Det blir vad jag gör det till. Livet

Kvällarna inbjuder till en stunds eftertanke. Men idag vill jag mest bädda ner mig och fortsätta läsa i boken - En liten bok om ondska, av Ann Heberlein. Ruskigt intressant. Och lite läskigt, detta med ondska. Läser gärna vidare.

Och en annan anledning är att jag inte vet vad jag ska göra med eftertanken. Vad ska jag lära mig? Igen? Att jag skapar mitt egna liv är jag smärtsamt medveten om. Ingen determinism här inte. Nej, du ska vara din egen lyckas smed. Men då kommer ju frågan - vad är lycka? Och varför är den så viktig? Nej. Låt olyckan också få plats. Bli inte en lyckojunkie, please. Lite tårar och ångest med jämna mellanrum rensar systemet. Jo. Bara det inte är för långvarigt!

Jo, jag tycker om att må bra (ifall det är Någon som undrar). Det är inte det som jag motsätter mig. Jag motsätter mig att den ständiga jakten pågår. Efter mer. Men att nöja sig med mindre, det är väl också bra tänker jag. Det snurrar i huvudet av tankar - enligt lagar som övergår mitt förstånd får jag inte vara för ödmjuk, för då existerar högfärden där parallellt "jag är minsann ödmjuk". Och jag får inte vara för bra heller, får då är högmodet där, tydligt och skrivet i fetstil. Lagom hit och lagom dit proklameras. Lagom för vem? Lagom enligt vem? Ge mig ro att leva. Snälla.

Jahapp. Det blev lite eftertanke. Ändå.

En god natts sömn till dig som läser detta. Because you´re worth it. Every night. Och skulle det vara fredag - welcome to the weekend!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback