Jag vill. Så mycket. På en gång.

11.37 - och jag har redan gjort följande: intervju med Oscar och hans son Mille, det gick finemang och jag håller på att lyssna av intervjun som jag spelade in på bandspelare. Nu satsar jag. Stenhårt! Efter intervjun, som på gick i en sisådär 45 minuter så åkte jag för att lämna papper - ÄNTLIGEN! Jag är ju så bra. Nu är jag hemma och har druckit min andra kopp kaffe - ekologisk och ätit pannkakor med ost. Eller deg med ost. Fri tolkning.

 

 

Men nu mina kära - veckans bloggtemaBloggvärldsbloggen är manlighet och jag kan inte låta bli att le. För vad är det, egentligen? För jag vet inte. Det finns män och så finns det män. Finns exempelvis den perfekta mannen? Jag är ju singel, självvalt och jag tycker om att vara helt själv. Utan man. For now. Om jag fann mannen med stort M, så vet jag vet jag faktiskt inte hur han skulle vara. Det är svårt att definiera. Men nu, manlighet kan ju vara så mycket och det beror ju på samtidens associationer - det som var manligt för x antal år sedan kanske inte alls är det längre. Manlighet - Kvinnlighet - gränserna är diffusa. Den första associationen är att manlighet förknippas med just män, men är det verkligen så? Kanske finns det en gnutta manlighet hos kvinnor också. Jag vet inte. Bloggvärldsbloggen tycks ha förstått att temat har en svårighet i sig och ställer bland annat frågan: "Hur skiljer sig män från kvinnor, egentligen, och varför?" Män skiljer sig på så sätt att de förväntar sig andra saker från livet - exempelvis blir de inte stressade vid 30 för att de inte har barn, medan kvinnor tror att klimakteriet kommer vid 31. Observera att detta är mina tankar.

 

Män kanske har det lättare i vissa situationer - detta torde vara mer obvious i andra länder, där kvinnor kanske är mer hemma och männen drar in stålarna. Jag är 80-talist och känner inte att män exempelvis är "bättre" än kvinnor. Därför skulle jag till exempel inte godta att en man på samma position som jag skulle ha högre lön. Att vara man är inte ett argument vid löneförhandling.

 

Men ibland så skulle det vara skönt att få vara lite liten. Och mannen lite omhändertagande. Och inlyssnande. Särskilt på söndagskvällen. Att vara ansvarsfull skulle kunna vara manligt. Men också kvinnligt.

 

Jag tar mig friheten att slå lite på nätet och där fick jag svar på tal från Herr/Fru (?) Wikipedia -"kvinnlighet och manlighet är socialt skapade kategorier - det är inte givet av naturen hur kvinnor och män är eller bör agera"

Ja tack, det var ungefär det jag ville skriva.

 

Kommentarer
Postat av: Dorot

Hihi, bra skrivet :)

Nu är det dags att gå på Bosu.

Jag ska viska att jag troligen kommer att få en 1:a hands etta i Lund och flyttfirma via AF men jag vågar inte säga det högt innan jag fått det bekräftat i morgon då jag ska titta på lägenheten. Höll tummarna... Kram

2009-11-24 @ 15:56:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback