Din stress, är den din?



Jag funderar över de livsval som vi gör. Jag tänker att den stress som många av oss känner av, faktiskt går att välja bort. För att sen välja ett annat alternativ, ett annat livsval. Men vadå, tänker du, jag måste ju ha pengar till hyra och mat. Ja, svarar ja, men kan du inte ordna det på ett snällare vis än att stressa ihjäl din själ och ditt hjärta. Vi känner oss ofta låsta i situationer. Vi vill bort, men vet inte hur. Men ändock, allt det du gör, väljer någonstans du. Valet är ditt. Liksom.


Jag har en åkomma. Min av och på-knapp för stress verkar leva sitt eget liv helt och hållet. Även i de lugnaste stunder kan jag sitta där med ångesten i halsen och pulsen skenar. Det som hjälper är en aktiv andning eller att gå ut för att springa av mig. Ibland struntar jag i det, och då sitter jag där med min stress. Som jag i någon mån väljer själv. Provocerande men sant.


Min stress är verkligen min. Det är ingen annan som bär ansvaret för den. Skulle det vara någon situation eller person som påverkar stressläget har jag möjligheten att välja vidare.


Eller vad tänker du?







Sol, bad, bokläsning, varma fötter i sanden, hav. Hav. Hav. Med dig. Tänka sig


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback