Jag känner något, jag tror det är ett lugn

Om det är någon som är insnöad på medvetenhet och mindfulness, så är det jag. Första gången jag kom i kontakt med det var 2006, och sen dess har jag använt det. Jag blir inspirerad av olika personer, bland annat av Åsa Nilsonne (hon har författat flera böcker på området, bland annat tillsammans med sin vän och kollega Anna Kåver).

Idag var hon på mässan och föreläste lite om hjärnan (i anslutning till hennes bok Mindfulness i hjärnan som kom ut 2009). Och jag tänkte att det blir säkert mycket repetition, men faktum är att jag än en gång gick därifrån med information och kunskap som jag verkligen tror att jag kan få användning av. Jätteroligt!

Sen är det också så att Nilsonne är en fantastisk person (nej, jag känner henne inte personligen!) och har humor som hon kan förmedla på ett väldigt tydligt sätt. Jag blir helt enkelt glad av henne, och jag tror det beror på att hon är en förmedlare av hopp. Det är inte det att hon är supersmart och professor (även om detta också tilltalar!), utan hon visar på att saker och ting är möjliga. Hade det inte varit för hennes bok Vem är det som bestämmer i ditt liv - om medveten närvaro, så vet jag inte var jag skulle befinna mig när det gäller min hjärna, min medvetenhet och min hälsa. Sanna mina ord. Den andra boken som jag läste i samband med Nilsonnes, var Att leva ett liv inte vinna ett krig - om acceptans (Anna Kåver) har också varit uberbra! Tillsammans skrev de också en bok, om relationer. Den har jag recenserat här

Om drygt en timme ska jag på en sista föreläsning och sen ska jag hem!

Vem/Vilka inspireras du av? Berätta gärna och dela med dig - boktips mottages!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback