Jord. Petriskålar. Uppsala.

Dagens youtubare

Sommarjobbar lite, hos pappa. Står i källaren och silar jord och diggar musiken i mina öron. Nu har syrran dessutom lagt in ny musik - så det är härligt värre! Dagarna går snabbt och de går ut på jobb, mat, sova, lite motion. Precis min melodi! Har dessutom blivit tilldelad förstekockstjänst hemma hos pappa och det innebär att jag har full kontroll över matintaget. Igår blev det en favorit i repris - spenatpasta. Idag blir det linssoppa och baguette. Är lite lycklig eftersom jag  hittade grönsaksbuljong i skafferiet. Tänk vad en sådan sak kan göra!

Nu väntar jag på att min syster ska komma hem, hon har ett megafysikprov och jag har varit assisterande fysikvetare de här dagarna. Det har gått ganska bra - jag gillar att lösa problem! Från och med ikväll är det hälsoveckor som gäller - men vi måste formulera dem. Jag vill få in mer rörelse i vardagen - även fast jag arbetar alltså. Sen är det ett jobb som jag har kvar att göra - som liksom har släpat efter. Målet är att bli klar med det denna vecka. Annars är det fy skäms på mig!

Sen i söndags har det inte varit mycket på tapeten - men jag har kommit fram till lite saker - som gäller framtiden. Men även nutiden. För när jag står där och silar jorden, då inser jag det vackra i det lilla. Och livet blir enklare med det lilla. För det lilla kan vara stort för mig - hängde ni med där? Jag vet till exempel att jag inte vill jobba alltför mycket. Att jag vill ha ett fast halvtidsjobb och sedan arbeta med företaget på andra halvan. Men helst lite mindre - så att jag får njuta av nu. Jag nuade lite igår - det är mitt nya verb - att nua.

Om elva minuter ska maten börja tillagas - Tack Dorota för matinspirationen som jag fann i kommentarerna - när jag kommer hem till Gården ska jag testa dem!


Det jag ser är du. Men var är du?
Kommentarer
Postat av: Dorot

Roligt att höra från dig. Och hoppas du mår bra.



Jag testade grönsakerna med curry och kokosmjölk... gott, mums och det böev fem dagar på raken: mat till jobbet.



JObba inte för mycket nu, vännen. SÄger jag som jobbar 9 dagar på 10, står på Friskis däremellan, går på Friskisfest och träffar Martin...



Kram

2010-05-26 @ 21:47:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback