Söndag inför måndag!

Hej!

Ja, idag kom jag upp vid åtta och har ätit frukost bestående av en mellanstor kopp kaffe och yoghurt med müsli. Ofta när jag sitter och äter frukost så brukar jag fundera över dagens matintag - vad blir det till lunch och middag? Om man ofta är på gående fot, såsom jag är med mina biblioteksbesök, så är det viktigt att inte glömma att äta. Jag vill undvika att äta ute varje dag, så ganska ofta brukar jag köpa en keso och ta med mig en matig smörgås.


Jag hade en skum dröm nu på morgonen, eller egentligen två stycken. Men jag ska nämna den första. Det var en jympaklass och vi fick i läxa att lära oss att hjula. Vilket jag absolut inte kan. Av någon anledning fick man möjligheten att ta med sig smycken till denna klass nästa gång vi skulle ses - ja, fråga mig inte varför...Så vi hamnade allihopa i en smyckesverkstad, där smyckena skulle väljas och vi skulle få en tillhörande dvd för att träna hjulningen till. Men när de utformade de smycken som vi skulle få så visade de upp teckningar som vi elever gjort under årens gång i skolan och att de anpassade smyckestillverkningen efter dessa teckningar. Det var häftigt att se min reaktion när jag såg mina gamla teckningar, tårarna var nära. Sen skulle två män hjälpa mig att träna på hjulningen hemma. Och det var det, jag tror klockan ringde sedan. I min andra dröm var det en klassresa, med utbytesstudenter. Mycket skoltema i mina drömmar med andra ord!

Har varit på mässan och är nu på min favvo bibliotek och surfar runt, ska låna lite hälsoböcker också! Klockan fem ska jag på ett medeljympapass i Farsta. Har införskaffat lite nödproviant tills dess! Här nedan kommer lite uppdateringar i mitt liv:


Gårdagen:

Efter att ha varit enbart en dryg timme på café mersmak begav jag mig till gymmet - för att konstatera att det enbart var öppet till klockan fem, och jag var där tjugo över fyra. Men skam den som ger sig! Jag trampade på löpbandet i 25 minuter och kände mig väldigt effektiv. Sedan åkte jag hem och där väntade en disk som hette duga (efter gårdagens firande...!). Men det var inte så jobbigt, efteråt var det dags att ta sig an middagen - ikväll blev det stekt lax med ugnsbakade potatisar och grönsaker, med lite saffranscremefraiche (min nya favorit). Har tittat på den nya filmen med Leonardo di Caprio och Kate Winslet - den får tre morgonsolar av fem möjliga. Jag förväntade mig mer även om skådespelarna var duktiga. Men jag ville mer!


Läser en bok av Kay Pollak just nu, den handlar om möten mellan människor. En stor del av vårt liv består just av möten. Och han visar på saker som vi kanske tar för givna (eller inte?). Det första är att varje människa som jag möter lär jag mig något av. Och det stämmer nog: jag lär mig massor av mina vänner, särskilt om jag lyssnar noga på vad de faktiskt säger och vad de menar. Därför tror jag att lyssna in är viktigt. Sedan har Pollak en tes om att alla som vi möter är utsända. Det finns en poäng i det han säger eftersom du blir extra nyfiken på de människor som du då möter: "vad är han/hon utsänd för?". Och så kanske man inte enbart ser det positiva/negativa...Förstår ni vad jag menar? Jag tror hela café mersmak är utsänt till mig: jag trivs som fisken i vattnet: dels är det ett fik i ett bibliotek, vilket innebär att det är lugnt och tyst, men inte i överdriven mening, så jag kan väsnas lite grann med datorn och mina papper. Personalen är jättetrevlig och även fast jag är där i princip varje dag så påminner de mig alltid om att det är påtår på kaffe och te...Precis bredvid caféet är det en läshörna där många föräldrar kommer för att läsa för sina barn. Då får man också möjligheten att titta på alla söta tultande barn som springer omkring.


Nu mina vänner är det dags att sova! Jag kommer att gå till biblioteket imorgon, så då postar jag det här!


Imorgon:
Imorgon ska jag träffa Ulliz och vi ska repa vår pjäs, det ska bli kul att se hur pass motiverade vi kommer att vara denna gång! Det är alltid lite trögt innan vi ska börja, men jag tänkte göra i ordning i mitt vardagsrum så att vi kan sitta där, som på en scen!

Tjingeling
Emilia


Gårdagens goda middag!

Det här såg jag på väg till kyrkan! Sötisar!

Kommentarer
Postat av: Svennis

Pipilurum helt enkelt!

2009-02-01 @ 18:45:09
URL: http://musakon.webbland.se/blog/
Postat av: Ewa Arvidsson

Jag tycker att det roliga med Din blogg att Du du ser saker medandra ögon.Det er, kan ejhitta kbokstaven men fixade internet, För guds skull stanna ej vid detaljer tenk på helheten och lamna inte utformycket personliga saker.Du har till ochmedfoto Vilever ien verld derman fårskydda sin personliga jaglite mer.Du görsomDu villmen detkan iblandvara lite farligtmedattallakan lasaoch deskalltroatt de kanner Dig.Tackförsenastlamporna kommer tidsnogkan Du andra lite imin senaste bloggjag kundeinte stava osv.KramTunnelbannan var riktigtbra Ewa





2009-02-03 @ 09:18:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback