Salmalax, the dream of every chew
Maträtten som jag nu presenterar äter jag i princip en till två gånger i veckan. Bara älskar´t.
Salmalax, den absolut finaste laxen som du kan äta, säljs i rätt många butiker. Priset ligger runt 299 kronor per kilo. Jämför du andelen lax du får i jämförelse med en sushi på stan är priset godtagbart.

Så här gör jag
Jag köper 150 gram salmalax
Jag köper 150 gram salmalax
Precis innan servering skär jag upp salmalaxen i tunna bitar
Kokar en portion råris, ca 1 dl okokt råris
Skär vitkål i strimlor
Kokar några broccolibuketter (jag ångkokar)
Sojadröm
Blanda 0,75 dl japansk soja med 1 msk sesamolja och 1 msk olivolja. Ta sedan 1 tsk honung samt 1 tsk dijonsenap och blanda i sojadrömmen
Wasabikräm
0,5 dl kesella
2 msk strimlad ingefära
1 tsk wasabi
Blanda!
Som sagt: skär upp salmalaxen innan du ska äta, servera med råris, vitkål, broccoli och wasabikrämen. Häll upp sojadrömmen i en liten skål där du lätt kan doppa laxen.

Receptet är en inspiration från salmalax

Kommentarer
Trackback