Drivkrafter & Motivation

Det var någon klok kvinna som sa att drivkraft sitter i hjärtat och motivation sitter i hjärnan. Det kan ligga något i det. Och saken är den, att vi alla är olika. Jag vet att det kanske låter pretentiöst, men jag drivs nog inte lika mycket av pengar som jag drivs av själsligt lugn och ledig tid. Att kunna få vara med mina vänner gör mig mer eller mindre till miljonär, fast det är en rikedom på ett helt annat sätt.

Det är absolut inte så att jag latar mig och inte gör nånting, och visst är det skönt att kunna ha en ekonomisk buffert. Men jag tror också på aktiva val. Och på prioriteringar. Tiden är begränsad - det är 168 timmar på en vecka, och nästan 60 av dem spenderar vi till sömns. Så lite drygt hundra timmar har vi på oss att göra det vi vill. Och då gäller det att tänka till - VAD vill jag med min tid och HUR gör jag? Jag kan slå vad om att många av oss skulle vilja ha mer tid. Men let´s face it - det går inte att trolla fram mer tid. Däremot så går det att ta bort saker, aktiviteter. Och alla veckor behöver inte se likadana ut - du kanske är väldigt mån om att vara social och tycker att det är roligt, men samtidigt kan det vara bra att vara lite eremit ibland också. Vi är mer dynamiska än statiska - variation förgyller!

MINA DRIVKRAFTER - vad är meningsfullt & viktigt för mig?
Lugn tillvaro
Chef över min egen tid
Träning & pulshöjningar
Personlig Utveckling (inom skrift, kunskaper och arbete)
Vänner & Familj

Alla dessa ligger på topplats - och jag tror att det är viktigt att urskilja vad som exempelvis är Lugn tillvaro - beskriv för dig själv! För mig är lugn tillvaro att känna mig trygg i mitt hem, att inte behöva oroa mig för ekonomi, att kunna ta en promenad när det passar mig (nära förknippar med att vara Chef över min egen tid)

Fundera på dina drivkrafter - för de kan vägleda dig till rätt beslut. För ofta måste vi välja bort - så är det - och när du vet dina prioriteringar blir det lättare att säga JA och NEJ.


Kommentarer
Postat av: Visan

När man jobbar 8 timmar om dagen, reser 3 timmar (totalt fram och tillbaka från jobbet) så är planering och prioritering så viktigt! Det är ett måste och visst finns det tid om man vill :)

2010-11-11 @ 08:57:42
URL: http://visansgoda.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback