Salmalax, the dream of every chew

Maträtten som jag nu presenterar äter jag i princip en till två gånger i veckan. Bara älskar´t.
 
Salmalax, den absolut finaste laxen som du kan äta, säljs i rätt många butiker. Priset ligger runt 299 kronor per kilo. Jämför du andelen lax du får i jämförelse med en sushi på stan är priset godtagbart.
 
 
 
Så här gör jag
Jag köper 150 gram salmalax
Precis innan servering skär jag upp salmalaxen i tunna bitar
 
Kokar en portion råris, ca 1 dl okokt råris
Skär vitkål i strimlor
Kokar några broccolibuketter (jag ångkokar)
 
Sojadröm
Blanda 0,75 dl japansk soja med 1 msk sesamolja och 1 msk olivolja. Ta sedan 1 tsk honung samt 1 tsk dijonsenap och blanda i sojadrömmen
 
Wasabikräm
0,5 dl kesella
2 msk strimlad ingefära
1 tsk wasabi
 
Blanda!
 
Som sagt: skär upp salmalaxen innan du ska äta, servera med råris, vitkål, broccoli och wasabikrämen. Häll upp sojadrömmen i en liten skål där du lätt kan doppa laxen.
 
 
Receptet är en inspiration från salmalax
 
 
 
 
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback