Vånda. Vad betyder det egentligen?!

Klockan 00.30 vaknar jag av värmen. Nej, ännu en sömnlös natt eller vad är det frågan om? Kikar på mobilen igen. Jo, jag har bara sovit i två timmar. Sen kommer tanken - tänk om det fortsätter så här?! Men nästa tanke är att detta är flyktigt, huvudet har bara haft en massa för sig. Idéer. Tankar. Obeslutsamhet. Och Vånda. Jag vet inte ens vad det betyder. Ändå vet jag hur känslan är. Och det räcker. Jag somnade om. Och idag är det härlighet i att molnen stoltserar med sin närvaro på den annars blågråa himlen. Öppnar terassdörren och tittar ut. Vinden är inte lika snäll nu, det är nästan så att jag fryser i min poolblåa klänning. Och jag backar in i rummet. Som för ovanlighetens skull ser städat ut. Jag ska byta rum igen, de sista dagarna bor jag hos min gudmor. Sista natten sover vi alla tillsammans.

Är ruskigt sugen på glass. Gärna med nötter. Och choklad. Efter massagen (17.00) kan det vara läge att ta sig en tripp i "staden". Åh, måste dela med mig av fröken Chapman igen - change. Jag saknar mitt vardagsrum, hur ljuset skiner igenom mina dammiga träpersienner. Hur jag bryr mig om mina blommor, hur datorn stängs av, hur jag somnar med min rosa panter-kudde. Hur någon kanske någon dag väcker mig och.... Ja, ni vet hela det där med att vara hemma. Det saknar jag.

Maybe I would change... (som ett svar på låtens fråga)

15.58 - om två minuter är det kaffe my friends - and I can´t say no to that!

Ps. Du som vet vad vånda är - skriv gärna en förklaring i kommentarsfältet!

Beautiful dawn

I am just chasing time again. Nä, men faktiskt inte. Min sömnlöshet leder mig till helt andra saker. Tog en l å n g s a m promenad där jag ännu ej gått. Solen är ivrig och har varit en trogen följeslagare. Och dig vet jag ju var jag har. Gick bland grönt och högt. Ensam. En gång tillsammans. Sen har jag läst vidare i min bok, det går långsamt och jag vänjer mig vid författarens språk. Den ska nog också läsas långsamt. Så är det med det.

* Skissa på frågorna till mina intervjuer (30 minuter)
* Maila mina respondenter (30 minuter)
* Stranden
Blev terassen istället - lite skönt att slippa sanden, men jag saknade vågornas brus!
* Skriva brev
* Powerwalk (60 minuter) Ändrades till långsam promenad
* Kyrkan Jag skippade den, eftersom jag känner att jag behöver vila

Det som är kvar är att skriva lite brev. Om jag vill och orkar. Det jag är mest nöjd med idag är mitt arbete. Och den långsamma promenaden. Och att jag uppskattar familjelivet. Om än på avstånd. Jag vill inte vara för nära heller.

Först när du tar dig ner på jorden, först då kan jag vara din vän (med ena foten utanför, Melissa Horn)

Pepp behöver tas fram. Och jag står i startgroparna. Till något som är mitt liv. Det lilla i det stora, men hjälp mig ändå. Ulliz skrev ett så fint mail idag - och det kändes skönt. Dorota kom också med kloka ord mailvägen. Och här sitter jag och ler mot skärmen. Mina änglar i Sverige!

Strunt: går det att få bruna ben?! Jo, jag vet, totalt ointressant. Men de har stekts på båda sidor men utan något egentligt resultat. Armarna, bröstet och ansiktet skvallrar dock om att jag varit i solen. Men benen, det är en annan femma.


Den här platsen är någon annans, och jag måste hitta ut. Hur ska man älska någon, som har älskat någon förut? (lät du henne komma närmre, Melissa Horn)

Svaga vindar. Biljettköp. Sovuteblivande.

En halvtimme i solen och jag är redan i behov av en paus. Igår, på eftermiddagen, så gick vi till stranden - jag, min gudmor och hennes två barn - det var den bästa plajadagen! Det var en svag vind som tillsammans med solen gjorde strandvistelsen till en skön upplevelse! Jag har fått många tips på hur min fortsatta Jastarnia-vistelse ska se ut, så jag anammar dem sakta men säkert. Jag tror att jag ska till stranden efter obiad (lunch) och bara slappa.

Har börjat läsa en ny bok - de små tingens Gud. Mycket metaforer, men jag tror den kan vara bra. Så det är den tredje boken på semestern.

Idag köpte jag biljetten till Warszawa, åker på söndag eftermiddag - vad mysigt det ska bli att åka tåg! Och framför allt att träffa morföräldrarna, och min kusin. Och min bror och hans tjej. De brukar ju vara i Stockholm, men i år verkar det inte bli av - so I have some catching up to do!

Sömnen har krånglat lite på sistone. Jag tror inte jag ska söka orsaken, utan mer arbeta på att få till den. Sömnen alltså. Och jag har redan börjat, med att ta det liiiite lugnare och inte fara och flänga överallt. Det gäller även på tankenivå!

Planen idag dårå:

* Skissa på frågorna till mina intervjuer (30 minuter)
* Maila mina respondenter (30 minuter)
* Stranden
* Skriva brev
* Powerwalk (60 minuter) 
* KyrkanMassagebokning. Solkräm. Du. Jag.

Har lagt en filt på terassen och två stora mjuka kuddar. Här finns de bästa kuddarna, som jag gärna kramar om. Lyssnar på Tracy Chapman - det var länge sedan sist - hon spelades flitigt hos mig på slutet av 90-talet och början av 00-talet. Här är några låtar, som börjar med Let it rain.

Har haft lite otur med bankomater, tror det beror på att det var mycket folk i helgen - de tog slut helt enkelt, pengarna. Men i morse funkar det alldeles utmärkt. Så nu kan jag köpa biljett till Warszawa. Och gå på massage. Ryggen har haft lite ont. Men så är det. Och då gäller det att göra något åt det. Finns det något bättre än när milda vindar smeker min hud och öronen vilar till samtal av vänner nere på gården...? Till och med röklukten gör att jag känner mig hemma.

Brist på tankar har jag ju inte direkt. Men nu är det så att jag skulle vilja bli riktigt bra på något. Som jag skulle kunna skriva om och delvis försörja mig på. Och jag tror att kost är det som tilltalar, eftersom jag har grunden därifrån (kostrådgivarutbildning 2006). Och intresset. Men jag har inte riktigt bestämt mig för hur jag ska gå tillväga - det finns ju olika sätt. Sen handlar det om erfarenhet - det är så jag lär mig som bäst.

Dags att gå ut i solen igen!
Glass. Sol. Brun. Kärlek (?). Bok. Dator. Musik

Innan glassen
Jag har blivit lite förtjust i Robyns nya - keep dancing on my own - ruskigt bra. Brukar sätta på den innan jag ska iväg och springa. Det funkar för det mesta för lite pepp (trots att den är lite sorglig) och sen är jag på spåret igen. Idag är det nog värmerekord - hann vara en timme på stranden och sen gav jag upp - det var för varmt! Sen har jag promenerat, hängt med sällskapet här, duschat och ska snart iväg på glass med Ania och Lukas. Jag har inte ätit någon glass sedan jag kom hit, så nu är det dags. Sedan är det kyrkan klockan halv åtta!

Kärlek med frågetecken är snarare en fråga till mig själv - hur ska jag ha det med kärleken? Hm. Jag får fundera lite på den. Nu ska jag iväg!

Efter glassen
Vi var som en enda stor familj när vi gick och åt glass - vi hade med kidsen också. Inte ska jag väl välja ensamhet?! God glass var det och sen en stund hem. Ska gå om tio minuter, träffa min gudmor och gå på kvällsmässan. Sen blir det en lugn kväll hemma. Funderar på om jag ska äta ute ikväll. Vi får se.

The quiteness is the time for perception of feelings. So I will do that, without asking for permission. I hope I´ll find some answers in the jungle of pictures. Where you sometimes are. Just as yourself.


On the line

Jag har bytt rum, uppgraderat till en med terass – livet är lyxigare, även om jag trivdes bra i det förra rummet. Solen tittar fram idag, men det blåser. Så planen är att sitta på terassen och sola om ett tag. Har haft problem med uppkopplingen, så jag har messat min bror för att se om han kan hjälpa mig. Typiskt – det är lördag, han jobbar med datorer hela dagarna. Och syrran behöver hjälp....Å andra sidan, det är väl kul att känna sig behövd. Och han är proffs i mina ögon!

Igår gick dagen fort – och på kvällen mådde jag ganska bra. Finns inget bättre än att lägga sig i sängen och öppna en bok. Jag har nästan läst ut två stycken sedan jag kom hit. Boken ”the curious incident of the dog in the night-time” (Mark Haddon) gjorde intryck. Den handlar om den autistiske pojken Christopher och hans vardagliga betraktelser. Ur ett perspektiv som berör och tankarna går till att varje människa är unik. Han är, trots sina svårigheter med känslor, en känslig pojke med regler som inte gäller för andra. De få gånger närhet nämns i boken blir jag tagen och jag undrar om inte det är kärlek på riktigt. Hans rädsla och ångest för tankarna till låsta situationer och tryck över bröstet. Jag kan faktiskt förstå, om inte allt, vad han upplever. Det är inte så konstigt. Just att hans kropp reagerar så starkt (magont, bröstsmärtor, illamående) visar på att detta är en pojke som man måste vara varsam med. Jag tyckte mycket om boken, trots att den visade hur sorglig tillvaron kan vara. Sen fast det klara tecken på vad lyckan har att ge, om det så är betyg A i matematik eller att lösa hundmord...Emilia - planerar - ryggont

Den kommer ibland - rastlösheten. Och viljan att göra mer. Och den kombinationen kan vara bra, ifall jag använder den på rätt sätt. Det funkar oftast, jag tycker inte om att isoleras i en kamp av "vad ska jag göra - egentligen"-känslor. Utan jag arbetar utifrån mål. Stora som små. Jag är en person som gör listor, och det finns inget roligare än att kryssa av. Dagens tankar är:

Träning och välmående
Funkar bra:
Att jag springer en halvtimme om dagen. Den bästa stunden är när jag kommer tillbaka och lägger mig en stund på sängen och känner hur hjärtat arbetar och endorfinerna sprudlar. Och en halvtimme senare går jag som i ett rus. Överlag är jag ute mycket och det tror jag starkt på. Har med mig ett yogaprogram, kan gå. På måfå.

Funkar mindre bra:
Sömnen krånglar lite, men det är inte någon fara än. Igår var jag i och för sig uppe sent, för jag har fastnat i en bok (men vilken härlig känsla det är att läsa långt in på natten!) Rastlöshet och semesterångest är inget jag känner att jag kan styra över - den kommer när den kommer. Men det jag kan göra är något åt den. Framför allt i fastna framför nätet! Ont i ryggen de senaste två dagarna - men det är i princip ordnat - ska gå på massage!


Jobbrelaterat
Funkar bra:
Jag har fått ett uppdrag i juli, ska vara klart i slutet av den månaden. Det känns bra och jag är motiverad och har några tankar kring det. Sedan har jag jobb i juli, inte genom mitt egna företag, men så att jag klarar mig. Augusti är hälften av det som jag behöver jobba klart, måste ordna resten. September är inte klar. Däremot har jag mailat och fixat lite, plus att jag har mitt extrajobb som alltid väntar på mig!

Funkar mindre bra:
Jobbmoral har jag. Men måste jobba med "det dåliga samvetet". För det är onödigt. Jag tror lösningen är att planera in den tid som jag bör lägga ner. Punkt. I juni vill jag lägga ner 5 timmar på mitt juli-arbete, uppdelat på detta:

* reserach - läsa på om ämnet --> ca 1,5 timme
* fixa respondenter och intervjutillfälle --> ca 2 timmar (4 personer ska intervjuas)
* struktur och brainstorming --> ca 1,5 timme

Och det ska jag påbörja en dag som denna, när solen gömmer sig!

Sen var det detta med företagsdagbok - jag behöver ta mig en funderare, eftersom jag inte vill hålla allt i huvudet!

Just nu är det svårt att publicera bilder, vet inte varför - men jag återkommer! Ut och springa om en timme. Och sen jobba på researchen!

Kram
Emilia


Tonight is gonna be a good night.

Innan
Solen lyser och jag sitter bänkad framför skärmen - men jag är tillåtande idag. Ska strax ut och springa. Jag har en slinga här som funkar alldeles utmärkt. Den tar ca 30 minuter, men ska försöka göra den på 25 idag. Igår var det midsommarfirande i vanlig ordning, även känd som sobotka. De som fyller 19 år i år, det vill säga födda år -91 har festen och går igenom hela byn med raketer, häst och Herr Neptun. Det är smockat med folk. Dessvärre började det brinna i en byggnad, så brandkåren hade fullt upp. Men annars var kvällen ganska lugn. Jag bjuder på lite bilder!

Efter
Även om jag inte är stort fan av att springa så finns det stunder av härlighet i det också. När jag säger till mig själv att jag är stark och solen lämnar mina armar brunare än tidigare. Och sedan är det skönt med kommentarerna efteråt "hur var det på spåret idag då?" - och då har jag inte ens sagt att jag var ute och sprang. But news travel fast in Jastarnia. På gott och ont. Det blev ca en halvtimme idag igen, men jag tror det beror på att jag sprang igår och benen var inte riktigt utvildade. Nu på eftermiddagen har jag ätit gott, legat i sängen och läst. Sen kom rastlösheten och tog över - men strax utgång för att äta våfflor med grädde och jordgubbar - ja, så ska livet vara. Inte på något annat sätt. Jag klippte mig för några dagar sen, skönt att bli av med det långa håret. Men det är inte någon jätteförändring, men behövlig!

Publicerat:
Jo, jag har skrivit en recension om tillsammansskapet - alltså relationer - vill du läsa den? Klicka här

Dina handlingar är dina. Men din smärta kan delas. Du visar att du ler trots ett svårt liv. Avståndet ökar, men minnena finns kvar och de är nära. Det ordlösa hej då:et har avverkats och det står jag fast vid. Jag kan inte längre sakna dig. Jag kan inte längre se dig för någon som du inte är. Jag sparar minnena på en säker plats. Odelbara.

Separation mellan ungt par i en tid av förändring

Jag vore ingenting

Sov inte alls i natt. Det blir så ibland - en obalans finns i kroppen och knoppen. Så då innebär det naturligtvis att jag är mån om dem idag och ikväll. Låg i sängen fram till klockan halv elva, men sen gav jag upp - det är bättre att gå upp helt enkelt.

Igår, vänner, var det dags för den första solnedgången. Jag satt på stranden och såg himlen ändra färg från minut till minut. Och insåg att jag måste stanna här, just nu. Så är det. Och så vackert var det. Testade att fotografera, men att fånga silverbanden gick inte. Så jag stoppade ner kameran och lyssnade på lite musik. Det är värt att leva för den stunden. Tack.

Det var någon som tipsade om begränsad skärmtid. Så jag tar rådet på allvar. Men lite bilder kan jag bjuda på!Det är roligt att hitta minnen på youtube

Sol eller inte sol - det är frågan...

Solen har inte riktigt bestämt sig. Det har inte jag heller. Jag läser, dricker kaffe, lyssnar på musik. Och bara är. Det är konstigt att vara så hemma som jag är här. Halva mitt liv har jag rest hit. Även om livet i övrigt förändras - så slutar det alltid med att jag kommer hit. Och det kommer jag nog göra till den dag jag inte längre lever. Jag vill leva, jag vill dö i .... ?

Tog en promenad idag - genom byn, bort till havet för att lägga mig en stund. Solen smekte mig genom molnen och jag förstod att detta var precis vad jag behövde. En liten katt strök omkring på stranden. Människor är påklädda, trots att det inte är så kallt. Havet var ändå förhållandevis lugnt. Sen gick jag genom skogspromenaden, tillbaka. Årets första gofr (våffla) intogs på stammishaket, med grädde och jordgubbar. Frihet i en liten by på andra sidan Östersjön.

Vi (jag, min gudföräldrar, barn, syskon...) skulle gå till havet igår, men vi gjorde en skogsutflykt istället. Och lekte kurragömma - det var roligt och mycket skratt. Satt i en skogsglänta och bara umgicks - rekommenderas varmt!
Jag får rysningar när jag vet att vi befinner oss så nära varandra. Men de gånger jag tror jag ser dig blir jag rädd. Du får inte plats här, det är trångt. Ibland tror jag att du har ont. Vi undviker varandra och det finns en sorg i det. Kanske ses vi, kanske inte. Då skulle jag ge dig en kram. Och sen skulle vi säga ett ordlöst hej då.

Ung kvinnas tankar nånstans i Europa på 2010-talet

Ibland är det bra att bara släppa...

Jag har en ny bra vana. Jag drar några lättnadens suckar om dagen - och det är så skönt! Trots att jag inte har något att vara lättad över så är dessa suckar bra för kropp och knopp. Så det är mitt tips till dig - testa! Ikväll umgås jag med mina vänner, ska strax gå ut och hänga i någon bar. Det är trevligt och opretentiöst. Jag bjuder på lite bilder, de säger en del. Vädret har varit bra idag och brännan har bättrats på. Jag läser en bok. Den handlar om ett hundmord. Och om en ung man/pojke som ser världen ur ett annat perspektiv än normen. Jag fastnar för sådant som hur kärlek visas mellan honom och pappan. Tänk att formuleringar kan få mitt hjärta att darra...

Melodin just nu

Kärlek. Vad är det? Det kanske är allt, men jag vill veta exakt. Finns det gränser och när passerar man dem? Finns det inslag av smärta kanske... Och hur bra är det egentligen? Jag undrar också hur jag gör med kärleken. Hur jag tar hand om den. Liksom, ger den näring.

Det är inte sant!

Och du ropar högt när du är där (Melissa Horn: med ena foten utanför)

 

Mina fötter är båda här. Hemma och borta på samma gång. Och jag klarar inte av rusen. Det spritter i kropp och själ. Jag skulle behöva skrika. Och samtidigt gråta. Förhoppningsvis av glädje. Jag tror det har varit en propp som nu lösts upp, det är inte klokt. Dagens schema har varit otroligt enkelt att följa: gå upp, frulle, sol på stranden. När jag såg havet fick jag en känsla av hemskap och jag hörde knappt mina egna steg. Havet brusade och det var fullt på stranden. En gullig tant sa att jag inte skulle sova på stranden. Det gjorde jag inte, men var lite väl drömmande borta.

 

Jag får bromsa mig nu. Men sen kanske det inte kommer att gå. Jag hoppas att du förstår.

 

Enkelhet är det bästa som finns. Vad jagar vi egentligen? Keep it simple, det är fantastiskt. Om några veckor träffar jag min fina morfar. Undra vad vi kommer hitta på – förmodligen åka en stund till landet, spela schack, äta glass. Saknar min morfar och mormor. Men snart är jag där!

 

Vi avslutar med lite Melissa. She rules my summer....Jag vet vem jag är när jag hos digBara jag. Men ändå.

Det kommer dagar som är mer tänkisolerade än andra. Det betyder att ord får mening och meningen behöver förklaras för att förstås. Risk för missförstånd eftersom sanningen kan vara svår att nå. Känner mig lättpåverkad av livet och funderar på hur pass bra det är. Egentligen. Fryser om fötterna och även om lösningen är nära (strumpor) så låter jag bli. Mitt kök befinner sig i diskkaos (avviker från min diskregel) men jag tar det peu en peu. Dricker grönt te och ska egentligen bege mig till en utställning. Jag vet inte om jag har lust, men det kan bli bra.

 

Igår var det Herr Höckerts födelsedag. Han fick skivan med Melody Gardot – jag tror det blev bra. Och jag tror jag ska byta skiva i datorn, lyssnar på en från 2002, som påminner om det tunga, dystra och melankoliska. Melody gör ett bättre jobb – hon ger mig rysningar istället. Bra rysningar.

 

Det blåser kallt därute. Undrar just om solen tänker kika fram, det skulle vara trevligt. Igår sa jag till vännerna att jag vill göra så lite som möjligt denna lördag. Det började med att jag sov till 11.30 – det tycker jag var en bra start. Men disken vill jag få undan – det är en bra känsla att gå in i ett rent kök.

 

Idag skulle jag vilja gå på jakt efter en Melissa Horn skiva – för 17 vad jag gillar hennes röst. Och texterna förstås. Och det vore underbart att sitta där vid havet och ha henne i lurarna. Förra året var det Amanda Jenssen som höll mig sällskap. I år vill jag ta med mig Melissa.

 

Tankar att lösa

Finns det en bruksanvisning på hur jag fungerar? Hur fungerar jag med andra människor? Och vad ska göras när något går sönder?

 

Litar jag på min utsikt? På min alldeles egna syn av världen?

 

Hur definierar jag sanning? Hur definierar du sanning?


Över och ut, glasstrut....


Att för ett ögonblick glömma dig kan kännas alldeles underbart. 

 

 

Fantastiska tider. I en konstig värld.

Några dagar sedan....

Det är eftertänksamhet som kommer i min väg – och den vill stanna. Men samtidigt vill jag inte ha en överhettad hjärna. Att kunna sluta tänka och vara mer i kroppen, det är en önskan. Som kräver träning. Idag har jag en förhållandevis lugn dag. Och jag tog mig just en stund att bara sitta. Och lyssna. På keltisk musik. Jag klarade av ca en minut, min själ är rastlös. Samtidigt gjorde den korta stunden gott.

 

Vad är det perfekta stadiet för en kropp och knopp? Vad behöver de för att må bra? Jag har fått för mig att för mycket prylar inte är bra. Därför sker det utrensning här hemma. Även om det går långsamt. Måste säga att jag är ganska nöjd med vardagsrummet. Trots att en klädhög redan har hunnit bildas. Jag går omkring och funderar på hur jag ska kunna minska på antalet saker här hemma. Och samtidigt ska det ändå präglas av att jag bor här. Hm, det är inte lätt. Några tips? Maria, en vän, tipsade om hyllor som har dörrar, då kan man gömma en massa saker. Den idén gillar jag. När jag var på yoga häromdagen så sa jag att yogan är svår att utföra hemma – just för alla saker. Tänk om jag kunde skapa en yogavänlig miljö?

 

Om en vecka bär det av. Jag längtar samtidigt som jag trivs att vara här. Som fisken i vattnet! Borta bra och hemma också bra. Kombinationen är bäst!

 

Sitter just nu, i skrivande stund, i Kulturhuset. Och blir irriterad över det faktum att jag inte kan koppla upp mig. Men snälla nån, är min nästa tanke – behöver jag verkligen vara uppkopplad just nu? Jag har ju saker att skriva, och är inte en uppkoppling ganska störande då? Det är väl bara att spara allt på ett usbminne och sedan bege sig till närmsta bibliotek. Typ Odenplan. Det löser sig. Saker som jag bör göra just nu:

 

  1. Skriva klart dagens blogg (I am on it!)

  2. Läsa i boken Tillsammans och påbörja min recension

  3. Fundera över några idéer till artiklar till en kund

  4. Bara vara

 

Boken Tillsammans är skriven av författarna Åsa Nilsonne och Anna Kåver. Två riktigt duktiga yrkesmänniskor, som har ett pedagogiskt sätt att förklara så svåra saker som relationer. Jag ska skriva en recension av boken. Så det kan vara läge att helt enkelt stänga av datorn.

 

Fredag

Den går fort tiden, utan tvekan. Diskuterade tiden igår och hur jag uppfattar den. Det är inte alltid lätt, men jag uppfattar tiden på ett nytt sätt sedan jag kom tillbaka från Uppsala. Det känns som om jag har mer tid på mig. Konstigt det där. Jag vet att jag är ganska bra på att inte oroa mig för framtiden – för den vet jag ju egentligen ingenting om. Så det blir inte särskilt produktivt att försöka skydda sig emot den.

 

Hur förhåller du dig till framtiden?

 

Snart ska jag träffa en vän, eller om en dryg timme. Jag befinner mig på biblioteket på Kungsholmen och fördriver tiden genom att läsa boken Tillsammans. Har lite stress i kroppen. Kanske ska jag bara titta på människor istället? Ingen dum idé....

Soffliggare hela dagen. Yoga. Bara tacksamhet.

Måndag

Det blåste som bara den, när jag låg i gräset i Rålambshovsparken. Nej, det här går inte, tänkte jag och tog mitt pick och pack och begav mig hemåt. Där låg jag nöjd i sängen och läste. Och sen kom tröttheten, som på beställning. Och jag somnade – utan dåligt samvete. För vem vet bäst om inte kroppen? Den ville sova helt enkelt. Det har varit två veckor av intensitet, och därefter kommer baksmällan. Det är bara att acceptera. Vaknade lagom till yogan, som tog plats på Mariatorget. Svenne var med också. Det var ett bra pass, och det kommer att påverka resten av veckan – det känner jag tydligt. Sen har jag köpt salva till mina myggbett som jag fick i söndags. När jag var på världens mysigaste födelsedagskalas. Klara-tjejen fyllde ett år!! Tårtätande, presentöppnande, fotograferande, varande i största allmänhet. Och myggbett, hörde liksom till!

 

Tisdag

Jobbet i Uppsala har gjort att min kropp har vant sig att komma upp i tid – det uppskattas vill jag lova! Förut kunde jag ligga länge, länge i sängen. Nu är klockan 10.42 och jag har hunnit att städa vardagsrummet, vattna blommorna, fixa med bilder i datorn, äta frukost, spela spindelharpan på datorn. Och bara vara. För det är ju så viktigt! Dagens plan, tisdag, är att:

  • gå på mässan 12.15

  • äta lunch på stan, kanske en favorit i repris? Var på den vegetariska restaurangen Govindas igår...

  • Publicera bloggen

  • Skicka några mail/Telefonera

  • Fixa bankärenden

  • Träffa vänner i Sollentuna klockan halv fyra

 

Jag kan avslöja att jag ska åka och hälsa på min syster i Nordirland, i augusti!! Biljetter inköptes igår. Men det är ett tag kvar och jag har annat att njuta av... 

Några ord om livet

En youtubare om livets innersta och en till

Det går dagar. Som är helt bloggfria. Och som någon sa - det ska finnas tid att känna fritt. Så i mig går tankar, i olika riktningar. Och ibland runt, runt. Ibland somnar jag till låtar som etsat sig fast i mitt innersta. Och som jag inte kan bli av med. Sen jagar jag också. Tankar och minnen som rymmer och inte vill stanna kvar. Det gör ont att släppa taget. Rivs av från köttet och öppna sår ska läka. Och när de gör det, så känns ärren fula att titta på. Och man minns igen.

Jag har skrivit TIME OUT i min almanacka på nästa vecka. Tackat nej till jobb. Tackat nej till träffar. Men sen, finns det där att jag vill, men inte kan. Hela jag skriker efter att vara ensam. Stänga in mig och bara se solen strila in genom mina dammiga träpersienner. Lägga huvudet på kalla kudden och kroppen på rena lakan. Önska att du inte fanns kvar därinne. Men samtidigt så rädd att förlora dig. Jag är arg på dig eftersom du bara klampar in, utan att ens fråga om ett hyreskontrakt. Någon hyra betalar du inte, nej.

Nu tycker min syster att jag ska sluta deppa. Men det är inte sanningen. Det är ju bara jag! Jag är så här - ibland lite fundersam om man säger så. Om jag säger så. Och hur lätt är det att inte vara fundersam när Melissa Horn sjunger så vackert?

Sen har det hänt något. I veckan flyttade vi på några brädor. Ute i fält. När vi lägger ner presenningen på marken, med alla plattor så kryper en liten mus fram. Jag menar verkligen liten. Och blind. Det visade sig att vi hade dödat en musmamma, och ett musbarn. Men han, lillkillen, hade klarat sig. Jag döpte honom till sorken (det betyder pojke på gotländska, det borde min kompis Sven veta vid det här laget)

Saken var den att vi lämnade Sorken där, på fältet. Dagen gick, och även natten. Och solen steg upp och i dess gäspningar begav vi oss ut. Solen hettade och...jag trodde musen var död, den bara låg där...Så, vad kunde jag göra? Av någon anledning ville jag ändå säga hej då, musmördare som jag är. Så jag försökte leta fram den 3 centimeter stora kraken. Och han levde!! Så då bestämde jag mig för att göra något. Det något resulterade i hemmagjorda pipetter och vätskeersättning på sena kvällen. Och en liten krake som var så stressad och hungrig och trött på samma gång. Efter telefonsamtal och funderingar visade sig att det fanns två utvägar - antingen skulle jag ta hand om Sorken. Eller så fick vi lämna honom på sövning. Ja. Hur som helst så lever han inte längre. Jag vet inte om det var rätt. Men samtidigt.

Hur ska det gå med livet? Vad tycker du?