Söndagsmeditation

Hur många av oss vill förändra världen? För det finns saker att göra. Arbetsuppgifterna är många. Lidandet är stort. Ändock är det ofta det egna livet som är i fokus. Normalt? Ja. Önskvärt? Vet inte. Vem är jag att döma vad du gör med ditt liv?

Hur lätt är det egentligen att älska sin nästa? Har vi verkligen lärt oss att göra det? Hur lär man sig altrusim? En kurs i altruism. Det tar nog i anspråk en stor del av ens liv. Blir man lycklig av att hjälpa andra? I programmet "Jakten på lyckan" (SVT) fick vi se hur människor från anonyma klubben agerar. Då på ett enkelt sätt - man betalade nästa persons fika, utan att själv delta när cafépersonalen sa: "den här fikan är redan betald". Och det är kanske så att det är de små sakerna som räknas. Bli en glädjespridare - för det smittar av sig.

Idag vill jag dela med mig. Men jag vet inte vad jag ska välja. Så det blir den här: livet är mer vackert än läskigt. Just nu.






Har du tre minuter över? Tycker du om pianomusik? Inte rädd för melankoli? Varsågod!

Vad är friskt och vad är sjukt? Normalt? Rekommenderar Ann Heberleins artikel om Nils Uddenbergs nya bok Själens schamaner, personliga essäer om psykiatri



Hon gick utanför portarna till Sjukhuset. Det var första gången på tre månader. Det var som att  sätta fötterna på en ny planet. Pulsen gick upp. Men hon skulle inte tillbaka. Hon var fri. Demonerna på tryggt avstånd. Med hjärtat i behåll. Hon sträckte sig efter hans hand. Den vilar nu tryggt i hennes hand. De hade överlevt.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback