Några tankar om livet

Brr, det är kallt i lägenheten. Ska strax bädda ner mig, läsa lite grann och sen sova. Är glad över denna fina dag, eftersom jag dels fick ett nytt frilansuppdrag och dels fick jag träffa en vän som jag inte sett på länge, Hanna och hennes familj. De bjöd på middag och det var kul att träffa alla kidsen. Och Mårten också (Hannas man). Efter middagen bjöds det på pepparkaksnespresso och kakor - sånt gillar vi!

Vi hann prata lite grann också. Kom in på ämnet stress, något som jag intresserar mig för (och skriver gärna om) och samtidigt försöker undvika (för egen del, i livet). Jag är inget fan av stress, det kan skada oss människor på olika sätt. Inte den positiva stressen, men den negativa tär på oss, och kan leda till olika sjukdomar. Nej, om det är något jag kan leva utan, så är det den! Samtidigt är det svårt när väl ekorrhjulet är igång. Lösningar tycks vara långt borta, och gränssättningar blir svårare att göra ju djupare stressen sitter. Är du stressad är det svårare att ta beslut, och det i sig är stressande. Stress föder stress, tänker jag. En ganska ny undersökning visar på att många i arbetslivet upplever stress, på flera nivåer, och att det känns svårt att hantera den. Situationer, psykosocial miljö, kontorslandskap som inte fungerar, överbelastning är några av de saker som påverkar oss. Det vi kan fråga oss är: hur stort ansvar har vi själva för att undvika stressen? Och hur stort ansvar har arbetsgivaren?

Vad tycker du?

Kommentarer
Postat av: Svenne

Stress krymper tid. Gå åt andra hållet. Gör tvärtom!

2010-11-16 @ 22:30:12
Postat av: Dorota

Jag försöker ta en sak i taget hur stressigt det är är. Det brukar hjälpa bättre än att göra fem saker samtidigt och inse att ingen av dem är utfört korrekt.

2010-11-16 @ 22:41:35
Postat av: Maria

Har snackat med chefen. Ska gå ner på 75% from december. Låta bli att vara projektansvarig ett tag. Hoppas på nåt större projekt att fokusera på istället för många små som virvlar runt. Privat: lediga vardaggkvällar emellanåt och sovmorgon nån gång mitt i veckan. Lägre ambitionsnivå och låta saker ta tid. Inte fixa allt på en gång.

2010-11-19 @ 11:29:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback