ni delar detta med mig. Det öppnar så många dörrar, inte bara en. Men jag väljer att öppna en dörr i taget - det finns en fördel i att vara fokuserad i det jag faktiskt gör. För inte så länge sedan läste jag boken YCDBRALAI - och den förföljer mig. Skrev en recension av den - den kan ni läsa här.

Dagens SkrivPuff. Något minimalt

Han skruvade på gemet, som numer enbart var en tråd. Hans blick sa inte mer än att ett missnöje existerade. Hans längd var oansenlig och hans ögon blå. En attachéväska. Allt iakttogs under loppet av några minuter, någonstans mellan Gamla stan och Mariatorget. Hon steg av, de lätta skorna bar henne väl, och benen flög fram på perrongen. Att titta på människor var hennes favoritsysselsättning. En man svingade sin plastpåse lite väl nära henne och bad om ursäkt. Hennes fokus ändrades dock inte, och tempot uppför rulltrappan var imponerande. Hon var sen, det var inte mer med det. Små förändringar, små saker, ja nästintill minimala, kunde avgöra hennes sinne för dagen. Väl framme hade stressen nått henne. De andra låg redan där, blundade och andades tungt. Hon fick en välkomnande blick och ett "hej" från lärarinnan och kände att ännu en gång kunde hon slappna av. Hon lade sig tillrätta, i mitten, på en av de vita madrasserna. Nu skulle de snart börja. Nu skulle hon snart försvinna in i sitt. Hon valde Närvaron. I tillvaron. Just där. Just då.

Dagens Skrivpuff - ?

Demidröm i min sömn
Jag vrider mig i sängen. Ligger i ett halvt töcken, men i en hel avgrund. Som kallas demidrömmen. Där kan jag gå in och vrida handlingar. Eller vara en observatör. Inatt orkar jag bara titta på det som händer. Du har en annan hårfärg, och du har klippt dig. Hon tittar på dig och säger att det "kan inte vara vi". Långt, blont hår och en regnig dag. Sen berättar hon Vad som egentligen hände, den där natten för några år sedan. När hon blev bunden till ett staket med vajrar, naken, och hur tortyren av hennes kropp gick till. Kärlekslöst och Hatfullt. Det var där och då hon bestämde sig. Att känslolösheten skulle vara hennes livsstrategi. Jag ser hur ditt ansiktsuttryck ändras. Du hade hoppats, men nu vet du att det inte är möjligt. Ni tar era cyklar och försvinner. Kvar står jag och undrar varför denna demidröm har nått mig, vilket är budskapet?

Jag trodde inte att jag sov

Nacken värker. Men det är minimalt. Min rutin med citronvatten på morgonen är jag mycket förtjust i, men tänker inte gå in på detaljerna. Gårdagens rödvin (och en anis-shot med kaffeböna) gjorde sig tillkänna genom svårighet att somna igår. Men sen trippade drömmarna runt i huvudet på mig. Och du var med, på ett kanske inte så angenämt sätt. Jag var övertygad om att klockan var eftermiddag när jag vaknade, men gladde mig åt elvaslaget.

Dagens plan är egentligen inte så komplicerad. Men den bör genomföras. Så, here it comes.

1. Skriva en artikel till Livskick. Jag har några teman att utgå ifrån
2. Skriva ut en faktura, lägga i kuvert, och skicka på måndag
3. Bokföring. Kolla i företagsdagboken så att jag inte glömmer något

-------------------

4. Sortera tvätten. Egentligen har jag stor lust att kolla igenom alla mina kläder. Det ska göras inom kort
5. Köket är en i historia för sig själv
6. Mat i någon form - har en massa ost i kylen. Och parmaskinka!

-------------------

7. Ha helg också ja. Läsa, bada fotbad. Kanske Yoga litegrann...Klockan är över tolv. Och jag behöver en brunch!

Gårdagen var fin - det var härligt att träffa min fina Em - vilken härlig tid vi hade på Sturegården - vi hade lite att ta igen. Tack Emsan för din klokhet och för din vänskap! Kvällen avslutades med ny vänskap, vi hängde i Gamla stan. Och efter trevliga samtal och lustiga lekar blev det en promenad hem. Den vänstra lila skon klämde lite, men idag känns det bra igen.

Dagens SkrivPuff - Om att Skriva

Skriva är laddat för mig. På flera sätt. Jag skriver ju varje dag - och jag finner en lust i att formulera mig. Det händer något i mig, när jag hittar dem. Formuleringarna. Men det finns en allvarlig sida också. Teorin är att jag genom skrivandet når mig själv. Kommunikation med mig själv. Jag hävdar mig. Jag blir någon genom Skriften. I förhållande till mig själv. Och också i förhållandet till andra. Jag skulle inte må bra om jag var analfabet, kort och gott. I mina fingrar finns en sambandscentral till mitt inre. Ibland funderar jag på om jag inte är lite väl glättig och glad i mina texter. De som handlar om mitt liv, om min vardag. Men, jag valde att skriva på just det här sättet, att använda mig av det Positiva Perspektivet. Eländet vill jag inte dela med mig. Vem vet, mellan raderna kan en duktig läsare finna det mesta. Ibland får jag skrivvirus - jag måste skriva, mer och mer, och hela tiden bättre. Men egentligen gillar jag mest det korta, det koncisa - som talar så tydligt. De texterna värnar jag om. Verkligen.

Skriva, var är Du?
Du varmaste tangent
Du bortsprungna komma
En enkel mening som darrar
Och väntar
På nästa
Skriva, jag saknar dig


Det står "skapa" - visst blir jag provocerad att inspirera & skriva

Det händer något inom mig. Konklusion nummer ett: jag har en kreativ fas. Konklusion två: jag behöver grundningen (från yogan) för att kunna hantera kreativiteten. Det får inte gå över styr. Klockan är efter tolv och jag lovade mig själv att lägga mig innan tolvslaget. Men samtidigt, det är nu jag tänker som bäst. Men baksmällan är jobbig, så från och med imorgon gäller nya regler. Ja, för min egen skull. Jag är ju så snäll mot mig själv, som många av er vet. Det ska vara mat på regelbundna tider, det ska vara sömn. Men samtidigt har jag varit översocial på sistone. Så jag längtar efter att vara "ensam" på jobbet imorgon. Eller tja, ensam? Jag möter uppemot 500 kunder om dagen. Men jag kan vara ensam i det.

Det står "skapa" i mitt bloggverktyg - så smart, och så lockande på samma gång. Jag skapar något - och är snart uppe i 800 (!) inlägg. Jag tycker mig ha funnit något i det, och jag tackar som ödmjukast för de kommentarer som jag får. SkrivPuff ger mig inte bara utmaningar - den ger mig också utveckling, genom att lyssna till vad ni skriver och även läsa vad andra skriver på samma ämne - det känns roligt! Sen är det några som är gamla i gården och har följt mig ett BRA tag - ni skänker också stor glädje!

Dagen har varit...bra! Möte med fler människor och samtal som berör. På företagsbiten fick jag iväg ett viktigt brev. Fortsätter att jobba vidare på fredag. På kvällen begav jag mig på en utflykt. Lite bildbevis nedan... Och ni som gillar mina kursiverade texter - look further down!

En härlig sömn nu, dags att sova!

Fotograf: Herr Höckert den Modige
Just be. Nothing else is required
Smärtan i nacken tycktes vara envis. Hon vred huvudet än åt höger, än åt vänster. Den bästa positionen var ändå att låta huvudet luta bakåt. Smärtan i magen var diffus, men stressen ett faktum. Klockan på datorn ville inte stanna, och för varje gång hon kikade på den var den oroande mycket. Men i allt detta var hon ändå behaglig till mods. Det får vara så ibland, att huvudet orkar, men kroppen säger ifrån. Därinne pågår en kamp - vad orkar hon, och hur ska vi få henne att sluta? Små signaler når fram, men ignoreras. Någon gång, för länge sedan, så slutade signalerna att fungera. Det var som att rödljuset inte ville slå om till grönt. Tvärstopp. Behagligheten var då långt bort och det okontrollerade härjade likt en envis vind. Den dagen minns hon tydligt, så hon drar en djup suck och dämpar sin lust till att hålla sig vaken. Det är ju faktiskt skönt att sova också. Och där tog dagen slut. För det är en ny imorgon.


En kvinnas tankar om Tiden, Lusten och Varandet

Dagens Skrivpuff - om att Behöva

Hon somnar med läpparna som formar ordet Vila. Det händer ibland att hon kommunicerar med sig själv. I all röra, i denna Värld. På kvällarna säger hon Orden, orden om vad hon egentligen skulle behöva nästkommande dag. Och säger hon dem inte högt så studsar de i hennes hjärna, fram och tillbaka. En period var ordet Saknad där och härjade. Inte för att Saknaden var något att ha, egentligen. Men nu, lite mer konkret, är det Vila hon behöver.

Dagens SkrivPuff - om Att Födas

Känsliga läsare varnas! Och ni får gärna kommentera - men inte på HUR Sanna ska agera. Och inte någon fortsättning på storyn! / Morgonsolens Sanning, EmiliaSanna tittar på barnet i sin famn. Men känslan uteblir, igen. Hon är trött och knyttet sover. Utanför rummet står läkarna och sköterskan. De talar tyst, det enda som går att urskilja är barnmorskans tysta gråt. Sanna slumrar till. Barnet tas hand om och läggs tillbaka i sin säng. Det är Sannas första barn, och hon är ensam. Trots att de nu är två. Hon har lidit av Ensamheten sen en tid tillbaka, och i barnafödelsens ögonblick, ville hon inte leva längre. I samma stund som ett barn föds, där vill en annan människa lämna jordelivet. Efter de första dygnen vet inte läkarna hur de ska ställa sig till Sannas tillstånd. Hon är nu mamma, men hon är också en vilsen flicka. Psykiatrin kan inte ta emot henne med ett barn. Och det nyfödda barnet behöver henne, dygnet runt.

Sanna vaknar, hennes huvud värker. Underlivet värker än mer. Hon försöker resa sig, men får inte kontakt med kroppen. Knyttet sover, och Sanna minns hur den första amningen gjorde henne alldeles yr. Hon ger liv. Och vill ta livet. Av sig. Det går inte ihop. Hur hamnade hon här? Hon kan inte ens gråta längre - de sista tårarna kom för över ett år sen. Det var då Isen spred sig inom henne. Och allt stelnade i en ångestisskulptur. Ibland när hon la handen för hjärtat, kunde hon känna hur det inte slog. Det var Döden som la sig som ett band, där hjärtats pickande inte längre kunde komma fram, hur ihärdigt det än slog. Hon hatade detta, mer än något annat. Samtidigt, någonstans, insåg hon att Hatet framkallade andra isberg att bildas i henne.


14.09 - busenkelt. Men ändå så svårt.

Jag vill ju så gärna. Ha struktur och vara strukturerad. Jag vill ha kontroll. Och jobba för att känna mig duktig. Det är vad jag vill just nu. Busenkelt. Men ändå så svårt. Just nu resonerar jag så här: jag har promenerat i två timmar runt Årstaviken, jag har ätit en god lunch, jag har diskat. Duschat. Varför inte nu ta det lite lugnt? Har jag bråttom någonstans? Näe. Men kraven är där ändå. Suck.

Steg 1: Förflytta mig till köket, där jag lite snabbt städar undan så att datorn får plats

Steg 2: Kreativt kaos som mynnar ut i det som jag har planerat. Jag tror det tar ca en och en halv timme. Heja, heja, heja! Nu kör vi! Nu.

Steg 3: Bege mig till staden. För jag behöver det.

Igår var det yoga - Oh, I think I am in love. With what it does to my body. Please never leave me. Claudia Galli menar att störst av allt är kärleken. Jag önskar att hon kunde övertyga mig, men samtidigt - så rätt.

En tekopp skänker lycka till lilla mig. Tillsammans med citron och ingefärachoklad kan jag se dagen i ett smarrigare ljus. Däremot nackont som säger mig att jag borde ringa sjukgymnasten. Och andra samtal att göra har jag också.

Då kanske det är dags att skrida till verket.Dagens SkrivPuff - om Begränsning

Begränsning - i kärlekens tecken
När du ler, då ler mitt hjärta. Jag vågar inte annat. Jag kikar in i dina ögon, när du inte vet om det. Och märker du det, skrattar jag kanske nervöst och säger något i stil med: "måste ju ha koll på dig". Det kan tyckas konstigt, hela upplägget - men det är skrivet så. I den stora Beteendeboken. Att kärlek kan vara obesvarad. Trots detta finns Hoppet, och där vilar en stor del av mig.

Du har sagt att du vill att vår Vänskap ska vara Begränsad. Ungefär som ett liv är, i tid och rum. Ditt önskemål blir min Lag, trots att jag vill något helt annat. Den där begränsningen gör att jag får svårt att röra mig. Ibland är det till och med svårt att andas. Men begränsningen gör dig också vacker. Jag blir mer medveten om dig, trots ditt avstånd. Och att lära hjärtat att le, och kunna glädjas åt det, det är en konst som jag numer bemästrar.


Tipsar förstås om Skrivpuff - för dig som vill skriva, men inte vet om vad. Eller bara vara med för skojs skull! Det är ju så skönt att få teman presenterade för sig!

Det är bra att ge sig själv cred

Det är en härlig måndag. Jag skaffar mig en bra dag, som någon skrev. Och den brukar börja med planering. Jag gick upp sent, men omformulerade för mig själv att jag gick upp tidigare än igår. Alltid något. Det enda jag vet är att idag har jag yoga kl 18.30-20.00. Sen skapar jag min egen dag.

FÖRETAGSBITEN
1. Jag har en idé om säljbrev som jag vill påbörja arbetet med idag. Det är alltid roligare att få brev via post, än mail!

2. Visitkort - tänkte beställa det idag! Det behövs!

3. Planera artiklar för Livskick. I juli skrev jag den här om träning. Sen funderade jag vidare på detta med kost och psykisk hälsa. Jag har ju tjatat om mat i tid och otid, och gazpachon kan väl ingen ha missat? Sen kommer det en till artikel som jag är riktigt nöjd med! Jag länkar när den är uppe!

------------------

HEMMA/PRIVAT
4. Städa vardagsrummet - lite småplock.

5. Köket - det gamla vanliga - disken. Men jag är stolt över att ha haft ledigt från den i helgen!


Igår hade jag svårt att sova - lite ovanligt. Så jag satte på radion och lyssnade på en sommarpratare och läste mina gamla dagböcker. Det är alltid spännande att läsa vad som var viktigt i mitt liv för ett, två och tre år sedan. Sedan det stora året 2006 har det minsann hänt en hel del. Sen la jag huvudet mot den kalla kudden och somnade.
Dreamplay - without changing

Solen skiner. På gräsmattan framför mig börjar saker och ting hända. Saker som kanske skulle kunna klassas som galenskap i den vanliga världen. Men det här är Parkteatern, som spelar barnteatern Dreamplay. Och ja, det har med Strindberg att göra. Det händer saker hela tiden, och hela gräsmattan omvandlas till en gigantisk scen. Eller dröm. För det känns som en dröm, där lyckades de verkligen. Med jämna mellanrum kommer en man springandes och ropar efter Viktoria! och en annan cyklar som om det vore ett mästerskap. Och så har vi Balettfröken, hon har en av huvudrollerna, och hennes dramatiska sätt gör att jag funderar på om hon inte är av den oroliga typen. Men roligt är det. Onekligen. Och ibland alldeles för mycket. Då sätter jag mig vid sidan av och trycker på paus. För att i nästa stund få en lapp där det står "Det är synd om människorna". Då börjar jag tänka på hur jag ska tolka denna mening. Det skulle ju kunna vara så att synden existerar (runt)om människorna. Och då blir synden mer extern. Min vän A-M gick och lämnade klagomål (det kunde man också göra nämligen) borta vid en av husvagnarna (jag räknade till tre husvagnar, varav en helt svart) - hon tyckte det var för varmt. Om jag hade lämnat ett klagomål skulle jag ta upp min saknad. Och klaga över Saknaden.

Parkteatern spelade vid Vinterviken och stället var så inspirerande att jag begav mig dit även idag. Köpte lite fika och satte mig på klipporna. Läste en ytterst kort stund. Rastlöshet är en av de sidor jag skulle vilja förändra hos mig. Men jag satt i alla fall en stund, och kikade på människorna som gick förbi. Tog sen min ryggsäck och gör det som jag är alldeles bäst på (för tillfället): gå! Gick en runda och sen till Örnsbergs tunnelbana. Det tog inte alls lång tid, snart var jag tillbaka inne i stan. Tog en liten burgare på Max för att sedan gå på engelska mässan i kyrkan. Det kändes...ja, det kändes!

Nu har jag lovat mig själv att inte lägga mig så sent, trots att det finns tusen saker att göra på nätet. Ska pilla fram kameran och ordna lite kort till er. Och vi syns snart igen.