Dag 3: Baksmälle – och Bröllopsresan

Det finns dagar som jag undrar till vilken värld jag tillhör. Egentligen. Men så tänker jag på min värld därhemma – med trygghet och grundning i fokus. Och det är svårslaget. Hur mycket jag än tänker på dig. Ni som undrar hur man kan ha baksmälla samma dag som själva bröllopet, här kommer en förklaring (om än något modifierad!): kvällen innan Den stora dagen är det porter abend (ingen aning om stavningen är den rätta) – och då kommer människor från hela byn och krossar glas på gården – och sen häller brudgummen upp vodka till alla. Jag krossade förvisso inget glas, men smakade lite på det som bjöds. Med tanke på att jag dricker fyra gånger per år, så kan jag hävda att jag idag har baksmälla. Fast mest är jag glad över att det äntligen är dags. Det jag har kvar att göra är att stryka klänningen, växla pengar till mindre. Och slå in mitt kort. Som min kavaljer ska skriva under också. Han visade upp sig igår, och vi pratade igenom detta med blommor och hur mycket vi ska dansa! Och han sa att han skulle ha gul kostym på sig. Jag hoppas att han skämtar!

Planen för dagen är att hålla sig fin och glad, klockan 15.20 går bussen till Hel, där vigseln sker i kyrkan klockan 16.00. Sen är det fest i
Exploris, som ligger i närheten av Jastarnia, där vi bor. Och festen pågår i två dagar. Nu häller regnet ner som bara den, men förhoppningsvis klarnar det upp tills det är dags. Festen innehåller mat, mat och mat. Och dricka. Och tårta. Och musik! Jag vill dansa och jag får inte glömma mitt skobyte!

Tack Sven och Dorota för era kommentarer – de värmde!

Kram till alla!








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback