Host. Det är bara jag. Full av socker...

Underbart. Är kort. Men det var det värt. Pratar givetvis om GI-metoden som jag har tillämpat här under lunchen: Godis-Intag. Mycket uppskattat från min sida och den svettiga promenaden (jag har feber, okej?) till dyra Konsum var trots allt värt mödan. Ja, bilderna talar för sig själva. Och jag har druckit tre koppar te idag. Än så länge. Jag har då dessutom fått i mig en massa lakrits och goda blåa saker. Tror de kallas för bumlingar. Perfekt föda för sjuklingen. Det som är tråkigt är att jag inte får träffa Emily idag som vi hade planerat - men vi sa att vi snart skulle ses igen. Och Ulliz saknar jag också. Massor.

Vet ni att febrig som jag var så har jag dels fått en komplimang idag Du är söt samt fått ett erbjudande om en dejt Vill du äta middag med mig ikväll. Jag konstaterar att denna yngling nog var desperat och en aning flummig. Alldeles för ung dessutom. Men ändå. Jag är nöjd!

Ska ta fram lite lax från frysen - har bestämt mig att göra följande recept (taget från Pauluns hemsida):

Söndagslax
(4 personer)

800 gr laxfile, skinn- och benfri
2 förpackningar (á 2 ½ dl) havregrädde "Oatly iMat"
2/3 purjo, tunt skivad
8 morötter, i tunna stavar
20 skogschampinjoner, halverade
svartpeppar
citronpeppar
havssalt
färsk dill, hackad


kokt potatis


Salta och peppra laxen (med svartpeppar & citronpeppar) på båda sidorna och lägg i en ugnssäker form. Lägg morotsstavarna och den skivade purjolöken runtom laxen och häll över havregrädden. Se till att grädden täcker grönsakerna. Stek i ugnen i 200 grader i ca 45 minuter tills laxen är färdig.
Hetta upp lite olivolja/smör i en stekpanna och stek champinjonerna på medelvärme i några minuter. När du har tagit laxen från ugnen strö över de stekta champinjonerna och den hackade dillen. Servera med kokt potatis och rågbröd.


---------

Jag har till och med köpt den där havregrädden - dyr. Men vad gör man inte för att testa något nytt? Hua, köket ser likadant ut som när jag lämnade det igår: kaos i kvadrat. Men det ordnar jag. Absolut. Men inte just nu. Typiskt att allt teet är uppdrucket - behöver värma mig. Det går från att jag fryser häcken av mig till att jag svettas som om jag gjorde någon form av maraton. Tacka vet jag därför varm dusch! Med schysst och gott luktande duschcrème (tack syster!)

Dags att snyta sig. För hundrade gången...Men! Jag använder försvaret hudsalva för att behålla näsan i någorlunda skick!



MITT LIV I FYRA BILDER IDAG

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback