Klassisk musik i ett Ordnat Hem

Jag läser en bok som heter "Mellan köksfönstret och evigheten" av Karin Thunberg (jobbat på Svenska Dagbladet) - ett livsöde blandat med tankar om arbete, kärlek ovh vänskap. Jo, den går att läsa. Behaglig bok. Författaren drabbades av bröstcancer och hon beskriver dels känslostormarna kring det och dels vad som är viktigt i livet - arbete, kärlek och vänskap. Det ligger nära till hands att skriva att det är mening som behövs i livet. Och arbete kan ju vara så mycket.Vad tycker du behövs i livet?Jag tänker på det här med fysisk aktivitet - det behövs i mitt liv. Jag går omkring och tjatar på att jag jagar endorfiner - för det är nog sanningen. Det händer något med mitt huvud (!) när jag tränar så att svetten lackar.


Boken fick mig att slå ihop den, för att själv skriva lite. Tanken idag var att inte alls sätta på datorn. Kan väl säga att jag inte kunde låta bli. Mina fingrar dras automatiskt till tangentbordet. Lyssnar på klassisk musik, bra sådan. Radio. Lagom för mig.

Igår såg jag Inception med Kinga - som jag har väntat! Den var bra och intressant. Fantastisk och verklig i overklighetens tecken. Drömmar påverkar oss och filmen fick mig att fundera på hur viktig verkligheten är egentligen (?). Kanske är det drömmarna som styr oss. Men jag grubblar inte för mycket på det, det är bäst att vara här och nu. I närvarons närvaro.

Böcker, film...och ikväll parkteater tillsammans med två vänner. I´ve been culturalysed. Jag är inte helt säker på om dagens beslut om aktiviteter är de rätta. Men ibland kan känslan ha rätt - och då är det bara att hänga på.


Jag håller på att utforma en ny utmaning. Jag vet att jag behöver en. Men den ska samtidigt vara rolig. Och svettig.

Så hjälp mig gärna!


Utmaningsdags!

Vad sägs om en utmaning? I min egna regi? Kanske är det dags igen... Jag kan ju avslöja att jag har SHOPPINGFRITT just nu. Fram till den 12 augusti. Började den 12 juli. Kan säga att det går bra, ingen shopping, satsar istället på god mat. Och motion. Ta mig 17 - vad mycket tid som går åt för att spendera pengar - jag använder den till Årstapromenader. Och till vänner. Men försöker undvika översocialisera.

Tillbaka till utmaningen. Den ska handla om rörelse och motion. Men hur ska jag formulera den för att undvika kilo-fällan. Jag skiter i vågen. Ska det mätas något? Hjälp mig gärna - hur ska jag utforma utmaningen, i tid och i resultat? Ni minns kanske min måbrautmaning? Ganska härligt var det...

Hm, smygstartade med ett ben - och rumpprogram - blev trött efter två minuter. Det var ett 17-minutersprogram. Och sen gjorde jag lite armhävningar.

Tjing, skriv gärna något! Eller du kanske vill hänga på?

Emilia
Forgive me, forgive you
Så, de stod där och höll om varandra. Hon visste att det var sista gången. För hur mycket hon än försökte, var det fruktlöst. Trots alla försök hade han valt någon annan. Klart att det gjorde ont. Berusningen av kvällen satt fortfarande i. Hon strök honom på ryggen och sa helt enkelt: "det kommer att bli bra, det kommer bli bra". Faktumet att hon tog på sig rollen som Trösterska gav henne en känsla av värdighet, i Tröstlösheten. Han gav henne en lätt kyss och där slutade allt. Tårarna trillade, stora, nerför hennes kinder. Hon kände lycka på samma gång som en del av henne stannade kvar där, i parken, med honom i sin famn.

Helt utan luft

Lite overload här på torsdagen. Men en välbehövlig sådan. Om en halvtimme ska jag gå, middag vankas hos en vän. Med vänner. Helst hade jag krupit under ett stort parasoll och glömma tiden. Och importera lite luft. Lungorna känns luftlösa och huvudet tungt. Och i detta ska jag vara social (?). Översocialisera, det kan vara farligt.

Klänning? Byxor? Stryka något? Sminka mer, eller mindre? Vin eller inte vin. Skrika hade varit ett bra alternativ. Sådär på torsdagen. Oj. Jag är inte riktigt van.

Jag ångrar ingenting. Ånger har jag däremot varit med om. Man kan ångra en kort stund. För att sedan inte ångra någonting. Det är tiden som avgör.

Regnet piskar. Och tankar piskar ganska bra de med. Vad jag ska göra?

När vet jag egentligen att läget är....stabilt? Vilka är kriterierna? Hur många rutor måste kryssas i? Ska det vara under längre tid? Men är ostabilitet så farligt? Egentligen? Kan det inte vara så att det trassliga kan vara källan till kreativitet?

17.01 - om 29 minuter ska jag gå. Kanske bra att ta fram det där parasollet trots allt.

2,5 timmar till min disposition - planering!

Det blev en något längre sovmorgon, men tror att kroppen behövde det - helt enkelt. Nu närmar sig klockan 12.00 och jag funderar på hur jag vill lägga upp dagen! Eftersom jag är inne på powewalks, så tänker jag ta mig en 2,5 timmes promenad vid halv tre. Förutsatt att det inte regnar. Tills dess har jag alltså 2,5 timme på mig att göra det jag vill. och då krävs det planering. Med mat inkluderad!

Nummer ett: gazpacho - den behöver stå kall i två timmar - så jag börjar med den efter att jag har publicerat mitt inlägg.

Nummer två: jag har en kort artikel att skriva - det gör jag efter soppans tillagande

Hm. Jag tror det är det jag kommer att hinna. Blir det tid över satsar jag på lite städning. Skulle vädret vara uselt blir det hemmaträning. Ett piloxingpass.Det lilla som gör livet så stort

Måndagen kom, dagen gick och på kvällen föddes mer inspiration till att fortsätta. Fortsätta göra det jag gör. Och inte stanna och inte titta bakåt. Var inte rädd. Det är mottot nu. Den som sjöng oss lugna, mig och Sven, var fröken Melody Gardot. Hon är ängel och hennes sånger är verkligen så fina, och det är bara hon som kan sjunga dem. Det var verkligen en upplevelse! Konserten var i Ulriksdals Slottspark och vädret var tillåtande. Ni som vill höra lite av hennes låtar kan söka på youtube - rekommenderas! Jag gick därifrån, styrkt och glad.

Tyresta fick ett återbesök av oss idag (jag och några vänner) - brasan var lite trögstartad - men sen fick eldansvarig (jag) till det riktigt bra. Grillad korv, potatissallad, sallad och dressing - kan det bli bättre? Sedan bad och meditation liggandes på en sten. Ja, det är det lilla i livet som gör det så stort!

För någon dag sedan gjorde jag en god soppa, gazpacho - och receptet publicerades nyligen på Livskick - klicka gärna och se vad jag har skrivit! Jag har nu laddat med ingredienser för att göra den igen! Mycket nöjd över att ha funnit receptet!

På fredag kväll mina vänner, så är det Inception som gäller - den nya filmen med Leonardo di Caprio! Vad roligt det ska bli! Det är jag och Kinga som hänger på fredagkvällen!

Igår träffade jag finaste Ulliz. Det kändes bra att bara vara. Förhoppningsvis picknick till helgen. Hoppas, hoppas!!

I allt detta finns det möten. Mer eller mindre planerade. Där jag är mer eller mindre närvarande. Närvaron kräver energi som jag inte alltid har. Och då blir det bristande. Samtidigt vill jag inte försöka längre. Jag vill vara. Närvarande. Det är där jag befinner mig. I närvaron.

Kvinnas tankar om Nuet

Tystnadens Lördag med kliande Getingstick

Godkväll. En kväll med skinande golv, som luktar såpa. Det var någon som sa att ska det bli städat hemma så är det bäst att vara hemma också. Och det skrev jag längst upp på min planering idag. Har alltså hållt mig hemma. Och städat. Först låg jag i sängen till klockan ett. Mycket bra. Igår kväll var jag ute och dansade. Och drack en väldigt god mojito! Ska kika om det finns recept som funkar. För priset var mindre roligt. Men desto roligare var att jag fick dansa! Åh, vad jag tycker om att dansa. Och min kompis Kostas var tålmodig och hängde på. De spelade Robyns dancing on my own, så lyckan var för en stund total. Vid tolv begav vi oss, eftersom vi ville få en lördag också. Det är alltid lite spännande att åka tunnelbana på nattetid - människor som är ute och festar, olika nationaliteter, ölburkar som rullar längs vagnen. Alla sinnesstämningar finns med - gråt, skratt, melankoli, hängivenhet, kärleksfullhet, förbannelse. Och mitt i detta sitter jag. Och undrar i vilken sinnesstämning jag befinner mig i. För den kan vara diffus ibland. Brak mi ciebie, i tego nienawidze.

Igår. Åh, helt fantastiskt. Makalöst att kunna ha två helt fina dagar. Kostas och Sven kom till mig strax efter tolv, jag hade gjort en god potatissallad - med färskpotatis, majs, kidneybönor, rödlök, tomater, en knippe färsk persilja, oliver och avokado. Till det en dressing på olivolja, linfröolja (omega3!), balsamvinäger, dijonsenap, vitlök och afrikansk piripiri. Vi hade med oss massa godsaker. Resan med Fabio (bilen) gick hyfsat, trots att vi fick åka runt lite, då minnet sviktade! Men till slut var vi framme vid Tyresta Nationalpark. En dryg halvtimme fick vi gå i skogen tills vi kom fram till Långsjön, och till grillplatsen. Vid hämtandet av ved (som finns för allmänheten) blev jag stucken av ett bi på armen. Aj. Det gjorde ont. Sven var förutseende, han hade med sig en present till mig - en aloeverakräm! Lycka på tub. Sen grillade vi och badade. Det var skönt i vattnet, varmare än på land. Sen beslöt vi oss för att fika hemma hos mig. Så vi packade ihop och gick tillbaka. Jag somnade i bilen av välbehag. Tack vänner för en vacker dag. Jag har allt jag önskar!

Ni som vill se hur det var förra året på Tyresta kan klicka här!
Flickan därinne gråter och bultar. Hon kan inte andas, luften är förpestad av andras hat. Ingen hör henne. Och ingen vill höra henne. Hon sätter sig en stund, hon vill inte ge upp. I hennes värld är sveket så närvarande, så intensivt och det skär i henne. Det finns en som kan hjälpa henne. Det är hennes vuxna Jag. Som kan trösta och säga att det kommer att lösa sig. Sen. Att nu måste du stå ut. Och säga att du älskar dig.

En bra dag med Övning för Rastlös Själ

I skrivande stund sitter jag med något klibbiga linser i ögonen och en hunger som knappt vet var den ska ta vägen - så den stannar. I mig. Men ändå, impulsen att skriva hann fatt mig och nu sitter jag här. Ansvarsfull som jag är har jag satt på ägg, och väntar nu 5 minuter tills de är klara. Ett för idag och ett för imorgon när jag ska äta frukost.

Vilken dag, kan jag börja med. Jag delade den med en vän och jag är nöjdast. Alltså om man väljer i kategorierna nöjd, nöjdare, nöjdast. Kan ni tänka er att jag har spelat schack, ett parti, i fyra och en halv timme?! Jag har nog aldrig koncentrerat mig så länge. Klart, det var paus för bad också. Men ändå. Lite stolt och förvånad. Ja, jag förlorade, men matchen var ganska jämn. En bonde var försvunnen sedan tidigare, så vi hade en liten sten som vikarierade. Den gjorde ett bra jobb. Stabilt (I know). Och bada, det är numer en begynnande hobby. Jo faktiskt, för imorgon bär det iväg till mitt alldeles egna paradis. Som jag delar med Svenne. Kostas får följa med han också. Ja, det är Tyresta som gäller - och jag längtar efter det kalla vattnet. Och korven som ska grillas. Och min hemmagjorda potatissallad. Är jag matfixerad? Kanske.

En ostskiva senare och glasögon på näsan
Jag hann vara hemma en del och fixade med jobb. Och pratade med en vän på msn - vi kanske ska ses på lördag. Men nu till det som jag numera jagar. Endorfiner. Jag är endorfinjagare. Sagt och gjort. Kan meddela att jag har varit ute och gått i två timmar, runt Årstaviken. Jag blev svettig och jag fick mina endorfiner. Tränade lite axlar och ben också (det finns ett ställe på slingan där det finns uteredskap som man kan använda). Nu ska jag äta vänner, hoppas att ni får en god natts sömn. Och är det redan dag när ni läser detta: Have a great day!

Kram
Emilia
Bjuder på lite bilder från gårdagens promenad med Herr Höckert och min fina syster!


En blick senare. Hon tittade ut genom fönstret från sin sittplats. Himlen skimrade i lila och rosa. Hon kände att andningen behövde justeras. Som så många gånger förr. Hon var en främling i sin egen stad. Och önskade sig en hemma-känsla. En tillhörighet i ensamheten. Melankolin slet henne i bitar. Melankoli-kroppen satt stilla, men rörelserna i det inre skulle kunna slänga henne flera meter framåt. Om inte längre. Hennes kropp skulle falla tungt, för melankolin väger. Och blåmärkerna skulle skifta i lila och rosa. Likt himlen. En slags tillhörighet ändå.

Ibland är det bara att bestämma sig

Beslut kan vara överordnat utgången. Icke tagna beslut kan infektera tillvaron. Jag har mina beslut tagna, så när som på augusti. Men september är klar. Och i augusti handlar det om att fixa två dagar jobb (peace of cake. Apropå kaka, se bild nedan). Jag sitter och lyssnar på Allsång på Skansen och kan inte låta bli att tycka att det är lite mysigt. Och ändå stör jag mig på att jag gör två saker samtidigt. Det här med att ge sin närvaro till det man faktiskt gör, i mitt fall bloggar, är ju så viktigt. Men från och med imorgon tänker jag inte försöka vara närvarande. Jag ska helt enkelt vara närvarande. Att försöka är överskattat. Time to wiseup

Veckan går, idag tisdag tog jag mig till Uppsala för att arbeta. Det var dags att städa upp ute i fält. Städa upp: kolla om det fanns överblivna marschallhållare ute i fält, samla ihop alla flaggor, plocka ihop alla marschallhållare och lägga dem i flyttkartonger. Laga verktygslådan. Åka till SLU och packa ur bilen. Städa bilen. Konstaterade att trots moln så var det varmt. Bra att jag drack. Och åt (se bild med vår matsäck). Så nu kommer jag först arbeta i september i Uppsala. Nu blir det till att koncentrera sig på min artikel (som snart är klar!!) och på företaget. Men lite ledigt också. Håller på med en plan på hur jag ska rensa här hemma. Än så länge är planen i huvudet - men det ska ner i skrift, mycket enklare så.

Igår blev det ett möte med Maria, som jag inte sett på över en månad. Vi fikade på café Javasavi på Årsta torg och sen blev det sockerkaka på balkongen. Mycket gott. Som avslutning på dagen gick jag och Svenne på yoga - fantastiskt skönt! Jag somnade på den långa vilan! På riktigt alltså. Och när vår yogalärare Annika skulle "väcka" oss blev jag alldeles skrämd. Det har hänt några gånger så att jag halvsomnar och rycker till av rädsla. Jag vet inte varför...? 
Hon tyckte om honom. Men känslan av att existera i fel tid och rum jagade henne ständigt. Hennes tankar om sig själv var ovärdiga och det ledde till att många uppfattade henne som något annat. Hon drog sig för att visa sin sårbarhet samtidigt som hjärta och själens själ riktade sina strålar av rörande kärlek mellan varandra. Det sipprade ut ibland, men rädslan att avslöjas tog över. Hennes kärlek fick aldrig ge sig i uttryck. Och det kvävde henne.

En Betraktelse av det Inre

Fri tolkning - Ett Närvarande Problem

Du tittar på mig. Lite frågande, men samtidigt säker. Jag ser dig, men vågar knappt titta. Ovetande och samtidigt osäker. Andetagen löser av varandra. In och ut. Hjärtan slår, i otakt. Jag kan nästan höra ditt. Plötsligt faller en skugga över mitt sinne. Tankar om att jag inte duger finns där. Jag blir ledsen. Det är inte rättvist mot mig. Och inte mot dig heller. Det är där jag måste börja. Med sinnet. Och sedan kan jag prata med dig. Jag önskar att min tystnad kunde tala.


Kvinna på 2010-talet i en stad där Tystnaden tycks regera
Hon verkade vara i en annan värld så därför förändrades hans ansiktsuttryck med hans frågande sinne. Vad var det som bekymrade denna ängel? Han visste ju vad han kände. Och därför blev det svårt när hon inte var närvarande. Hur ska han hantera detta?
Man på 2010-talet i en stad där han varit ett tag

Skapad till...?

Sitter i en vit soffa i en lägenhet vid Odenplan. På min vänstra hand är det små röda blåsliknande bubblor. På mig har jag en klänning och en rosa t-shirt över. Nyduschad. Och lite kluven. Om 45 minuter är Herr Höckert på plats och vi ska ha filmkväll här. Just det, kluvenheten. Jag har svårt att göra inget. Men har då lyckats göra det sedan klockan tio i morse. Jag är ovan. Att titta på TV var nästan magiskt - när gjorde jag det sist? Jag la mig på sängen och ströbläddrade i en tidning. Ströbläddrade. Annars är jag alltid på hugget - måste alltid lära mig av livet. Jag vill göra inget på inget vis. Fy vad jag är trött på duktigheten!

Helgen är nästintill oplanerad. Så borde det alltid vara. Jag klarar inte av min kalender något mer. Och då är jag själv ansvarig för den. Men mitt liv och mitt sinne är mitt ansvar. Så nu drar jag mig tillbaka, och börjar stryka bort, även sådant som kan verka roligt. Sociala biten är underbar - men nu måste jag tänka på en annan relation. Den med mig själv.

Jag har en plats för dig. Det är städat och lagom ljust. Det vibrerar där ibland. Det är mitt hjärta som slår. Hyran är betald och vibrationerna fortsätter till den sista dagen. Välkommen. Det är ett förstahandskontrakt.

Skala ägg. Och skala av.

Näe. Man blir minst sagt lite dum av det här vädret. Men så pass smart att jag fixade mitt egna Internet hemma. Finns det Nobelpris för snabbast lösning? Jag konkurrerar med min snabbsinnighet och finurlighet. Och ta mig 17, trots värmen är jag hungrig. Ett ivrigt ägg väntar på mig i köket. Kan konstatera att kylskåpet har sett bättre dagar, ja, jag undrar om det går på ofrivillig fasta. Vet inte alls vad jag kan göra av majonnäs och jordgubbssylt light. Några morötter gömmer sig i ena hörnet. Och jag tror det fanns en lök. Men det är alldeles för varmt för linssoppa. Tacka vet jag kall mat just nu.

Efter min lycka (att jag kopplade in en sladd i väggen och datorn blinkade till) så är tanken att stänga av datorn, äta mitt ägg och läsa lite. Sen sova. Jo sova klockan 22.00. Jag är ganska trött. Det har varit få blogginlägg men förklaringen ligger i: jag bytte land i söndags. I tisdags bytte jag stad och jobbade i den nya staden. Sen jobbade jag även onsdag och torsdag. Mest gillar jag att blogga från min egen dator. Lite snobb så. Bortskämd. Så är det.

Jobbet då? Vad handlade det om egentligen? Jo ni som följer mig vet att jag ibland fältassisterar på SLU, Sveriges Lantbruksuniversitet. I tisdags genomfördes ett vindavdriftsförsök där jag medverkade tappert. Jag skriver tappert eftersom två andra fick solsting. Seriöst. Det var så varmt och jag omdefinierade värme för mig själv. Och som bevis har jag soleksem/värmeutslag på min högra överarm. Vilken bedrift! Arbetsuppgifterna bestod i att assistera chefen (pappa) med att ge honom marschallhållare som han placerade i vatten. Han var för övrigt själv placerad i detta vatten, som är en å. På marschallhållarna ställdes sedan petriskålar med lock på. Inuti hälldes avjoniserat vatten. När försöket drogs igång togs locken av. Försöket bestod av besprutning med en "coctail" och sedan tas vattenprover i ån och vattnet från petriskålarna tas in för analys. Om chefen vill kommentera är han välkommen! Visst finns det saker som kan klargöras ytterligare!

Kram därute - snart är vintern här!

Emilia
Dagens arbete och dagens motto

Jag har ett råmaterial som jag måste göra i ordning. Och så här går jag tillväga:

·        Läsa igenom och dubbelkolla med intervjumaterial – har jag med allt det som den svarande ville få fram?

·        Korta ner och spetsa till. Klas Hallberg skrev en gång i sin bok YCDBRALAI (som han signerade) att jag skulle ha ett ”slipat skrivande” - och det ska jag ha i bakhuvudet!Dagens motto:

 

Att vara medveten om VAR jag befinner mig, HUR jag befinner mig och vara NÄRVARANDE i det

Säg ingenting till mig (Melissa Horn)

Vilken dag. Vilken sorg. Vilket liv. Idag var jag och besökte graven där en nära släkting ligger. Det är svårt att förstå och det är lätt till tårar. Det var en magnifik och samtidigt kuslig kyrkogård. Lummiga träd skuggade den och det skulle kunna vara en scen ur en film. Vi tände ljus, jag läste en bön. Vi saknar dig, ditt skratt, din glädje, hela dig.

 

Datorn värmer mina ben. Som har fått jobba idag. Benen alltså. Jag har powerwalkat i 90 minuter, samma sak igår. Och det känns utomordentligt. Bra. Har spelat lite schack, men känner mig urkass. Och morfar är en hejare. Ja, jag kanske blir bättre någon dag. Men ibland är jag bra, och då gör morfar en massa ljud. Han knorrar. Men idag pratade han ryska = det gick bra för honom.

 

Ska jag känna, ja då ska det finnas tid att känna fritt (Melissa Horn)

Jag fick ett sms från en vän som har pilgrimsvandrat från Warszawa till Czestochowa. Han är framme imorgon! Det är ganska fantastiskt. Att gå så långt. Det vill jag också göra. Santiago, mitt hjärta ropar.

 

Måste ju tipsa om en blogg, egentligen två:

 

1.               Min kusin skriver inlägg på engelska om vad man kan göra i Warszawa – hon skriver via spotted by locals. Och här kan  ni kika på hennes texter.

2.               Sommarbloggen på tv4 – riktigt intressanta bloggare och ett bra koncept. Rekommenderas!

Näe. Nu ska jag stänga ner. Imorgon åker jag och hälsar på min kompis Ania i Lodz. Hon har tvillingar som är söta som bara den. Och tre år. Jag hoppas jag kommer hem hel i huvudet!

 

 

Dagen går, ibland hjärnan stilla står

Det är ju så att i mitt jobb är det viktigt med idéer. Och ibland har jag dagar då jag kallar mig själv för idésprutan och ibland undrar jag varför jag bestämde mig för att ha en arbetsdag över huvud taget. Idag är det blandat – jag har gjort en telefonintervju, och den gick bra. Skrev ner det jag kunde och låter nu texten vila. Saken är den att jag åt nog lite för lite lunch, och det märks så här på eftermiddagen.

 

Men, jag har ett telefonsamtal kvar och det tänkte jag genomföra om cirka en kvart. Efter det behövs en planering för resten av dagen. Som slutar en sisådär halv fem. Jag kan också tillägga att jag funderar starkt på en powerwalking runt sex. Och morfar och jag har en schackdejt på kvällen. Jo, för snart åker jag hem. Och då gäller det att hinna med allt det där man ville göra.

 

Igår kväll umgicks jag med min väninna Sylwia. Det är oerhört kul att träffa henne, även fast det inte är så ofta. Vi har ganska liknande värderingar men kan även hamna i diskussioner. Hon är faktiskt en förebild i mycket. Vi åt pasta och drack öl – kan det bli bättre. Sen blev det ändå en tidig kväll, för båda skulle jobba.

 

9.30 Planering av dagen (det bästa jag vet är att planera)
9.30-10.00 Ta fram de frågor som jag har och kolla igenom dem för intervju kl 13 (bra med förberedelse!)
10.00-10.30 Städa mailinboxen (skönt! Äntligen!)
10.30-11.30 Idésprutan på (mja, inte helt nöjd, men två artikelidéer och granskning av Alltförhälsan 2010)
11.30 – 12.30 Lunch (mat är min grej)
13.00-13.45 Tid för telefonintervju (mycket nöjd och en trevlig person som jag pratade med!)
13.45-14.30 Skriva rent, fortsätta med artikelarbetet (det gick bättre än vad jag räknade med, nu börjar grovarbetet!
14.30 Rast (jo tack)Då kör vi på!

15.00-15.30 Ringa samtal

15.30-16.00 Idésprutan på

16.00-16.30 Avrunda, kolla mailen, fila på artikeln

Ingen annan. Och dagens planering.

Gårdagens tankar
Jag har anlänt, efter en mycket händelserik helg, i Warszawa. Det är varmt, det är stökigt ute på gatorna, det är... storstaden. Men det finns parker. Och kusin att umgås med. Sen, om några timmar, ska jag träffa en kompis. Det är ungefär som det brukar vara. Och tårarna rann på söndag eftermiddag, eftersom det var dags att lämna mitt vattenhål på jorden. Nej, att lämna är inte roligt, att komma fram är bättre. På söndag, i gryningen, badade jag i ett lugnt hav. Och det kom upp för mig vad livet vill. Just nu vill jag egentligen bara hem, att leva i en resväska tär lite grann. Och som sagt, storstaden är inte riktigt min melodi. Saknar min strand, mina tankar och bara varandet. Sen kunde jag förstås ha stannat längre, men lämnandet fanns ju kvar. Så jag satte mig på tåget och bet ihop. Och fick sällskap av ett jättefint ungt par och vi spelade kort nästan hela resan. Eller i alla fall tre timmar! Morfar och morbror kom och hämtade mig. Jag har sovit mycket sedan jag kom hit, men jag tror det är en urladdning. Eller en flykt.

 

Massage var jag ju på två gånger. Och ska nog ringa min sjukgymnast när jag kommer hem. Spänningar sätter sig så lätt i ryggen och nacken. Sen är jag ju helt såld på powerwalking. Att gå snabbt, det är min melodi. Så Årstaviken, där kommer jag hänga när jag kommer hem. Jag har ett problem dock. Jag är rätt duktig på att gå snabbt, men jag vill gärna bli andfådd – och jag har svårt att bli det – trots att jag tar i för kung och fosterland – så. Vad gör jag för fel? För jag tror på det här, men jag vill att endorfinerna ska flöda! Och att hjärtat ska få arbeta. Jag ska jobba på det och om ni har några tips – säg till!

 

Sen vill jag åka till Tyresta Nationalpark också. Som förra sommaren! Men, kanske inte planera alltför mycket. Bara vara, det klarar du också. Men Tyresta är ett måste. Det är det.

 

Imorgon är det lite paus i ledighet. Ska arbeta hela dagen på min brors jobb. Kreativitet vill jag ha nu. Tack. Främst med ett beställningsjobb men även med framtida projekt i form av artiklar. Kanske slå en signal till pappa – måste kolla hur det blir på jobbfronten.

 Dagens planering

Godmorgon i stugan - nu befinner jag mig på brors jobb - och jag har planerat fram tills efter min intervju som jag har klockan 13.00.

9-9.30 Planering av dagen
9.30-10.00 Ta fram de frågor som jag har och kolla igenom dem för intervju kl 13
10.00-10.30 Städa mailinboxen
10.30-11.30 Idésprutan på
11.30 – 12.30 Lunch
13.00-13.45 Tid för telefonintervju
13.45-14.30 Skriva rent, fortsätta med artikelarbetet
14.30 Rast

Så, då tutar och kör vi!

EmiliaMassage is the schizzle

Innan klockan sju
Jo men så är det. Det här vill jag göra varje dag. Det känns som semestern började i onsdags, och då har jag ändå varit här i två veckor. Men så är det – pollacken har svårt att ramla ner. Solen lyser som aldrig förr och jag börjar skönja lite brunhet på mina ben. Kalas med andra ord. Och pannkakor satsade jag på idag, kändes...polskt.
Stranden fick sig en omgång, två gånger och nu sitter jag på rummet och slappar. Klockan är inte ens sju, så det innebär att jag har hela kvällen framför mig! Men jag anar att den blir ganska lugn, vet att det är utgång imorgon – då ska här dansas. Det har blivit lite lite av den varan. Samtidigt anpassar jag mig, kan liksom inte gå iväg själv och köra en Jane Fonda på golvet. Eller det kanske jag visst skulle kunna.

 

Då ska vi se, artister som jag har lyssnat till denna sommar (so far)-

Melissa Horn, nästan sönderspelad

Robyn, just nu: dancing on my own

Tracy Chapman, bland annat change

David Guetta – vem kunde ana, men det är mest när jag powerwalkar, annars är det inte min melodi

Sarah Dawn Finer, ja, hon hänger kvar i lurarna

Amanda Jenssen, en favorit från förra året


Efter klockan sju
Jag har för vana att köra en powerwalk om dagen, men idag har jag vilodag. Att vila är en sorts träning det med. Så jag vilar stolt. Och känner mig stark! Fick ett mail av min fina Em idag - så mysigt att höra ifrån henne. Och jag saknar mina vänner, det gör jag. Även om jag umgås med fina människor här med. Jag tror jag är lite annorlunda här - det finns en Emilia som ser på världen annorlunda. Som vet vad lukter kan frambringa och tittar efter de ögon som så sällan visar sig. Hon var 16 år, nu är hon 30. Första mötet med havet var som att gå in i en annan värld. Hon lyssnar på byns skvaller, och ler vid tanken på att saker sällan ändras.


Svårt men viktigt. För att känna lycka vet du vad smärta är. För att smärtan ska försvinna söker du lyckan. Viktigt men svårt.