Fredagskväll med dobidoo!

Hej i helgen, nu är det dags att lämna avtryck för kvällen!

Är hemma hos Ulliz och myser med vattenpipa och Ida. Åt middag två gånger idag, en nyttigare med bulgur och kalkon och en lite onyttigare kebab i Solna Centrum med Sammy. Förkylningen sitter i litegrann fortfarande, märks mest på mig eftersom jag är så trött hela tiden. Och det är första kvällen på länge som jag inte har varit på promenad. Men det är nog bra, med tanke på att det blivit kallare och mörkare. Hade lite kontakt med Carlos via msn, han och Kostas är ute på stan och kollar kläder. Det skulle jag också vilja, men var inte oroliga, jag ska inte börja göra en klädblogg, jag håller mig till böcker och mina målningar!

Jag och morfar ska ut och cykla i helgen, det blir på söndag, och jag funderar över att ta Brunnsviken. Så hoppas hoppas att vädret är lika fint som idag. För visst var det vackert idag, det var så att jag drog upp persiennerna. Måste ju utnyttja det fina ljuset och passa på!

Har läst ut Nilsonne´s bok, igår var det de sista sidorna. Det som är mest intressant är att hon tar upp mående och tankar i form av en inre scen och skådespelare. Och på den inre scenen kommer det ibland ovälkomna gäster i form av "varför gjorde jag så"-tankar. Men som sin egen teaterdirektör har man ju beslutsmakt och kreativiteten att förändra. Eller så kan man se sitt inre som ett rum med öppna dörrar och fönster, där tankar kommer och tankar går. Den viktiga behållningen jag har fått av den här boken (Vem är det som bestämmer i ditt liv, om medveten närvaro) är metaforer, dvs redskap för att faktiskt kunna förstå sitt medvetande och styra det. Jag rekommenderar även Åsa Nilsonnes hemsida: www.nilsonne.com

Ha det så gott, så syns vi

Emilia, som ska äta chips nu!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback