Tankar om egotid, slapp & livet

Hur många gånger har jag inte fått höra: "Emilia, du gör för mycket, sänk dina ambitioner och prestationskrav"?

Tiden går, jag närmar mig den fantastiska åldern 31, och som vanligt gör jag revision. Diagnos Duktig finns nog där i bakgrunden. Även om jag värdesätter min sömn, mat och sunda vanor.

Det kan vara bra att betrakta sig själv som en vän ibland. Liksom prata om det som är jobbigt, från en vän till en annan. Och vi kommer fram till, kompisen Emilia och jag, att det finns saker som är bättre att göra än andra. I veckan testade jag konceptet ego-tid, och måste erkänna att det inte var helt enkelt. Rastlöshet som brinner i hela kroppen. Saker som jag tror att jag vill göra, men ändå väljer bort. Att välja bort är underskattat. Att göra är överskattat. Att vara är underbart.

Jag går med minnen som har satt spår som kommer sitta där. Resten av livet. 2002 valdes jag in för magisterstudier på Handelshögskolan i Stockholm. Marknadsföring. Då var jag 22 år, ambitiös som gud vet vad, och dessutom inne på spåret att träna som en galning. Jag cyklade överallt, susade genom stan på min vita cykel, med tunga böcker i väskan, och en frukost som kunde passat en mus, storlek liten. Jag rasade i vikt, och tyckte att kroppen inte lydde mig. Jag pluggade dygnet runt. Och färgerna försvann. Och även jag.

Efter att ha cyklat igenom väggen, och kommit ut på andra sidan nedbruten och tom, så började en ny resa. Resan överlevnad. Och på något vis gjorde jag det. Jag överlevde. Det tog 4 år.

Jag ska lära mig att ego-a (ett verb helt enkelt) mera. I lördags satt jag i en soffa och lyssnade på musik. Och jag klarade det! Det var en skön känsla, och ovan. Men min kropp reagerade direkt - det här vill den ha mer av!

I veckan som kommer ska jag ha tre timmar för mig själv. Om jag så ska sitta i sängen och gråta av frustration och rastlöshet. I´ve earned it and I deserve it (gärna att jag vänjer mig).

 








Smyginleder egoandet med ett bad. Och lyssna på min senaste Lugna-lista på spotify

Gör du revision ibland? Berätta gärna!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback