And so You Are. Andning.

Lite memories...

Det är skönt att vakna efter klockan 11.00. Och inte förebrå sig själv för någonting. Bara klappa sig på axeln och önska sig själv en god morgon. Om en knapp timme ska jag möta en person. En person som räddade mitt liv för några år sedan, genom att bara vara sig själv och genom att visa kärlek. Det tackar jag för, varje dag.

Ett bad tappades, en kropp sjönk ner, för att dra en djup suck. Vid några tillfällen slöts ögonen och kroppen andades. Bara. Testa det, att bara andas. Det är inte lätt. Men ack så viktigt.

TEMA 1. Andning
För några år sedan fick jag rådet att andas med magen. Och jag tog det som en provokation. Inte skulle väl andningen hjälpa mig ur helvetet på jorden? Jag "led" av depression. Men kanske var det fel person som sa det till mig, för idag är andningen något som jag vet funkar. Jag andas på olika sätt, lite beroende på humör. Ibland djupandas jag bara. Ibland gör jag den tredelade yogaandningen som min yoga-lärare har lärt mig. På yogan gör vi även "breath of fire" alltså eldandning. Då är det som att trycket i hjärnan släpps och energierna blir helt nya och annorlunda.

Fråga 1. Har du någon relation till andning? Tror du att det funkar? Varför/varför inte?

För ett tag sedan höll jag på med min 20 veckorsutmaning. Då handlade det mycket om föresatser (vill ni läsa om det kan ni klicka på kategorin Måbra på höger sida i bloggen). Jag kan tänka mig att jag nån gång nämnde andningen. Men nu, utan någon utmaning, vill jag ändå förespråka andningspauser, för både kropp & knopp mår ju bättre av det...Perfekt för tunnelbaneåk, i kyrkan eller på en parkbänk. Gärna i sällskap med någon...





Kommentarer
Postat av: Svenne

Hej,

javisst är andning viktigt. Om alla skulle andas rätt så skulle alla må mycket bättre. Fast i dagens samhälle ska allt vara så hightech, många tror att lösningarna är komplicerade och bara en expert hjälper. Men nej, du är bästa experten och du vet när du andas rätt!



Kramar Svenne

2010-05-05 @ 17:14:33
Postat av: Matilda

jag tror också, absolut, att andningen påverkar en mer än man tror. att bara ta ett djupt andetag nu och då.. det är härligt! men något man ofta glömmer.



vad roligt att tidemans är ditt favvofik! det var mysigt tyckte vi med, vi satt liksom en trappa upp och kikade ut genom ett litet fönster! där var mysigt!

2010-05-11 @ 11:56:09
URL: http://www.matildasalmen.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback