Frilansskolans första kurs - en härlig dag!


Idag var jag på frilanskurs för dem som vill börja att frilansa, eller få bekräftat att det man gör fungerar (eller inte fungerar!). Hjärnorna bakom kursen är, som jag tidigare nämnt, Camilla Björkman och Jonas Ohlin. Camilla bloggar också på Driva Eget, hennes blogg hittar du här
 
Kursens innehåll var praktiskt upplagd, från hur man spånar, till hur man förhandlar om arvode. Massa matnyttiga tips, roliga och intressanta historier om Camillas och Jonas´ frilansliv och givetvis fick vi testa på att frilansa - FÖR - frilansa handlar ju så mycket mer än om att skriva texter. Det är egentligen den enkla biten. Men det viktiga är att du har idéer, att du har kunskap om tidningen som du vill skriva för, det kan vara bra med extrakunskaper inom andra områden och framför allt - det gäller att kunna sälja in.
 
Min blogg handlar sällan om det frilansande som jag ägnar mig åt. Jag tycker som bekant mer om att göra bildkollage på vackra höstlöv och filosofera om veckans middagar. Men om du tycker att det här med frilans och sälj är intressant - då rekommenderar jag Camillas blogg. Hon är en fena på att dela med sig och en fena på allt som har med frilansliv att göra.
 
Så ett litet betyg på kursen: Bra innehåll, rakt på sak vad gäller säljbiten, man känner sig peppad när man går därifrån, och det tror jag gäller oavsett om man har frilansat eller ska börja. Kombon Camilla - Jonas var utmärkt, för det visade sig också att de arbetar på lite olika sätt (t ex att Camilla hellre mailar redaktörer medan Jonas väljer telefonen). Jag tycker kursen var en vitamininjektion och väl värd att gå på. Dessutom extra härligt att få träffa andra, hjälpa varandra, se saker ur andras perspektiv - guld! Tack för det!
 
Märker själv hur positiv jag är - men det handlar om att frilanslivet ibland är ett ensamt liv. Förra året blev vitamininjektionen att få riktigt fina visitkort designade av Hanna - jag sålde som aldrig förr, nu när jag faktiskt var "frilansjournalist" (det stod så på korten i alla fall!).
 
Så ett extra råd för dig som jobbar, antingen som anställd eller frilans - skaffa dig kontinuerliga vitaminshots!
 
 
 
 
 
 
 
Läste igår att man kan betrakta tankar som såpbubblor. Som liksom simmar förbi, och sedan går sönder. Men i mitt fall blir det alldeles för mycket skum uppe på huvudkontoret om jag ska börja tänka såpbubblor. Fin tanke dock.
 
 

Kommentarer
Postat av: Camilla Björkman

Vad roligt att du gillade kursen och att du kände att du hade nytta av den! Och kloka ord om vitaminshots - de är viktiga. Hoppas att vi syns och hörs! :)

2012-10-04 @ 21:06:10
URL: http://www.driva-eget.se/camilla

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback