Lagomhetsen

Man kan bli mer eller mindre sur på sig själv. Idag var det mer av mer än mindre. Jag stod och svor vid mangeln där lakanen skulle bli manglade. Känner mig ganska manglad själv. Nej, det finns ingen särskild orsak. Och samtidigt tusen saker som ska göras. Det tar ju aldrig slut. Semester?

Samtidigt då tacksam över en hel drös med saker. Allt är både svart och vitt, i en enda grå sörja. Fly away, take my hand. Om det inte var stön igår, så var det defintitivt det idag. Det smög sig på. Tvätten var ett måste, men då kan man ju också prioritera - och inte ta hela korgen och tycka att det här är ingenting, lika bra att köra på. Vad hände med lagom? Vad hände med mindre? Vad händer med mig?

Lagom är ett ganska vackert begrepp, som ligger nära begreppet balans. Kanske skapar lagom balans? Jag tycker egentligen inte att det är fel att köra på - om jag är rustad för det. Det gäller att förhålla sig till sig själv. Och det glömde jag idag. Och så är det måndag - och sex dagar kvar på veckan. En deadline som närmar sig. Fast just det har jag stenkoll på, vill göra bra ifrån mig. Sen är det annat som har bortprioriterats. Sånt måste jag bli ännu bättre på. I let the good ones in, the bad ones out.

Kan tyckas att jag hängde hela dagen på en tvättkorg, men sanningen är lite mer mångfacetterad. Och jag funderar - det är ju så att saker alltid kommer att finnas - det finns fler möjligheter än omöjligheter. Kanske inte så dumt att göra en Not-To-Do-lista?

5 snabba om vackra saker i livet (som motvikt till mitt annars kanske lite negativa inlägg...)

1. Ja tack till sojabullar med pasta och rårivna morötter och cremefraichesås blandad med sweet chili
2. Ja tack till att min effektivitet tycks ha ökat ett snäpp (på gott & ont)
3. Ja tack till att jag bor i den bästa av gårdar
4. Ja tack till kyrksång - sång är underskattat - i olika former
5. Ja tack till kärlek. Punkt






I´d rather hurt then feel nothing at all
Kommentarer
Postat av: Jenna

Tack för ginopåminnelsen! jag har ätit det någon gång och minns att det var helt himmelskt gott. Det får bli veckans efterrätt ngn dag tror jag :)



Jo det här med ordet lagom är helt klart knepigt och inte alls det lättaste att förhålla sig till, och särskilt inte när man är som vi och drivs av effektivitet, att se resultat och få saker gjort. Och visst känns det som ett magiskt samband med "den där lagom" och balans. Jag har hittat en ganska bra frågeställning för att testa gränserna och mig själv för att ibland dra ner på växlarna i ett försök att hitta lagom. Då brukar jag ställa frågan "måste jag verkligen detta just nu". Mentalt är jag oftast inställd automatisk på att det som är bestämt ska göras /måste göras, men vid vidare eftertanke kan det allt som oftast skjutas på och göras en annan gång :)



Ha nu en strålande vecka du med Emilia!

Kram

2011-01-25 @ 08:09:16
URL: http://jennas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback